Rákócziak nyomában, kirándulás a Rákóczi emlékhelyekre szállással a Hotel Vécsecityben
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Rákócziak nyomában, kirándulás a Rákóczi emlékhelyekre szállással a Hotel Vécsecityben

2020.01.01. - 12.31.

Hernádvécse a festői Hernád völgyében a Zempléntől északra elterülő Cserehát dombjainak napos lankáin, Miskolc – Kassa között majd félúton, a 3-as főút mentén helyezkedik el. Az itt található Hotel Vécsecity szállodakomplexum kiváló kiindulópont a Rákóczi emlékhelyek felkeresésére Sárospatakon. Útközben lehetőség van Gönc, Göncruszka, Telkibánya, Széphalom-Sátoraljaújhely nevezetességeinek megtekintésére is.

Rákócziak nyomában…

Hernádvécse – Gönc – Göncruszka – Telkibánya – Sátoraljaújhely – Sárospatak – Hernádvécse

Gönc - 15 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra 30 perc
A város központjában található a Huszita-ház, ami ma tájházként működik. Károlyi Gáspárnak Bibliafordító szobra áll a Református Templom kertjében, míg a régi református iskola épületében a Károlyi Gáspár Múzeum és Bibliakiállítás látogatható. Az 1780-ban copf stílusban épült Pálffy-kastély, melyet később eklektikus stílusban átalakítottak a városháza épülete mellett áll. Gönc külterületén, a Nagy-Amadé hegy sasbérce nyugati oldalán az Amadé nádor által a XIII. század végén épített Amadé várrom áll. A várhegytől észak-nyugatra a Nagy Lajos király által 1371-ben alapított Pálos kolostor gótikus templomának maradványait találjuk.

Göncruszka - 5 perc - javasolt látogatási időtartam: 30 perc
A XIII. században román stílusú templom épült itt, melyet a XIV. században gótikus hajóval bővítettek, melyet később a barokk korban átalakítottak, de a református templom a korábbi stílusok jegyeit mai napig őrzi.

Telkibánya - 25 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra
Telkibánya a XIV.- XV. században a magyarországi nemesfémbányászat egyik központja volt, a középkori bányavárosok között az 5. volt Európában, arany- és ezüstbányái miatt bányavárosi rangot kapott. A Zempléni-hegység ásványbányászatának emlékeit illetve a Zemplén és Tokaj-hegyalja ásványainak gyűjteményét az Abaúji Múzeumban tekinthető meg. Kiemelkedő az Érc- és Ásványbányászati Múzeum Ipartörténeti Gyűjteménye.

Széphalom - Sátoraljaújhely - 35 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra 30 perc - 2 óra
A szlovák határ mentén fekvő városrész három tájegység, a Bodrogköz, a Hegyköz és Hegyalja találkozását jelöli. Hírnevét leginkább egykori lakójának, Kazinczy Ferencnek köszönheti, aki az akkor még Kisbányának nevezett falut elnevezte Széphalomnak. A nagy nyelvújító emlékét őrzi az egykori gyümölcsösében kialakított Mauzóleum, de Kazinczy sírja is található. Továbbá itt nyitotta meg kapuit 2008-ban a Magyar Nyelv Múzeuma, mely a nagy magyar munkásságát viszi tovább, és őrzi meg halhatatlan kincsünket, a magyar nyelvet. Sátoraljaújhelyen található még Kossuth Lajos szüleinek háza, a régi és az új Zsidó temető, illetve Teitelbaum Mózes csodarabbi sírja.

Sárospatak - 20 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra 30 perc - 2 óra
A Bodrog partján álló  Rákóczi-vár az 1500-as évek közepén épült késő-reneszánsz stílusban, mely  Lorántffy Zsuzsanna és I. Rákóczi György házassága következtében a Rákócziak fejedelmi központjává vált. Az itt található Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma Magyarország legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye.
A Sárospataki Református Kollégiumban található a Nagykönyvtár, melynek Pollack Mihály által tervezett díszterme ma is lenyűgözi a látogatót impozáns kialakításával, amelyhez a csillagmintás parketta, a méltóságteljes dór oszlopokra támaszkodó galéria, a freskók éppúgy hozzátartoznak, mint a Pollack által beletervezett raktárállványzat. Itt őrzik a régi könyvtár 30.000 kötetét - nagyrészt díszes pergamen-kötésű, iparművészeti gonddal kialakított könyvremek, amelyek szinte ugyanúgy állnak a polcokon, ahogy 1834-ben felkerültek.

Hernádvécsére vissza 1 óra

Összes útidő: 2 óra 40 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 6-7 óra
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, ebéd Sátoraljaújhelyen vagy Sárospatakon, majd érkezés vissza a szállodába kora esti órákban.

Szállodakomplexum

Neobarokk kastély – egyedi épületkomplexum: a City
A szálloda egyszerre fogja Önöket elvarázsolni a XVIII. századi neobarokk kastély hangulatával, modern szolgáltatásaival és mesés természeti környezetével. Az egyetlen állandó, amivel találkozhat: a változatosság. A hotel négy egysége egyedi stílussal és berendezéssel bír. A Kastély vezérszintje a korhű barokk hangulatot idézi. A kastély felső szintjén a „kastélyba zárt város” várja - kétszintes apartmanházakkal, promenáddal, játszótérrel, színpaddal - a több gyermekkel érkező családokat is. A két új szárnyban a Vörös Torony szobái minimalart stílusban, míg a Zöld Ház szobái polgári, meghitt nyugalmat sugárzó berendezéssel várják Önöket legyenek bár a  legfiatalabbak vagy már idősebbek. A stílusok együttese, így  összesen 55 lakóegységgel nyújtja, mindnyájuk számára a vendégeskedés teljes testreszabott élményét.

Magával ragadó hangulat
A különleges atmoszférájú szálloda- és rendezvénykomplexum nem csak családi üdülésekhez kínál kiváló helyszínt, hanem két nagy konferenciateremmel, kiállítótérrel, bálteremmel, 120 fős étteremmel, grillterasszal, vadászpoharazóval, hangulatos borospincével, színpadokkal, és mozival céges rendezvények, tréningek, konferenciák, esküvők lebonyolításához egyaránt a legjobb választás. Egyedülálló gasztronómiai, és változatos wellness szolgáltatásaival, különleges, a településhez kötődő attrakcióival - roma panoptikum,ekhós szekér,  interaktív kézművesség és a sokat mondó Európafal, mely hozzásegít Magyarország újra felfedezéséhez , sugallja az értelmi, érzelmi újrapozícionálást  – , méltán nevezhető a térség egyik legszebb turisztikai paradicsomának. Győződjenek meg róla, s ha nálunk járnak, lapozzanak bele a vendégkönyvünkbe. A vendégvélemények élményszerű tárházával fognak találkozni. Útiajánló könyvecskénk Önöknek szánt szíves ajándékunk, járják végig az útvonalakat, nem fognak csalódni!

Wellness
Az igazi testi - lelki felfrissüléshez és kényeztetéshez szállodánk wellness részlege minden igényt kielégítően járul hozzá. Wellness részlegünk beltéri egysége – meleg vizes élménymedencével és ellenáramos úszómedencével, gőzfürdővel, sókamrával, finn szaunával, illat-és fényterápiás szobával a törökfürdők hangulatát idézi, míg a szezonálisan üzemelő kültéri medencénk az igazi családias kikapcsolódást és pihenést fokozza a maximumig.

Fitness termünk mellett található szépségszalonunk, ahol fodrász, kozmetikai szolgáltatásokat, manikűr- és pedikűrkezeléseket kínálunk. Panorámás, kétszemélyes sókádunkban pedig garantáltan „új bőrt” kap!

Szabadidős-, sport-, és lovasprogramok
A  múltból ránk maradt ősfás kastélykertet további hat hektárral egészítettük ki. Ez a szép, összességében kilenchektáros terület biztosítja  hotelünk vendégeinek tartalmas időtöltését. A parkban kialakított tó csónakázási lehetőséget is kínál, de akár horgászzsinórjukat is belógathatják a szigetről. Az aktív időtöltés egész sorával - teniszpálya, kerékpározás, strandröplabda, petanque, kalandpálya, nordic walking, lovaglás, kocsikázás, állatsimogató, kilátó, szánkó- és tansípálya, wellness és fitness szolgáltatások- és még sok egyéb, kulturális értékeket hordozó lehetőséggel élhetnek nálunk. A választék folyamatosan bővül. Indulunk a Hernádon való kajakozás, a vadásztatás lehetőségeinek kihasználására és kívánságuktól függően autóbuszos kirándulások, műsoros esték szervezésében is bizonyosan kedvükre tudunk tenni.


2020.01.01. - 2020.12.31.
Találatok száma: 1

Perlik Vadászkúria és Vendégházak

Perlik Vadászkúria és Vendégházak

Pihenjen festői környezetben a Cserehát dombvidékén. A Perlik Vadászkúria és Vendégházak 2 hektáros területen, összesen 10 szobával 3 apartmanházban, medencével, mesés környezetben várja a pihenni vágyókat. Bővebben

Újdonság
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt események


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hernádvécsei programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás