Spanyol Filmhét 2019. Online jegyvásárlás
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Spanyol Filmhét 2019. Online jegyvásárlás


Az egy hetes rendezvényen a kortárs spanyol mozgókép kiemelkedő filmjeivel találkozhatnak a nézők. A változatos alkotásokat felvonultató program széles spektrumát mutatja be az idei és a múlt év spanyol filmtermésének, hiszen a dráma, vígjáték, thriller, de még dokumentumfilm is kerül az Uránia vásznára.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Spanyol Filmhét vetítések 2019

Vallásos rajongás (nyitó előadás)

OKTÓBER 29. KEDD, 19:30

spanyol vígjáték, 90 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Marta Díaz de Lope Díaz

szereplők: Gloria Muñoz, Pepa Aniorte, Juan Gea, Rocío García Molina, Joaquín Núñez

Az andalúziai kisvárosban élő Carmen leghőbb vágya, hogy vezető tisztséget töltsön be lakóhelyének vallási közösségében. Ambícióinak az sem vethet gátat, hogy ez hagyományosan a férfiak kiváltsága... A film afféle „nők az idegösszeomlás szélén” történet, mégis új szín a spanyol mozi világában. Marta Díaz de Lope Díaz rendezőnő a férfisovinizmust állítja pellengérre. Feminista komédiája úgy kritizálja a húsvéti szenthét bizonyos aspektusait, hogy közben tiszteletben tartja annak vallási és kulturális tartalmait.

A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

OKTÓBER 30. SZERDA, 18:00

spanyol ismeretterjesztő film, 92 perc, 2019
Angol és spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Valeria Parisi

Szereplő: Jeremy Irons

Fennállásának 200. évfordulóján különleges utazásra hívja a nézőket a világ egyik leglátogatottabb múzeuma. A Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya és El Greco mesterműveit is őrző Prado páratlan gyűjteménye méltán csábít évente csaknem hárommillió látogatót a spanyol fővárosba. Az intézmény titkait kutató filmben az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons (A misszió; Két test, egy lélek; A szerencse forgandó) kalauzolja végig a nézőket a szépség és a művészet történetén.

Óriás

OKTÓBER 30. SZERDA, 20:00

spanyol dráma, 114 perc, 2017
spanyol, baszk és angol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Jon Garraño

szereplők: Joseba Usabiaga, Eneko Sagardoy, Iñigo Aranburu, Ramón Agirre, Aia Kruse, Iñigo Azpitarte

Valós eseményeken alapuló történet egy óriásnövésű férfiról, aki a XIX. század közepén élt Baszkföldön. Rendkívüli, 242 centiméteres magasságával Miguel Joaquín Eleizegui cirkuszi látványosságként, „altzói óriásként” vált ismertté a maga korában. Az életéről készült kosztümös film nemcsak csodálatos képi világával nyűgözte a spanyol közönséget. A lélek titkait kutató, az emberi kapcsolatokat érzékenyen ábrázoló alkotás tíz kategóriában nyerte el a rangos Goya-díjat 2018-ban.

Minden szem lencsében lakozik egy Isten

OKTÓBER 31. CSÜTÖRTÖK, 18:00

kulturális dokumentumfilm, 95 perc, 2018
spanyol és angol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Jose-Luis López-Linares

szereplők: Kiko Moya, Alberto Redrado, Luis Moya, Juan Echanove, Tonino

A forgatókönyvíróként dolgozó Luis szülőfalujába, az alicantei hegyekbe utazik. Fivére, Kiko Moya séf és unokatestvére, Albero Redrado sommelier kérésére vállalja, hogy segít nekik könyvet írni családi éttermük konyhájáról. Nem akármilyen intézményről van szó: a két Michelin-csillagos L'Escaletát Spanyolország és Portugália huszonöt legjobb étterme közt tartják számon. Gasztronómiai és érzelmi utazásra indulunk az egyedülálló kulináris világot teremtő étkek és ötletek nyomában.

Superlópez

OKTÓBER 31. CSÜTÖRTÖK, 20:00

spanyol akció vígjáték, 108 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Javier Ruiz Caldera

szereplők: Dani Rovira, Alexandra Jiménez, Julián López, Maribel Verdú, Pedro Casablanc, Gracia Olayo

Nehéz spanyolabb szuperhőst találni, mint Superlópez. Mindene a lehető legspanyolabb: a neve, a jelleme, a természete és a külleme. A legendás képregényfigura 1973-ban, az észak-amerikai szuperhősök paródiájaként született meg ’Jan’, azaz Juan López Fernández rajzoló keze nyomán. Kalandjainak élőszereplős moziváltozata Dani Rovirával a főszerepben tavaly készült el, és menten a spanyol közönség kedvence: az év egyik legnézettebb spanyol filmje lett.

A mások csendje

NOVEMBER 1. PÉNTEK, 16:00

spanyol dokumentumfilm, 96 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Almudena Carracedo, Robert Bahar

szereplők: María Martín, José María Galante, Carlos Slepoy, Ana Messuti, Maria Servini

A legjobb dokumentumfilm Goya-díjával kitüntetett film Franco tábornok áldozatainak elhallgattatott küzdelméről szól. Az alkotók hat évig követték a Franco-kormány áldozatait és túlélőit, akik szembeszálltak a „feledés egyezményével”, és megszervezték az úgynevezett „argentin pert”. Az elkövetők egy 1977-es amnesztiatörvény nyomán büntetlenséget élveztek, ezért az ügyet a spanyol bíróságok nem voltak hajlandók befogadni. Ám Argentínában egy bíró az egyetemes joghatóság egyik alapelvére hivatkozva vállalta az esetet.

A rendszer

NOVEMBER 1. PÉNTEK, 18:00

spanyol-francia thriller, dráma, 132 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Rodrigo Sorogoyen

Szereplők: Antonio de la Torre, Bárbara Lennie, Josep Maria Pou, Mónica López

Manuel befolyásos, karizmatikus politikus. Tökéletes élete – a drága éttermek és luxus yachtok világa – pillanatok alatt összeomlik, amikor súlyos korrupciós botrányba keveredik. Párttársai magára hagyják, ám Manuelt nem olyan fából faragták, hogy egyedül vigye el a balhét. A párt megoldó emberének most saját bőrét kell mentenie, mielőtt a nyomában szaglászó média kitálal... Rodrigo Sorogoyen megdöbbentő erővel mutatja be a történéseket, amelyek láttán nemcsak a főszereplők, hanem a nézők adrenalinszintje is az égbe szökik.

Carmen és Lola

NOVEMBER 1. PÉNTEK, 20:30

spanyol dráma, 103 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Arantxa Echevarría

szereplők: Zaira Romero, Rosy Rodríguez, Moreno Borja, Rafaela León, Carolina Yuste

A fiatal Carmen Madrid peremvidékén él, a helyi cigány közösség tagja. Ugyanaz az élet vár rá, ami nemzedékek óta a közösség valamennyi nőtagjára: férjhez kell mennie és gyerekeket kell szülnie. Története akkor vesz fordulatot, amikor találkozik Lolával. A két lány kapcsolata elmélyül. Rettegve, de mégis szembefordulnak a társadalmi és a családi elvárásokkal. Friss, érzéki és megható alkotás, amelynek világpremierje Cannes-ban volt, és két rangos Goya-díjjal is büszkélkedhet.

Bajnokok

NOVEMBER 2. SZOMBAT, 15:30

spanyol vígjáték, 124 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Javier Fesser

szereplők: Javier Gutiérrez, Athenea Mata, Juan Margallo, José de Luna, Sergio Olmo, Jesús Vidal

Marco Spanyolország legjobb kosárlabdacsapatának segédedzője. Egy nap ittasan vezet, és kezelhetetlen indulatai miatt balesetet okoz. Bíróság elé kerül, elveszíti a munkáját, és a barátnője is elhagyja. A bíró a lehető legkellemetlenebb büntetést szabja ki az önző férfira: egy értelmi fogyatékossággal élő férfiakból álló csapatot kell edzenie, akik még sohasem láttak kosárlabdát. Ártatlanságuk, érzékenységük és humoruk azonban nem várt módon változtatja meg Marco életét: lassanként megtanulja, mi az igazán fontos az életben. A 2018. év spanyol sikerfilmje!

Camarón: Flamenco és forradalom

NOVEMBER 2. SZOMBAT, 18:00

spanyol életrajzi dokumentumfilm, 104 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Alexis Morante

szereplők: Camarón de la Isla, Juan Diego

„A soleát nem délután négykor kell énekelni, hanem hajnali ötkor, három üveg bor és három doboz cigi után.” A film Camarón de la Isla, a flamenco zene megújítójának életét mutatja be. Megismerhetjük gyermekkorát, első zenei lépéseit, azt, hogy kik hatottak rá, családi életét, óriási koncertjeit, heroinfüggőségét, rákbetegségét, halálát és művészi örökségét. A rockzenét és a jazzt a flamencóval, a spanyol gitárt a szintetizátorral ötvöző, Az idő legendája című albumát 1979-ben sokan szentségtörésnek tartották. Ma alaplemez.

Ki énekel majd neked?

NOVEMBER 2. SZOMBAT, 20:00

Dráma, 115 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Carlos Vermut

Szereplők: Najwa Nimri, Eva Llorach, Carme Elias

Lila Cassen (Najwa Nimri) énekes díva, akinek tíz év kihagyás után kell visszatérnie a színpadra. Nem emlékszik rá, hogy ki is ő. Attól tart, hogy csalódást okoz a rajongóknak, akik töretlenül várják a visszatérését. Marta (Natalia de Molina) menekül a valóság elől. Egyetlen öröme, hogy esténként Lila Cassent utánozza a karaokebárban, ahol dolgozik. Megható, fordulatos történet két nőről, akik már azt sem tudják, kik is valójában, mert életüket az tölti ki, hogy másnak tettetik magukat.

Út a királyi operába

NOVEMBER 3. VASÁRNAP, 15:00

spanyol-kubai-brit-német életrajzi zenés dráma, 115 perc, 2018
spanyol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Icíar Bollaín

Szereplők: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edlison Manuel Olbera Núñez

Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta, méghozzá olyan társulatokban, mint a Houston Ballet és a londoni Royal Ballet.  Carlos Acosta – aki a filmben önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett.

További ajánlataink

2020.08.06. Uránia színházi közvetítések, NT Live előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.08.08. Virtuális tárlatvezetés 2020. EXHIBITION sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.08.09. Bolsoj Balett vetítések az Uránia Filmszínházban 2020. Online jegyvásárlás
2020.08.13. Uránia színházi közvetítések, NT Live előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.08.15. Virtuális tárlatvezetés 2020. EXHIBITION sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.08.21. - 2020.08.23. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.08.28. - 2020.08.30. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.09.03. Uránia színházi közvetítések, NT Live előadások 2020. Online jegyvásárlás
2020.09.04. - 2020.09.06. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.09.05. Virtuális tárlatvezetés 2020. EXHIBITION sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.09.06. Bolsoj Balett vetítések az Uránia Filmszínházban 2020. Online jegyvásárlás
2020.09.11. - 2020.09.13. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.09.14. Uránia koncertek 2020. Koncertfilmek és élőzene az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.09.18. - 2020.09.20. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.09.25. - 2020.09.27. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.10.02. Uránia koncertek 2020. Koncertfilmek és élőzene az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.10.02. - 2020.10.04. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.10.09. - 2020.10.11. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.10.10. Virtuális tárlatvezetés 2020. EXHIBITION sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.10.16. - 2020.10.18. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.10.23. - 2020.10.25. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.10.30. - 2020.11.01. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.10.31. Virtuális tárlatvezetés 2020. EXHIBITION sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban
2020.11.06. - 2020.11.08. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.11.13. - 2020.11.15. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.11.20. - 2020.11.22. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.11.27. - 2020.11.29. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.12.04. - 2020.12.06. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.12.11. - 2020.12.13. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.12.18. - 2020.12.20. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.12.25. - 2020.12.27. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
2020.01.01. - 2020.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
2021.01.01. - 2021.01.03. Hétvégi programok Budapesten 2020. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

A kávézó hétfő kivételével, nyitvatartási időben, gazdag étel-ital kínálattal várja a múzeumba látogatókat a középkori kőemlékeket bemutató hangulatos térben. Bővebben

Kiemelt partner

Rákóczi Grillház Étterem

Rákóczi Grillház Étterem

Szeretettel köszöntjük Önöket légkondicionált éttermünkben, ahol korlátlan ételfogyasztással állunk rendelkezésükre, mely szolgáltatásunkat 3 órás időtartamra vehetik igénybe a feltüntetett egységár megfizetése ellenében. Gazdag svédasztalos kínálatunkból önkiszolgáló módon, korlátlanul választhatnak. ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Uránia Nemzeti Filmszínház
Uránia Nemzeti Filmszínház
 • Budapest
 • VIII. kerület

Érdemes felkeresni!

Feris`s Kitchen & Bar
Feris`s Kitchen & Bar
 • Budapest
 • VII. kerület
Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület
Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház
Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház
 • Budapest
 • VIII. kerület

Ez is érdekelheti!

MiMozink Lurdy ház
MiMozink Lurdy ház
 • Budapest
 • IX. kerület
Uránia Nemzeti Filmszínház
Uránia Nemzeti Filmszínház
 • Budapest
 • VIII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás