Szent György-napi vigasság 2024 Hegymagas

Kiemelt ajánlat

Szeretettel várunk a Hegymagasi Piactér tavaszi jószág kihajtás ünnepén! Szeretnél egy csodálatos, felejthetetlen napot eltölteni a családoddal, barátaiddal? Ha igen, akkor ezt a napot pont Neked találtuk ki! Írd be a naptáradba, és szólj az ismerőseidnek, hogy 2024. április 27-én a Hegymagasi Piactéren van programotok!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Szent György-napi vigasság 2024 Hegymagas

2024. április 27.

Családias, magával ragadó környezetben fedezhetsz fel szebbnél szebb, csodálatos dolgokat, ízeket, érzéseket, szerezhetsz élményeket!

8 órától piacunk egyedi termékeivel kezdheted a napod, válogathatsz kedvedre, lesz minden, mi szem, száj ingere.

Az immár második alkalommal megrendezésre kerülő programunkon nem maradhatnak el a tavalyi év legsikeresebb elemei sem.

-10 órától Stahl Judit közreműködésével "főzzél marhajó falatokat" főzőversenyünk kültéri konyhatündéreknek. ( A csapatoknak ajánlott előbb érkezni az előkészületek miatt)

A 3kg marhahús alapanyagot kiváló minőségű hegymagasi legelőkön tartott szarvasmarhából biztosítjuk a versenyzőknek 8.000.-Ft nevezési díj ellenében, melyet a helyszínen minden nap 9:30-tól 19:00-ig lehet megváltani készpénz, bankkártyák, szépkártyák bármelyikével április 19-ig. Ha nem jársz felénk addig, de szeretnéd megmérettetni magad, akkor adataid megadása után díjbekérő alapján, utalhatod is az összeget. A versenyző csapatok gondoskodnak minden egyéb főzéshez szükséges kellékről, kiegészítőkről. ( bogrács, tárcsa, hagyma...)

Az első 3 csapatot díjazásban részesül, a többiek egy garantáltan emlékezetes élményt tudhatnak a magukénak!

A nevező csapatokat a Hóbor pincészet is támogatja 1 palack finom Szent György-hegyi nedűvel.

A látogatók 2000 Ft ellenében kóstolójegyet válthatnak, melyért cserében a helyszínen falatozhatnak az általuk választott "alkotásokból".

A rendezvény látogatása egyébként díjmentes, az emberi normák betartásával.

14:30 órakor csikósok felvezetésével és kíséretében kezdődik a jószágok legelőre hajtása.

A Szent György nap a tavasz kezdetét jelenti, számos népi hiedelem és népszokás alakult köré. Az egyház a legenda szerinti sárkányölő Szent György, mint a gonosz legyőzője napját ünnepli e napon.

Mivel a tavaszi kihajtás ünnep napja a hagyományok szerint vigassággal, eszem-iszommal zárult, mi sem tehetünk másként.

16 órakor Csonka András lép színpadra, hogy jól szórakozzatok!

De hogy mindenki jól érezze magát, számos lehetőség vár kicsikre nagyokra egyaránt.

A gyerekeknek a Fanyűvők hozzák el nagyszerű játékaikat.

Kipróbálhatod Magad a rodeó bikán, vagy a lasszóvetést.

Lesz kézműves foglalkozás, lovaglás, lovaskocsikázás...

Finom borok, ételek, emberi beszélgetések.

Várjuk már nagyon!

Találatok száma: 1

Kovács Vendégház Hegymagas

Kovács Vendégház Hegymagas

A Kovács Vendégház Hegymagason várja vendégeit egész évben.

Találatok száma: 8

Gilvesy Pincészet

Gilvesy Pincészet

Vulkanikus borok a Szent György-hegyről. A tulajdonos, Gilvesy Róbert 2012-ben hozta létre borászatát. A Vinotékában nyitva tartási idő alatt, valamint előre egyeztetve is lehet vásárolni, illetve kiszállítást is vállalunk. Kóstolóprogramot egyeztetés alapján szervezünk.

Hoffer Pincészet

Hoffer Pincészet

Családi pincészet Hegymagason. Szőlőfajtáink: olaszrizling, rizlingszilváni, zengő, tramini, rajnai rizling, chardonnay, rózsakő.

Horváth Pince Hegymagas

Horváth Pince Hegymagas

A Horváth Pince 1996-tól várja borkedvelő vendégeit a Szent György-hegy déli oldalán. Jelenleg 18 ha szőlőterületen gazdálkodunk. Pincénkben a modern feldolgozási technológia mellett egyes borainkat hosszabb ideig fahordóban ászkoljuk.

Nyári Pince Hegymagas

Nyári Pince Hegymagas

A Nyári Pince a Szent György-hegy déli oldalán, a Tarányi Pincétől illetve a Lengyel-kápolnától 200 méterre várja vendégeit kitűnő boraival és csodálatos kilátásával. Folyó és palackozott borok is megtalálhatók pincénkben. Borkóstolók bejelentkezéssel.

Szászi Birtok

Szászi Birtok

A Szent György-hegyi pince vinotékája egész évben, minden nap nyitva tart. A megújult Birtok központban tavasztól őszig a Viridárium konyha fogadja a gasztro- és borturistákat.

2HA Szőlőbirtok és Pincészet Hegymagas

2HA Szőlőbirtok és Pincészet Hegymagas

Pincészetünk a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra is, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. A ...

Bencze Családi Birtok Hegymagas

Bencze Családi Birtok Hegymagas

Borászat és agroturizmus a Szent György-hegyen. Családi vállalkozásban húsz hektáron gazdálkodnak a Szent György-hegy déli lejtőin. Vendégházakban szállás is foglalható.

Boksay Pincészet

Boksay Pincészet

Pincészetünk, a Szent György hegy talán legkisebb pincészete, arra törekszik, hogy az itt termő különleges szőlőfajtákból egyedi, kézműves delikát borokat készítsen. Ezen borok kóstolásához nyújtunk kivételes hangulatot, érzést, amire mindig fog emlékezni. Előzetes bejelentkezés alapján borkóstolót tartunk 15-20 ...

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig