Színházi előadások, élményprodukciók a Bikali Élménybirtokon 2023

Színházi előadások, élményprodukciók a Bikali Élménybirtokon 2023

Népszerűség
Kiemelt ajánlat
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

A Bikali Élményszínház az Ágens Társulat közreműködésével májusban, az Élménybirtok nyitva tartási napokon kívül is tartogat programot szállóvendégeinket, és a külsős érdeklődőknek egyaránt! Az Élménybirtok látogatóinak a színházi előadások nyitvatartási napokon érhetők el. Minden héten felejthetetlen programokkal készülünk!

Színházi előadások egész évben

Az Ágens Társulat a Bikali Élményszínház közreműködésével egész évben színházi előadások sorozatával várja a látogatóinkat.

Az Élménybirtok látogatóinak és a Puchner Kastélyszálló vendégeinek a színházi előadások nyitva tartási napokon és nem nyitva tartási napokon kívül is elérhetők.

4 elem 
Az előadás lélegzetelállító vizuális effektekkel, a világ keletkezésének misztikus és örökérvényű történetét meséli el.
Semmi sem szab határt a fantáziának a 4 elem előadásban. Megnyílik egy lenyűgöző világ, a Teremtés ideje. Úgy, ahogy azt az ember képzeli.
A szédületes történet, mely a bámulatos látomásban megmutatkozik, nyomot hagy és élményt okoz.
’Kezdetben volt a káosz, a végtelen tátongó űr. A szelek még nem keverték habosra a borszínű vizeket, a tenger zúgó hullámai sem ostromolták a föld peremét. A mindenséget betöltötte a roppant fekete szárnyú éj. Nem volt tér és idő, emberi fogalmakkal e lét nem értelmezhető. Ne próbáld megérteni, mi ez, csak fogadd magadba. A történet úgysem ellenőrizhető.
Ajánlott korhatár: 6-99 év

A fényteremtő
Egyedülálló zenés fénymágia!
Fény és árnyék, a jó és a rossz örök harca. Nincs egyik, a másik nélkül. S ha egy fény kihuny, felgyúl egy másik. Ez az örök körforgás lényege. Magyarországon elsőként, és egyedülálló módon, fénytechnikusaink intelligens lámpák, és különleges hanghatások segítségével, egy varázslatos világba kalauzolnak el, ahol az idő megszűnik létezni, s a képzelet alkotta térnek semmi sem szab határt.
Az előadás 3-99 éves korig ajánlott!

Amúgy Rómeó és Júlia – ahogy még sosem láttad
Shakespeare Rómeó és Júliája kicsit másképp! A klasszikus mű játékos, egyedi, interaktív feldolgozása.
A lebilincselő előadás a 12-13 évesektől a felnőttekig mindenkit odaszögez a székhez. A darab korunk kommunikációs problémáira felszabadultan reagálva csal mosolyt az arcokra, nem elfeledve a drámai véget. Az előadást követően, lehetőség van a mű játékos feldolgozására is!
Ajánlott korhatár: 7-99 év

Anyalét – avagy a düh és megnyugvás pillanatai az anyaságban
Stand up comedy a kezdetektől addig, amiben vagy: anyáknak, leendő anyáknak, nagymamáknak, apáknak és papáknak!
Rengeteg még nem megvitatott eleme van a terhességnek, a szülésnek, a kisbabával való ismerkedésnek, a nő és anyalét őrületének. A szintén a Zina, a kurtizán szerepszemélyiségből kiinduló stand up comedy igazi felszabadító, lelki effektussal bír. A ’mit nem mondanak el anyáink és a már szült barátnőink az anyaságról…’ különös figyelmet érdemel. A hangsúly a nem kibeszélt elemeken van, hogy humorral, megértéssel és szeretettel tudjuk szemlélni a velünk történteket, és a még majdan bekövetkező életeseményeket.
Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

A Tücsök és a Hangya – ÚJDONSÁG!
zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tücsök és egy hangya. Jó barátok voltak, de nagyon különbözőek. A hangya keményen dolgozott, élelmet gyűjtött a hosszú télre, de a tücsök csak muzsikált.
Ismerős a mese, ugye? Ha kíváncsi vagy, hogyan is szőjük-fonjuk a klasszikus mese szövetét, tarts velünk: sok interakcióval, zenével és játékkal várunk!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Buja középkori est
Ahol egy gyönyörű előadás segítségével belekóstolhatsz a középkor érzéki valóságába!
A nézők az est folyamán egy kurtizán emlékiratain keresztül átélhetik a kor különleges udvarlási szokásait és megismerkedhetnek az érzékek birodalmát jól ismerő, éles eszű asszony tanulságos gondolataival. Szerelmi képzésben részesülnek. A több mint 300 előadást megért Buja est nézői felszabadultan és örömmel távoznak e páratlan eseményről.
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Díva, dáma, perszóna
A titkos nő, azaz hogyan váljunk nővé? – interaktív nőkereső játék. Az előadás górcső alá veszi az internetet elárasztó ”jó nővé válást” támogató szépészeti és tanácsadói rendszert. A naponta elénk kerülő magazinok “pasi fogó”tanácsai, szépségápolási javaslatai és különféle tesztjei milliónyi humorforrást tartogat azoknak az olvasóknak, akik valóban ki akarják próbálni ezeket.
Mi történik, ha elfogadjuk a női magazinok tanácsait, kitöltjük a tesztjeit? Ha betartjuk az összes haj, smink, és ruha útmutatást, mivé leszünk? Mit tanácsolnak nekünk, hogyan váljunk jó nővé?
Ez az előadás mindent megtesz azért, hogy végig kacagd, sőt viháncold ezt az “embert próbáló” kísérletet, melynek most Te is része lehetsz!
A Díva, dáma, perszóna előadás ajándék a nőknek és áldás a férfiaknak! Majd rájössz, hogy miért!
Ajánlott korhatár: 15-99 év

Fegyverbemutató György lovaggal
A nemes bikali bajnok fegyvereiről regél…
A harci leleményeiről és képzettségéről messze földön híres lovagunk megismerteti az érdeklődőket a középkori fegyverek titokzatos világával, a kardforgatás mikéntjével, a lovagi küzdelem szabályaival. Nézzétek, hallgassátok egy nagy harcos interaktív élménybeszámolóját. Ha megtanultál kérni, akkor tán a fegyvereit is megérintheted.
Ajánlott korhatár: 5-99 év

Flúgos zenetörténet, avagy Túl a Looperencián…
Bolondozás a zene történetében!
Mindegy milyen zenét szeretsz, mi szól a rádiódból, mit dúdolsz napra-nap, mire mozdul meg a lábad, hány éves vagy, s mennyinek érzed magad. Ezen az estén mindezt elfelejtheted. Ez a hang (Orlik István) hatni fog rád, magával ragad, s nem ereszt. Szeretni fogod és újra meg akarod nézni, meg megint…
A Flúgos zenetörténet –ben nemcsak az ének sokféleségét élvezheted, hanem a rendkívül izgalmas, humoros történeteket is hallgathatod. Igazi zenei kaland, s ha akarod, te is a részese lehetsz.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Hétköznapi hercegnő!
Interaktív mese, nem csak leendő hercegnőknek.
Egy hétköznapi kislány, Virág, kíván valamit, és az teljesül. Majd elindulnak a történetek. Nem úgy, ahogy azt ő elképzelte, mert Álomországban…, de állj, ha megnézed, megtudod. Ez az interaktív utazás, melyet a leányka veled együtt jár végig, rengeteg izgalmas kalandot rejt.
A Hétköznapi hercegnő próbatételei megtanítanak arra, hogy hogyan állj ki magadért, miként kell küzdeni a céljaidért és azt is megerősíti, hogy a gyerekekben rejlő igazságérzet mindennél fontosabb. Rájössz, hogy a valódi hercegnők a saját sorsukat formáló igazi nők, és azt is megérted, hogy beszélni bármit lehet, de a tett, no, az az, ami ér valamit.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

In memoriam 1848
Ha van ünnep, ami maradandó élményt hoz létre, ha nálunk töltöd, ez az!
Az élő megszólalásban kiváló Nothing Special zenekar kíséri a lenyűgöző Boudny Lídiát és Orlik Istvánt, akik úgy énekelnek, hogy azt soha nem felejted el. Amikor megjelennek a lovasok és táncosok, szép és nemes kavalkádjukat csak bámulod. Hogyan lehet valódi, generációkat együtt megmozgató, családi élményt generálni? Miként válhat közös, örömteli tapasztalássá egy nemzeti ünnep? Nálunk megtudhatod.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Ítélkezés és végrehajtás
Zina kurtizán látomásai a középkori ítélkezésről.
Ha azt hiszed, hogy a középkorban elég volt a pokolra jutást vagy elkárhozást meglebegtetni az emberek orra előtt, hogy ne vétkezzenek, tévedsz. Igen változatos retorziók vártak az elkövetőkre, abban nem volt hiány. De vigyázz, ha ártatlannak véled a pletykálkodást vagy a szájaskodást férjed uraddal, az is szankciót vont maga után. Ha csúnyán néztél a szomszédodra, netán leköptél valakit, ne tudd meg, mi várt rád, ha bepanaszolt. Tudod-e kik voltak a boszorkányok? S a hóhérok? S ért-e valamit a ráolvasás? Az előadás végén egy életre való bűbájjal lát el az előadó.
Ajánlott korhatár: 6-99 év

Kinizsi – a legenda életre kel
A hős legendája – szerelemmel, mágiával, küzdelemmel, izgalmas csatajelenetekkel, fénnyel és lenyűgöző karakterekkel elmesélve.
S persze, Mátyás, az igazságos – mi ezt a históriát vittük tovább -, hogy a vitéz, ha a veszélyekkel szembe néz, sorsa hálából jutalmat ad.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Királykisasszony nevelde
Játékos foglalkozás a hercegnőkről
Biztos te is hallottál már sok mesebeli királykisasszonyról, akik a rajzfilmek, mesekönyvek hősei, vagy akár valódi hercegnőkről is, akik királyi családok sarjai voltak.
Ha végighallgatod az izgalmas történeteket, nagyot játszol és figyelsz, a foglalkozás végén Te is tiszteletbeli hercegnővé válhatsz!
Ajánlott korhatár: 4-99 év

Kurtizánképző – középkori stand-up comedy
Játékos színházi terápia
A világon egyedülálló, rendkívül népszerű, több mint 800 előadást megért Kurtizánképzés – szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak – kultúrtörténeti szakirányú végzettséget ad, Kurtizándiplomát. Az Alaptanterv része az érzékiség kultúrtörténeti feldolgozása, a férfi gondolkodás mibenlétének a vizsgálata és irányai, a jó kurtizán feladatai, megtudhatjuk hány éves a férfi – mindezt egy lenyűgöző személyiség tolmácsolásában. Ágens színházi eszköze a humor és az önreflexió.
Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Kurtizán továbbképzés
A világon egyedülálló Kurtizánképzés következő lépcsőfoka, szerelmi okosítás hölgyeknek, megfigyelőként uraknak is.
A Kurtizán továbbképzésen, azon ’tanítványok’ vehetnek részt, akik az első kurzust elvégezték. Egyedi elbírálás esetén e nélkül is lehetséges a megjelenés!
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Lovagi torna
Harc és verseny a legjavából – lovagi megmérettetés!
A férfiúi erő és tusa legnemesebb színtere, ahol méltó küzdelmet láthat a díszes nézősereg.
A lovagok több fegyvernemben mérik össze tudásukat, mint például a csillagdobás, lándzsahajítás, majd a mindent eldöntő kopjatörés. A torna hiteles és tisztességes lebonyolításáért a város Heroldja a felelős. A rendkívül izgalmas viadal magával ragadja a publikumot, s bizton állítjuk, hogy éljenezni fogjátok a lovagokat!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Lovagkaland – ÚJDONSÁG!
Egy ifjú mesés kalandjai némi varázslattal!
A Lovagkaland a lovaggá válás rejtelmeibe avat be téged, ugyan mesének látszik, de ha hiszed, ha nem, több mint a fele igaz. S ha utána látsz egy Lovagi tornát, egész máshogy fogod nézni a lovagok harcát.
Kaland a lét, ne feledd, még ha mesének is éled meg!
Ajánlott kicsiknek és nagyoknak, felnőttnek és ifjoncnak, hisz a kalandot mindenki szereti, még az is, ki távolról figyeli!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Lovagok csatája – ÚJDONSÁG!
Igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás.
Utazz vissza úgy 500, s rá még néhány évet, hidd el, megéri Heroldunkat hallgatni, s a lovagok nemes harcát bámulni! Küzdelmük lenyűgöz majd téged. Ki az, aki félelmet nem ismerve porondra lép, hogy olyannal küzdjön, aki a nyomába sem lép? Kinek jár a dics és glória?
Tekintsd meg a lovagok csatáját, a nemes versengőket, a lovagok legjavát!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Pallosparádé a Középkori Arcokkal – ÚJDONSÁG
György és Tamás lovag ismeretterjesztő előadása
Ha érdekel a középkori harcászat, ha nem riadsz meg a pallosoktól, kardoktól, pajzsoktól és csatában szerzett tapasztalatoktól, ez a bemutató hamarost a kedvenceddé válik!
Mindez két Középkori Arc tolmácsolásában, humoros formában!
Ajánlott korhatár: 5-99 év

Rock a billi buli
Fergeteges ének és tánc, koncert-színházi élmény a javából!
Ki ne ismerné Jake-t és Elwood-ot, a Blues Brothers meghökkentő testvérpárját? A szédületes ének és tánc fenoménokat? A mindenhol a legjobb hangulatot és bulit generáló félcédulás börtöntöltelékeket? Ugye, tudod, hogy kikről beszélünk?
Két fantasztikus komikus egy rövid időre megidézi őket. Ha a jelenlétükben kibírod nevetés nélkül, akkor a show végén megmutathatod, te mit tudsz! Ha van lábad, kezed, s főként szíved, kizárt dolog, hogy ne ropnád velük együtt a táncot. Gyere és bulizzunk együtt!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Svindli Cirkusz
Különleges cirkuszi komédia!
Mi történik, ha az A’la Kámu társulat valahol megjelenik? Minden igaz, csak nem úgy, ahogy azt te megszoktad. Máshogy lesz az.
Láthatod A Világ Legerősebb Emberét, egy vagy két Varázslót, egy Kötéltáncost, s némely fura, csak nálunk látható cirkuszi mutatványost, megjelenésük oly fura és bizarr, hogy az kicsit bezavar.
S a Konferanszié! Ő a legjobb. Miattunk hagyott ott egy turnét, meg csapot-papot, hogy itt mutathassa tudományát, s segítse cirkuszunk e fejlődő ágát. S ha ismered a humort, s van benned élc, tudni fogod, mi az mi vicc, mi poén, mi komédia, vagy csak egy szellemes megjegyzés. Érezned kell, hogy mit hiszel igaznak, mely mutatványost véled valósnak.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Tárulj Szezám!
Zenemesék egy titokzatos utazó batyujából…
Ismered Aladdint? És Herkulest? Hallottál már a nagy Dzsinről? És tudod ki Mulan? Láttad az Oroszlánkirályt? Ha igen, mindenképpen meg kell ismerkedned a Titokzatos Utazóval, Omárral, aki megidézi neked e csodás mesehősöket és elénekli a legismertebb dalaikat.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Tragédia: az ember
alias Az ember tragédiája
Madách Az ember tragédiája műve újragondolva diákoknak és fiatal lelkű felnőtteknek
Át lehet adni egy olyan mű dilemmáit, amit nehéz megérteni? Ha nem olvastad, vagy nem merültél fülig a mű lételméleti problémáiban, most akkor is közel kerülhetsz hozzá.
Bámulatos kaland a lét…
Az előadás humorral és iróniával átszőtt játék, amiben meglelheted az eredeti Madách-ot is.
Ajánlott korhatár: 12-99 év

Ugi mama varázsiskolája
Zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek!
Imádni fogod Ugi mama praktikáit, bűbájait, varázsigéit, s őt magát.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Úr-kurzus
Az Úr-kurzus avagy középkori csintalanságok uraknak, a Kurtizánképző előadás párja.
Itt a férfiak ismerhetik meg a nők titokzatos és felfedezésre váró világát, természetesen párjukkal együtt. Zina kurtizán titka a közvetlen színházi nyelv, a felszabadító kommunikáció, az interaktív játék.
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Varázsbarangolás
Játékos előadás Ugi mamával, a varázsbanyával
A csintalan Mama azon törte a fejét, hogy hogy tudná tovább növelni a gyermekek és a felnőttek varázserejét. Hogy tudná rávenni őket, hogy eszük, s vele nevük – nőjön, növekedjen, s mindenki a sütnivalójuk után epekedjen. Úgyis az lesz, tudom…, ha megismered, kérleled, hogy minél előbb tanulhasd akadémiája alaptananyagát. Itt most tovább lépünk, új bűbájok, s igézetek várnak majd téged. A felnőtteknek és a gyermekeknek is egyaránt élvezetes előadás.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

 


2023.01.01. - 2023.12.31.
További ajánlataink

2023.12.09. Élménybirtok Bikal programok 2023
Advent III.
2023.12.09. Adventi családi programok 2023. Karácsonyi készülődés a bikali Élménybirtokon
Advent III.
2023.12.09. Karácsonyi díszek készítése. Az Élménybirtokon kézműves ajándékokkal készülhetsz az ünnepre
2023.12.09. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Apuzárási pánik
2023.12.09. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Apuzárási pánik
2023.12.11. Élménybirtok Bikal programok 2023
Flúgos zenetörténet
2023.12.11. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Flúgos zenetörténet
2023.12.13. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Tárulj Szezám!
2023.12.13. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Tárulj Szezám!
2023.12.16. Adventi családi programok 2023. Karácsonyi készülődés a bikali Élménybirtokon
Advent IV. – Édes mézes nap az Élménybirtokon
2023.12.16. Élménybirtok Bikal programok 2023
Advent IV. – Édes mézes nap az Élménybirtokon
2023.12.16. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Apuzárási pánik
2023.12.16. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Apuzárási pánik
2023.12.18. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
A Fényteremtő – zenés fénymágia
2023.12.18. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
A Fényteremtő – zenés fénymágia
2023.12.20. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Tárulj Szezám!
2023.12.20. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Tárulj Szezám!
2023.12.23. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Karácsonyi dalest Orlik Istvánnal
2023.12.23. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Karácsonyi dalest Orlik Istvánnal
2023.12.25. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
A Fényteremtő – zenés fénymágia
2023.12.25. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
A Fényteremtő – zenés fénymágia
2023.12.26. 16:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Fegyverbemutató György lovaggal
2023.12.26. 16:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Fegyverbemutató György lovaggal
2023.12.27. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Lovagok és dámák
2023.12.27. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Lovagok és dámák
2023.12.28. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
A Tücsök és a Hangya
2023.12.28. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
A Tücsök és a Hangya
2023.12.29. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Díva, dáma, perszóna
2023.12.29. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Díva, dáma, perszóna
2023.12.30. 19:00 Bikali élményszínház előadások 2023
Kurtizánképző
2023.12.30. 19:00 Élménybirtok Bikal programok 2023
Kurtizánképző
2023.01.01. - 2023.12.31. Fegyverek a középkorban, bemutató a kor kedvelt fegyvereivel Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Bikali programok 2023
2023.01.01. - 2023.12.31. Családi kalandok, élmények Magyarország tematikus élményparkjában Bikalon
2023.01.01. - 2023.12.31. Középkori jelmezkölcsönző családi és céges rendezvényekre, a bikali Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Lovas előadások csoportoknak a bikali Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Lovas bemutatók a bikali Élménybirtokon élmény istálló lovaglással és hintózással
2023.01.01. - 2023.12.31. Gyermekprogramok az Élménybirtokon, élmények egész sora vár a bikali Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Élmény-csapatépítés, csapatépítő játékok cégeknek, baráti társaságoknak a bikali Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Kovács bemutató Bikalon az Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Középkori táncoktatás a bikali Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Lovagi torna bemutató, lovas programok a bikali Reneszánsz Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Szerelmi praktikák, avagy párterápia hölgyeknek és uraknak, kurtizánképzés Zinával az Élménybirtokon
2023.01.01. - 2023.12.31. Labirintusjáték a bikali Élménybirtokon, remek családi program szombatonként
Találatok száma: 1

Puchner Kastélyszálló**** Bikal

Puchner Kastélyszálló**** Bikal

A Mecsek lábánál, hívogató völgyekkel szabdalt, dimbes-dombos, varázslatos vidéken található a Puchner Birtok, egy több mint 14 hektáros, ősfákkal övezett területen. A kastélyszálló mellett található Élménybirtokon pedig életre kel a középkor! Bővebben


Kiemelt partner
Találatok száma: 1

Fogadó a Fehér Hattyúhoz Bikal

Fogadó a Fehér Hattyúhoz Bikal

Hol máshol csillapíthatná éhségét egy középkori kalandozás során a látogató, ha nem egy középkori fogadóban? A Déli-kaputól nem messze, a hattyús tó mellett található a messze földön híres Fogadó a Fehér Hattyúhoz. Az ínycsiklandó finomságok illata belengi a környéket, s már messziről a középkort idéző ... Bővebben


Kiemelt partner

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Foglaljon szállást!

Foglaljon asztalt!


Foglaljon szállást!

Foglaljon asztalt!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG