Tavaszi Művészeti Fesztivál 2019 Nagykanizsa


Tavasz a kultúrában, kultúra a tavaszban... Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes. Ezért mi meg sem próbáljuk. Sőt! 1993 óta a Tavaszi Művészeti Fesztiválon minden esztendőben lehetőséget adunk a bemutatkozásra a legizgalmasabb hazai és külföldi előadóknak, együtteseknek és társulatoknak. Nagykanizsa tavaszköszöntő programsorozata évről évre mind több és több színvonalas népzenei és jazz produkció élményével gazdagítja közönségét.

Tavaszi Művészeti Fesztivál 2019 Nagykanizsa
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok

Március 25. 17.30 óra – Hevesi Sándor Művelődési Központ
PETERMAN KÁROLY (1954-2018) FOTÓS EMLÉKKIÁLLÍTÁSA
Válogatás Peterman Károly ismert és még nem látott fotóiból. A kiállított fotók közt látható Párizs, akt, csendélet, lovak, melyek kedvenc témái közé tartoztak. Továbbá falra kerülnek a sikeresebb képek és azok is, amelyek még nem szerepeltek a nyilvánosság előtt.
Megtekinthető: április 15-ig az Ősze András galériában
A belépés díjtalan!

Március 25. 19 óra – Hevesi Sándor Művelődési Központ
Daniel Keyes: VIRÁGOT ALGERNONNAK – színmű
(Játékszín)
Szereplők: Szervét Tibor, Lévay Viktória, Benedek Miklós, Nagy Sándor/Klem Viktor, Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea
Rendező: Horgas Ádám
Belépődíj: 4 500 Ft
„Nyugodtan dönthet úgy is, hogy visszaviszi Charlie-t az iskolába, és minden marad a régiben. Ám ha őrá esik a választás, olyan tudományos ugrás elősegítője lesz, amelyhez fogható a DNS felfedezése óta nem volt. Nos?” – kérdezi dr. Nemur Alice Kiniantól, Charlie Gordon tanárától Daniel Keyes Virágot Algernonnak című világhírű regényében, illetve a Szervét Tibor által készült színpadi változatban, mely a Játékszín műsorán szerepel először. Hogy hogyan dönt a tanárnő és főleg a törekvő tanítványa, és mi lesz mindennek a következménye, erről szól ez a megindító történet. Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének.

Március 26. 19 óra – Hevesi Sándor Művelődési Központ
ZORÁN – TI KÉRTÉTEK!
Közreműködnek: Sipeki Zoltán, Gátos Iván, Csányi István, Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara
Belépődíj: 6 990 Ft
Mivel Zoránnak hatalmas repertoárja van, minden alkalommal hosszas dalválogatás előzi meg a program összeállítását, de még így is lehetetlen, hogy az összes, tartalmilag és zeneileg figyelemre méltó szám beleférjen a koncert műsorába. És valóban: sok olyan dal van, amely talán méltatlanul maradt ki, noha a közönség örömmel fogadta volna őket.
A mostani koncertre Zorán ezeket a kéréseket és javaslatokat figyelembe véve állítja össze a műsort. Természetesen elhangzanak majd a jól ismert, kihagyhatatlan számok, de emellett csokorba szedi a közönség által „reklamált”, rég nem játszott dalait is. És persze megosztja velünk a dalokhoz kapcsolódó, kevéssé ismert érdekességeket, történeteket is.
Mindezt – ahogy megszoktuk Zorántól – a legmagasabb zenei színvonalon hallhatjuk majd, kiváló zenésztársakkal, vendégekkel, meglepetésekkel.

Március 27. 19 óra – Hevesi Sándor Művelődési Központ
BERECZ ANDRÁS KOSSUTH-DÍJAS ÉNEKES, MESEMONDÓ ESTJE
Belépődíj: I. helyár: 2 000 Ft, II. helyár: 1 500 Ft
„Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább.
Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai nyári zenei táborokban, Hollandiában magánkurzusokon. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland, olasz, egyiptomi közönségnek is. Műfordítással is foglalkozom. 2016-tól színházi előadásban, a Vidnyánszky Attila rendezte Csíksomlyói passióban is részt veszek. Az ebben szereplő dalok, mesék a magam feldolgozásai, szerzeményei. Szintén 2014-től a Nemzeti Színházban rendszeresen tartok előadást. Utóbb a Shakespeare művek színház-képe, és az udvari bolond figurája foglalkoztat.”

Március 28. 19 óra – Hevesi Sándor Művelődési Központ
AZ ÉLET ÉRTELME
Egypercesek száz percben
Örkény István novelláiból olvas Mácsai Pál, cimbalmozik Lukács Miklós
Belépődíj: I. helyár: 2 500 Ft, II. helyár: 2 000 Ft

Az „Egyperces novellák” című kötet fél évszázada, 1968-ban jelent meg először. Az egyik oldalon a közlés minimuma, a másikon a képzelet maximuma.
Az írásokban ott az apró darabokra hullt közös ideáink groteszk látványa, de megfordítva is: a banalitásokban az élet titokzatos teljessége.
A műfaj ma már fogalom, sok sora szállóige, alakjai, helyzetei beépültek nyelvünkbe, gondolkodásunkba.

Március 30. 18 óra – Medgyaszay Ház
AZ ORFF ÜTŐEGYÜTTES MŰSORA
Belépődíj: 1 000 Ft
Az Orff Ütőegyüttes 1994-ben alakult, névadójukul Carl Orff német zeneszerző és zenepedagógust választották.
Az ütőegyüttes hangszerei: dallamütőhangszerek (xilofon, marimba, vibrafon, harangjáték), dobok, zongora, gitárok és különböző effekthangszerek.
Repertoárjukban a barokk zenétől a 20. századi zenéig, az afrikai törzsi ritmusoktól a könnyű zenén át a jazzig minden megtalálható.
Az együttesben jelenleg 36 gyermek zenél, akik korosztályuk szerint három különböző csapatot alkotnak (Orff ABC, Kis Orff, Nagy Orff)
Az együttes művészeti vezetője Fekete Melinda Zsófia, aki 2017-ben vette át az együttest alapítójától, Bücs Angélától.
A különleges hangzásvilágú együttes eleinte egy üde színfolt volt Nagykanizsa város kulturális életében, mára az egyik legnépszerűbb zenei együttes, amely nemcsak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is ismert.
Tevékenységüket számtalan díjjal ismerték el.
Az együttes eddig két CD albumot jelentetett meg.

Április 5. 19 óra – Móricz Zsigmond Művelődési Ház
VARGA DÁNIEL QUARTET
Közreműködik:
Varga Dániel - alt szaxofon
Ávéd János - tenor szaxofon
Fenyvesi Márton - gitár
Gyányi Marcell - bögő
Matheus Jardim - dob
Belépődíj: 1 000 Ft
Varga Dániel egy 27 éves nagykanizsai születésű szaxofonos, hangszerelő és zeneszerző. Jelenleg Grazban, Ausztriában él, mesterszakon tanul zeneszerzést a Grazi Zeneművészeti egyetemen. A fő zenei hatások nagyon sokszínűek. A hard-boptól és modál jazztől a 70-es évek fusion és rock zenéjétől egészen a kortárs modern jazz és pop zenéig mindent meghallgat. Jelenleg azon dolgozik, hogy hangot adjon a zenéjének a kortárs jazz és fusion/rock szkénában a saját projektjeivel: Moped Loewen, mely egy progresszív jazz rock zenekar és a jazz Quartettjével, mely kortárs modern jazzt játszik lírai free hatásokkal. Ezen az estén két jeles magyar zenésszel fog fellépni, Ávéd Jánossal tenor szaxofonon és Fenyvesi Mártonnal gitáron, akik már gyerekkora óta nagy hatással voltak rá zeneileg. A koncert a modális és szabad zenei elképzeléseknek ad teret, amelyet az egyik legjobb nemzetközi ritmus szekció támogat majd: Gyányi Marcell bőgőn és a brazil Matheus Jardim dobokon.

Április 6. 11 óra – Medgyaszay Ház
TÜNDÉRMESÉK
A Mendelssohn Kamarazenekar művészeinek hangversenye gyermekek számára
Belépődíj: elővételben 600 Ft, az előadás napján 800 Ft
Kalandra fül! Zenés családi program a Mendelssohn Kamarazenekarral. Hangok és hangszerek – kicsiknek és nagyoknak. Barangolás az élő zene varázslatos világában.
Hallgasd velünk az állatok farsangját és az évszakok muzsikáját!

Április 6. 18 óra – Medgyaszay Ház
NÉPSZERŰ BÉCSI MELÓDIÁK
A Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye
Művészeti vezető és hegedűn közreműködik:
Kováts Péter Bartók–Pásztory díjas hegedűművész 
Belépődíj: elővételben 2 000 Ft, az előadás napján 2 500 Ft
A Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész irányításával 1985-ben jött létre a gazdag zenei múltú történelmi városban, Veszprémben. A zenekar repertoárja a barokk zenétől a klasszikán át a XX. század legjelentősebb művein keresztül a kortárs zenéig terjed. Több mű ősbemutatója, ill. magyarországi bemutatója is fűződik nevükhöz.
A legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működnek közre a zenekar koncertjein, közöttük Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Perényi Miklós, Rost Andrea, Tokody Ilona, Szabadi Vilmos. Közös produkciót mutattak be a Győri Balettel, s számos oratorikus művet adtak elő magyar illetve külföldi koncertkórusokkal.
Több turnén vettek részt Európa szinte minden országában, valamint Észak-, Közép- és Dél-amerikában.  A Mendelssohn Kamarazenekart művészi munkájának elismeréseképpen 2010-ben Bartók–Pásztory díjjal tüntették ki.

Kapcsolódó időpontok

2019.05.22. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.05.22. 16:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.05.23. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
NÉPI KISMESTERSÉGEK A PIARISTA ÓVODÁBAN – kiállításmegnyitó a földszinti előcsarnokban
2019.05.23. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.05.23. - 2019.06.15. Nagykanizsa kiállítások 2019
NÉPI KISMESTERSÉGEK A PIARISTA ÓVODÁBAN – kiállítás a földszinti előcsarnokban
2019.05.23. 10:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.05.24. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Gémkapocs társasjáték klub
2019.05.24. 17:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
Gémkapocs társasjáték klub
2019.05.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
A GYÖNGYVIRÁG NYUGDÍJAS NÉPTÁNCCSOPORT TÁNCOS-DALOS MŰVÉSZETI TALÁLKOZÓJA
2019.05.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
A SZIKRÁK TÁNCEGYÜTTES 5 ÉVES JUBILEUMI MŰSORA
2019.05.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Aprók tánca - néptánc 6-8 éveseknek
2019.05.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
SULI JÓGA
2019.05.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
SÜNI JÓGA óvodásoknak
2019.05.25. 09:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
Aprók tánca - néptánc 6-8 éveseknek
2019.05.25. 15:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
SULI JÓGA
2019.05.25. 16:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
SÜNI JÓGA óvodásoknak
2019.05.15. - 2019.05.28. Nagykanizsa kiállítások 2019
A ZRÍNYI MIKLÓS-BOLYAI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA BOLYAI JÁNOS TAGINTÉZMÉNYE TANULÓINAK RAJZKIÁLLÍTÁSA az Ifjúsági Galériában
2019.05.27. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Színház – Hevesi bérlet: James Goldman: OROSZLÁN TÉLEN – színmű (Orlai Produkció)
2019.05.27. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Színház – Hevesi bérlet: James Goldman: OROSZLÁN TÉLEN – színmű (Orlai Produkció)
2019.05.28. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Retro Kávéházi Esték: SLÁGERSHOW – Csongrádi Kata színművész, énekes- zenés estje
2019.05.28. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2019
Retro Kávéházi Esték: SLÁGERSHOW – Csongrádi Kata színművész, énekes- zenés estje
2019.05.07. - 2019.05.29. Nagykanizsa kiállítások 2019
„VIGYÁZZ A MADÁRRA…” ÉS VIGYÁZZ A FÁKRA! – kiállítás
2019.05.29. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Dumaszínház Nagykanizsa - „ÉLETED FILMJE” – Kovács András Péter önálló estje
2019.05.29. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.05.29. 16:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.05.29. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Dumaszínház Nagykanizsa - „ÉLETED FILMJE” – Kovács András Péter önálló estje
2019.05.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
A ROZGONYI ÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓINAK RAJZKIÁLLÍTÁSA - megnyitó
2019.05.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
ZALA SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE
2019.05.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.05.30. - 2019.06.30. Nagykanizsa kiállítások 2019
A ROZGONYI ÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA TANULÓINAK RAJZKIÁLLÍTÁSA az Ifjúsági Galériában
2019.05.30. 10:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.05.30. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2019
ZALA SZIMFONIKUS ZENEKAR KONCERTJE
2019.05.31. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
„CSENDÜL A NÓTA, SZÁLL A MUZSIKA” - a Dankó Klub Nagykanizsán
2019.06.01. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
VÁROSI GYERMEKNAP
2019.06.01. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
A SWANS BALETT- ÉS TÁNCISKOLA 20 ÉVES JUBILEUMI GÁLAMŰSORA
2019.06.01. Városi Gyermeknap 2019 Nagykanizsa
2019.06.01. Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
VÁROSI GYERMEKNAP
2019.06.05. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
SZABÓ PÉTER ORSZÁGJÁRÓ ROADSHOW 2019.
2019.06.09. - 2019.06.10. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Kanizsai Pünkösdölő
2019.06.09. - 2019.06.10. Kanizsai Pünkösdölő 2019 Nagykanizsa
2019.06.19. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Nyári Színház - Scarbacci-Tarabusi: KAVIÁR ÉS LENCSE - vígjáték két felvonásban (Pesti Művész Színház)
2019.06.19. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Nyári Színház - Scarbacci-Tarabusi: KAVIÁR ÉS LENCSE - vígjáték két felvonásban (Pesti Művész Színház)
2019.06.22. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Masha és a medve – Varázslók Világnapja
2019.06.22. 17:20 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
Masha és a medve – Varázslók Világnapja
2019.01.01. - 2019.12.31. Terembérlés Nagykanizsán akár 250 főig
2019.01.01. - 2019.12.31. Esküvő helyszín Nagykanizsán
Találatok száma: 4

Forrás Hotel*** Zalakaros

Forrás Hotel*** Zalakaros

A Hotel Forrás Zalakaros közvetlenül a zalakarosi Gránit Fürdő szomszédságában helyezkedik el, néhány perc sétára a városközponttól. Pihenni szeretne? Nyaralást tervez? Vagy csak kikapcsolódni szeretne egy hosszú hétvégén? Érdeklődjön és kérjen egy testre szabott árajánlatot elérhetőségeinken! Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Vital**** Zalakaros

Hotel Vital**** Zalakaros

Élje át nálunk az igazi `Vital Élményt`! Töltődjön fel energiával és új élményekkel a zalakarosi Vital Hotelben. Négycsillagos szállodánk csendes, nyugodt szegletében, csodálatos környezetben nyújt kikapcsolódást és felfrissülést az év bármely időszakában a testnek és léleknek. Vonuljon el a ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Aphrodite Hotel Zalakaros****

Aphrodite Hotel Zalakaros****

Szállodánk a zalakarosi fürdő felett található, teraszos szobáinkból fantasztikus kilátás nyílik a 97 m-re lévő gyógyfürdőre. Szállodánkban 4 medence várja vendégeit, 3 beltéri, és egy kültéri. A fedett wellness részlegen belül található a 12 személyes, feszített víztükrű jakuzzi, a termálvízzel ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Venus Hotel Zalakaros***

Venus Hotel Zalakaros***

Az Európában is egyedülálló zalakarosi gyógyvíz és a gyógyfürdő-komplexum szomszédsága garantálja, hogy a Hotel Venus vendégeként testileg- lelkileg megújulhat, megpihenhet! A Hotel Venus nevét az isteni bolygóról kapta, vagyis a nőiesség, a szépség és a szerelem ötvöződése jegyében született meg. ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Művészeti fesztivál


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket