Tavaszi Művészeti Fesztivál 2022 Nagykanizsa

Tavaszi Művészeti Fesztivál 2022 Nagykanizsa


Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán 2022. március 25-április 9. között.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

„Tavasz a kultúrában – Kultúra a tavaszban” címmel, 1993-ban indult útjára városunkban az a kulturális rendezvénysorozat, amely – a tavasz, a megújulás jegyében – csokorba kötötte a nívós művészeti programokat, s a nagykanizsai közönség számára valódi különlegességeket kínált. Az eseménysorozat a kezdetektől lehetőséget adott a helyi művészeti értékek és a tehetséges előadók felmutatására is.

A kezdeményezés töretlenül fejlődött, egyre népszerűbbé vált Nagykanizsán olyannyira, hogy 1998-tól fesztivállá nőtte ki magát, s előbb Tavaszi Zenei Fesztivál elnevezéssel, majd pedig – 2000 óta – Tavaszi Művészeti Fesztiválként minden évben megrendezésre kerül.

Programok

2022. MÁRCIUS 25., PÉNTEK, 19:00
Színpadon az ExperiDance! GYÖNGYHAJÚ LÁNY BALLADÁJA - OMEGA MUSICAL

Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni "felnőtt köntösbe"! Egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!
Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után Szabó Máté, Sánta László, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Békefi Viktória és Magyar Viktória főszereplésével állította színpadra új darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány...

Jegyárak 
I. helyár (1-11. sor) 6.500 Ft
II. helyár (12-20. sor) 6.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában, illetve a jegy.hu oldalon!

2022. MÁRCIUS 26., SZOMBAT, 17:00
KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS A KENDLIMAJORI LUDVIG NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEPEK ALKOTÁSAIBÓL

Művészeti alkotásokat gyűjteni óriási kaland. Folyamatos utazás. A Ludvig Nemzetközi Művésztelepek gyűjteményét nézegetni, válogatni olyan „ásatás”, ahol apró, jelentéktelennek tűnő sztorikból egyre inkább összeáll a nagy egész. Minden alkotáshoz köthető egy sztori, és persze maga az alkotó személye, hiszen ezek a műalkotások itt készültek, Kisrécse-Kendlimajorban, ezért minden olyan személyes, olyan töltete van, hogy azt nem lehet elégszer újraélni. Ajánljuk mindenkinek a kiállítást, aki nyitott a világra, szeret mélyre ásni önmagában. A válogatás 1999-től mostanáig, 22 év kortárs művészeti lenyomata.

A kiállítást megnyitja: Ludvig Klára, a Kendlimajor Galéria Kft. ügyvezetője
Közreműködik: Tiborcz Iván szaxofon
A kiállítás megtekinthető április 25-ig az Ősze András galériában.

2022. MÁRCIUS 27., VASÁRNAP, 17:00
Csukás-Bergendy: SÜSÜ A SÁRKÁNY KALANDJAI című zenés mesejáték a kaposvári Roxínház előadásában

Süsü, a sárkány nem találja a helyét a világban: apja kitagadja, mert jószívű és a többi sárkánnyal ellentétben csak egy feje van. 
Az emberek viszont félnek tőle, hiszen sárkány. Mégis talál egy királyfit, aki így is elfogadja, így is szereti. Hogyne szeretné, hiszen sárkány létére jószívű, és egy lepkének se tudna ártani, szelídségével belopja magát az ember szívébe. 
A bájos meséből a gyerekek megtanulhatják, hogy aki más, mint mi, az nem biztos, hogy ellenség, sőt ha jobban megismerjük, lehet, hogy nem is annyira más, mint mi. 
A színpadi változatban a Magyar Televízió bábfilmsorozatának slágerei is helyet kapnak.
A 30 szereplőt és az életnagyságú Süsü figurát felvonultató előadás felhőtlen kikapcsolódást ígér az egész család számára.

Jegyár elővételben: 1.200 Ft, az előadás napján: 1.500 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között!

2022. MÁRCIUS 29., KEDD, 19:00
PARTI NAGY LAJOS és LUKÁCS MIKLÓS zenés irodalmi estje

Egy kiváló író és egy fantasztikus zenész… Korukat tekintve két generációt képviselnek. Az ő izgalmas irodalmi-zenei párbeszédjüket hallhatjuk ezen az estén.
Az író mesél, felolvas az általa fontosnak és aktuálisnak tartott írásaiból, a kiváló cimbalom művész pedig zenével folytatja a felolvasásokat. A próza közben kellő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az egyes szövegrészeket.

Jegyár elővételben: 2.500 Ft, az előadás napján: 3.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között!

2022. MÁRCIUS 30., SZERDA, 19:00
BACSÓ KRISTÓF TRIAD

VENDÉG: BARCZA HORVÁTH JÓZSEF
Bacsó Kristóf szaxofonosként és zeneszerzőként is a magyar jazzélet egyik meghatározó alakja, elég csupán annyit említenünk , hogy az elmúlt években négy szerzői lemeze jelent meg, a trió formációtól a kvartett , kvintett felállásokon át egészen a big-bandre írt albumig bezárólag.
Bacsó Kristóf saját zenekara a TRIAD, egy kísérletező zenei műhely, melynek hangzása számos fesztiválon aratott nagy sikert itthon és külföldön egyaránt.
A mostani koncerten a februárban felvett új albumuk anyagát mutatják be.
Bacsó Kristóf - tenor szaxofon effektek
Tálas Áron - billentyűk, Fender Rhodes
Juhász Márton - dobok
Barcza Horváth József -basszushangszerek
Jegyár: 1.500 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között.

2022. ÁPRILIS 1., PÉNTEK, 19:00
Leander Kills / Your Last Steps

Menetrend:
19:00 kapunyitás
19:50 YOUR LAST STEPS koncert
21:00 LEANDER KILLS koncert
Jegyek:
Elővétel: 3500 Ft
Koncertnapján: 4000 Ft
FIGYELEM! Rendezvényeink a hatályos kormányrendelet értelmében kizárólag érvényes védettséget igazoló kártya felmutatásával látogatható. Kérjük, hogy belépőjegyed a fentiek figyelembevételével vedd meg! Védettséget igazoló kártya hiánya vagy érvénytelensége esetén jegyet nem áll módunkban visszaváltani.

Jegyek március 1-től kaphatók a HSMK és a Medgyaszay Ház jegypénztárjában illetve a jegy.hu-n.

2022. ÁPRILIS 2., SZOMBAT, 18:00
EMLÉKKÉPEK - A Zalagyöngye Táncegyüttes 25 éves jubileumi gálaműsora

Közreműködnek:
Bojtár Népzenei Együttes
Szikrák Táncegyüttes
Gyöngyszemek Táncegyüttes
FFZAMI Tánccsoport
Belépő elővételben: 2.000 Ft
Előadás napján: 2.500 Ft
Jegyek online is vásárolhatók március 5-től a jegy.hu oldalon.

2022. ÁPRILIS 5., KEDD, 19:00
A KANIZSAI KAMARAZENEI MŰHELY KONCERTJE

A Nagykanizsán élő és dolgozó zenészek közös találkozási pontja a város zeneiskolája. A koncert alapötlete is itt született meg: a zene- és művésztanárok törekvése, hogy megszólaltassanak olyan darabokat, amelyek különleges stílusban és nem szokványos hangszerösszeállításokra íródtak. Így lehetséges, hogy a vonósnégyes kiegészül klarinéttal, gitárral, vagy más kísérő hangszerekkel. Emellett klasszikus felállások is megjelennek a koncerten: mint pl. szólóhangszer zongorakísérettel, vagy akár gitárkísérettel.
Hogy miről is van szó ⁉
A Tavaszi Művészeti Fesztivál keretén belül ad egy elég izgalmasnak hangzó koncertet a KANIZSAI KAMARAZENEI MŰHELY 2022. április 5-én 19 órakor.
Közreműködik:
Baki Andrea - fuvola
Balogh Tünde - gordonka
Fekete Melinda - furulya, szaxofon
Fülöp Szabolcs - gitár
Jakobovics Árpád - hegedű
Simó Márta - zongora
Vajda Zsuzsa - furulya
Vámos Béla - klarinét, szaxofon
Varga Regina - brácsa
Vida Henriett - hegedű
Jegyárak:
felnőtt: 1.500 Ft
diák: 1.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK és a Medgyaszay Ház jegypénztárában!

2022. ÁPRILIS 7., CSÜTÖRTÖK, 14:00
Molnár Ferenc: EGY, KETTŐ, HÁROM - vígjáték valós időben

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtudták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt. Sőt. Sőt! De ami a legrosszabb: már a gyerek is úton van. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá…
Játssza:
Alföldi Róbert, Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Lugosi György, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Mertz Tibor, Némedi Árpád, Janicsek Péter, Fehér Balázs Benő, Dékány Barnabás, Kovács Máté, Barna Zsombor, Nyulassy Attila, Katona Vanda, Sipos Viktória, Hajdú Csilla, Horváth Emmi
Jegyár: 5.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között!

2022. ÁPRILIS 9., SZOMBAT, 17:00
Zsebtenger - RUTKAI BORI BANDA koncertje

A Zsebtenger partján található Kukutyin városkába kalauzolnak el bennünket a dalok, ahol jó szomszédságban élnek a mesebeli és a valóságos lények. A Csudabogár felemás zoknikat tereget a teraszán, miközben Láthatósági Bácsi integet neki piciklijéről. Macika a zenélő játszótérre igyekszik görkoriján, hogy le ne késse a vasárnapi pókpingpong bajnokságot. A palotából királyi lakodalmi menet táncol át a Szöcske Presszóba, és ott folytatódik tovább a mulatság a Palacsinta Pályaudvarról frissen érkezett utasokkal. 
Jegyár elővételben 1.500 Ft, az előadás napján 1.900 Ft 
Jegyek kaphatók a HSMK és a Medgyszay Ház jegypénztárában MÁRCIUS 1-TŐL.

További ajánlataink

2022.08.29. - 2022.09.25. Nagykanizsa kiállítások 2022
A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA - X+X Tollár Eszter és Varga Szilárd fotókiállítása
2022.09.23. - 2022.10.12. Nagykanizsa kiállítások 2022
Jelenségek - Gécseg András képzőművész és Györei Roland szobrászművész kiállítása
2022.09.26. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2022
Barta Lajos: Szerelem - Vígjáték két részben
2022.09.26. 19:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Barta Lajos: Szerelem - Vígjáték két részben
2022.09.29. 10:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, szórakozás és élmény a legkisebbeknek a Kanizsai Kulturális Központban
Margaréta Móka - Zenés bábos foglalkozás 0-3 éves gyerekeknek
2022.09.29. 10:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Margaréta Móka - Zenés bábos foglalkozás 0-3 éves gyerekeknek
2022.09.29. 18:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Kalandozó Kanizsaiak - Spontán Expedíció Szibérián keresztül, avagy a Csontok útján télen - Molnár Márk előadása
2022.09.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Valahol Európában - musical két részben a Honvéd Kaszinó Városi Színpad előadásában
2022.09.30. Nagykanizsa színházi előadások 2022
Valahol Európában - musical két részben a Honvéd Kaszinó Városi Színpad előadásában
2022.09.30. 10:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, szórakozás és élmény a legkisebbeknek a Kanizsai Kulturális Központban
Valahol Európában - musical két részben a Honvéd Kaszinó Városi Színpad előadásában
2022.09.30. 17:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, szórakozás és élmény a legkisebbeknek a Kanizsai Kulturális Központban
Gémkapocs Társasjáték Klub
2022.09.30. 17:30 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Gémkapocs Társasjáték Klub
2022.10.01. 10:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
ANGOL TÁRSALGÁSI KLUB FRIDECZKY LÁSZLÓVAL
2022.10.03. 19:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Hadházi László önálló estje “Légy férfi!” címmel - Műsorvezető: Fülöp Viktor
2022.10.08. 10:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
ANGOL TÁRSALGÁSI KLUB FRIDECZKY LÁSZLÓVAL
2022.10.14. 17:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, szórakozás és élmény a legkisebbeknek a Kanizsai Kulturális Központban
Gémkapocs Társasjáték Klub
2022.10.14. 17:30 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Gémkapocs Társasjáték Klub
2022.10.15. 10:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
ANGOL TÁRSALGÁSI KLUB FRIDECZKY LÁSZLÓVAL
2022.10.18. 18:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak (Kocsmaária) - Thuróczy Szabolcs előadása
2022.10.22. 10:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
ANGOL TÁRSALGÁSI KLUB FRIDECZKY LÁSZLÓVAL
2022.10.26. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2022
Zorán Turné 2022
2022.10.29. 10:00 Kanizsai Kulturális Központ programok 2022 Nagykanizsa
ANGOL TÁRSALGÁSI KLUB FRIDECZKY LÁSZLÓVAL
2022.10.29. 18:00 Nagykanizsai koncertek 2022
Unholy Dance // Sear Bliss, Feretrum, Fanatic Attack, Lumberjack Commando
2022.11.10. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2022
WUNDERLICH JÓZSEF ÉS KÉMÉNDI TAMÁS - Fortissimo bérlet
2023.01.19. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2022
SAVARIA SZIMFONIKUS ZENEKAR - Fortissimo bérlet
2023.03.16. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2022
ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR - Fortissimo bérlet
2023.05.03. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2022
SZEKERES ADRIENN ÉS LÁSZLÓ BOLDIZSÁR - Fortissimo bérlet
2022.01.01. - 2022.12.31. Terembérlés Nagykanizsán, rendezvényhelyszín akár 500 főig
2022.01.01. - 2022.12.31. Esküvő helyszín Nagykanizsán, a Kanizsai Kulturális Központ intézményeiben
Találatok száma: 9

Central Hotel Nagykanizsa

Central Hotel Nagykanizsa

Szállodánk Nagykanizsa belvárosában, a város szívében, egy 1913-ban épült patinás és rendkívül impozáns épületben található. Városközponti elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető. Rengeteg fakultatív programmal tudjuk színessé tenni vendégeink itt tartózkodását: lovaglás, vadászat, horgászat, borkóstolók, ... Bővebben


Hajde Kutyapanzió

Hajde Kutyapanzió

A Hajde Kutyapanzió célja, hogy az ide hozott kutyáknak a gazdi távollétében is a lehető legjobb körülményeket és feltételeket biztosítsák, illetve a tulajdonos szaktudásával segítse elmélyülni a kutya és gazdája harmonikus kapcsolatát. Bővebben


Herkules Panzió Nagykanizsa

Herkules Panzió Nagykanizsa

A panzió Nagykanizsa belvárosától 4 km-re a palini zöldövezeti városrészben található. Megközelíthető Zalaegerszeg felől a 74-es számú főútról Nagykanizsa előtt. A modern stílusú épület berendezése tartalmazza mindazt, amit a modern vendéglátás megkíván. Bővebben


Hotel König****

Hotel König****

A Hotel König kényelmes szállást és sokoldalú szolgáltatásokat nyújt, legyen szó akár magáncélú vagy üzleti látogatásról, átutazó (tranzit) vendégről/csoportról, egyéni vagy családi pihenésről, rendezvényekről/konferenciákról Nagykanizsán. Bővebben


Hotel Mini Nagykanizsa

Hotel Mini Nagykanizsa

Szálláshelyünk Nagykanizsa Palin városrészében, csendes zöldövezetben, a centrumtól 5 km-re található! Megközelíthető az M7-es autópálya Zalaegerszegi lehajtójáról a 74-es úton. Bővebben


Oázis Aparthotel Nagykanizsa

Oázis Aparthotel Nagykanizsa

Az OÁZIS*** Aparthotel városközponti elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető, környezetünkben éttermek, bevásárlóközpontok, fitness centerek, autóbusz pályaudvar, benzinkút és szórakozási lehetőségek várják az idelátogatót. Megközelíthető a 7-es főútvonalról a 74-es út kereszteződésétől ... Bővebben


Platanus Étterem és Panzió

Platanus Étterem és Panzió

A Platanus Étterem és Panzió oldalán megújult környezettel, új ízekkel, barátságos csapattal, és nagy szeretettel várja régi és új vendégeit Nagykanizsán! Bővebben


Touring Tranzit Hotel Nagykanizsa

Touring Tranzit Hotel Nagykanizsa

A szállás Nagykanizsa városközpontjától 300 méterre, csendes, lakótelepszerű zöldövezetben egész évben a vendégek rendelkezésre áll. Bővebben


Hugi Panzió Nagykanizsa

A panzió Nagykanizsa belvárosától egy-két percre található, csendes nyugodt környezetben. Egyidejűleg 19 főt tudunk elhelyezni, 1-2-3 ágyas fürdőszobás tv-s, légkondicionált szobákban. Saját zárt parkolóval, ingyenes WI-FI használattal, várjuk kedves vendégeinket. Bővebben
Találatok száma: 5

Gerő Cukrászda Nagykanizsa (Fő út)

Gerő Cukrászda Nagykanizsa (Fő út)

Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és ... Bővebben


Gerő Cukrászda Nagykanizsa (Kanizsa Centrum)

Gerő Cukrászda Nagykanizsa (Kanizsa Centrum)

Cukrászdáinkban kézműves módon előállított fagylaltot kínálunk, mely a legjobb minőségű alapanyagokkal és friss gyümölcs hozzáadásával készül. Fagylaltkínálatunkban is megtalálhatóak a csökkentett energiatartalmú, szója- és rizsalapú termékek, amelyek koleszterin- és gluténmentesek; valamint tejcukor- és ... Bővebben


Platanus Étterem és Panzió

Platanus Étterem és Panzió

A Platanus Étterem és Panzió oldalán megújult környezettel, új ízekkel, barátságos csapattal, és nagy szeretettel várja régi és új vendégeit Nagykanizsán! Bővebben


Adam`s Kávézó, Étel- és Koktélbár Nagykanizsa

Adam`s Kávézó, Étel- és Koktélbár Nagykanizsa

A mediterrán hangulatú Adam`s Kávézó, Étel- és Koktélbárban finom ételeket, italokat és desszerteket fogyaszthatsz. Minden héten a világ más-más tájáról érkezett speciális szemeskávét kínálunk. Menü ajánlatunk is változatos. Ballagások, céges rendezvények, névnapok, osztálytalálkozók és születésnapok ... Bővebben


Chef of the street

Chef of the street

A Chef of the street Burger & More egy hely amit az álmok, a szorgalom és kitartás épített. Egy hely ahol találkozik az önmegvalósítás, és a kreativitás.Egy hely, ahová boldogan megyünk be nap mint nap, ez a Chef! Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
8800 Nagykanizsa , Kanizsai Kulturális Központ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG