Vital Hotel Zalakaros - Élvezze Magyarország egy főre jutó legnagyobb wellness részlegét!
Vital Hotel Zalakaros - Élvezze Magyarország egy főre jutó legnagyobb wellness részlegét!
Farsangi programajánló
Farsangi programajánló

Tavaszi Művészeti Fesztivál 2018 Nagykanizsa


Tavasz a kultúrában, kultúra a tavaszban... Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes. Ezért mi meg sem próbáljuk. Sőt! 1993 óta a Tavaszi Művészeti Fesztiválon minden esztendőben lehetőséget adunk a bemutatkozásra a legizgalmasabb hazai és külföldi előadóknak, együtteseknek és társulatoknak. Nagykanizsa tavaszköszöntő programsorozata évről évre mind több és több színvonalas népzenei és jazz produkció élményével gazdagítja közönségét.

Tavaszi Művészeti Fesztivál 2018 Nagykanizsa

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok

Március 19. (hétfő) 19 óra – HSMK
„MEGIDÉZETT KÁRPÁTALJA” – a Magyar Állami Népi Együttes műsora
Belépődíj: I. helyár: 3 000 Ft, II. helyár: 2500 Ft
Minden kultúra a saját lelkét őrzi és éli kicsiben, de benne van sejtjeiben az egyetemes emberi kultúrához való tartozás öröksége is. Ennek az örökségnek a része az elfogadás, a szolidaritás, az együtt élő népek viszonyának egymás mellé rendelése, és nem hierarchiába rendezése. „Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától” – valljuk Pilinszky Jánossal együtt.
A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban közös nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezve, szemléletesen érzékeltetve mutatja be a közös történelmi múltból származó törvényszerű hasonlóságokat.

Március 20. (kedd) 19 óra – HSMK
Nyikolaj Vasziljevics Gogol: EGY ŐRÜLT NAPLÓJA
Főszerepben: Keresztes Tamás
Axentyij Ivanovics Popriscsin: Keresztes Tamás
Rendező: Bodó Viktor
Belépődíj: 2 500 Ft
Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje. Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés most, 2018-ban is ugyanolyan aktuális.
Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE, a MASZK Egyesület (Szeged) és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Március 22. (csütörtök) 19 óra – Móricz Zsigmond Művelődési Ház
GERSWIN EST – Karosi Júlia Quartet
A fellépő művészek: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron – zongora, Fonay Tibor – nagybőgő, Varga Bendegúz – dob
Belépődíj: 1 000 Ft
A rendezvény támogatója: NKA – Hangfoglaló
“Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Az ő világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam.” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel állította össze Gershwin-estjét. Ez a koncert azért is különösen fontos most, 2018-ban, mert az idén ünnepeljük Gershwin születésének a 120. évfordulóját.
A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Akik jól ismerik az esten fölcsendülő Gershwin-dalokat, azok számára is tartogatnak ezek izgalmas meglepetéseket.

Március 23. (péntek) 17. óra – HSMK
„FOLTON INNEN, FOLTON TÚL” a Kanizsa Folt tagjainak kiállítása
Megtekinthető: április 15-ig
Kiállítók: Bogárné Kovács Magdolna, Horváthné Saskői Jolán, Pintér Lászlóné, Gazdag Istvánné, Varga Lászlóné, Molnár Sándorné, Iváncsics Jánosné, Pénzes Lászlóné,  Szabó Dezsőné
A Kanizsa Folt csoport 2001-ben alakult a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Jelenleg 9 fővel működik. A foltvarrás korunk kézimunkája, mert a "hulladék" értő kezekben értékesebb lehet, mint a készen vett dolgok. A foltvarrással készült munkák elvarázsolnak minket a színek és a formák csodálatos világával, nagyon sok élményt és jó kikapcsolódást nyújt az alkotónak, hiszen néhány színes anyagdarabbal szemet gyönyörködtető munkák hozhatók létre. Figyelem, kitartás, pontosság és kreativitás szükségeltetik hozzá.

Március 24. (szombat) 18 óra – Medgyaszay Ház
„VENDÉGSÉGBEN A KANIZSA  BIG BAND-NÉL„
Vendég: Pecze Zsófia - ének, Pecze Balázs – trombita
Belépődíj: 1 000 Ft
A Kanizsa Big Band 2005 januárjában alakult a nagykanizsai Farkas Ferenc Művészeti Iskola tanárainak kezdeményezésére. Céljaik közt szerepel, hogy megismertessék és megszerettessék növendékeinkkel a big band muzsikát. A zenekar soraiban az iskola tanárai mellett jelenlegi és egykori zeneiskolai tanulók szerepelnek. Az együttes „A” kategóriás arany minősítést szerzett 2011-ben, melyet 2013-ban megújított.

Március 26. (hétfő) 19 óra – Medgyaszay Ház
„A LANTOK EURÓPAI VÁNDORÚTJA” – Reneszánsz és barokk lantmuzsika. Kónya István lantművész koncertje Belépődíj: 1 500 Ft
Kónya István lantművész a Hágai Királyi Konzervatórium barokk tanszakán tanult. Kamarazenei diplomáját is ugyanitt szerezte. Az első magyar lantművész, aki lantdiplomával rendelkezik. Szólistaként, kísérőként és különböző zenekarok tagjaként Európa számos országában koncertezik.
1993 óta rendszeresen tanít lantot régi zene kurzusokon. Számos rádió és televízió műsor és hanglemezfelvétel közreműködője. Eddig két szóló albuma jelent meg. A „Három évszázad lantmuzsikája” zenetörténeti áttekintést ad a hangszer európai történetéről, reneszánsz és barokk lantművek válogatásán keresztül, a másik „S.L. Weisz: Barokk Lantszvitek” lemeze a lanttörténet legnagyobb szabású játékos komponistáját és a barokk lantot elsőként mutatja be a hazai közönségnek.
„Budavári Lantestek” című koncertsorozatában mintegy félszáz hangversenyt adott a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus Termében.

Március 27. (kedd) 19 óra – HSMK
Mohácsi István- Mohácsi János: A FALU ROSSZA – népszínmű (Weöres Sándor Színház, Szombathely)
Belépődíj: 4 000 Ft
Szereplők: Bányai Kelemen Barna, Bánfalvi Eszter, Gonda Kata, Matusek Attila, Hartai Petra, Kenderes Csaba, Trokán Péter, Szerémi Zoltán. Rendező: Mohácsi János
Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába. És ha a harag rossz tanácsadó, akkor Göndör ezerszer rosszabb tanácsadót választ magának: a teremtés leggonoszabb bakterét, akit egyenesen Gonosz Pistának hívnak. De hiába minden fondorlat, az életből tudjuk, hogy mindig minden jóra fordul, hiszen a szerelmes férfinak is eljön végzete: a szerelmes nő.

Március 28. (szerda) 19 óra – HSMK
Ray Cooney: CSALÁD ELLEN NINCS ORVOSSÁG – vígjáték (Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg)
Belépődíj: 4 000 Ft
Szereplők: Besenczi Árpád, Kiss Ernő, Mihály Péter, Debrei Zsuzsa, Kovács Olga
Rendező: Besenczi Árpád
A helyszín London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó előadást Dr. Mortimore tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője, Tate nővér, ráadásul ennek a titkos viszonynak a "gyümölcse", Leslie is. A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása, kollégáját, a kissé kétbalkezes Dr. Bonneyt kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot.
Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást.

Szállásfoglalás

Kapcsolódó időpontok

2019.01.21. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Francis Veber: BÉRGYILKOS A BARÁTOM – bohózat - Rátkai bérlet
2019.01.21. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Francis Veber: BÉRGYILKOS A BARÁTOM – bohózat - Rátkai bérlet
2019.01.22. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
A 25 ÉVES NÉPI SZÖVŐ MŰHELY ÉS HADINÉ SZALAI GABRIELLA KOSÁRFONÓ NÉPI IPARMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA
2019.01.22. - 2019.02.20. Nagykanizsa kiállítások 2019
A 25 ÉVES NÉPI SZÖVŐ MŰHELY ÉS HADINÉ SZALAI GABRIELLA KOSÁRFONÓ NÉPI IPARMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA
2019.01.23. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KANYONOK, VÍZESÉSEK – WINNETOU NYOMÁBAN (KÖZÉP-DALMÁCIA) – vetített képes úti élmény-beszámoló
2019.01.23. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Világjáró utazók: AZ 1931-ES JUSTICE FOR HUNGARY 50. ÉVFORDULÓS EMLÉKREPÜLÉSE – Németh Zsigmond világrekorder óceánrepülő pilóta élménybeszámolója
2019.01.23. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.01.23. 16:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.01.24. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
A KÓRHÁZI BETEGÁPOLÁST KIVÁLTÓ OTTHONI SZAKÁPOLÁSRÓL
2019.01.24. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.01.24. 10:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.01.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Gémkapocs társasjáték klub
2019.01.25. 17:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
Gémkapocs társasjáték klub
2019.01.28. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
AZ ERDŐ ÉS VADGAZDÁLKODÁSRÓL
2019.01.28. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
A Magyarországi Szerb Színház bemutatja: HAMVADÓ CIGARETTAVÉG... Zenés duett dráma Karády Katalin történetéről
2019.01.29. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Filharmónia – Fortissimo bérlet: BOROS MISI SZÓLÓEST
2019.01.29. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2019
Filharmónia – Fortissimo bérlet: BOROS MISI SZÓLÓEST
2019.01.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
„IDŐSEN IS EGÉSZSÉGESEN”
2019.01.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Színház – Bródy bérlet: Benedek Albert – Dömötör András és a társulat: SECOND LIFE, AVAGY KÉTÉLETEM – vígjáték (Orlai Produkció)
2019.01.30. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.01.30. 16:30 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – Ovimóka 4-7 éves gyerekeknek
2019.01.30. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Színház – Bródy bérlet: Benedek Albert – Dömötör András és a társulat: SECOND LIFE, AVAGY KÉTÉLETEM – vígjáték (Orlai Produkció)
2019.01.08. - 2019.01.31. Nagykanizsa kiállítások 2019
`HAJÓK, PIPÁK, FARAGOTT KÉPEK` – egy amatőr kedvtelései címmel Zalavári László kiállítása
2019.01.31. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
MAJDNEM ELTOLTAM (26’) – Lendvai Kristóf kisjátékfilmjének közönségtalálkozóval egybekötött vetítése
2019.01.31. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.01.31. 10:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2019.02.01. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
ROCK/METAL EST
2019.02.01. 20:00 Nagykanizsai koncertek 2019
ROCK/METAL EST - ASHDOGS
2019.02.01. 21:00 Nagykanizsai koncertek 2019
ROCK/METAL EST - YOUR LAST STEPS
2019.02.01. 22:10 Nagykanizsai koncertek 2019
ROCK/METAL EST - Lumberjack Commando
2019.02.02. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Aranyszamár Bábszínház bemutatja: ERDŐK KÖNYVE – bábelőadás Wass Albert Erdők és tavak című műve alapján
2019.02.02. 17:00 Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
Aranyszamár Bábszínház bemutatja: ERDŐK KÖNYVE – bábelőadás Wass Albert Erdők és tavak című műve alapján
2019.02.07. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Wass Albert Est – Szerelmem, Erdély - Rékasi Károly önálló estje
2019.01.01. - 2019.12.31. Terembérlés Nagykanizsán akár 250 főig
2019.01.01. - 2019.12.31. Esküvő helyszín Nagykanizsán
2019.02.11. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Színház – Rátkai bérlet: Dés László – Nemes István: VALAHOL EURÓPÁBAN – musical (Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros)
2019.02.11. - 2019.02.12. Kanizsai Kulturális Központ programok 2019
Színház – Ifjúsági bérlet: Dés László – Nemes István: VALAHOL EURÓPÁBAN – musical (Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros)
2019.02.11. 14:30 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Színház – Ifjúsági bérlet: Dés László – Nemes István: VALAHOL EURÓPÁBAN – musical (Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros)
2019.02.11. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Színház – Rátkai bérlet: Dés László – Nemes István: VALAHOL EURÓPÁBAN – musical (Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros)
2019.02.12. 14:30 Nagykanizsa színházi előadások 2019
Színház – Ifjúsági bérlet: Dés László – Nemes István: VALAHOL EURÓPÁBAN – musical (Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros)
2019.03.21. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2019
FORTISSIMO BÉRLET 2018/2019: Savaria Szimfonikus Zenekar
Találatok száma: 4

Hotel Vital**** Zalakaros

Hotel Vital**** Zalakaros

Élje át nálunk az igazi `Vital Élményt`! Töltődjön fel energiával és új élményekkel a zalakarosi Vital Hotelben. Négycsillagos szállodánk csendes, nyugodt szegletében, csodálatos környezetben nyújt kikapcsolódást és felfrissülést az év bármely időszakában a testnek és léleknek. Vonuljon el a ... Bővebben


Art Hotel Zalakaros

Art Hotel Zalakaros

A teljesen felújított Art Hotel Zalakaros a Gránit Gyógyfürdő közvetlen közelében található étteremmel, kávézóval, wellness részleggel, különtermekkel. A hotel világos, tágas, átriumos halljába lépve a vendég merész színek, képek, grafikák, szobrok és trópusi növények színpompás kavalkádjával ... Bővebben


Aphrodite Hotel Zalakaros****

Aphrodite Hotel Zalakaros****

Szállodánk a zalakarosi fürdő felett található, teraszos szobáinkból fantasztikus kilátás nyílik a 97 m-re lévő gyógyfürdőre. Szállodánkban 4 medence várja vendégeit, 3 beltéri, és egy kültéri. A fedett wellness részlegen belül található a 12 személyes, feszített víztükrű jakuzzi, a termálvízzel ... Bővebben


Venus Hotel Zalakaros***

Venus Hotel Zalakaros***

Az Európában is egyedülálló zalakarosi gyógyvíz és a gyógyfürdő-komplexum szomszédsága garantálja, hogy a Hotel Venus vendégeként testileg- lelkileg megújulhat, megpihenhet! A Hotel Venus nevét az isteni bolygóról kapta, vagyis a nőiesség, a szépség és a szerelem ötvöződése jegyében született meg. ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Élményvacsora sztárséfekkel Hévízen
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Corvinák - Szenzációs kiállítás a Budai Várban
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket