Vital Hotel Zalakaros - Élvezze Magyarország egy főre jutó legnagyobb wellness részlegét!
Vital Hotel Zalakaros - Élvezze Magyarország egy főre jutó legnagyobb wellness részlegét!
Nagykanizsa - látnivalók, programok, események, fesztiválok!
Nagykanizsa - látnivalók, programok, események, fesztiválok!

Tavasz a kultúrában, kultúra a tavaszban... Művészet nélkül lehet élni, de nem érdemes. Ezért mi meg sem próbáljuk. Sőt! 1993 óta a Tavaszi Művészeti Fesztiválon minden esztendőben lehetőséget adunk a bemutatkozásra a legizgalmasabb hazai és külföldi előadóknak, együtteseknek és társulatoknak. Nagykanizsa tavaszköszöntő programsorozata évről évre mind több és több színvonalas népzenei és jazz produkció élményével gazdagítja közönségét.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok

Március 19. (hétfő) 19 óra – HSMK
„MEGIDÉZETT KÁRPÁTALJA” – a Magyar Állami Népi Együttes műsora
Belépődíj: I. helyár: 3 000 Ft, II. helyár: 2500 Ft
Minden kultúra a saját lelkét őrzi és éli kicsiben, de benne van sejtjeiben az egyetemes emberi kultúrához való tartozás öröksége is. Ennek az örökségnek a része az elfogadás, a szolidaritás, az együtt élő népek viszonyának egymás mellé rendelése, és nem hierarchiába rendezése. „Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától” – valljuk Pilinszky Jánossal együtt.
A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban közös nemzeti sajátosság. A hangsúlyt azonban a közös gyökerekre helyezve, szemléletesen érzékeltetve mutatja be a közös történelmi múltból származó törvényszerű hasonlóságokat.

Március 20. (kedd) 19 óra – HSMK
Nyikolaj Vasziljevics Gogol: EGY ŐRÜLT NAPLÓJA
Főszerepben: Keresztes Tamás
Axentyij Ivanovics Popriscsin: Keresztes Tamás
Rendező: Bodó Viktor
Belépődíj: 2 500 Ft
Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készült. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje. Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés most, 2018-ban is ugyanolyan aktuális.
Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE, a MASZK Egyesület (Szeged) és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Március 22. (csütörtök) 19 óra – Móricz Zsigmond Művelődési Ház
GERSWIN EST – Karosi Júlia Quartet
A fellépő művészek: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron – zongora, Fonay Tibor – nagybőgő, Varga Bendegúz – dob
Belépődíj: 1 000 Ft
A rendezvény támogatója: NKA – Hangfoglaló
“Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Az ő világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam.” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel állította össze Gershwin-estjét. Ez a koncert azért is különösen fontos most, 2018-ban, mert az idén ünnepeljük Gershwin születésének a 120. évfordulóját.
A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Akik jól ismerik az esten fölcsendülő Gershwin-dalokat, azok számára is tartogatnak ezek izgalmas meglepetéseket.

Március 23. (péntek) 17. óra – HSMK
„FOLTON INNEN, FOLTON TÚL” a Kanizsa Folt tagjainak kiállítása
Megtekinthető: április 15-ig
Kiállítók: Bogárné Kovács Magdolna, Horváthné Saskői Jolán, Pintér Lászlóné, Gazdag Istvánné, Varga Lászlóné, Molnár Sándorné, Iváncsics Jánosné, Pénzes Lászlóné,  Szabó Dezsőné
A Kanizsa Folt csoport 2001-ben alakult a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Jelenleg 9 fővel működik. A foltvarrás korunk kézimunkája, mert a "hulladék" értő kezekben értékesebb lehet, mint a készen vett dolgok. A foltvarrással készült munkák elvarázsolnak minket a színek és a formák csodálatos világával, nagyon sok élményt és jó kikapcsolódást nyújt az alkotónak, hiszen néhány színes anyagdarabbal szemet gyönyörködtető munkák hozhatók létre. Figyelem, kitartás, pontosság és kreativitás szükségeltetik hozzá.

Március 24. (szombat) 18 óra – Medgyaszay Ház
„VENDÉGSÉGBEN A KANIZSA  BIG BAND-NÉL„
Vendég: Pecze Zsófia - ének, Pecze Balázs – trombita
Belépődíj: 1 000 Ft
A Kanizsa Big Band 2005 januárjában alakult a nagykanizsai Farkas Ferenc Művészeti Iskola tanárainak kezdeményezésére. Céljaik közt szerepel, hogy megismertessék és megszerettessék növendékeinkkel a big band muzsikát. A zenekar soraiban az iskola tanárai mellett jelenlegi és egykori zeneiskolai tanulók szerepelnek. Az együttes „A” kategóriás arany minősítést szerzett 2011-ben, melyet 2013-ban megújított.

Március 26. (hétfő) 19 óra – Medgyaszay Ház
„A LANTOK EURÓPAI VÁNDORÚTJA” – Reneszánsz és barokk lantmuzsika. Kónya István lantművész koncertje Belépődíj: 1 500 Ft
Kónya István lantművész a Hágai Királyi Konzervatórium barokk tanszakán tanult. Kamarazenei diplomáját is ugyanitt szerezte. Az első magyar lantművész, aki lantdiplomával rendelkezik. Szólistaként, kísérőként és különböző zenekarok tagjaként Európa számos országában koncertezik.
1993 óta rendszeresen tanít lantot régi zene kurzusokon. Számos rádió és televízió műsor és hanglemezfelvétel közreműködője. Eddig két szóló albuma jelent meg. A „Három évszázad lantmuzsikája” zenetörténeti áttekintést ad a hangszer európai történetéről, reneszánsz és barokk lantművek válogatásán keresztül, a másik „S.L. Weisz: Barokk Lantszvitek” lemeze a lanttörténet legnagyobb szabású játékos komponistáját és a barokk lantot elsőként mutatja be a hazai közönségnek.
„Budavári Lantestek” című koncertsorozatában mintegy félszáz hangversenyt adott a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus Termében.

Március 27. (kedd) 19 óra – HSMK
Mohácsi István- Mohácsi János: A FALU ROSSZA – népszínmű (Weöres Sándor Színház, Szombathely)
Belépődíj: 4 000 Ft
Szereplők: Bányai Kelemen Barna, Bánfalvi Eszter, Gonda Kata, Matusek Attila, Hartai Petra, Kenderes Csaba, Trokán Péter, Szerémi Zoltán. Rendező: Mohácsi János
Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába. És ha a harag rossz tanácsadó, akkor Göndör ezerszer rosszabb tanácsadót választ magának: a teremtés leggonoszabb bakterét, akit egyenesen Gonosz Pistának hívnak. De hiába minden fondorlat, az életből tudjuk, hogy mindig minden jóra fordul, hiszen a szerelmes férfinak is eljön végzete: a szerelmes nő.

Március 28. (szerda) 19 óra – HSMK
Ray Cooney: CSALÁD ELLEN NINCS ORVOSSÁG – vígjáték (Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg)
Belépődíj: 4 000 Ft
Szereplők: Besenczi Árpád, Kiss Ernő, Mihály Péter, Debrei Zsuzsa, Kovács Olga
Rendező: Besenczi Árpád
A helyszín London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó előadást Dr. Mortimore tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője, Tate nővér, ráadásul ennek a titkos viszonynak a "gyümölcse", Leslie is. A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása, kollégáját, a kissé kétbalkezes Dr. Bonneyt kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot.
Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást.

Kapcsolódó időpontok

2018.06.07. - 2018.06.25. Nagykanizsa kiállítások 2018
„ Az én hobbim” sorozat keretében: TAKÁCS MARIKA (HORVÁTH JÁNOSNÉ) TÁJKÉPEINEK bemutatása
2018.06.25. - 2018.06.27. Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
NÉPTÁNCOS TÁBOR A 6-8 ÉVES KOROSZTÁLY SZÁMÁRA
2018.06.25. - 2018.06.27. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Néptánc tábor a 6-8 éves korosztály számára
2018.06.25. - 2018.06.29. Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
NEMZETKÖZI GYERMEKTÁBOR (7-10 éveseknek)
2018.06.26. - 2018.06.27. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Pszichiátriai Betegek XI. Országos Színjátszó és Művészeti Találkozója
2018.06.28. Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2018.06.28. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
KEREKÍTŐ – mondókás móka 0-3 éveseknek.
2018.06.12. - 2018.06.29. Nagykanizsa kiállítások 2018
„ECSETTEL ÍRT GONDOLATOK, ÉRZÉSEK…”- Héra-Tokorcsy Ilona festményeinek kiállítása
2018.06.29. Nagykanizsa gyerekprogramok, gyermekfoglalkozások a Kanizsai Kulturális Központban
Gémkapocs társasjáték klub
2018.06.29. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Gémkapocs társasjáték klub
2018.06.30. - 2018.07.01. Kiskanizsai Hagyományok Napja és Búcsú 2018 Nagykanizsa
2018.06.30. - 2018.07.01. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Hagyományok Napja és Kiskanizsai búcsú
2018.07.12. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Brazil este – Budapest Bossanova Quartet
2018.07.12. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2018
Brazil este – Budapest Bossanova Quartet
2018.06.05. - 2018.07.20. Nagykanizsa kiállítások 2018
MADARAK, TÁJAK, EMBEREK – Pusztafi Attila fotókiállítása
2018.07.17. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Népek zenéje – Francia est
2018.07.17. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2018
Francia est
2018.07.25. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Népek zenéje – Azeri est
2018.07.25. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2018
Azeri est
2018.07.27. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
A Magyar Operett Orfeum előadása - Szabó Zsuzsa és Sári Gábor operett estje
2018.07.27. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2018
A Magyar Operett Orfeum előadása - Szabó Zsuzsa és Sári Gábor operett estje
2018.08.20. Augusztus 20-ai Ünnepség Nagykanizsa
2018.08.27. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Tamburaski Sastav Stoboš - A nagykanizsai horvát tamburazenekar koncertje
2018.08.27. 19:00 Nagykanizsai koncertek 2018
Tamburaski Sastav Stoboš - A nagykanizsai horvát tamburazenekar koncertje
2018.08.29. Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
PASIK A PÁCBAN - zenés vígjáték
2018.08.29. 19:00 Nagykanizsa színházi előadások 2018
Nyári Színház: PASIK A PÁCBAN - zenés vígjáték
2018.09.07. - 2018.09.08. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Terembérlés Nagykanizsán akár 250 főig
2018.01.01. - 2018.12.31. Esküvő helyszín Nagykanizsán

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Tavaszi Művészeti Fesztivál 2018 Nagykanizsa

Programajánlat

Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
Kanizsai Kulturális Központ programok 2018
  • Nagykanizsa
2018. június 25 - 27.
Nagykanizsa kiállítások 2018
Nagykanizsa kiállítások 2018
  • Nagykanizsa
2018. június 7 - 25.
Nagykanizsai koncertek 2018
Nagykanizsai koncertek 2018
  • Nagykanizsa
2018. július 12. 19:00
Augusztus 20-ai Ünnepség Nagykanizsa
Augusztus 20-ai Ünnepség Nagykanizsa
  • Nagykanizsa
2018. augusztus 20.