Testösszetétel mérés életmódváltóknak, fogyókúrázóknak, diétázóknak, sportolóknak, testépítőknek

Kiemelt ajánlat
2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Mindössze 20 perc, és az Inbody testösszetétel-mérő készülék pontos képet ad arról, hogy milyen arányú a test zsír-izom összetétele, amely remek motivációs eszköz a fogyni és / vagy erősödni vágyók számára egyaránt. Életmódváltás, fogyókúra, diéta megkezdése előtt és alatt is hasznos kontroll és visszajelzés lehet. A mérést a reggeli órákban javasolt elvégezni. Igény szerint cégekhez, rendezvényekre is kiszállunk.

Testösszetétel mérés

Inbody testösszetétel-mérő készülékkel

Néhány éve rendszeresen végzek Inbody testösszetétel mérést készülékkel. Ez a készülék anélkül szolgáltat adatot, hogy ehhez a résztvevőknek meg kellene izzadniuk, esetleg tűszúrás érné őket. Az Inbody testösszetétel mérő készülék használata gyors és egyszerű.

A páciens feláll egy mérlegre, melynek karjai és talpi  érintkezője egy gyenge elektromos jel segítségével 4 ponton érzékel és mér. A mérés lényege, hogy szervezetünk különböző szövetei más és más sebességgel továbbítják az áthaladó gyenge elektromos jelet. Képet ad arról, hogy a súlyunk, legyen az alacsony-normál-magas, miből áll?

 •     Milyen az izomszövet és a zsírszövet aránya?
 •     Mennyi vizet tartalmaz a szervezet?
 •     Ha van túlsúly, az mely testrészen jelentkezik elsősorban – kimutatva ezzel az esetleg meglévő, jelentős egészségi kockázatot hordozó alma-típusú elhízást.
 •     Szembesít azzal, hogy az izomzatunk megfelelően erős-e testméretünkhöz, hogy melyik testtájon észlelhető izomhiány.

Inbody testösszetétel mérés a szakembereknek

Szakember a szolgáltatott adatokból előre prognosztizálhat olyan, életvitelt erősen befolyásoló folyamatot, hogy pl. egy alsó végtag izomgyengeség hosszútávon okozhat pl. önellátási problémákat (pl. karosszékből való önálló felállás, bevásárlás lehetetlensége) vagy egy felső testtájon lévő izomhiány oka lehet egy hajlott testtartásnak, gerinc-deformációnak, előreesett hasnak, derékfájdalomnak.

Inbody és aktív időskor

Mindennapjaimat a szenior korosztály testi nevelésével töltöm. Azt tapasztalom, hogy mai napig “lyuk van” a hazai szabadidősport-fitnesz palettán. Nincsenek ugyanis olyan fitneszklubok, szolgáltatók, akik a szeniorok speciális igényeiknek tudnának megfelelni. Bízom benne, hogy a jövőben ez is változni fog.

Hétköznapjaimban egy “válogatott” csapat vesz körül, olyan szeniorok, akik már ráléptek az egészséges életmód ösvényére, személyes példájukkal is hatást gyakorolnak környezetükre. Azonban sokan vannak olyanok, akik még az időskori mozgás szükségességével sincsenek tisztában. Az Inbody Testösszetétel mérés  segít abban, hogy szembesítsük a vizsgálaton résztvevőket testalkatukkal, mely hosszú távon betegségek kiváltó oka lehet. A mérés szerepe így a prevenció, azaz megelőzés terén óriási.

Inbody testösszetétel-mérő készülék használata

Az Inbody testösszetétel mérés szinte bárhol végrehajtható, csak néhány percet vesz igénybe. Tapasztalataim szerint az emberek szívesen részt vesznek ilyen fajta vizsgálaton, a szakember számára pedig támpontot szolgáltat a további vagy kezdő edzéstípus kiválasztásában. A vizsgálat rendszeres elvégzésével pedig a korábbi edzésmunka, életvitel-beli változtatás kimutatható, dokumentálható.

 •     a vizsgálat nem fájdalmas
 •     nem invazív (azaz nem jár tűszúrással)
 •     gyorsan elvégezhető
 •     rendszeresen megismételhető.

A testösszetétel mérésen résztvevők azonnal megkapják eredményeiket papíron, értelmező táblázattal. Azonban lehetőség van és szükséges is közösen vagy egyénileg kiértékelni az eredményeket.

Hogy történik a testösszetétel-mérés az Inbodyval?

A páciens feláll egy mérlegre, melynek karjai és talpi  érintkezője egy gyenge elektromos jel segítségével 4 ponton érzékel és mér. A mérés lényege, hogy szervezetünk különböző szövetei más és más sebességgel továbbítják az áthaladó gyenge elektromos jelet. Képet ad arról, hogy a súlyunk, legyen az alacsony-normál-magas, miből áll?

 •     Milyen az izomszövet és a zsírszövet aránya?
 •     Mennyi vizet tartalmaz a szervezet?
 •     Ha van túlsúly, az mely testrészen jelentkezik elsősorban – kimutatva ezzel az esetleg meglévő, jelentős egészségi kockázatot hordozó alma-típusú elhízást.
 •     Szembesít azzal, hogy az izomzatunk megfelelően erős-e testméretünkhöz,
 •     hogy melyik testtájon észlelhető izomhiány.

Gyakorlati tudnivalók a testösszetétel-mérésről

A testösszetétel-mérést elsősorban a reggeli órákban végezzük. Mérést ugyanis ideális esetben éhgyomorra kell végezni. A bevitt táplálék és folyadék ugyanis módosíthatja a mérés eredményét. A mérést mezítláb végezzük, tehát a praktikus viselet a nadrág-zokni, a szoknya sem rossz, de ez esetben a harisnyanadrágot le kell venni. Más ruhadarabot nem kell levenni, de a nehéz ruházatot érdemes kerülni, mint bármilyen mérésnél. Ha valaki fehérneműben szeretne hogy mérjük, ennek nincs akadálya. A mérés során a testen fém nem lehet így az ékszereket, szemüveget, piercinget, karórát el kell távolítani, le kell venni. Szájüregi kiegészítők maradhatnak.

Pacemakerrel élők a mérésen nem vehetnek részt. Kismamák a mérésen csak saját felelősségre, kifejezett írásbeli kérésre vehetnek részt, a mérés során a szervezeten áthaladó gyenge áram magzatra gyakorolt hatása nem ismert.

Kihelyezett mérés

Munkatársaimmal vállaljuk Inbody testösszetétel-mérést és kiértékelést akár vidéki helyszínen is, az Önök cégénél, klubjában, egyesületénél is megoldható. A mérés lebonyolításához két kisebb (min. 12 m2) helység szükséges.  A mérésről készült vizsgálati lapot a résztvevők megkapják, szükség esetén az ismételt mérések eredménye összehasonlítható. 1 óra alatt kb. 10 fő mérése és eredményeinek kiértékelése oldható meg.

Inbody az aktív, egészséges életmódért

Az eszköz használata motiválóan hat az egészséges életmód irányába még éppen csak kacsingató szeniorokra. Segít felhívni a figyelmet a sportolás fontosságára. A sportolást elkezdők vagy rendszeresen sportolók esetében az ismételt mérések visszajelzést adnak az elvégzett edzésmunkáról, életmód-váltásról. Hiszen Inbody használata remek “dopping”, motivációs eszköz.

Amikor valaki új dologba kezd, pl. sportolni kezd, az első lépések megtétele mindig a legnehezebb. Amíg egy jövőbeni aktív, sportos szenior feláll a fotelből, s kimegy az előszobába, hogy cipőt húzzon, s elinduljon első szenior edzésére, az út nagyon hosszú és nehéz. A testösszetétel-mérő eszköz segítséget nyújt az első lépések megtételében is, de a folyamatos kontrollban is jelentős a szerepe.

Segíti egy diéta ellenőrzését illetve az elvégzett edzésmunka értékelését is. Kimutatja, ha okos diéta helyett koplalás történt. Kimutatja a lokális izomhiányt, s egy szakember ezt rögtön hétköznapira fordítja: ha gyenge a felsőtested, rossz lesz a tartásod, fájni fog a hátad, derekad. Vagy már fáj is?

Árak:

Mérés: 3.000 Ft / fő

Mérés tanácsadással: 6.000 Ft / fő

Igény szerint cégekhez, illetve rendezvényekre is kiszállunk. 


2024.01.01. - 2024.12.31.
Találatok száma: 281

Cardoner Hotel és Konferenciaközpont Dobogókő

Cardoner Hotel és Konferenciaközpont Dobogókő

A Cardoner Hotel és Konferenciaközpont különleges megjelenésével és természetközeli adottságaival várja minden kedves pihenni vágyó vendégét. A szálloda Budapesttől 25 km-re, a Visegrádi-hegység szívében, Dobogókőn található. Azon vendégek számára kínáljuk magas szintű szolgáltatásainkat, akik a ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Az 1970-es években épült szálloda különleges a maga nemében: kör alakjával 15 emelet magasan emelkedik a város fölé, így páratlan panorámát biztosít valamennyi szobájából. Szálljon meg az emblematikus Hotel Budapest-ben és a főváros látnivalói elérhető közelségbe kerülnek: a ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Expo Congress Hotel**** Budapest

Expo Congress Hotel**** Budapest

A négycsillagos Expo Congress Hotel 50 méter magasan emelkedik Budapest fölé. A Hungexpo közvetlen szomszédságában található szállodánkból kiváló kilátás nyílik a fővárosra, legfőképpen a legfelső emeleten található Sky Barból, amely minőségi italaival nyújt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget a nap ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ...

Kiemelt partner
Dobogókő Jurtaszállás és Apartman

Dobogókő Jurtaszállás és Apartman

A Jurtaszállás Dobogókő az aktív pihenők, a fiatalabb és idősebb párok, valamint a gyermekes családok és baráti társaságok, diákcsoportok kedvence. Természetközeli, hagyományőrző szálláshelyünk a Visegrádi-hegység csúcsán, Dobogókőn, a sípályától kb. 50-100 méterre, Budapesttől pedig 27 km-re várja ...

Kiemelt partner
12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető.

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ...

ARCadia Hotel Budapest****

ARCadia Hotel Budapest****

Az ARCadia Hotel Budapest**** szállodának helyet adó történelmi épület a 20. század elején épült, az adott kor építészeti divatját, stílusirányzatát követve, mely vonzó választást jelenthet a fővárosba látogatók számára. 6 emeleten 113 szobával (economy, standard, superior, lakosztály) és egy kellemes ...

Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

A budapesti Adina Apartment Hotel pár percnyi távolságra található Budapest üzleti, szórakozó, bevásárló - és éttermi központjától.

Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel.

1 2 3 4 ... 29   
Találatok száma: 3

Bistro 17 -Egy falat belváros Budapest

Bistro 17 -Egy falat belváros Budapest

Frissensültek, pizzák, hamburgerek, gyrosok, saláták, desszertek, üdítők, sörök, borok. Ételeinket kérheted elvitelre, valamint házhoz szállítva is.

La Donna Pizzéria és Étterem Budapest

La Donna Pizzéria és Étterem Budapest

A La Donna Étterem és Pizzéria a 17. kerületben, a Pesti úton várja vendégeit napi menü ajánlattal, olasz ízekkel, pizzákkal.

Lidi Mama Konyhája Budapest

Lidi Mama Konyhája Budapest

Házias ízekkel, elfelejtett receptek alapján készült kitűnő ételekkel, napi menüvel várják a kedves vendégeket mindennap.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig