Tokaj-hegyaljai bortúra a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecity kastélyhotelben
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Tokaj-hegyaljai bortúra a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecity kastélyhotelben

2020.01.01. - 12.31.

A festői Hernád-völgyben, a Cserehát dombjainak napos lankáin, Hernádvécsén, a volt Vécsey-Sardagna Kastélyt magában foglaló, e vidéken egyedülálló szállodakomplexum kiváló kiindulópontja lehet egy Tokaj-hegyaljai bortúrának. A Tokaji borvidéken érdemes ellátogatni Tállyára, Mádra, Tarcalra és Tokajba, amely egy egész napos kirándulást kitesz. És a borok megkóstolása mellett nem szabad kihagyni a település látnivalóinak a megtekintését sem. Ebédre pedig érdemes betérni a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely.

Tokaj-hegyaljai bortúra

Hernádvécse – Encs – Tállya – Mád – Tarcal – Tokaj – Hernádvécse

Encs - 20 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra - 1 óra 30 perc
Encs, a térség járásközpontja főképp modern látnivalókat kínál, egy kellemes sétával a Millenium Parkban, vagy akár a bizánci stílus és a modern építészet jegyeit hordozó Szent Ősatyák Görög Katolikus Templommal. Encs mellett, Gibárton található, a ma már ipari műemlékké nyilvánított, 1903-as gibárti vízerőmű, az egyik első a Hernádon. A ma is üzemelő törpe erőmű, kategóriájában hazánk legrégebbi, magyar gyártású villamosenergia-termelő telepe, amely hozzájárul a régió áramellátásához. A vízerőmű előzetes egyeztetést követően, látogatható.

Tállya - 25 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra - 1 óra 30 perc
A település a tokaj-hegyaljai borvidékkel együtt a Világörökség része. Tállya hosszú ideig a Rákóczi család birtoka volt, a XVII. században barokk stílusban épült a Rákóczi-kúria. Mellette áll az 1720-as években épült barokk Maillot-kastély. A Rákóczi uradalom borainak tárolása céljából megépült Rákóczi Pince, mely Tállya egyik rejtélyes és fantáziát megmozgató, romantikus műemléke, több műemlék épület alá is benyúlik, s utcákat, tereket keresztez a mélyben. A község központjában szobrot állítottak azt jelezve, hogy egyes vélekedések szerint Tállya Európa földrajzi középpontja.

Mád - 10 perc - javasolt eltöltött idő: 1 óra + ebéd
A településen található az egykori Rákóczi - Aspremont kúria. II. Rákóczi Ferenc sógorának, Aspremont herceg családjának 1755-ben építette barokk stílusú épület. A kúriát a 19-20. században jelentősen átalakították, jelenleg elhanyagolt fizikai állapotban van.
A település zsinagógája 1785-ben, későbarokk stílusban épült, és Magyarország egyik legrégebbi zsinagógájának számít. A zsinagóga Mád középpontjában helyezkedik el, a gótikus katolikus templom és a későbarokk református templom közelében. Az együttes zsidók és nem-zsidók sok évszázados békés egymás mellett élését jelképezi. Az ezredfordulóra a zsinagóga veszélyes állapotba került, 2004-es helyreállításakor koncerttermet, konferencia központot, előadótermet alakítottak ki benne.

Étteremjavaslatunk: Gusteau Kulináris Élményműhely

Tarcal - 10 perc - javasolt eltöltött idő: 1 óra
Tarcalon található a Gróf Degenfeld Kastélyszálló a Degenfeld család szőlőbirtokán, a Terézia kert középpontjában. Az Andrássy Kúria, barokk eredetű, 18. századi. 19. században klasszicista átalakítással. 2007-ben négycsillagos – mely később öt csillagos lett – szálloda nyílt meg az épületben. A tarcali római katolikus templom gótikus plébániatemploma a 15. században épült. A templom 1562-ben a reformátusok birtokában volt. Az egykori kéttornyú templomnak ma már csak az egyik tornya áll.

Tokaj - 10 perc - javasolt eltöltött idő: 2 óra - 2 óra 30 perc
Magyarország legnevezetesebb, világszerte ismert szőlő- és bortermő vidéke.
Bár a szőlő és borkultúrának évezredes hagyományai vannak a térségben, világhírre azonban csak a XVII. században emelkedett, amikor a jellegzetes kései szüret és a borkészítési eljárás eredményeként ismertté vált a borvidék rangos különlegessége a Tokaji aszú. A hírnév növekedésével egyre több helyre jutott el a bor. Az Tokaji aszú XIV. Lajos udvarában kapta "a borok királya a királyok bora" kitüntető címet, de emellett a cári udvar, a lengyel nemesség is szívesen vásárolta. A Hétszőlő Rt. birtokában van a Rákóczi-Dessewffy kastély, mely az 1700-as években épült, barokk stílusban, a város legpatinásabb épülete, ma borászati központ. A kastély magántulajdonban van, ezért nem látogatható. A XV. század elején épült pince, a Rákóczi Pince, - mely Hegyalja legtágasabb földalatti terme a maga 28 m-es hosszával, 10 m-es szélességével, és 5 m-es magasságával.
A Tokaji Múzeum  műemléki védelem alatt álló, egykori szépségében megőrzött épület, a Tokaj főterén álló polgárházak egyike. Az impozáns épület 1985 óta ad helyet múzeumként állandó, illetve időszakos kiállításoknak.

Hernádvécsére vissza 1 óra

Összes útidő: 2 óra 15 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 6 óra - 7 óra 30 perc
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, ebéd Mádon vagy Tokajban, majd érkezés vissza a szállodába kora esti órákban.

Szállodakomplexum

Neobarokk kastély – egyedi épületkomplexum: a City
A szálloda egyszerre fogja Önöket elvarázsolni a XVIII. századi neobarokk kastély hangulatával, modern szolgáltatásaival és mesés természeti környezetével. Az egyetlen állandó, amivel találkozhat: a változatosság. A hotel négy egysége egyedi stílussal és berendezéssel bír. A Kastély vezérszintje a korhű barokk hangulatot idézi. A kastély felső szintjén a „kastélyba zárt város” várja - kétszintes apartmanházakkal, promenáddal, játszótérrel, színpaddal - a több gyermekkel érkező családokat is. A két új szárnyban a Vörös Torony szobái minimalart stílusban, míg a Zöld Ház szobái polgári, meghitt nyugalmat sugárzó berendezéssel várják Önöket legyenek bár a  legfiatalabbak vagy már idősebbek. A stílusok együttese, így  összesen 55 lakóegységgel nyújtja, mindnyájuk számára a vendégeskedés teljes testreszabott élményét.

Magával ragadó hangulat
A különleges atmoszférájú szálloda- és rendezvénykomplexum nem csak családi üdülésekhez kínál kiváló helyszínt, hanem két nagy konferenciateremmel, kiállítótérrel, bálteremmel, 120 fős étteremmel, grillterasszal, vadászpoharazóval, hangulatos borospincével, színpadokkal, és mozival céges rendezvények, tréningek, konferenciák, esküvők lebonyolításához egyaránt a legjobb választás. Egyedülálló gasztronómiai, és változatos wellness szolgáltatásaival, különleges, a településhez kötődő attrakcióival - roma panoptikum,ekhós szekér,  interaktív kézművesség és a sokat mondó Európafal, mely hozzásegít Magyarország újra felfedezéséhez , sugallja az értelmi, érzelmi újrapozícionálást  – , méltán nevezhető a térség egyik legszebb turisztikai paradicsomának. Győződjenek meg róla, s ha nálunk járnak, lapozzanak bele a vendégkönyvünkbe. A vendégvélemények élményszerű tárházával fognak találkozni. Útiajánló könyvecskénk Önöknek szánt szíves ajándékunk, járják végig az útvonalakat, nem fognak csalódni!

Wellness
Az igazi testi - lelki felfrissüléshez és kényeztetéshez szállodánk wellness részlege minden igényt kielégítően járul hozzá. Wellness részlegünk beltéri egysége – meleg vizes élménymedencével és ellenáramos úszómedencével, gőzfürdővel, sókamrával, finn szaunával, illat-és fényterápiás szobával a törökfürdők hangulatát idézi, míg a szezonálisan üzemelő kültéri medencénk az igazi családias kikapcsolódást és pihenést fokozza a maximumig.

Fitness termünk mellett található szépségszalonunk, ahol fodrász, kozmetikai szolgáltatásokat, manikűr- és pedikűrkezeléseket kínálunk. Panorámás, kétszemélyes sókádunkban pedig garantáltan „új bőrt” kap!

Szabadidős-, sport-, és lovasprogramok
A  múltból ránk maradt ősfás kastélykertet további hat hektárral egészítettük ki. Ez a szép, összességében kilenchektáros terület biztosítja  hotelünk vendégeinek tartalmas időtöltését. A parkban kialakított tó csónakázási lehetőséget is kínál, de akár horgászzsinórjukat is belógathatják a szigetről. Az aktív időtöltés egész sorával - teniszpálya, kerékpározás, strandröplabda, petanque, kalandpálya, nordic walking, lovaglás, kocsikázás, állatsimogató, kilátó, szánkó- és tansípálya, wellness és fitness szolgáltatások- és még sok egyéb, kulturális értékeket hordozó lehetőséggel élhetnek nálunk. A választék folyamatosan bővül. Indulunk a Hernádon való kajakozás, a vadásztatás lehetőségeinek kihasználására és kívánságuktól függően autóbuszos kirándulások, műsoros esték szervezésében is bizonyosan kedvükre tudunk tenni.


2020.01.01. - 2020.12.31.
Találatok száma: 1

Perlik Vadászkúria és Vendégházak

Perlik Vadászkúria és Vendégházak

Pihenjen festői környezetben a Cserehát dombvidékén. A Perlik Vadászkúria és Vendégházak 2 hektáros területen, összesen 10 szobával 3 apartmanházban, medencével, mesés környezetben várja a pihenni vágyókat. Bővebben

Újdonság
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hernádvécsei programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás