Velencei-tavi Évadnyitó Horgász és Halászléfőző Verseny Agárd 2018
XVI. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos Velencei-tavi évadnyitó rendezvény.
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Velencei-tavi Évadnyitó Horgász és Halászléfőző Verseny
2018. április 28.
Csónakos horgászverseny: az agárdi csónakkikötő melletti nyílt vízszakaszon kerül megrendezésre. Indulni elsősorban saját csónakkal lehet, de igény szerint a kirendeltség is tud korlátozott számban csónakot biztosítani a verseny idejére. Csónakonként 2 fő horgászhat, horgászni egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet, és egyéni értékelésre kerül sor.
Parti horgászverseny: az agárdi szabadstrandon megrendezendő versenyen egy bottal, egy horoggal (úszós vagy fenekező készséggel) lehet horgászni. A versenyre helyet biztosítani csak korlátozott számban, a nevezések sorrendjében tudunk.
Gyermek horgászverseny:
08:00-tól – Regisztráció, eligazítás, felkészülés
A parti versenyzők számára a part betonszegélyén felfestett sorszámok alapján kerülnek kisorsolásra a horgászhelyek. Kérjük, hogy a helyek elfoglalását, a horgászfelszerelések elhelyezését körültekintően, egymásra figyelve végezzék.
08:30–09:00 – Helyek elfoglalása, felkészülés.
A versenyzők a kipakolás után gépjárműveikkel a verseny idejére elfoglalhatják a kijelölt parkolót.
A zavartalan horgászat érdekében kérjük, hogy horgászhelyeiket annak elfoglalása után a verseny végéig ne hagyják el.
08:50 – Etetés kezdete (egy dudaszó)
09:00 – Verseny indítása (két dudaszó)
11:55 – Verseny végének előjelzése (egy dudaszó)
12:00 – Verseny vége (két dudaszó)
Horgászat befejezése.
Mérlegelés:
A parti versenyzők mérlegelése a versenyzők között haladva folyamatosan történik.
13:00 – Halászlékóstolás
kb. 15:00 – Horgászévad megnyitása – Eredményhirdetés
A felnőtt nyílt egyéni verseny programja:
08:00-tól – Regisztráció, helyek sorsolása
A csónakos horgászat biztonsági szabályaira ügyeljünk, mindenki csak a saját felelősségére használhatja a csónakot! Szeles idő esetén változhat a verseny kiírása.
08:30–09:00 – Helyek elfoglalása, felkészülés.
A versenyzők a vízterületen kitűző karókkal jelzett sorszámozott helyet kell elfoglalniuk a kisorsolt szám alapján. A csónakot a nádassal párhuzamosan, a jelölt hely közvetlen közelében kell biztonságosan rögzíteni. Esetleges erős szél esetén szélirányba állítást követően is rögzíthető a csónak.
08:50 – Etetés kezdete (egy dudaszó)
09:00 – Verseny indítása (két dudaszó)
11:55 – Verseny végének előjelzése (egy dudaszó)
12:00 – Verseny vége (két dudaszó)
Horgászat azonnali befejezése.
Mérlegelés: A fogott zsákmány mérlegelése a csónakokkal való kikötés után egy megadott ponton, a kikötő mólóján történik.
13:00 – Halászlékóstolás
kb. 15:00 – Horgászévad megnyitása – Eredményhirdetés
Halászléfőző verseny
Kategóriák: Halászlé – Egyéb halételek
A verseny egyéni nevezéses (csapat vagy baráti társaság támogatásával), az agárdi Napsugár strand mellett, a vasúti átjáróval szembeni csónakkikötő mentén kerül megrendezésre.
halászléfőző verseny programja:
08:00-tól – Regisztráció, főzőhelyek elfoglalása, kipakolás.
Parkolni csak a kijelölt helyen szabad, a kijelölt versenyterületre gépjárművel beállni tilos!
09:00-tól – Halosztás, halpucolás, előkészületek.
Minden versenyző kb. 4 kg élő pontyot és – amennyiben nem gázzal főz – megfelelő mennyiségű tűzifát, gyújtóst és tűztálcát kap.
A tűztálcát a verseny végén ott kell leadni, ahol azt a versenyző a nevére vételezte.
A tűzgyújtás általános szabályait kérjük betartani, gázpalackot mindenki csak saját felelősségére használhat!
A főzőhelyek tűzbiztonságáról mindenki maga köteles gondoskodni. Szükség esetén tűzoltó berendezések a főzőterület két oldalán kijelölt helyeken találhatók. A padokat szélfogóként használni tilos, kérjük, hogy a használatra átvett tárgyak (asztalok, padok) épségére ügyeljenek!
10:00-tól – Bográcsok tűzre helyezése, főzés kezdete
Kérjük, hogy hallevének elkészítését mindenki a zsűrizés várható idejének figyelembe vételével kezdje meg, illetve a főzési idejét ennek megfelelően időzítse.
12:00–13:00 – Halászlevek folyamatos zsűrizése
A halászleveket zsűri fogja értékelni a megjelenés, a szín és az illat, valamint az ízhatás alapján.
A zsűri a szektor első sorszámától indulva folyamatosan halad a főzők között, így csak kóstolásra kész halászlevet tud értékelni. (Természetesen kizárólag csak a halászlé kategória fogadható el.)
A legszebb terítéket a zsűri külön is értékeli.
Kb. 15:00-tól – Horgászévad megnyitása – Eredményhirdetés
A zsűrizés értékelése után kialakult sorrend alapján hirdetünk eredményt.
Forrás: A MOHOSz honlapja
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!