Műsor és online jegyvásárlás!
Műsor és online jegyvásárlás!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!

Világjava Estek Veszprémben az Óváros téren 2017. augusztus 17-19. között.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Koncertek

Ethnofil koncert

Időpont: 2017-08-17 20:00 - 21:30

Világzene egy másik univerzumból. Az Ethnofil atmoszférák és hangulatok eklektikus kavalkádjába szippantja a hallgatóit. Sajátos világot teremt, ahol a szabad zenélés és improvizáció uralkodnak egy határok nélküli, mégis összefüggő rendszerben. A héttagú csapat eredetileg a magyar népzenei örökség továbbmentését tűzte ki célul sosem hallott kontextusba helyezve azt. Az kezdeti Fülön Csíp c. album (2011) után azonban a fiatal zenészek gondolkodása folyamatosan nyílt az elektronikus, soul és kortárs világzenei irányok felé, majd második Kókuszmúzeum c. lemezük (2014) már egy eklektikus, fúziós irányt mutatott. A készülő harmadik lemez ismét elrugaszkodik az előzményektől és a kreatív és sokszínű zenei eszközhasználat mellett egységesebb, letisztultabb és minimalistább mentalitással íródik. A koncerteken az előző lemezek folyamatosan újraértelmezett és aktualizált dalai mellett a készülő album dalai szólalnak meg a jazz dinamikája, a funk feszessége és a rock energiáinak együttes hatásában.
Az együttes az A38 Talentométer országos zenei versenyének győztese, valamint több tehetséggondozó program és pályázat támogatottja. 2008-as alakulásuk óta több száz koncertet adtak, emellett Európa számos országában (Hollandia, Franciaország, Németország, Horvátország) turnéznak egyre gyakrabban.

Butterfly Effect koncert

Időpont: 2017-08-18 20:00 - 21:30

A magát a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról elnevező formáció zenéje a 2010-es megalakulás óta egyedülálló módon ötvözi a jazzt, a klasszikus zenei elemeket és a hip-hopot. A műfaji sokszínűségben a magyar népzene is helyet kap, hiszen a tagok célja az egyéni hangzásvilág kialakítása mellett, az autentikus kultúrkincs közvetítése is. A tagok több ízben is bizonyítottak már a hazai és a nemzetközi zenei életben, mind a könnyű-, mind a komolyzenei szcénában. Magyar Bori énekesnő leginkább a balkáni, roma és közel-keleti tradíciókat magyar népzenébe, illetve világzenébe oltó Besh O Drom zenekarból ismerhető, de énekelt már Bobby McFerrinnel is. Vázsonyi János, az egyik legismertebb hazai szaxofonos több lemezt és számos európai turnét tudhat magáénak, csakúgy, mint Kardos Dániel, aki a legsokoldalúbb magyar gitárosok egyike, számos együttesben működik közre egyéni gitárhangzásával. Játékában keverednek a jazz, a balkáni, a közel-keleti és az indiai zene elemei. Zeneszerzőként is tevékenykedik. Magyar játékfilmek, köztük "Vespa" című alkotás zenéjének szerzője és különdíjasa. Dömötör Tamás, aki technikai eszközöket és komoly hangszerparkot megszégyenítő minőségben állít elő ritmusokat szája és torka segítségével. A beatbox-technika hazai élharcosa a műfaj országos bajnoka, világbajnoki második helyezett szájdobos. A zenekarhoz utóbb csatlakozott Lombos Pál ismert swing és jazz zenei formációk (Pankastic!, Swing á la Django, Dohnányi Big Band) bőgőse, zenekari vezetője és managere. Játszott már többek között a New York-i Carnegie Hall-ban és a Hong Kongi Operában, emellett A Müpában és a Debreceni Kodály Központban rendezett Django Fesztivál szervezőjeként is tevékenykedett.

Babra koncert

Időpont: 2017-08-19 20:00 - 21:30

A Babra muzsikája a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, miközben friss, zöld indákkal díszítője és színesítője is. Részben családi kötődésből adódóan, az együttes zenei identitását alapvetően két magyarországi multikulturális közeg, Bács-Kiskun megye és Budapest határozza meg. A dél-magyarországi térségben élő különböző népek muzsikájának hatását magában hordozó délszláv tamburazenét, valamint a balkán sűrűbb zenei hagyományát is hitelesen képviselve lett rövid idő alatt a Babra, a főváros egyik népszerű városi folk együttese. Öt barát alkotja a Babra zenekart, a nagybőgő mögött egyedülálló módon a zenekar egyetlen női tagja áll. A fiatal zenészek a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen verbuválódtak zenekarrá…szinte családdá. A kiváló, strukturált hangszerelésre, stílusos többszólamú vokális megszólalásra való törekvés jellemzi muzsikájukat, amit koncertjeiken elsöprő energiával és lendülettel mutatnak be. 2015-ben lehetőségük nyílt fellépni a WOMEX keretében megszervezett Magyar Showcase esten a Fonó Budai Zeneházban, ahol a nemzetközi szakma kiválóságai előtt mutatkozhattak be, valamint ők nyithatták meg a Népzene Ünnepét a Művészetek Palotájában, 2016 januárjában. A fiatal együttes már több igazán inspiratív szakmai véleményt is elkönyvelhetett magának, többek között a Songlines, a világ legfontosabb világzenei magazinjának főszerkesztője révén. 2016 őszén, Magyarország legújabb és egyben legnagyobb első, önálló, nemzetközi világzenei eseményén, a Budapest Ritmo-n képviselhette a zenekar Magyarországot, a magyar nép-és világzenei vonulatot.

„A tambura nevű hangszer muzsikánk alapja, amely valaha a szomszédos délszláv népektől zengett át hozzánk. A tamburazene lassan bódító párát eresztett a Kárpát-medence felett, mi pedig most kábultan szívjuk magunkba ezt a "nevettető-zokogtató", dús, napfényes és légies muzsikát, ami úgy megcsiklandozza a lelket…”

Helyszín: Óváros tér

Forrás:  Városi Művelődési Központ Veszprém Facebook oldala

Találatok száma: 1

Hotel Magister

Hotel Magister

A Hotel Magister szálloda jellegű modern épülete Veszprém egyetemi városrészében, a belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben helyezkedik el. Igényesen berendezett 2 ágyas és 2x2 ágyas ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Világjava Estek 2017 Veszprém