Villányi Szilvia festőművész kiállítása Elnézés címmel Pécsen, a Szabadkikötőben
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Villányi Szilvia festőművész kiállítása Elnézés címmel Pécsen, a Szabadkikötőben


Az emberi arcok megfestésének misztikus volta számomra leginkább abban mutatkozik meg, hogy a leképezés folyamata egy olyan fajta verbális és nonverbális párbeszédet alakít ki, melyben sem a megfigyelt alany, sem pedig a festő nem lehet biztos abban, a nézésével valójában meddig lát.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Amikor a világháló közösségi oldalai szelfirengeteggé változtak és a kommunikáció nagy részét elektronikusan folytatjuk, viszonylag ritkán fordul elő, hogy két ember két teljes órát töltsön kizárólag egymás társaságában. A portréfestéssel rokon tevékenységekként éppen ezért többek között a fodrászatot és a pszichoterápiát tudom megnevezni.

Az arcképek festésekor természetesen fontos a karakter megragadása, a színhasználat, az ecsetkezelés, stb…, de ez mind csak mellékterméke a megfigyelésnek és a kommunikációnak.

A jelenlétet semmivel nem lehet pótolni. A személyes jelenlét az emberi természet alapvető kiindulópontja. Arra viszont, hogy ezt a jelenlétet egymással megosszuk, sajnos egyre kevesebb alkalmat hagyunk, habár a természetre hivatkozva egyértelműnek tűnik ennek fontossága és elkerülhetetlensége.

A festett arckép az embert magát igyekszik megragadni. Nem fénykép, ami a pillanatnyi állapotot rögzíti objektíven keresztül, ezért folyamatában inkább a szubjektivitás szerepe veszi át az irányítást.

Modelljeimet, megfigyeltjeimet nehéz helyzetbe taszítom. Két egész órán keresztül kell, hogy egy irányba nézzenek mozdulatlanul. Ez feltételezéseim szerint alkalmat adhat az elgondolkozásra, az éppen fennálló élethelyzetből való kizökkenésre és gyakran a kötetlen beszélgetésre, amelyeket a “figyelő” figyelmének súlya nehezít, vizsgálatának szokatlan és kiszámíthatatlan természete tesz zavaróvá.

Zenél: György Márton

Találatok száma: 1

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Pécsi zöldövezeti szálloda, szabadidőközpont sport és wellness szolgáltatással az egyetemi klinikák szomszédságában. A szálláshoz kapcsolódóan éttermi vendéglátás, többféle méretű konferenciaterem, illetve sport- és wellness szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére. Minden szállodai szoba klímával, ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Makár Óbester Étterem

Makár Óbester Étterem

Modern klímás éttermünk Pécs zöldövezetében, az egyetemi klinikák szomszédságában 4* -os wellness szálloda részeként működik. Kétszekciós kupolaterem, kapcsolódó árnyékos grillterasz és téglaboltozatú egykori püspöki borospince – ma taverna – áll vendégeink rendelkezésére. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás