Óriási szerelemhétvége egy Minivilágban!
Óriási szerelemhétvége egy Minivilágban!
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Szerelemnapok jönnek..........
Szerelemnapok jönnek..........

Zsámbéki színházi fesztivál, Y.EAST 2018 Nemzetközi Színházi Fesztivál


Csehországi sörök és magyar borok, valamint kultúra - idén a nyári évad nyitófesztiváljaként látogathatjuk meg a Y.EAST Fesztivált, melyet 3. alkalommal rendeznek meg a Zsámbéki Színházi Bázison. Feledhetetlen kalandok lenyűgöző természeti környezetben. Négy nap alatt 13 színházi előadás, ebből három új bemutató és 4 db 48 óra alatt elkészülő magyarországi ősbemutató lesz, 6 koncert, DJ-k, szabadtéri filmvetítések, különböző workshopok és kézműveskedés, rövidfilmvetítések, csillagvizsgáló, gyerekprogramok, sportprogramok, Foci VB vetítés, csehországi sörök és magyar borok, sátortábor és persze a lehető legjobb hangulat ezen a különleges, természetvédelmi területen, „közelebb a csillagokhoz`. Az idei harmadik fesztiválra már hat országból érkeznek a fellépők. (HU; SK; CZ; SLO; PL; SRB) A színházi programban kortárs dráma, szerzői színház, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére

Zsámbéki színházi fesztivál, Y.EAST 2018 Nemzetközi Színházi Fesztivál
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Y.EAST 2018 PROGRAM

Csütörtök

*Ünnepényes felvonulás a gyalogösvényen – 16:00-tól (Találka a Dióhéjban)
Aki szeret túrázni, és nem autóval érkezik, azokat várjuk a Dióhéj kávézóban hogy együtt sétáljünk fel a fesztiválra. Gyülekező egész nap, indulás együtt 16:00-kor!

*Beköltözés a bázisra, Kapunyitás – 17:00
Idén új irányból közelíthetitek meg a fesztivált, immár gyalog is! 20 perc séta és már itt is vagytok, hát nam nagyszerű? Ennek örömére ünnepélyesen felavatjuk a kaput, és egyben megnyitjuk a fesztivált is a látogatók előtt. Ne halasszátok el!

*Megynitó ünnepség, Polgármesteri köszöntő – 19:00
Mi megköszönjük, hogy eljöttetek, megköszönjük a polgármeste úrnak, hogy megnyitja a fesztivált a polgármester úr is megköszöni, hogy meghívtuk, mi megköszönjük a támogatását, ő megköszöni, hogy mi megköszöntük, nektek és neki, ő megköszöni nektek, hogy itt vagytok, vagy ezt már megköszönte? És így tovább… De nem fog sokáig tartani ígérjük!

Allez! (HU)
Színház - Black Hole
Időpont: 2018-06-21 - 20:00

Az Y Csoport előadása
Magyar nyelven.
Tűnődés a szerelem természetéről.
Nora, a lovas akrobata, aki egy vándorcirkuszban nő föl, és felnőttként maga is a cirkusz előadásainak résztvevője lesz. Az első szó, amit gyermekként megjegyez, az „Allez!”, mely klasszikus cirkuszi vezényszó, jelentése: “előre!”. Amikor megismerkedik a náluk vendégszereplő bohóccal, Menottival, azonnal beleszeret. A híresség kezdetben viszonozza Nora szerelmét, ám később elutasítóvá, és kicsapongóvá válik. Miután Nora rajtakapja őt, tehetetlenül próbálja visszahozni a szerelmet életükbe és leszámolni vetélytársnőivel, Menottitól azonban csak gúnyos mosolyokat kap viszonzásul. Nora végül kétségbeesésében felmászik az ablakpárkányra, és — miközben az életben utoljára kiadja a vezényszót: „Allez!” – kiveti magát az ablakon.
Alekszandr Ivanovics Kuprin (1870-1938), az orosz realizmus neves képviselője, 1897-ben írta meg híres elbeszélését, az „Allez”-t.
Kuprin műve tűnődés a szerelem természetéről, annak különböző alakváltozásairól, a test és a lélek állandó konfliktusáról egy olyan egyedi világgal és szabályrendszerrel rendelkező
környezetben, mint a cirkusz világa.
SZEREPLŐK
Bognár Anita
Király Orsolya
Móga Piroska
Boros Ádám
Fábián Szabolcs
Hajmási Dávid
Kazári András
Díszlettervező: Dinara Sisembaeva
Dramaturg: Varga Zsófia
Fénytechnika: Hankó János
Jelmeztervező: Csomor Katerina
Rendezőasszisztens: Balogh Zsuzsanna
Rendező: Gulnaz Balpeisova
2001: Űrodüsszeia

Mozi – Galileo
Időpont: 2018-06-21 – 21:00

amerikai sci-fi, 141 perc, 1968
Valamikor a távoli múltban, az emberiség hajnalán a különös, fekete monolittal való találkozásnak köszönhetően a majomemberek fölfedezik a tüzet és az eszközhasználatot. Évezredekkel később amerikai kutatók hasonló oszlopra bukkannak a Holdon, amely rejtélyes rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíció indul útnak, hogy megvizsgálja, kinek
szólhat az üzenet. A hosszú út alatt a fedélzeti komputer meghibásodik, és ez a legénység életébe kerül. Az egyetlen túlélő a visszatérés reménye nélkül mégis megpróbálja teljesíteni a küldetést.

Palágyi Máté és ???? a Bohemian Betyarz tagjainak akusztikus koncertje
Koncert – Sun

Időpont: 2018-06-21 – 21:00

DJ Parketa
Koncert – Sun

Időpont: 2018-06-21 – 23:00-02:00

Péntek

*8:00 Jóga Kaiával – Galileo

*11:00 #CSEHMEGE Közös főzés a Cseh Centrum igazgatónőjével – Sun
Immár több mint egy éve kerülnek fel igazi Cseh receptek a #csehmege facebook oldalára, amelyeket ti is könnyen elkészíthettek. Most viszont ki is próbálhatjátok, vagy csak nézhetitek élőben, ahogy a Cseh Centrum igazgatónője épp valami finomat kavargat, majd együtt megebédelhetjük.

*14:00 FÉLonline - Irodalmi felolvasások és beszélgetés – Sun

*16:00 48 óra sorsolás – Balck Hole
FAQ Társulat, Másik Oldal, Stúdió K, Utolsó Vonal

Ferdinand (CZ)
Színház – Black Hole

Időpont: 2018-06-22 – 16:00
A darab a 2017-es évad Ceny Divadelních novin (Színházi lapok díja) jelöltje az Alternativ színház kategóriában
Szöveg: Hába Michal, Petrů Simona
Díszlet: Černá Adriana
Zene: Čížek Jindřich / KONZUM KOKAIN KAPITALISMUS BAND
Rendezte: Hába Michal
"Ferdinand Vaněk ma – ez a mai színházi téma" Avagy: Ferdinand Vaněk ma Avagy: Kortárs művész kesergései egy tagadhatatlan ellenség nem létéző egzisztenciája felett Avagy: Generáció Havel Posztigazság Kapitalizmus Kommunizmus Tömeg Elit Avagy: Minden szar?
Egy értelmiségi a köztérben. Václav Havel személyisége és üzenete. A posztkommunizmus öröksége, a posztmodern zűrzavar és az egyetlen igazság hiánya, vagy inkább a posztigazság hiánya. A társadalom kettéhasadása tömegekre és elitre és ennek a kölcsönös viszálya. A mai Ferdinand Vaněk, “Ferdinand Vaněk ma”, képtelen dialógust vezeteni, mivel megszűnt az ellensége, ezért kizárólag a saját gyarló monológájt gyarapítja. Az előadás szerzői szövegen alapszik, melynek ihletét a rendező és egyben a főszereplő Václav Havel műveiból merítette.

A lány és a Pápa (HU)
Színház –
Red Dwarf
Időpont: 2018-06-22 – 18:30
Az idősödő sorozatíró lakást vásárol, hogy összeköltözzön a pályakezdő színésznővel, akit nem válogatott be a sorozatába, de aki tőle terhes (a férfi legalábbis így tudja). Az új lakáshoz meglehetősen olcsón jut hozzá, mint hamarosan kiderül azért, mert korábban bordélyházként működött.
Több gyanús utalásból, majd egy előkerülő félkész regényből kiderül: a hely már korábban sem volt ismeretlen a férfi előtt. Egy régi szerelmi történet is előkerül, ám nem tudni, a valóság ihlette-e, vagy teljes egészében az alkotói képzelet. Egy dolog bizonyos: a kapcsolatuk újragondolásra, megváltásra vár. Önmaguk által. Külső segítség által. Akár a „Pápa” által.
A darabban szereplő „Pápa” enigmatikus figura, sajátos keveréke a keresztény egyházi legfőbb méltóságnak és egy utcán élő hajléktalannak. A pár élete és annak irodalmi reflexiói két külön dimenziót képeznek – de a férfi által írt sorozatba egyre-másra beszivárognak a párjával átélt mindennapok, annak konfliktusai, motívumai, elemei.
Ezen túl pedig titokban írt – és a nő által később leleplezett – regényének egzaltált nőalakja, Lujza, és szerelme, a titokzatos „Férfi” (többé-kevésbé a férfi alteregója) is megjelennek.
A lakás, ahová a pár beköltözik és ahová a gyermeküket várják az első pillanatokban
betlehemi jászollá, a férfi és a nő a Szent Családdá válik, később viszont – mikor kiderül, hogy
a lakás helyén egykor kupleráj állt – lelakott lakótelepi panellakássá egy lelketlen fővárosban.
Ebből a lelki, morális labirintusból kell kijutniuk a főszereplőknek, hogy Józsefként és
Máriaként ismét rátaláljanak az Új Betlehemre.
SZEREPOSZTÁS:
JÓZSEF, SOROZATÍRÓ………………………….…………………...Jámbor József
ANDREA, színésznő…………………………………………………..Szoták Andrea
HANGOK:
PÉTER Erdei Péter
ILDIKÓ Tóth Eszter Nikolett e. h.
ÁDÁM Boros Ádám
PETRA, A CASTING RENDEZŐASSZISZTENSE Szűcs Petra
NEON-SZENT Szoták Andrea
LUJZA, latinos luxus-prosti Tóth Eszter Nikolett e. h.
FÉRFI Boros Ádám
PÁPA Erdei Péter
FASZI Szoták Andrea
Tér: Jámbor József
Jelmez: Szűcs Petra
Rendező: Jámbor József

A kékszakállú herceg vára (HU)
Színház
– MIR
Időpont: 2018-06-22 – 20:30

Rocky Horror Picture Show
Mozi
– Galileo
Időpont: 2018-06-22 – 21:00
angol-amerikai zenés vígjáték, magyar felirattal, 100 perc, 1975
A frissen eljegyzett pár, Janet (Susan Saradon) és Brad (Barry Botstwick) az eső elől egy elhagyott kastélyban keres menedéket, miután teljesen eltévedtek és az autójuk és lerobbant. A kastély ura bőrszoknyát, női fehérneműt visel és sminkeli is magát, hiszen a valóságban ő nem más, mint a távoli Transszexualis bolygóról érkezett űrlény. A házigazda
éppen legújabb munkájával büszkélkedik el a megszeppent párnak, amikor kitör a fagyasztóból Eddie (Meat Loaf), az őrült motoros és közben a házi személyzet is összeesküvést sző.

Rejsz Royce (HU)
Koncer
t – Sun
Időpont: 2018-06-22 – 20:00

Ricsárdgír (HU)
Koncert
– Sun
Időpont: 2018-06-22 – 21:00
Egy halom fiatal énekel, ugrál, zenél, fest, ordít, szaval, vetít, videózik a koncerteknek nevezett közös őrületeken, amelyek a nyolcvanas évek szabad művészakcióit juttatják eszünkbe: ők a Ricsárdgír zenekar. Zenéjükben ott van minden vérbeli szentendrei jellegzetesség, íz, hangulat, vidámság, őrület. Egész fiatalon rákattantak a Bizottság zenekarra, bár élőben a koruknál fogva nem hallhatták őket, számaikat mégis itt-ott játsszák. A full leszarom-hozzáállásuk ellenére elég jó kis dalaik vannak. Néha még rappelnek is, de a Ricsárdgír specialitása, hogy behúzzon valami agybaszó post-punk rave-es zúzásba, miközben az énekes, Márton Dániel, a hajadat is leüvölti, és teljesen kikel magából, ahogy azt a "Hello I am Tony Curtis!" című klasszikus szerzeményükben is teszi. Egész idő alatt úgy tűnik, mintha szét akarna esni a dolog, de végül mégsem. Ha pedig bevetted, akkor ez a vicc rólad is szól.

*22:30 Csillagvizsgáló – Galileo

Szombat

*8:00 Jóga Kaiával – Galileo

*09:30 A permakultura – Beszélgetés Kaia Kohoutal – Sun

Békák (CZ)
Színház –
Sun
Ifjúsági előadás 12+
Időpont: 2018-06-23 – 11:00
Magyar nyelven

*10:00 Csirimojó kiadó – Füvészkönyv készítés 6+ – Sun
Szeretnéd tudni milyen egy igazi füvészkönyv? Most nem csak megtudhatod, de a sajátodat is elkészítheted velünk! Add le a szüleidet a színháznál, és gyere merüljünk együtt bele a füveg és a fá világába!

Anna Frank (SK)
Színház
– Black Hole
Időpont: 2018-06-23 – 14:00
Szlovák nyelven, magyar felirattal
2017-ben Lucie Korená ebben az előadásban nyújtott alakításáért a legjobb női alakításért járó díjat vehette át (DOSKY 2017/SZLOVÁKIA)
Anne Frank naplója alapján írta: Spišák Šimon és Gabčíková Veronika
Dramaturg: Gabčíková Veronika
Látvány, jelmez, bábok: Czech Karel
Rendezte: Šimon Spišák
Szereplők: Korená Lucia és Martinka Ivan
Anne: Olyan embernek, mint én, egészen különös érzés naplót írni. Nemcsak azért, mert eddig még nem írtam, hanem mert úgy érzem, hogy később majd sem engem, sem másvalakit nem fognak érdekelni egy tizenhárom éves diáklány ömlengései. Igazából nem is erről van szó, szeretek írni, de még inkább örülök annak, hogy mindenféle dologról jól kiönthetem a szívemet. A papír türelmesebb az embereknél. Ezt a keménykötésű füzetet, amely a fennkölt „napló“ nevet viseli, amúgy sem
szándékozom soha bárkinek is megmutatni, hacsak nem akad valaha az életemben egy olyan barátom vagy barátnőm, aki „a“ barátom vagy „a“ barátnőm lesz, más embert különben miért érdekelne. Ezzel el is érkeztem oda, ahonnan az egész napló ötlet ered: nincs barátnőm.
Anne Frank, a tizenhárom éves lány naplószerű lejegyzései, világhírű története a felnőtté válásról és a holokausztról.
Anne Frank tizenharmadik születésnapja alkalmából kezdte írni naplóját és két éven keresztül folytatta, miközben hét másik emberrel mindennapjait egy amsterdami rejtekhelyen töltötte. Anne Frank naplója részletesen, pátosz nélkül, egyszerű, de lehengerlő stílusban leírja egy serdülő kamaszlány legbelső érzelmeit, fájdalmait és örömeit. Megelevenedik előttünk egy ember élete, melyet a háború megfosztott minden méltóságától és a társadalom szélére került. Ez az intim és őszinte vallomás hatásos eszköz lehet a növekvő idegengyűlölet, viszálykodás, gyűlölködés és rasszizmus ellen. Az előadás szubjektív képzelőerőre támaszkodó vallomásokkal dolgozik egy antiimaginatív jelenetsorban, melyeknek főszereplője a tizenhárom éves Anne.

*14:00 Málnaműhely – Kaktuszkötés – Sun

*16:00 Verkstaden – szitázás, ruhafestés

KAR (CZ)
Színház
– Red Dwarf
Időpont: 2018-06-23 – 17:00
Univerzális nyelven, néha angolul…

*18:00 Katona Csaba vagy Halák Péter: A SÖR – előadás/beszélgetés

Sezuan (CZ)
Színház
– Black Hole
Időpont: 2018-06-23 – 20:00
Cseh nyelven, magyar felirattal
A 2017-es évi Jozef Balvín Díj jelöltje
A Divadelní noviny (Színházi lapok) szavazatai alapján 2017-ben elnyerte az 5. helyezést az Év előadása kategóriában
Szereplők: Dvořáková Markéta, Kubištová Máčiková Adriana, Schmidtmajerová Johana, Švestková Marie és Čížek Jindřich
Díszlet és jelmez: Černá Adriana
Zene: Čížek Jindřich
Rendezte: Hába Michal
"Ping pong panda jina´n´jan
klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el.
"Ping pong panda jina´n´jang – Szecsuán tartománya"
"Basierend auf Brecht"
Sezuan, a prágai Lachende Bestien színházi társulat szerzői előadása, mely Bertolt Brecht elméleti
szövegein és a Szecsuani jólélek c. drámáján alapszik. A brechti alaprajzon felépített darabban négy
színésznő fejti ki gondolatait a feminuzmusról, szerelemről, kapitalizmusról és az életről az
igazságban. Felemelően kortárs és pandákban sem lesz hiány.
Tüntetés, politika és elidegenítő effektusok. (verfremdungseffekt) 

HAIR
Mozi –
Galileo
Időpont: 2018-06-23 – 21:00
Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé... Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még
egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök
klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el.
rendező:
Milos Forman
szereplő(k):
Treat Williams
Beverly D'Angelo
John Savage
Annie Golden
Dorsey Wright
Don Dacus
Richard Bright
Miles Chapin
író:
Gerome Ragni
James Rado
forgatókönyvíró:
Michael Weller
zeneszerző:
Galt MacDermot
operatőr:
Miroslav Ondrícek
vágó:
Lynzee Klingman
Alan Heim
Stanley Warnow
David di Donatello Díj (1979) - Legjobb rendező: Milos Forman
David di Donatello Díj (1979) - Legjobb filmzene: Galt MacDermot
Cézár-díj (1980) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Milos Forman
Golden Globe-díj (1980) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
Golden Globe-díj (1980) - Legjobb férfi alakítás jelölés: Treat Williams

Shake In (HU)
Koncer
t – Sun
Időpont: 2018-06-23 – 20:00
A zenekar 2016 óta működik, és még azon a nyáron kijöttek az Eleanor c. single-lel, majd egy
évvel később jelent meg az Are You Shakin’? c. EP. A hozzáértők bluesos pop-rocknak,
garázsrocknak, ill. vintage rocknak (jelentsen bármit) szokták hívni a zenéjüket. A zenekarban
Villangó Veronika énekel és trombitál, Balogh Dániel gitározik és vokálozik, Illy Tamás pedig
dobol. Gőzerővel dolgoznak az új dalaikon.

Fekete Seretlek (CZ;SK;SLO)
Koncert
– Sun
Időpont: 2018-06-23 – 21:30
A klezmertől indulva, Svédországtól a Balkánon keresztül Oroszországig, Írországtól Indiáig, sőt… Inspirálódnak, felhasználnak, összekevernek, hagyományos népzenei motívumokat és az egész világból gyűjtött dalokat feldolgozva és átalakítva új, eredeti formákat és kompozíciókat hoznak létre.
A Fekete Seretlek egyszerre élőzenei és színházi projekt, ami a klezmertől Svédországon és a Balkánon át Oroszországig bárhonnan ihletet merít. Inspirálódnak, felhasználnak, összekevernek, a hagyományos népzenei motívumokat és az
egész világból gyűjtött dalokat feldolgozva és átalakítva új formákat és kompozíciókat hoznak létre. Ez a Fekete Seretlek. Harmonika, cselló, trombita, nagybőgő, hegedű, cajón és öt hang. A 2004 óta működő együttest hat zenész-színész alkotja, akik bár különböző évfolyamokban, de mindannyian a prágai színművészetin, a DAMU-n végeztek.
Lendületes koncertjeik kabarészerűek, sosem ismétlődnek, mindig az adott helyszínhez alkalmazkodva improvizálnak.
Játssszák:
Matija Solce — harmonika (Szlovénia)
Pavol Smolárik — nagybőgő (Szlovákia)
Jan Meduna — trombita (Csehország)
Anička Bubníková — cselló (Csehország/Oroszország)
Jiří N. Jelínek — hegedű (Csehország)
Ivo Sedláček — cajón (Csehország

*22:30 Csillagvizsgáló – Galileo

Vasárnap

*8:00 Jóga Kaiával – Galileo

*KACSműhely gyerekfoglalkozása 6+ 11:00 – Sun

*Csodaceruza gyerekfoglalkozása 6+ 12:00 – Sun

Happy Bones (SLO)
Színház
– Red Dwarf
Időpont: 2018-06-24 – 11:00
Ifjúsági előadás 12+, univerzális nyelven.
Halál. Miért kezeljük tabuként, ha körülvesz bennünket? A halál minden nap beköszön: "Hello, milyen szép nap van, nemde?" - de soha nem köszönünk vissza, lehajtott fejjel megyünk tovább az utunkon, mintha nem is hallottuk volna. Ez az előadás egy játék, a jegyzetek, impulzusok, sikoltások és szavak játéka. Nem egy történeten alapszik, hanem a zenén, amelyből Matija Solce minden más elemet épít. Így mindenki számára érthetővé válik az abszurd kompozíció. Szavak nélkül beszél, és minimális kelléket használ: egy harmonika, egy hang és egy halom csont. A tárgy és a szó játék, a hang és a testmozgás emlékezetes keveréke. Koncert és bábszínház 12 év feletti felnőtteknek és fiataloknak.

*Magyarország – Csehország Fesztiválválogatott Hagyományörző futball mérközés
Időpont: 2018-06-24 – 13:00

Az évek során immár hagyományosan a fellépők közül összeáll két csapat, hogy az országa színeit és becsületét megvédve, a futballpályán döntse el, ki tud jobb színházat csinálni.
„Mindenki két dologhoz ért igazán: a színházhoz meg a focihoz.”

48 óra
Színház
– több helyszínen
Időpont: 2018-06-24 – 16:00
4 egymást követő egyfelvonásos előadás, magyar nyelven
résztvevő társulatok:
FAQ Társulat, Másik Oldal, Stúdió K, Utolsó Vonal
A négy társulat egy kifejezetten erre az alkalomra magyarra fordított új drámai művet kap kézhez, és 48 óra áll rendelkezésükre, hogy előadást varázsoljanak belőle, a lehető legtöbbet kihozva magukból, a helyzetből, a drámából és a körülményekből. A szakmai Zsűri pedig 1000 Euróval jutalmazza a legjobb előadást, amelyet nem sokkal a bemutatók után át is adnak a győztesnek. Szerinted melyik tárulat fog győzni? Gyere és nézdd meg!

One Girl Show (SRB)
Színház
– Black Hole
Időpont: 2018-06-24 – 18:00
Egy csodálatos vajdasági színésznő életének mozaikképei. A Béres Márta One-Girl Show reális és szürreális, vagány és üde színfoltja a Kosztolányi Dezső Színház repertoárjának - egy szerethető, izgalmas utazás a túlzások és realitások talaján.
„Nincs izgalmasabb, mint egy emberi történet, egy ember élete. Bárkié. Azt mondják, mindenki a saját regényét írja. Miért kellene extrém életeket venni példának, amikor mindenki élete egy hihetetlen történet, amit érdemes meghallgatni? (...) Nagy levegőt kell venni és... Nagyon jó pillanat, amikor megérzed, hogy nincs mitől félned, mert akik ott vannak, ugyanolyan emberek, mint amilyen te vagy. Hasonló félelmekkel, hasonló örömökkel... Egyébként a színpad, mivel feljebb van, azt sugallhatja, hogy az odafönn egy külön világ. De mi van, hogy ha átnézel a rivaldán? Nem olyan borzasztó az, nem olyan
félelmetes dolog." Béres Márta (Magyar Szó)
Szereplő: Béres Márta
Zenei válogatás: Urbán András
Jelmez: Béres Márta, Ledenyák Andrea
Tánc: Gazsó Tibor
Rendező: Urbán András
Koprodukciós partner: MASZK Egyesület
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Szabadka Város
"Kiáll, jön-megy, tenyerével színpaddeszkát csapkod, leül, kinéz, kérdez, rázom a fejem. Vonul, kúszik, félmeztelen leül, apa csontvázával meghitten társalog, fölnéz, gyomorsava van, piros fényű táncban angyalszárnyakat rajzol maga köré, meghajol. Mérges. Szomorú. Örül. Beszél. Ránk mérges, miattunk szomorú, nekünk örül, hozzánk beszél. Egyfolytában, gyorsan mesél életfoszlányokat, mindeközben Béres Márta is meg nem is, másik Béres Márta is meg nem is. Arcai a szerencsés fényjátéktól csak még valóságosabban váltakoznak, a 15 éves forma tündértől a 35–40 éves, meggyötört, megviselt anyáig mindenféle nőtípus, életfázis megjelenik előttünk." (Török Arnold, Magyar Szó)
"Üres, díszletmentes színpad. Feszült várakozás, vibrálással teli levegő. One Girl Show, kellékek nélkül? Merész. Díva kell legyen, 100 százalékig, különben nincsen show. Provokatív, lélekbehasító kell legyen, különben nincs katarzis. Ott kell lebegjen köztünk, ruhát libbentve minden sóvár szempár előtt, harsányan, érzékien, cirmosan. A femina-dorombolás
oroszlánkörmét kell éreznünk! A harisnyakötős vampot, a tüllszoknyás lélekvámpírt, az önmaga nőiességét felszabadító "orleansi szüzet".... ...Szeretünk. Pállott hálószobánk titkos vágya lettél. 100% nő. Belédzúgtunk. Színházat csináltál. Egyedül..."(Büki László Harlequin)

Macbeth (CZ)
Színház
– Sun
Időpont: 2018-06-24 – 19:00
Ifjúsági előadás 12+, magyar nyelven

Halottember (HU)
Színház
– Black Hole
Időpont: 2018-06-24 – 21:00
„Amikor írtam, minden olyan vesztésre gondoltam, amikor egy nő elveszíti azt, akivel közös életet tervezett, mert elhagyja, mert félévente jár haza, mert meghal, s neki viszonyulnia kell ehhez a hiányhoz, és gondoltam minden olyan férfira, aki egy ilyen elhagyásból újra vissza akar lépni a múlt valóságába, mintha közben nem telt volna az idő. Gondoltam minden olyan
férfira és nőre, aki azt hiszi, gond nélkül tud belelépni a másik ember múltjába, s szinte észrevétlen lesz leölve, ahogyan karácsony böjtje előtt a disznók.” /Háy János/
Anya: MÉSZÁROS SÁRA
Kislány: XXX
Férfi: MUCSI ZOLTÁN
Kórus: GRISNIK PETRA
KOVÁCS KRISZTIÁN
MOLNÁR GUSZTÁV
ROZS TAMÁS
díszlettervező: CZIEGLER BALÁZS
jelmeztervező: CSELÉNYI NÓRA
dramaturg: KISS MÓNIKA
zeneszerző: ROZS TAMÁS
báb: HOFFER KÁROLY
mozgás: WIDDER KRISTÓF
fény: MEMLAUR IMRE
asszisztens: HODÁSZI ÁDÁM
rendező: BÉRCZES LÁSZLÓ

Online jegyvásárlás

Kapcsolódó időpontok

2019.01.01. - 2019.12.31. Fesztiválok 2019. Online jegyvásárlás

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Disznóvágás

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Zsámbéki programok 2019
Zsámbéki programok 2019
  • Zsámbék
2019. február 16 - 23.
BUSEXPO 2019
BUSEXPO 2019
  • Zsámbék
2019. május 8.

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!

RaM Colosseum Budapest
RaM Colosseum Budapest
  • Budapest
  • XIII. kerület
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
  • Budapest
  • XI. kerület
Gólem Színház
Gólem Színház
  • Budapest
  • II. kerület
Gózon Gyula Kamaraszínház
Gózon Gyula Kamaraszínház
  • Budapest
  • XVII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
2072 Zsámbék , Zsámbéki Színházi Bázis
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Eros Ramazzotti újra Magyarországon! Online jegyek!
Andrea Bocelli koncert Budapesten 2019-ben! Online jegyek!
Honeybeast koncertek 2019. Online jegyek!
Majka koncertek online jegyvásárlási lehetőséggel!
Koncz Zsuzsa Aréna koncert 2019. Online jegyek!
Omega Tűzvihar koncertsorozat 2019. Online jegyek!
Rúzsa Magdi koncertek
Erkel Színház műsor és jegyvásárlás 2019
Szegedi Szabadtéri Játékok 2019. Műsor és online jegyvásárlás!
Budapesti Operettszínház előadások 2019. Online jegyek!
Kiev City Ballet - Rómeó és Júlia országos turné 2019. Online jegyek!
Dumaszínház előadások jegyvásárlási lehetőséggel!
Lord of the Dance - Dangerous Games turné 2019. Online jegyek!
Csányi Sándor fellépései jegyvásárlási lehetőséggel!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket