Az engedélyeztetés akadály lehet a napelemes rendszer kivitelezésében?
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Az engedélyeztetés akadály lehet a napelemes rendszer kivitelezésében?

A napelemes rendszerek létjogosultsága egészen egyszerűen megkérdőjelezhetetlenné vált. A megújuló energiaforrásokra való átállással tehetünk azért, hogy elkerüljük a globális klímakatasztrófát, valamint védekezhetünk az elszabaduló energiaárak ellen is.

Hogyan épül fel a napelemes rendszer?

Ahhoz, hogy kicsit rálássunk a problémára, érdemes megértenünk, hogy hogyan is működik, s milyen elemekből tevődik össze a komplett szisztéma. Az egyik legfontosabb összetevő értelemszerűen maga a napelem, s az a helyzet, hogy ma már a panelek is sokfélék, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választjuk.

Az A1Solar kínálatában Q Cells napelemek is elérhetők, amelyek számos szempontból le fognak minket nyűgözni, hiszen a kereskedelmi forgalomban elérhető legújabb innovációkkal kényeztetnek minket.

Önmagukban persze a napelemek nem lesznek elegek, hiszen a teljesítményüknek fontos meghatározója az, hogy milyen tájolásban és milyen dőlésszögben történik a rögzítésük. Ráadásul a stabil telepítés azért is elengedhetetlen, mert a rendszer 25-30 évre, vagy még ennél is hosszabb élettartammal fog minket szolgálni. Habár mozgó tartószerkezet is létezik, s annyi előnnyel mindenképpen jár, hogy a panelek mindig a legideálisabb szögbe állíthatók, cserébe a mozgó-kopó alkatrészek miatt idővel elkerülhetetlenné válik a karbantartás.

Nagyon fontos alkotóelem még az inverter, s talán már sejtjük is, hogy bizony ebből is többféle létezik. Ezenfelül nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy szigetüzemű rendszer esetében akkumulátorokra, hálózatra kötött szisztéma mellett döntve egy ad-vesz mérőórára is szükségünk lesz. A hálózattal való összekapcsolódás teszi nélkülözhetetlenné az engedélyeztetési eljárásokat is, amelyeket a címben is említettünk.

Miért lehet gond az engedélyeztetés folyamata?

Az európai országok rendesen belehúztak a teljesítésbe, ami a napelemes rendszereket illeti, s a 2022-es, s várhatóan a 2023-as évben is majdnem sikerül teljesíteni az elvárásokat, ami a megújuló energiaforrások révén felhasznált energia mennyiségét illeti.

Fontos tudni, hogy míg egyes országok, például Hollandia felül tudták múlni az eredeti terveket, addig mások, például Olaszország jóval elmaradt az előírt irányzatokhoz képest. Habár nem húzhatunk egyenlőségjelet a nehézkes engedélyeztetés, valamint a gyengén hozott eredmények között, nem árt tudni, hogy kilenc európai országban is legalább kétszer olyan hosszadalmas ez a procedúra, mint amit ideálisnak tartanának.

Hogyan kamatoztathatjuk ezt az információt saját magunkra nézve?

Például úgy, hogy szembenézünk azzal, hogy a napelemes rendszer telepítése az első lépéstől kezdve a legutolsóig akkor fog a legjobban, legeredményesebben megvalósulni, ha végig hozzáértő kezekben vannak a feladatok, köztük az engedélyeztetés is. Az A1Solar komplex szolgáltatásában szerencsére ennek semmi akadálya nincsen.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG