Csökkentsd a nemfizetésből eredő kockázatokat faktoringgal!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Csökkentsd a nemfizetésből eredő kockázatokat faktoringgal!

Sok halasztott pénzügyi konstrukció szerint működő cég küzd a késői fizetésből, nemfizetésből eredő nehézségekkel, likviditási gondokkal, amelyek gyors és hosszú távú megoldása lehet csak igazán eredményes. Erre szolgálhat a faktoring. Amennyiben a te iparágadra is jellemzőek a hosszú fizetési határidők, számolnod kell azzal, hogy adott esetben, nemfizetés esetén követelésedet bírósági úton érvényesítened kell. Azonban ez a jogod bizonyos idő elteltével elévül, vagyis követelésed végrehajthatósága megszűnik. Mit tehetsz, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe? Mutatjuk a lehetséges megoldást!

A jövő megoldása a jelenben

A FlexiBill digitális faktoring szolgáltatása a klasszikus faktorálás mai igényekre szabott verziója, amelynek során 100%-ban online intézheted számláid kifizetését, és akár 24 órán belül pénzhez juthatsz. A digitális faktoring révén egyszerűbben, gyorsabban, átláthatóbban bonyolíthatod pénzügyeidet az ajánlatkéréstől kezdve a szerződéskötésen át a számlák gombnyomásra történő kifizetéséig.

A faktorálás, így a digitális faktoring is kiegyensúlyozott működést és fejlődést tesz lehetővé. A faktoring ügyletek megoldást jelenthetnek nemcsak az aktív, halasztott fizetésű számlák okozta átmeneti vagy tartós likviditási gondokra, de lejárt követelések behajtására, biztosítására, adósságrendezésre is.

Faktoring

A faktoring cégfinanszírozás alapvetően vevőkövetelések adásvételét jelenti, melynek során a faktorcég az aktív, le nem járt követeléseket megvásárolja, így ügyfelét, a vevőt azonnal - még a számla lejárati határideje előtt - pénzhez juttatja. A faktor az ügylet harmadik szereplőjeként közvetlen kapcsolatban áll a vevővel is, ő intézi az adminisztrációt is, megbízás fejében akár követelésbehajtást is vállal.

A faktor a beszállítók monitorozását, minősítését is elvégzi, így már ez is egyfajta biztonságot jelent az eladó részére.

A faktoring szolgáltatások között egyre népszerűbb a valódi vagy visszteher nélküli faktoring, amelynek során követelésbiztosítás keretében a hitelező felel az adós fizetőképességéért, vagyis átvállalja a vevő nemfizetésből eredő kockázatot.

Faktoring és követelésérvényesítés

Amennyiben a vevő a lejárat napján sem hajlandó a számla ellenértékének kiegyenlítésére, az eladónak meg kell kezdenie követelése bírósági végzéssel történő érvényesítését. A végrehajtásához való jog általában 5 év után elévül.

A cégek közötti adósságrendezésnek a követelés elengedése is opciója lehet, például abban az esetben, ha az adós a tartozás egy részét képes lesz rendezni.

A legoptimálisabb megoldás viszont csökkenteni a nemfizetésből eredő kockázatokat. Ehhez nyújthat segítséget az a típusú faktoring finanszírozás, amelynek során a követelés biztosítása is megtörténik, vagyis a faktorcég hitelbiztosítás keretében - hitelbiztosítóval kötött megállapodás alapján - vállalja a számlák finanszírozását. Így nemfizetés esetén a problémát neki kell rendeznie, vagyis az eladó válláról lekerül ez a teher.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG