Édes csábítások kiállítása: Hűtővitrinek és süteményes pultok a cukrászdákban
Nemcsak cukrászdákban, hanem bármely más cukrászipari termékeket is forgalmazó kiskereskedelmi vendéglátóipari-egységekben szükség lehet a sütemények, szendvicsek biztonságos tárolására és vendégcsalogató, ízléses kiállítására. Segítünk átgondolni, milyen típus illeszkedik leginkább vállalkozása igényeihez!
Hűtővitrinek a pultra helyezve
Amennyiben nem főprofilként foglalkozik szendvicsek, sütemények és egyéb cukrászipari termékek forgalmazásával, akkor egy kompakt méretű, pultra helyezhető hűtővitrin is tökéletesen megfelelhet a céljainak.
Ezeket a berendezéseket minden oldalról (dupla) üveg védi, így sokféle termék bemutatásra és elhelyezésre alkalmasak. Sokféleképpen használhatja őket üzletében sütemények, harapnivalók, szendvicsek hűtött bemutatására.
Ízlése szerint választhat síküveges vagy ívelt ablakkal rendelkező modelleket közül, annak megfelelően, hogy melyik illeszkedik leginkább a bolt arculatához.
Pultok és álló vitrinek
Készülnek pultok és álló vitrinek többféle kivitelben professzionális felhasználásra, hogy igényes kivitelüknek köszönhetően hosszú időn át szolgálhassák vállalkozását. Közös jellemzőik általában a következők:
- strapabíró vázszerkezet,
- stabil lábak,
- digitálisan beállítható és leolvasható hőmérséklet,
- jellemzően LED-es, energiatakarékos lámpák,
- elhanyagolható jégképződés.
Mielőtt végleges döntést hozna a kiválasztott darabról, gondolja át, hogy az üzlethelyiség méretéhez és a tárolandó kapacitáshoz valóban tökéletesen illeszkedik-e! Az álló vitrinek nagy előnye más modellekhez képest, hogy kis alapterületet elfoglalva nagy mennyiségű áru esztétikus, hűtött bemutatására biztosítanak lehetőséget.
A berendezések szakszerű tisztítása
Bár a vendéglátásban a higiénia egyébként is kiemelt jelentőséggel bír, a hűtővitrin esetében, mely funkciójának megfelelően mindig jól látható helyet foglal el a vendégtérben, hatványozottan fontos, hogy minden pillanatban tisztán ragyogjon. Ez nemcsak egészségügyi, de marketing szempontból is elengedhetetlen. Következzen pár tanács a tisztántartáshoz.
Takarításkor minden esetben áramtalanítsa a berendezést, a tisztogatást egyszerű, nedves szivaccsal, enyhe mosószeres vízzel végezze! A szivacsot csavarja ki jól, a minimális vízhasználattal elkerülheti a jégképződést. Használjon kevés vizet, hogy elkerülje a páralecsapódást és a jégképződést! Az üveg és a külső burkolat hasonló módszerrel tisztítható.
Az ajtókeretek külön figyelmet igényelnek, mert bár a résekben kevésbé látszik a szennyeződés, de kiválóan alkalmas hely a nem kívánt mikroorganizmusok elszaporodására.
A kivehető részeket mosogatóban, alaposan mossa el! Helyes tisztítás mellett semmi sem gátolja termékeit abban, hogy egy Nagykonyhai.com Webáruház által forgalmazott süteményhűtő vagy éppen egy pultra helyezhető hűtővitrin polcain elkápráztassa vásárlóit.