Gyenesdiási rendezvények 2021-ben
Pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Gyenesdiási rendezvények 2021-ben

Jóllehet Gyenesdiáson a vírushelyzet nem könnyíti meg a rendezvényszervezők dolgát sem, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a rendezvények tervezése töretlen optimizmussal zajlik. A szervezők és együttműködő partnereik már izgatottan várják, hogy újra megteljenek a terek lelkes közönséggel a zenei, gasztronómiai, kulturális, családi és sportrendezvények alkalmával 2021-ben is.

Nézzük, milyen színes programkínálat várja a Gyenesdiásra, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujába látogatókat!

A hagyományos települési nagyrendezvények (Keszegfesztivál, Bornapok, Korzó Estek, Festetics Vágta, Burgonya Nap, Szüreti Vigasság stb.) a megszokott időpontokban és formában kerülnek megrendezésre. Az önkormányzati rendezvények egy részét azonban újragondolta a szervező József Attila Művelődési Ház és Könyvtár, így például a Községházi Esték idén új, Art Udvar – Zene, Szöveg & Bor néven könnyűzenei koncertekkel (blues, jazz, indie), minimál színházzal és stand up műsorokkal várja a vendégeket. A rendezvény új helyszíne a Községháza és a Pásztorház közötti udvar, ahol forró nyári estéken kellemes élményt ígér a szabadtérre megálmodott program.

A Szent István ünnepi programok az eddigiektől eltérően a Diási Emlékparkban Diási Históriás Napok keretein belül kerülnek megrendezésre hagyományőrző játszóházzal, színpadi programokkal, kemencés kenyérsütéssel.

A kulturális programkínálatot a Községházán kiállítások, koncertek, ünnepi megemlékezések színesítik (esetenként az online térben, ahogy a vírushelyzet engedi).

Újdonságaik között egyebek között filmvetítésekkel egybekötött közönségtalálkozók, beszélgetések is szerepelnek, amelyeket a Ligetplex Cinemával, a Balaton régió legmodernebb mozijával közösen szervez a művelődési központ, de említhetjük a "Traccsparti" munkacímet viselő programsorozatot is, melynek keretében kötetlen, laza (interaktív) beszélgetésekre kerül sor az ősz folyamán. Vendégek lesznek: Nagy Bandó András, Lovasi András, Törőcsik Franciska és Lábas Viki.

A Művelődési Ház rendezvényei, programjai mellett számtalan közösség, civil szervezet készül kisebb-nagyobb rendezvénnyel Gyenesdiáson, így idén is megrendezésre kerül a Balatoni Barista Bajnokság, a GYÖNGY, azaz a Gyenesdiási Önkéntes Gyógyító Napok, a Kristóf Nap, a VW Bogaras Balatoni Nyárbúcsúztató, a Gyenesi Íz-lelő. Lesznek továbbá zenés strandi rendezvények a Diási Játékstrandon, offroad fesztiválok, autocross verseny, az év zárásaként pedig az Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár.

Újdonságként a Bakonyerdő Zrt. programjait fontos kiemelni: lesznek tematikus családi napok (pl. Méhes-Mézes Nap, Csodaszarvas családi nap, Faludi BBQ Fesztivál), vezetett túrák (Fülemülék éjszakája, Csillag-les túra), de említhetjük a szarvasbőgést vagy dám-barcogást hallgató vezetett programjukat is.

Gyenesdiás állandó, garantált programkínálatában is lesznek változások.
A már jól ismert, különleges élményt és izgalmas kalandot ígérő programok mellett (úgymint korongozás a Kerámiaházban, kecskefejés Livi Állatfarmján, lövészet a Sportlőtéren, ékszerkészítés a Kézműveskuckóban, Kovácsműhely vagy épp az antikkályha gyűjtemény látogatása, esti zenés programok, borkóstolók stb.) idén is lesznek újdonságok:

Gyenesdiás legújabb attrakciója a Diási vízimalom, ahol a Festetics Fűszerkert és Herbárium gyógynövényteázóval, workshopokkal, előadásokkal várja a vendégeket gyönyörű környezetben.
Programkínálatukban szerepelnek állandó szakmai programok heti 2 alkalommal (Mindennapi gyógynövényeink címmel) és különleges gyógynövényes előadások, workshopok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A Diási Játékstrandon a Kajaksziget vizes programjai, mint a kajak, kenu és SUP túrák – akár a csodás balatoni holdfényben – igazán felejthetetlen élményt ígérnek. Az idei főszezonban minden szerdán és szombaton Napindító evezésre invitálja a különleges élményre vágyó vendégeket, de már áprilistól lesznek vezetett evezős túráik a Balatonon.

Gyenesdiáson vallják, hogy aktívan szép az élet! A változatos családbarát szabadidős szárazföldi és vizes balatoni programok során garantáltan rengeteg izgalmas kaland vár mindenkire. Fedezze fel Ön is a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját!

Gyenesdiásról bővebben: www.gyenesdias.info.hu, de érdemes a facebook.com/Gyenesdiás oldalunkat is követni.

2021-03-02 18:03:37

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Kiemelt ajánlatok