ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Hogy kerül a munkavédelmi csizma az asztalra?

A csizma kérdése télen különösen időszerű, bár a munkavédelmi csizmákat elsősorban nem a téli időjárásra fejlesztették ki, hanem a biztonságos munkavégzést lehetővé tevő speciális munkavédelmi lábbelinek. A munkavállalók által elszenvedett balesetek nagy része lábsérülést is jelent, ezért a megfelelő munkavédelmi lábbeli viselése rendkívül fontos bizonyos munkakörülmények között.

Hogy kerül a munkavédelmi csizma az asztalra?

A csizma kérdése télen különösen időszerű, bár a munkavédelmi csizmákat elsősorban nem a téli időjárásra fejlesztették ki, hanem a biztonságos munkavégzést lehetővé tevő speciális munkavédelmi lábbelinek.

A munkavállalók által elszenvedett balesetek nagy része lábsérülést is jelent, ezért a megfelelő munkavédelmi lábbeli viselése rendkívül fontos bizonyos munkakörülmények között.

A munkavédelmi cipő kiválasztásának kritériumai

A megfelelő védelmi szinttel rendelkező védőlábbeli kiválasztása kulcsfontosságú a balesetek elkerülése, a megelőzés érdekében. A különféle munkavédelmi előírások, szabványok védelmi kategóriákba sorolják a munkavédelmi lábbeliket, amelyek a kiválasztáshoz adnak egységes támpontokat. A Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipői a szabványosított védelmi szinteknek megfelelő, tökéletes kényelmet nyújtó minőségi darabok.

Kiválasztás előtt egyéni, az adott munkakörre vonatkozó kockázatelemzésre van szükség. A figyelembe veendő szempontok a következők:

Biztonság: Szinte minden kockázatra, veszélyre létezik munkavédelmi lábbeli, amely védelmet nyújt például a lábfejet, lábujjakat érő ütések, a talpat átszúró éles tárgyak, az áramütés, statikus feltöltődés ellen.

Kényelem: Sok lábprobléma a nem megfelelő ergonómiából fakad, hiszen a cipőben töltjük a munkaidő nagy részét, sokan akár 10-12 órát is, így a maximális komfort első rendű fontosságú.

Tartósság: Hosszú élettartam, masszív és tartós kivitel. Ezek kulcsfontosságú tulajdonságok olyan munkavédelmi cipők esetében, amelyek vegyi anyagoknak, éles tárgyaknak vagy nedves körülményeknek vannak kitéve a munkakörnyezetben.

Stílus: Tanulmányok azt mutatják, hogy a személyes elégedettség nagyban hozzájárul a megfelelő biztonsági hozzáálláshoz.

Csúszásmentesség: A csúszós talp akár halálos is lehet, ezért a cipőválasztás során figyelembe kell venni a csúszásállóságot. A munkakörnyezet gondos vizsgálata szükséges választás előtt, hiszen a cipőtalp csúszásállósága többek között a hőmérséklet, a víz- és kenőanyag-tartalom függvényében változik.

Hogyan válassz munkavédelmi csizmát?

Munkavédelmi lábbeliket különféle stílusban és típusban vásárolhatsz. Bármilyet is választasz, a legfontosabb, hogy a kiválasztott lábbeli:

  • eleget tegyen a biztonsági előírásoknak,
  • megfeleljen az adott munkakörnyezetnek, munkakörnek,
  • valamint hogy a munkavállalók megfelelően használják.

A munkavédelmi csizma előnye a munkavédelmi cipőkkel szemben, hogy fedik a bokát, legalább a vádli közepéig érnek, így védelmet nyújtanak nemcsak a lábfejnek, hanem a bokának és lábszárnak is. Csúszásgátló talppal rendelkeznek, amit nedvesség és hőmérséklet elleni szigeteléssel egészítenek ki.

A leggyakoribb, strapabíró és kényelmes gumicsizmák mellett léteznek orrmerevítős, talplemezzel készülő, kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkező, üzemanyagálló, olajálló csúszásmentes talppal, különféle ellenálló és rugalmas anyagokból készülő modellek is.

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig