Miért fontos a jó kerékpáros mez ?
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

Miért fontos a jó kerékpáros mez ?

A legtöbb sportág javasol a követőinek olyan kiegészítőket vagy ruházatot, amiben a mozgás komfortos, biztonságos és ösztönző. Ez lehet akár egy csapat egyenruhája is, ami az összetartozáson túl az adott mozgásnak megfelelően van kialakítva. De az egyénileg űzött sportok esetében is így van, csak itt a csapatszellem helyét a személyes teljesítmény fokozása foglalja el. A gyártók egyre inkább szem előtt tartják a fogyasztói igényeket, és megbecsülik az elkötelezett vásárlókat, így az anyaghasználat, a megjelenés és a funkcionalitás tekintetében komoly fejlődés tapasztalható. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes kerékpáros mezt vásárolni.

Szükséges-e egyáltalán?

Attól függ. Ha a bringa csupán arra szolgál, hogy elugorjunk vele a boltba, vagy hogy az állomásról minél gyorsabban haza tudjunk gurulni, akkor valóban nem élet vagy halál kérdése. Viszont a versenyzőkön kívül azoknak is ajánlott, akik csak a maguk örömére tekernek hetente akár több száz kilométert. Tekintse meg a Kerékpárwebshop.eu kerékpáros öltözet kínálatát, hogy mielőbb a legkomfortosabban biciklizhessen!

De miért olyan fontos ez? Kerékpározás közben természetes testi reakció az izzadás, ezért jó, ha olyan öltözékben indulunk útnak, ami elvezeti a nedvességet, és nagyon gyorsan szárad. Az állandó menetszél miatt a pamut anyagok nem annyira szerencsések, mert száradási idejük borzasztóan lassú. Emellett még számos funkciója van a dressznek, lássuk a többit is!

Ugye nincs hézag?

A mezek többnyire szorosan követik a test vonalát, ami nem azért alakult így, hogy a többi közlekedő gyönyörködjön a bicajos alakjában. Pusztán a praktikusság kívánta meg az ilyen szabásvonalat. A hagyományos szabadidős ruházatok sem az anyagösszetételük, sem a kialakításuk miatt nem megfelelőek hosszabb túrákon.

Akár országúton, akár ösvényen tekerünk, a ruha alá berepülő bogár balesetveszélyes is lehet. A túlságosan lelógó póló könnyen beleakadhat a nyeregbe, ami szintén zavaró. Azok a felsőrészek, amiket cangázáshoz ajánlanak, általában hátul hosszabbak, hogy a kormányra dőléskor is védjék a derék tájékát, és mivel elől rövidek és a testhez simulnak, nem akadnak be sehova.

Minden évszakra egy!

A bicajos öltözék jellemzően több különböző tulajdonságú szövet kombinációja. A legfontosabb ezek közül a poliészter, de ezenkívül használnak thermo anyagot a testrészek melegen tartására, vagy speciális vízlepergető és szélálló kelméket. Ha valakit nagyon elkap a vásárlási láz, akkor azt is megteheti, hogy minden évszakra vásárol magának egy mezt, de a többség inkább a kiegészítők erejében hisz.

Ez azt jelenti, hogy ha nem szereznek be hosszú ruházatot mire lehűl a levegő, akkor a rövid ujjút turbózzák fel kar- és lábmelegítővel. Így, attól függően, hogy mennyire fázós valaki, egy dresszel akár mind a négy évszakot átvészelheti.

Időtállóság

Az állandó igénybevételnek kitett öltözet nem lesz túl hosszú életű. Ezenfelül érdemes a mosási útmutatót betartani, mert a kinyúlásnál sokkal nagyobb baj, ha olyan károsodás éri az anyagot, ami miatt nem képes tovább a funkcióját ellátni.

Szóval kerekezésre fel, de mindig a megfelelő öltözetben!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG