Neked van már szótárad?
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Téli programajánló
Téli programajánló

Neked van már szótárad?

Most talán furcsán nézel, hiszen minden nyelvtanuló és nyelvhasználó tudja, hogy az internet megannyi opciót kínál, ha idegen nyelvről magyarra vagy fordítva szeretnél lefordítani akár egy szót, akár komplett mondatokat. Mi azonban mégis azt mondjuk, minden ember polcán kellene lapulnia minimum kettő, de akár több szótárnak is. Ebben a cikkben pedig azt is megmutatjuk, miért is van létjogosultsága a papíralapú szótáraknak még a harmadik évezred hajnalán is!

Melyik nyelvre van szükséged?

Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen nézz szét az Oxford Corner Könyvesbolt szótárai között, és válassz a célnyelvednek megfelelő darabokat, mert kifejezetten a segítségedre lesznek a tanulás, sőt a nyelvvizsga során is.

Tapasztalatok azt bizonyítják, hogy ami szót magad keresel ki mondjuk éppen a Google helyett, sokkal jobban meg fognak ragadni az emlékezetedben, és hát valljuk be, végülis ez a végső cél. Ahhoz ugyanis, hogy folyékonyan tudd beszélni az adott nyelvet, elengedhetetlen a megfelelő szókincs.

Hasonlóan fontos szem előtt tartani, hogy a nyelvvizsgán nem fogsz tudni internetet használni, ezért rém kellemetlen lehet, ha ott szembesülsz először egy igazi szótárral. Arról nem is beszélve, hogy számos szótárban találhatóak függelékek, amelyekben rengeteg hasznos információ van, amely akár vizsgahelyzetben is jól jöhet!

Nem maradsz le semmiről!

Ami pedig a felkészülést és a tanulási időt illeti, a mai nyelvtanulóknak az internet legalább akkora ellensége, mint amekkora segítsége is.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy feloldottad a telefonodat csak azért, hogy megnézz egy szót, aztán egy óra múlva azon kaptad magad, hogy beszippantott valamelyik közösségi oldal.

Hogy ez elő ne fordulhasson, és hogy egységnyi idő alatt minél hatékonyabban tudj tanulni, érdemes félretenni a telefont, bezárni a laptopot, repülő üzemmódba is kapcsolva akár, és a könyveket, füzeteket, szótárakat magad elé véve sokkal eredményesebb tanulási folyamatba kezdhetsz.

Ne aggódj, nem maradsz le semmiről, a közösségi oldalak ugyanúgy megvárnak, mint az a pár e-mail, ami esetleg egy-két óra alatt becsordogál a fiókodba.

Ellenben hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad a “tanulószoba” letelte után, hiszen valóban eredményesen és hatékonyan dolgoztál.

Egy kis agytorna senkinek sem árt!

Az, hogy a mindennapokban a gépek, az okostelefonok és a számítógépek csinálnak meg helyettünk igencsak sok mindent, egyenesen vezet ahhoz, hogy az agyunkat kevésbé használjuk, kevésbé tornáztatjuk.

Próbáld csak ki az Oxford Corner Könyvesbolt üzletében, mennyi idő alatt keresel ki egy-egy szót a szótárból! Magad is meglepődnél, hiszen egészen biztosan régen kellett már az ABC sorrendet gyakorolnod.

Ezek az apró feladatok nagyban hozzájárulnak majd a figyelmed és a teljesítményed fokozásához, tehát mindenképpen megéri élni ezzel a csodás lehetőséggel!

2022-12-08 09:58:24


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG