Notebookválasztási segítség egyetemistáknak
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Notebookválasztási segítség egyetemistáknak

Az ideális laptop kiválasztása tanulási célokra bizony nem könnyű feladat. Sok-sok kérdés merülhet fel ennek kapcsán, ezért a következő cikkünkkel szeretnénk néhány támpontot adni az egyszerűbb választáshoz.

Megfelelő laptop tanuláshoz

A felsőoktatásban már alapvető, hogy rendelkezünk géppel, hiszen a tárgyfelvételtől kezdve az online tartott órákig rengeteg helyzetben nélkülözhetetlen eszköznek számít. Gondolunk még a beadandók megírására, speciális programok használatára is.

Egy asztali gép sajnos nem mobilis, tanulók számára praktikusabb egy laptop, melyet akár előadásokra is magukkal vihetnek. Vizsgaidőszakban például az utazások során is igénybe vehető, ezzel pedig hatékonyan kitölthető a pihenőidő.

Amennyiben laptopvásárlás a cél, javasoljuk az USAnotebook saját laptop fotóinak átnézését. A galéria segítségével kideríthetjük, hogy a választott modell valóban megfelelő-e számunkra. A készülékek az üzletben is megnézhetők, érdemes azonban telefonon érdeklődni, hogy az adott típus elérhető-e éppen.

Különböző szakokra milyen típusú laptop ajánlott?

Bölcsészet, jog és államtudomány szakok esetén leginkább szöveg- és táblázatszerkesztésre használandó a gép. Emellett természetesen fontos az időszakos szórakozás, böngészés is.

Bizonyos szakterületek besorolhatók az általános felhasználási kategóriába, melyeknél komolyabb hardverteljesítmény nem igazán szükséges. Ilyenkor sokkal jelentősebb szempont a laptop súlya, mérete és az akkumulátor működési időintervalluma. A napi szintű szállítás miatt lényeges, hogy kényelmesen hordozható legyen, lehetőleg 2 kg alatt. Már 11,6” nagyságtól vannak elérhető modellek, 13,3”-os és 14,1”-os méretűek még mindig könnyűnek számítanak, bár javarészt DVD-meghajtó nélküliek. Napjainkban azonban a pendrive-ok használatának elterjedésével egyre kevesebb az igény a DVD meghajtós gépekre.

A művészeti szakos hallgatók számára erős videókártyával rendelkező gépek javasoltak, hiszen a grafikai programok megkövetelik mindezt.

Műszaki és informatikai területeken javarészt gamer laptopokat szoktunk ajánlani, melyek elbírják a teljesítményigényes programok futtatását, erősebb processzor és videókártya mellett.

Orvosi és egészségtudományi szakos hallgatók számára nem szükséges extra teljesítményű laptop, kivéve, ha például anatómiai 3D kép forgatását kellene megoldani egy program segítségével.

Személyes igények meghatározása

Ajánljuk még a 2 az 1-ben eszközöket, melyek érintőképernyős szétszedhető tablet PC-k. Könnyű és praktikus megoldást kínálnak napi szintű felhasználáshoz.

Átgondolandó a memória, illetve a háttértárigény is. Összességében a felhasználási célok és személyes preferenciák alapján leszűkíthető a kör, és könnyebbé válik az ideális laptop kiválasztása.

Reméljük, segítettünk egy kicsit ezzel az összefoglalóval, és egyszerűbb lesz a választás.


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG