Helyzetkép avagy Hogy látjuk mi?
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten.
Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten.
Irány a Balaton! Őszköszöntő retro fesztivál lesz Siófokon!
Irány a Balaton! Őszköszöntő retro fesztivál lesz Siófokon!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Budapest Varieté 2021 Dinner & Show
Budapest Varieté 2021 Dinner & Show
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Helyzetkép avagy Hogy látjuk mi?

Derült égből villámcsapásként csapott közénk a járvány, sok esetben lenullázva eddigi munkánkat. Ebben a bizonytalan helyzetben kiszámíthatatlan, hogy mikor mi fog történni, és ennek milyen következményei lesznek akár magánemberként, akár gazdasági szereplőként, akár költségvetési szervként.

Mindezek dacára véleményünk szerint készülni kell a járvány utáni időre, újra meg kell szólítani azokat a látogatókat, akiket átmenetileg elvesztettünk, és azokat is, akiket eddig nem értünk el. Számolni kell azzal, hogy továbbra is lesz igény a programokra és egyéb szabadidős szolgáltatásokra, csak a megváltozott világhoz kell igazítani a további működési modellt.

Programturizmus portálunkra és szerkesztőségünk munkatársaira ebben a nehéz helyzetben is számíthat. Több évtizednyi tapasztalattal a hátunk mögött ügyfeleinknek mindig olyan üzleti megoldásokat javaslunk, amelyek helyi erőforrásból megoldhatók, nem igényelnek külön anyagi ráfordítást. Célunk a vendégszám és a bevétel növelése portálunk és szaktudásunk segítségével. 

Kérje ki véleményünket! Használja fel javaslatainkat, ötleteinket! Vegye igénybe szaktudásunkat! Várjuk megkeresését.

Való világ

A cégeknek, vállalkozásoknak, intézményeknek, önkormányzatoknak újra meg kell majd tölteni élettel, látogatókkal, vendégekkel program- és szolgáltatási helyeiket. A mozgósítás, az igények felkeltése nem lesz könnyű a nehéz gazdasági helyzetben, ahol sok esetben nem az igények, hanem a pénzügyi lehetőségek fogják meghatározni az emberek mindennapjait.

Programlehetőségek

A járványtól való félelem miatt még jobban előtérbe kerülnek majd a kijárási korlátozás után a szabadtéri programlehetőségek. Sokan keresik majd a természetben elérhető kirándulási, túrázási, sportolási, szórakozási, hobbi, élmény és rendezvény lehetőségeket, mindent, amit a szabad ég alatt lehet csinálni biztonságos távolságra más ismeretlen emberektől.

Fontos, hogy ezek a szabadtéri ajánlatok előtérbe kerüljenek a kommunikációban, és meg tudjuk szólítani azokat, akik keresik ezeket a szabadtéri programlehetőségeket. Szerkesztőségünk ebben is partner, mert hatékonyan tud segíteni a szabadtéri ajánlatok kínálatának kiközvetítésében.

A fedett téri programlehetőségeknél előtérbe kerülhetnek azok az ajánlatok, amelyek egyénileg vagy a családra szűkítve is elérhetők. Fontos lenne előtérbe helyezni ezeket a személyre szabott vagy szűk családi körnek igénybe vehető ajánlatokat. 

A programlehetőségek esetén érdemes lenne áttekinteni a szolgáltatások és a hozzájuk tartozó árak listáját, és megfogalmazni célcsoportra lebontott akciókat, kedvezményeket. A várható nehéz gazdasági helyzetben nagy valószínűséggel nagyon árérzékeny lesz a potenciális vendégkör. Szerkesztőségünknek számos ötlete van, hogy milyen módon lehet megszólítani az egyes vendégcsoportokat az ár típusokon keresztül is.

Események

A megváltozott világban a legkiszolgáltatottabb szegmens a garantált időpontú eseményeké. Eddig sem volt könnyű a szervezők élete, hiszen a szabadtéri eseményeknél az időjárás kiszámíthatatlanságával - mint negatív tényezővel -, mindig számolni kellett. A járvány ezt is felülírta.

A szabadtéri eseményekre látogatóknál ez lecsapódhat majd úgy is, hogy kevesebben fognak élni az előzetes jegyvásárlás lehetőségével, hiszen lehet, hogy akár 1 évet is várni kell, ha egy fesztivál elmarad, és csak a következő évben tudják megrendezni a szervezők.

A zárt térben szervezett eseményeknél pedig számolni kell azzal, hogy akik félnek egy esetleges fertőzéstől, azok kerülni fogják egy ideig ezeket az eseményeket, köztük is elsősorban a veszélyeztetett senior korosztály.

Portálunk abban tud segíteni, hogy az esetleges programváltozásokat azonnal kommunikálja, így az eljut a legnagyobb nyilvánosságot biztosító médiákhoz is.

Rendezvényajánlatok

A rendezvényajánlatoknál azok kidolgozása lenne a legfontosabb feladat rendezvénytípusonként, mert jelenleg legtöbbször a felsorolásuk maga az ajánlat. A családi rendezvénytípusok lennének a legfontosabbak a járvány utáni időszakban, mert várhatóan ezekre lesz nagyobb igény.

A baráti társaságoknak, cégeknek szóló rendezvényajánlatok konkrét megfogalmazása is feladat lenne, bár elképzelhető, hogy ezek felfutása nem történik meg azonnal a veszélyhelyzet elmúltát követően.

Szállásajánlatok

A szálláshelyek közül most előnyben lesznek a kiadó vendégházak, apartmanok, lakások, faházak, mobilházak, bungalók, ahol megoldható az idegenektől elszeparált önálló elhelyezés és az önellátás is.

A panziók és kisebb hotelek közül talán azok lesznek most előnyben, akik a visszajáró vendégekre kiemelten fókuszáltak, hiszen a szálláshely üzemeltetők iránti bizalom fontossága tovább nő.

Minden szállástípus esetében javasolt új akciókat, kedvezményeket, bónuszokat betenni a kínálatba. Érdemes átnézni a rendezvénykínálatot. Hasznos kiemelni és kommunikálni az önálló szolgáltatásokat, a szálláshelyen igénybe vehető garantált- és fakultatív programlehetőségeket, jeles napokhoz vagy ünnepekhez kapcsolódó eseményeket.

Vendéglátás

A vendéglátóhelyek a szálláshelyekkel szemben most egy kis előnyt élveznek, hiszen számos szolgáltatásukat online elérhetővé tudják tenni elvitelre és házhozszállítással is.

A vendégforgalom visszaállításában segítség lehet, ha még jobban építenek az étlapjuk nyújtotta lehetőségekre.

Minden vendéglátóhely típus esetében javasolt új akciókat, kedvezményeket, bónuszokat betenni a kínálatba. Érdemes átnézni a rendezvénykínálatot. Hasznos kiemelni és kommunikálni az önálló szolgáltatásokat, a helyben igénybe vehető garantált- és fakultatív programlehetőségeket, jeles napokhoz vagy ünnepekhez kapcsolódó eseményeket.

Települések

A településmarketing szerepe tovább nő, hiszen még nagyobb lesz a verseny a fizetőképes vendégek számának csökkenése miatt.

Virtuális világ

Online programok

Nem fog eltűnni az igény az online programok iránt, a közösségi- és videómegosztó oldalak népszerűsége nem fog csökkenni, hiszen a virtuális világ biztonságos, ott nem az egészségünket veszélyeztető vírusoktól kell tartani. Sokak továbbra is az ingyenesen elérhető online programokat fogják virtuálisan látogatni otthonuk biztonságából és/vagy anyagi megfontolásból.

Az ezeken a csatornákon elérhető programok többsége jelenleg ingyenesen tartalom, ami nem előnyös azoknak, akik nem költségvetési támogatásból élnek. Célszerű olyan megoldásokban gondolkodni, amelyek az értékes online tartalmakat is fizetőssé tudják tenni.

Programturizmus szerkesztőségünk ebben partner tud lenni, hiszen saját online jegy-, bérlet- és utalványértékesítő rendszere van, ami biztosítani, tudja, hogy az online elérhető programokat és szolgáltatásokat is fizetőssé tegye azok számára, akinek erre szüksége van, de saját rendszer hiányában erre nincs lehetősége.

Online szolgáltatások

A járvány okozta veszélyhelyzetben még nagyobb igény lett az online rendelhető szolgáltatásokra. Az online szolgáltatások értékesítésében is partner tud lenni szerkesztőségünk, hiszen ezeket az információkat is el kell juttatni a potenciális érdeklődőkhöz, amiben a programturizmus hatékony segítség speciális tartalomoptimalizálási módszerével és több, mint 13 év tapasztalatával.

Online rendezvények

Az online megrendelhető rendezvény elemekben is van potenciál, így ezt a szegmenst is érdemes átgondolni minden programgazdának és szolgáltatónak, hiszen a rendezvény is képes házhoz menni akár virtuálisan, akár a szó szoros értelmében.

Szerkesztőségünk abban tud segíteni, hogy ezeket az információkat ajánlatok formájában eljuttassa az érdeklődőknek. Ezért érdemes számba venni, hogy mivel és milyen típusú rendezvényeket tudunk kiszolgálni, ameddig nem tér vissza a bizalom, és a potenciális vendégek még otthonukban akarják bonyolítani családi- és baráti rendezvényeiket, esetleg biztonságos munkahelyükön a céges rendezvényeket.

JAVASLATOK

Érdemes felvenni a kapcsolatot szerkesztőségünkkel, várjuk megkeresését!

info@programturizmus.hu

20/9677-399

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával?
PROGRAMOT KÜLDÖK BE
Szeretne online jegyet értékesíteni?
Növelje bevételeit online jegyértékesítéssel! Bővebb információért keresse ügyfélszolgálatunkat!