Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

Karunk a magyar zenei felsőoktatás egyik legnagyobb és legtöbb képzést folytató, nagyhagyományú, 1966 óta működő intézménye, amely regionális, országos valamint nemzetközi vonatkozásban is fontos szerepet tölt be a zenetanár- és a zeneművész tanárképzésben. A Kar 2014 novemberében ünnepelte oktatási épületének és kollégiumának negyvenéves évfordulóját. Végzett hallgatóink diplomájuk megszerzése után közel 100%-ban az ország zeneoktatási intézményeiben helyezkednek el, színházakban, televíziókban, rádiókban, kulturális intézményekben kamatoztatják megszerzett tudásukat, kifejlesztett képességeiket, és szinte nincs olyan hivatásos előadó-együttes Magyarországon, amelyben ne találkozhatnánk velük.

További információk


Még több a településen (Debrecen):

Az egyéni felkészülést igénylő teljesítmények mellett a kamarazenei csoportok, a kórusok, a szimfonikus zenekar, a vonósegyüttes, az ütőegyüttes, a gitárzenekar és a fúvós együttesek adnak lehetőséget az aktív közös zenélésre, koncertezésre. A neves tanárok és művészek által oktatott magas színvonalú órák mellett a Zeneművészeti Kar számos kiegészítő szakmai eseményt ajánl hallgatóinak: mesterkurzusokat, szakmai napokat szervez, országos és nemzetközi találkozókat és versenyeket rendez, de nem feledkezik meg a hallgatók igényes kikapcsolódását szolgáló rendezvényekről sem. Az Erasmus program révén számos külföldi társintézményben végezhetnek tanulmányokat hallgatóink. Doktori tanulmányok elvégzésére is lehetőséget ad a Bölcsészettudományi Karral közös neveléstudományi doktori program, amely zenepedagógiai kutatásokkal bővítette korábbi profilját.

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája több mint egy évtizede jelenti a régió legnagyobb zenei oktatási-kulturális eseményét, amely hazai és külföldi diákok számára egyaránt fontos lehetőség hivatásuk elmélyült gyakorlására. A rendezvény zenekari mesterkurzusát Vásáry Tamás, a Nemzet művésze, Kossuth-díjas zongoraművész-karmester, Debrecen Díszpolgára és a Debreceni Egyetem díszdoktora irányítja.

Hallgatóink és együtteseink hazai, nemzetközi versenyeken elért eredményekkel, CD felvételekkel büszkélkedhetnek. Külföldi koncertmeghívások is jelzik, hogy a szakmai felkészültség nemcsak magyarországi viszonylatban figyelemre méltó. A kiemelkedően tehetséges hallgatók a Gulyás György Szakkollégium keretében élveznek többlettámogatást sikeres tanulmányaikhoz.

Hangversenysorozataink, a Konzervatóriumi Esték és az Universitas Debrecen Hangversenysorozat, valamint az ifjúsági hangversenyek színes kínálatot biztosítanak gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. A város zenei-, kulturális intézményeivel kialakított együttműködés segíti a végzettek későbbi foglalkoztatását, közös művészeti programok megvalósítását.

Forrás: Az intézmény honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Debrecen):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer