Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc

A Bocskai István Múzeum gyűjteményei reprezentatív képet kívánnak alkotni Hajdúszoboszló és a hajdúszoboszlói kistérség múltjáról és jelenéről néprajzi, történeti, művészeti, társadalmi összefüggésben. A múzeum a kistérség szellemi és anyagi örökségének megőrzéséért, gyarapításáért, nyilvánosságra hozataláért működik.


A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum várja önt és kedves családját, ismerőseit

HERENDMISZTÉRIUM
című kiállítására

2014. augusztus 8. – október 31. között a Bocskai István Múzeumban (Hajdúszoboszló, Bocskai u. 12.)

HEREND
A herendi porcelán születése és díszbe öltöztetése az alapanyagok első érintésétől kezdve az utolsó ecsetsimításig az alkotó ember művészetének, a „kézzel készítésnek” különös ünnepe. Ma – 188 év történelmének és tudásának birtokában – a manufaktúra már 16.000 különböző formát, mintegy 4.000 különböző mintát, és ezek szabad kombinációját képes előállítani. Bátran kijelenthető: a választék több mint széles, a lehetőségek szinte határtalanok. hisz Herenden azt vallják: lehetetlen nem létezik, az csupán egy újabb lehetőség.

A MISZTÉRIUM
Kiállításunkon próbáltunk egy keresztmetszetet nyújtani eme elképesztő termékpalettából klasszikustól a modernig, a szerviztől a figuráig. Mindenből egy kis ízelítőt. hogy kedvet kapjon a kedves látogató, hogy jobban megismerje a herendi világát. Bepillantást engedünk abba a titkokkal teli világba, mely a kézműves porcelán-készítést jelenti. Bravúros, csipkeszerű áttörések, melyek egy kétélű, speciális késsel történnek, hajszálpontosan. a kézi formázás, a figurakészítés, a porcelánszálakból történő kosárfonás, mint technológiai fortély egyaránt megtekinthető tárlatunkon. Fellebbentjük a fátylat az évszázados tudásról. Kiállításunk tematikáját a munkafolyamatok adják, speciális válogatást kínálva így látogatóinknak! Luxusporcelánt, kiváló minőséget készíteni úgy, hogy minden folyamat emberi kezek által, manufakturális úton történik, mára szinte egyedülálló a világon. Tradíció és innováció példás egyensúlyban.

A Herendi hungarikum. fogalom. Garanciát jelent a fejedelmi, minőségi luxusporcelánra, az értékes, különleges, kézzel készült porceláncsodára, melybe beleég a közel két évszázados szakmai tudás, amely örök és valódi érték. A magyar örökség része.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Bocskai István Múzeum