Körös Látogatóközpont

Körös Látogatóközpont

Kiemelt partner

Gyomaendrőd központjában található látogatóközpont egy állandó kiállításnak ad otthont „Az esőcsepptől a Körösig” témában. A kiállítás interaktív táblákkal látványosan mutatja be egy esőcsepp útját a földön, víz felhasználását a háztartásokban, a csatornarendszerek létrejöttének történetét egészen az ókortól napjainkig, a szennyvíz útját és tisztulását, a vízhez köthető betegségeket, az ellenük való védekezést és még sok érdekes témát ölelve fel.

Körös Látogatóközpont

Az egykori iskola épületében kapott helyet a város központjában található Körös Látogatóközpont. Az épület udvarán játszótér, mini rendezvényszínpad (pódium) és játszóház található.

Állandó kiállítások

"Az esőcsepptől a Körösig"

Témája a víz: a víz körforgása, a víz a háztartásokban és a vízhez kapcsolódó betegségek, de olvashatunk a WC és a csatornázás történetéről, valamint a szennyvíztisztításról is. A kiállítást végignézve átfogó képet kaphatunk arról, hogyan jut el a természetből a víz a háztartásokba, majd a felhasználást és tisztítást követően hogyan jut ismét a természetbe. A kiállítás tablói interaktívak, és a gyerekeket minden tabló alján egy külön rész várja, ahol a témát eltolható elemek segítségével, nekik szóló rajzokkal ismerhetik meg Cseppke, a vízcsepp főszereplésével. A kiállítás érdekessége, hogy a vízhez kapcsolódó betegségek mellett hangsúlyt helyez olyan utazási tanácsokra is, amelyeket mindenképp érdemes megfogadnunk, ha trópusi országba utazunk (pl. csak hámozott zöldséget-gyümölcsöt fogyasszunk és ne fürödjünk élővízben).

Aranka Játékbaba Múzeum

Két teremben közel 1000 db játékbabából álló gyűjtemény, egyéb kiegészítő játékokkal, macikkal, babaszoba berendezésekkel stb. tekinthető meg. Látható különböző földrészek babái, valamint különböző mesterségekhez kötődő babák. A kiállítás babáit Dr. Latorcai-Újházi Aranka Terézia valamint Dr. Latorcai János ajándékozták városunknak.

Állandó csoportok működési ideje:

Egészséges életmódklub - Hangfürdő havonta előzetesen egyeztetett időpontban.

Nyitvatartás:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd - Péntek: 10:00 - 16:00
Szombat: Programokhoz igazodva
Vasárnap: ZÁRVA

Belépők:

Teljes árú belépőjegy: 600.-Ft/fő
Kedvezményes árú belépőjegy: 400.-Ft/fő

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 2
Gyomaendrődi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események

Gyomaendrődi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események 2021. szeptember 18.

Horváth Tamás koncert

Gyomaendrődi programajánló. Bővebben

Kiemelt ajánlat

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál 2021

Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál 2021 2021. szeptember 16 - 19.

Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek mellett pedig sajtversenyen is megmérettethetik a munkájuk gyümölcsét. Bővebben

Kiemelt ajánlatKapcsolódó témák:

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG