Matula-kunyhó és Fekete István-emlékhely Diás-sziget

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner
8360 Keszthely , Fenékpuszta, Tőzegtelep 5. (46.700195 x 17.238188) Megnézem a térképen

A Diás-sziget fokozottan védett természetvédelmi területen fekszik, a Kis-Balaton Látogatóközponttól induló szakvezetett kirándulásokon közelíthető meg a Fekete István-emlékhely és a Matula-kunyhó.

Matula- kunyhó és Fekete István-emlékhely

A Kis-Balaton Látogatóközponttól szakvezetett kirándulásokat indítunk a Fekete István-emlékhelyhez a Diás-szigetre saját járművel, golfautóval, vízi úton, kenuval. A kirándulás bevezető 3 km-es szakasza kenuval vagy szárazföldön is megtehető.

A Diás-sziget fokozottan védett természetvédelmi területen fekszik, kizárólag a Kis-Balaton Látogatóközpontból induló szakvezetés során tekinthető meg!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a bevezető szakasz kerékpárral nem tehető meg, amennyiben a Látogatóközponthoz kerékpárral érkeznek, foglaljanak előre helyet a golfautóra.

Jegyvásárlás a Látogatóközpont pénztárában. Előzetes bejelentkezés kizárólag a golf autóra szükséges.

A golfautó 13 férőhelyes, így foglalása előzetes e-mailen történő regisztrációhoz kötött. A golfautót kizárólag a szakvezető vezetheti.A golfautó nyitott, időjáráshoz kötött, így adott esetben csak saját jármű igénybevétele lehetséges a túra során.

A gépjárművek, golf autó leparkolása után, a túravezető vezetésével 650 m gyalogtúra következik a Diás-szigetig, több megállóval, amely során a túravezető mesél a Kis-Balaton kialakulásáról, természeti értékeiről, tájhasználatáról.

A túra során a Fekete István-emlékhelyet, valamint a Matula-kunyhót tekintik meg a látogatók.

Szárazföldi túrák indulási időpontja 2024

A túrák pontosan a megadott időpontokban indulnak. A kirándulás időtartama 1,5 – 2 óra.

április 1 – 30.
péntektől vasárnapig, 10.00 és 13.00 órakor
(hétfő – csütörtök: szünnap)

május 1 – június 30.
keddtől vasárnapig, 10.00 és 13.00 órakor
(hétfő: szünnap)

július 1 – augusztus 31.
minden nap
(hétfő: csak napi egy túra, vasárnap: napi max. két túra, előzetes bejelentkezés alapján 10.00, 13.00 vagy 16.00 órakor)

szeptember 1 – október 31.
keddtől vasárnapig 10.00 és 13.00 órakor

november 1 - december 18.
szombaton és vasárnap, kizárólag e-mailen történt előzetes bejelentkezés alapján

december 19 – 2024. március 31. zárva

Jegyárak 2024

Gyermek 3 éves korig: ingyenes
Gyermek jegy (3-14 év): 1 400 Ft/fő
Gyermek jegy (15-18 év): 1 700 Ft/fő
Felnőtt jegy: 2 000 Ft/fő
Családi csomag (2 fő felnőtt, max. 3 fő 3-14 éves): 6 000 Ft/család
Kiegészítő gyermekjegy családi csomag vásárlása esetén: 1 000 Ft/fő
Kedvezményes* jegy: 1 700 Ft/fő
+ Golfautó** igénybevétele: 800 Ft/fő

A golfautón maximum 13 utas foglalhat helyet, ezért nem tudjuk garantálni, hogy tudnak előre helyet foglalni rá. Kérjük, várják meg kollégáink visszaigazoló e-mailjét, hogy sikeres volt-e a helyfoglalásuk.

Kenutúrák indulási időpontjai 2024

A vízitúrán való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött (túra előtti nap 16.00 óráig). Amennyiben vannak még szabad helyeink az induló csoportban, akkor a helyszínen is tudnak jelentkezni a túrára. A szabad helyek iránt kérjük 9.00-9.45 óra között érdeklődjenek a pénztárunkban.

Nyitvatartás, vízitúrák indulási időpontja, az Emlékhely kenuval történő megközelítése:

április 1 – szeptember 30.  kedd – vasárnap 10.00 órakor
(hétfő: szünnap, kivéve Pünkösdhétfő, amikor nyitva)

október 1 – március 31.  kizárólag előzetes bejelentkezéssel, egyeztetett időpontban

JEGYÁRAK az Emlékhely kenuval, vízitúrán való megközelítése esetén

Gyermek jegy (3-14 év):  3 000 Ft/fő
Kedvezményes* jegy:  3 700 Ft/fő
Fogyatékkal élők kedvezményes* jegye:  3 000 Ft/fő
Felnőtt jegy:  4 000 Ft/fő

A kenukban a helyek száma korlátozott (3 személyes, de kisgyermekek esetén 2 felnőtt 2 kisgyermek is igénybe veheti). A kenukban a helyek kiosztása a helyszínen történik. A kenutúrákon mindenki saját felelősségére vesz részt, maximális létszám 29 fő. Egy fő túravezető vezeti a túrát, további evező személyzetet nem tudunk biztosítani, mindenkinek saját magának szükséges eveznie. Kérjük, hogy a fentiek tudatában regisztráljanak a kenutúrákra.

Fenntartjuk a jogot, hogy a vízitúrákat bármely okból (időjárás, technikai probléma) lemondjuk. Ilyen esetekben a jelentkezők csak a szárazföldi szakvezetéseken vehetnek részt.

A vízitúra program menete:

10:00 óráig belépőjegy megváltása (kérjük 20-30 perccel korábban érkezzenek)
10:00 órától:
- felelősségi nyilatkozatok/hozzájáruló nyilatkozatok leadása/kitöltése
- oktatás
- evezők kiosztása / mentőmellények kiosztása ellenőrzése.
- kenuk szállítása/vízre rakása

A program hossza: kb. 3-3,5 óra

Az indulás pontosan a megadott időpontban történik. A csoport a túravezető felvezetésével megteszi a bevezető 3 km-es vízi szakaszt, kikötés után a túravezető vezetésével 650 m gyalogtúra következik a Diás-szigetig, több megállóval, amely során a túravezető mesél a Kis-Balaton kialakulásáról, természeti értékeiről, tájhasználatáról.

Szükséges felszerelés: evezéshez alkalmas, az időjárásnak megfelelő öltözet és lapos sarkú cipő, kalap. Mentőmellényt biztosítunk, viselése kötelező.

Értékeiket kérjük, ne hozzák magukkal a túrára, azokért felelősséget nem tudunk vállalni.

Férfi vendégeinket megkérjük, hogy a kenuk emelésében, vízre bocsátásában vegyenek részt.

2024.04.01 - 2024.12.15

Találatok száma: 3
Diás-sziget túra 2024. Élmény kirándulás a Fekete István-emlékhelyhez és a Matula-kunyhóhoz

Diás-sziget túra 2024. Élmény kirándulás a Fekete István-emlékhelyhez és a Matula-kunyhóhoz 2024. július 16. (kedd) - 2024. július 21. (vasárnap)

A Kis-Balaton Látogatóközponttól szakvezetett kirándulásokat indítunk a Fekete István-emlékhelyhez a Diás-szigetre saját járművel, golfautóval, vízi úton, kenuval. A Diás-sziget fokozottan védett természetvédelmi területen fekszik, kizárólag a Kis-Balaton Látogatóközpontból induló szakvezetés során ...

Kiemelt ajánlat
Fekete István emlékhely és Matula bácsi kunyhója túra, kirándulás a Kis-Balaton Látogatóközpontból

Fekete István emlékhely és Matula bácsi kunyhója túra, kirándulás a Kis-Balaton Látogatóközpontból 2024. július 16. (kedd) - 2024. július 21. (vasárnap)

A Kis-Balaton Látogatóközponttól szakvezetett kirándulásokat indítunk a Fekete István-emlékhelyhez a Diás-szigetre saját járművel, golfautóval, vízi úton, kenuval. A kirándulás bevezető 3 km-es szakasza kenuval vagy szárazföldön is megtehető. A Diás-sziget fokozottan védett természetvédelmi területen ...

Kiemelt ajánlat
Kenutúrák Kis-Balaton 2024. Vezetett vízitúra a Diás-szigetre és a Fekete István-emlékhelyre

Kenutúrák Kis-Balaton 2024. Vezetett vízitúra a Diás-szigetre és a Fekete István-emlékhelyre 2024. július 16. (kedd) - 2024. július 21. (vasárnap)

A Kis-Balatonnál található Diás-sziget fokozottan védett természetvédelmi területen fekszik, kizárólag a Kis-Balaton Látogatóközpontból induló szakvezetés során tekinthető meg! A Kis-Balaton Látogatóközponttól szakvezetett kenutúrákat indítunk a Fekete István-emlékhelyhez a Diás-szigetre. A vízitúrán ...

Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 1
Csapatépítő túra a Kis-Balatonnál, Fekete István és Matula bácsi nyomában földön és vízen

Csapatépítő túra a Kis-Balatonnál, Fekete István és Matula bácsi nyomában földön és vízen 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Kis-Balaton Látogatóközponttól csapatépítő élmény kirándulásokat indítunk a Diás-szigetre saját járművel, golfautóval vagy kenuval és egy kis gyalogtúrával. A Diás-sziget fokozottan védett természetvédelmi terület a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban. A túra során a Fekete István-emlékhelyet, ...

Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 24
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Helikon Hotel**** superior Keszthely

Helikon Hotel**** superior Keszthely

Balaton északi partjának ikonikus szállodája, a keszthelyi Hotel Helikon 4 csillagos (superior) minősítéssel, teljesen megújult szolgáltatási palettával, 176 db teljes körűen felújított szobával, hatalmas wellness részleggel, fitneszteremmel, gyermek- és családbarát programokkal várja vendégeit.

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Abbázia Club Hotel Keszthely

Abbázia Club Hotel Keszthely

Az Abbázia Club Hotel Keszthely szívében, a Balaton part és a Festetics kastély közt félúton várja mindazokat, akik pihenni, szórakozni vagy akár kultúrálódni érkeznek a Balaton fővárosába. Látogatása célja családi kikapcsolódás, céges esemény vagy munkaügy? Esetleg átutazóként érdeklődik ...

Admiral Panzió Keszthely

Admiral Panzió Keszthely

Keszthely üdülőövezetében, de mégis a belvároshoz közel, hatalmas gondozott parkban elhelyezkedő, családias hangulatú panziónk májustól – szeptemberig várja a pihenésre vágyókat. A panziótól csupán pár perc séta Gyenesdiás legnépszerűbb strandja és a vitorláskikötő, a balatoni bringa-út. Nemcsak a part, ...

Erika Apartmanház Panzió Keszthely

Erika Apartmanház Panzió Keszthely

A keszthelyi Erika Panzió 16 szobával és apartmannal, kültéri medencével, napozókerttel és wellness részleggel várja a pihenni vágyókat. Igyekszünk minden vendégnek személyre szabottan segíteni: egyedül érkezők, párok, családok illetve baráti társaságok részére is tudunk szállást biztosítani.

Família Apartmanház

Família Apartmanház

Családias apartmanházunk nyugodt, csendes környezetben található, néhány perc sétára a gyermekbarát Libás strandtól, a Yacht Kikötőtől és a Balaton körüli kerékpárúttól. Szeretettel várjuk egész évben kedves vendégeinket önellátásra kialakított 2-3 fős stúdióinkban és 2+2/2+3 fős családi apartmanjainkban - ...

Hotel***superior Ovit

Hotel***superior Ovit

A Hotel***Ovit Keszthelyen kényelemesen berendezett szobákkal és apartmanokkal várja a vendégeket egész éven át. Minden szoba és apartman klimatizált, erkélyes/teraszos és TV-vel, rádióval, telefonnal, minibárral, teakonyhával, fürdőszobával (tusoló/WC), valamint WIFI, Internet csatlakozási ...

Kristály Hotel*** Keszthely

Kristály Hotel*** Keszthely

A keszthelyi Kristály Hotel *** legfőbb előnye rendkívül jó elhelyezkedése: 5 perc sétára fekszik a Balaton partjától, a keszthelyi városi strandtól, a mólótól, a balatoni kerékpárkörúttól és Keszthely történelmi belvárosától. Szállodánk 40 nemdohányzó, zuhanyzós, kényelmesen berendezett szobával ...

Melinda Villa Keszthely

Melinda Villa Keszthely

A Keszthelyi Helikon Strandtól 60 méterre, csendes, zöldövezeti, kertes környezetben, a Helikon Ligetben található az 1800-as évek végét visszaidéző új építésű Melinda Villa. Két kétágyas szoba és négy háromágyas szoba várja a vendégeket áprilistól októberig.

Muschel Hotel Balaton

Muschel Hotel Balaton

Családi panziónk a Balatontól 400 méterre, 10 tágas és napfényes szobával rendelkezik, melyeknek többsége erkélyes és légkondicionált. Igényesen és kényelmesen berendezett szobáink saját fürdőszobával, hűtővel illetve műholdas TV-vel vannak ellátva. Autóval érkező vendégeink igénybe vehetik a panzió előtt ...

Pátri Apartmanház

Pátri Apartmanház

Egész évben nyitva tartó lakásaink Keszthelyen, nyugodt környezetben, egy telken találhatóak. Mindegyik apartman önálló bejárattal rendelkezik.

1 2 3   
Találatok száma: 10
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Bormúzeum Keszthely - Bacchus Bor és Borászati Eszköz Múzeum

Bormúzeum Keszthely - Bacchus Bor és Borászati Eszköz Múzeum

A különleges bormúzeumban a régi pince egyik ágában került kialakításra, mely büszkeségévé válna valamennyi helytörténeti gyűjteménynek. A bormúzeumban található, több mint 1000 tárgyból álló szőlőművelési és borkészítési eszközök gyűjteménye bepillantást nyújt az elmúlt századok életébe. A múzeum ...

Vadaskert Csárda Keszthely

Vadaskert Csárda Keszthely

A Vadaskert Csárda 1968-ban épült, az egykori gróf Festetics György vadas parkjának területére, mely nevében is tükröződik. Keszthely és Hévíz között félúton, kellemes, zöld környezetben, a főút mellett található a Vadaskert Csárda. A Vadaskert Csárda egész évben várja kedves vendégeit (11-22 óráig), ...

Belvárosi Borszaküzlet és Borbár Keszthely

Belvárosi Borszaküzlet és Borbár Keszthely

Fő célunk, hogy a borászok által termelt borok a lehető leggyorsabban és kitűnő minőségben eljussanak a fogyasztókhoz. Természetesen előnyben részesítjük a magyar borokat, de külföldi borok is megtalálhatóak a polcainkon. Választékunkban a kis kézműves pincészetek és a nagyobb modern borászatok ...

Bezerics Borház Keszthely

Bezerics Borház Keszthely

Borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. A rendszerváltást követően, az évszázados családi hagyományokat követve fejlesztettük a borászatot, és 1997 óta borainkat palackban értékesítjük. A szőlő telepítésétől, gondozásától a ...

Da Bibere Zalai Borlovagrend

Da Bibere Zalai Borlovagrend

A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és ...

John`s Pub and Restaurant Keszthely

John`s Pub and Restaurant Keszthely

Klasszikus pub stílust idéző hely Keszthely belvárosában. Könnyű megközelíthetősége, hangulatos belső berendezése, barátságos atmoszférája miatt, gyorsan közkedvelt találkozóhelye lett minden korosztálynak. Étlapunkon megtalálhatók pizzák, lepények, magyar és nemzetközi ételspecialitások. Italkínálatunkban ...

Klassz Kultbisztró Keszthely

Klassz Kultbisztró Keszthely

Közösségi tér, kortárs „kultúr-központ”, tapas bár, kávézó, bisztró. Légy Te is részese a Klassz élményeknek!

No1 Szalon Keszthely

No1 Szalon Keszthely

Közkedvelt szórakozóhely, étterem, biliárd és darts szalon Keszthely belvárosában. Pizzéria, Burgerek, bulik, biliárd, darts minden ami a jó hangulathoz kell. Kóstolja meg ebédidős ételeinket is.

Párizsi Udvar Étterem & Panzió

Párizsi Udvar Étterem & Panzió

A Párizsi Étterem és Panzióban egész évben várjuk vendégeinket finom ételekkel, személyre szabott rendezvényekkel, egyedi menüajánlatokkal, Keszthely belvárosában! Tegye szebbé pihenéssel hétköznapjait, ünnepeit. Családias környezet, parkosított kert és gyönyörű környék várja.

Titok Drink Bár Keszthely

Titok Drink Bár Keszthely

Finom italokkal, jó bulikkal várunk.

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Foglaljon szállást!

Foglaljon szállást!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig