Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Táncház Egyesület
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Táncház Egyesület

A Táncház Egyesület – az 1990-ben alapított Táncházi Kamara jogutódja – a táncházmozgalom és a hozzá kapcsolódó művészeti ágak társadalmi szervezete. A Táncház Egyesület – az UNESCO „Legjobb megőrzési gyakorlatok” regiszterében 2011. november 25. óta szereplő és a Hungarikum Bizottság által 2013. január 31-én hungarikumnak minősített – „Táncház módszer mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje” fenntartásáért és elterjesztéséért tevékenykedő szakmai közösség.

További információk


Még több a településen (Budapest I. kerület):

Tagjaink között megtalálhatók hivatásos művészek, műkedvelő előadók, oktatók, néprajzosok és olyanok is, akik „csak” kedvelik a népzenét és a néptáncot. Az Egyesületet demokratikusan választott tisztségviselők irányítják.

A Táncház Egyesület céljai közé tartozik rendezvények, kiadványok, gyűjtések és oktatási feladatok megvalósítása, tagjainak összefogásával és más intézményekkel, szervezetekkel való együttműködéssel. Szeretnénk, ha minél többen megismernék és részeseivé válva használnák mindennapi életükben a táncház értékeit.

A Táncház Egyesület tevékeny tagja a Magyar Zenei Tanácsnak, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének és a magyar Fesztiválszövetségnek.
Igyekszünk kapcsolatot teremteni a törvényhozás, a kormányzat és az önkormányzatok intézményeivel és szervezeteivel.

Rendszeresen együttműködünk a Budapesti Tavaszi Fesztivállal, a Martin György Néptáncszövetséggel, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetséggel, a Népművészeti Egyesületek Szövetségével, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel és a Magyar Zeneiskolák Szövetségével, valamint a Hagyományok Házával, a Nemzeti Művelődési Intézettel, a Magyar Tudományos Akadémia BTK Zenetudományi Intézetével és Néprajztudományi Intézetével, az MTVA-val, a Nyíregyházi Főiskolával, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel és a népművészettel foglalkozó külhoni magyar szervezetekkel.

Forrás: Az egyesület honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Budapest I. kerület):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer