Zánka Községi Strand

Zánka Községi Strand


A zánkai strand egy 27 ezer négyzetméteres, két bejárattal rendelkező füves szolgáltató komplexum. A folyamatosan fejlesztett strandon kulturált, tiszta kabinok, homokozók, futball- és kosárlabdapálya várja vendégeit. A strand előtti parkoló ingyenes.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES NYITVATARTÁSI IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt információk már lehet, hogy NEM AKTUÁLISAK! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Tisztelt Fürdőzők!

A községi strand üzemeltetéséről, működtetéséről és belépődíjairól 1/2020. (II.3.) önkormányzati rendelet 2. § (1) bekezdése alapján Zánkai Községi Strand 2023. évi üzemeltetési idejét az alábbiak szerint határozom meg:

Üzemeltetési idő első napja: 2023. június 1.
Üzemeltetési idő utolsó napja: 2023. szeptember 3.

A strand az üzemeltetési idő alatti nyitvatartási időben fizetős strandként működik, teljeskörűen biztosítva valamennyi szolgáltatását. A fenti dátumokat befolyásolhatja a járványügyi helyzet évközbeni alakulása, így sajnálatos módon fenn kell tartanom a változtatás jogát.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a nyaralótulajdonosok az idei évben is jogosultak nyaralóingatlanonként legfeljebb öt személy megjelölésére, akik részére az önkormányzat nyaralóbérletet állít ki. A kérelem mintája letölthető a település honlapjáról, illetve megtalálható a közlemény mellékleteként (lent). A kitöltött kérelmet és a tulajdoni lapot kérem a hivatal@zankaph.hu e-mail címre szíveskedjenek megküldeni. A kérelemnek május 31. napjáig az önkormányzathoz meg kell érkeznie. A hibásan, hiányosan, elkésetten vagy valótlan adattartalommal előterjesztett kérelem hatálytalan. A nyaralóbérlet ára 2023-ban változatlanul 8.000 Ft/fő és a strand 1. sz. pénztáránál váltható ki.

Újdonság, hogy a zánkai állandó lakcímmel rendelkező személy – lakóingatlanonkénti legfeljebb egy kérelem benyújtásával – jogosult legfeljebb öt egyenesági családtagja vagy házastársa megjelölésére, akik részére az önkormányzat zánkai családi szezonbérletet állít ki. A kérelemnek a tárgy év május 31. napjáig az önkormányzathoz meg kell érkeznie. Az elkésetten előterjesztett kérelem hatálytalan. A zánkai családi szezonbérlet ára 8.000 Ft/fő és a strand 1. sz. pénztáránál váltható ki.


A zánkai strand egy 27 ezer m2-es, két bejárattal rendelkező füves szolgáltató komplexum. Megközelíthető a vasútról és autóbusz pályaudvarról gyalogosan 5 perc alatt. A 71-es számú főútról a vasútállomáshoz vezető utcán keresztül lehet elérni (Az elágazó: É 46,8725 K 17,6834). A fürdő előtt halad el a balatoni biciklikörút is.

A strandon belül több fejlesztés eredményeképpen mára megújult a két homokos játszótér, járda, az öltözőkabin sor, a mosdók és zuhanyzók, homokos sportpálya. A kisgyermekes családok számára nagy örömet jelent a homokföveny, mindemellett ingyenes parkolási lehetőséget, vezeték nélküli Internet (WiFi) szolgáltatást biztosítunk a strandolni vágyó idelátogató vendégeknek. A fürdőzők biztonságát a Balatoni Vízimentő Szolgálat felügyeli. Strandunk 2016-ban a Balatoni Szövetségtől elnyerte a kiváló minősítést jelző Kék Hullám Zászlót.

Biztonság és vagyonvédelem:

A strand területén kamerás megfigyelőrendszer működik, amellyel kapcsolatban honlapunkon megtalálható az adatvédelmi tájékoztató.

Ingyenes szolgáltatásaink:

parkolási lehetőség,
vezeték nélküli Internet (WiFi) a strand területén,
szabadtéri zuhanyzók,
szabadtéri öltözők,
árnyékolt homokos játszóterek,
homokos sportpályák,
vízimentő szolgálat,
orvosi ügyelet,
mosdó és WC használat.

Nyitva tartás:

Strandunk 2023. június 1-től szeptember 3-ig fizető strand. Belépőjegyet a pénztári órákban (8:00 – 19:00 óráig) kell váltani a rendelkezésre álló két pénztárnál. Nyitvatartási idő előtt és után sétányként és szabadstrandként működik.

Belépőjegyek 

Gyermekjegy 500 Ft
6-tól 14 éves korig a fürdőző gyermekjegy váltására jogosult. A fürdőző az életkorát személyi vagy egyéb arcképes igazolvánnyal köteles igazolni. 

Nivegy-völgyi jegy 500 Ft
Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Balatoncsicsó, Óbudavár és Monoszló községek állandó lakosai Nivegy-völgyi jegy váltására jogosultak, amelynek feltétele, hogy a fürdőző a lakcímét lakcímigazolvány felmutatásával igazolja. 

Ifjúsági jegy 700 Ft
18 éves korig a fürdőző ifjúsági jegy váltására jogosult. A fürdőző az életkorát személyi vagy egyéb arcképes igazolvánnyal köteles igazolni. 

Nyugdíjas jegy 700 Ft
Nyugdíjas igazolvány felmutatása mellett a fürdőző nyugdíjasjegy váltására jogosult. 

Felnőtt jegy 1 000 Ft

Napijegy (többszöri belépéshez) 1 800 Ft
Lehetőség van napi jegy megváltására is, amely a fürdőzőt a jegy váltásának napján többszöri belépésre jogosítja fel. 

Kedvezményes jegy 500 Ft
Naponta 17:00 órától valamennyi fürdőző kedvezményes áron jogosult a strand területére belépni. 

Ingyenes belépés:

  • A hatodik életévét be nem töltött gyermek – kísérő mellett – ingyenes belépésre jogosult, egyebekben a fürdőző a strand területére ingyenesen belépni kizárólag az erre feljogosító arcképes bérlet felmutatásával jogosult.
  • a zánkai állandó lakos, amennyiben kommunális adó alanya és a tárgyév első félévére esedékes helyi adókat maradéktalanul megfizette, és az önkormányzat felé fennálló adótartozása sincs;
  • a Bozzay Pál Általános Iskola tanulója diákigazolvány, valamint pedagógusa munkáltatói igazolás felmutatása mellett;
  • az önkormányzat és intézményeinek dolgozója munkáltatói igazolás felmutatása mellett;
  • strandi alkalmazott munkáltatói igazolás felmutatása mellett;
  • a strandi kereskedelmi létesítmény üzemeltetője és alkalmazottja;
  • a fogyatékkal élő személy a fogyatékosságát igazoló közokirat felmutatása mellett;
  • feladatellátás céljából a köztisztasági, közüzemi feladatokat ellátó, javító, szolgáltató, hivatalos hatósági tevékenységet végző, továbbá az ellenőrzésre jogosult szerv képviselője ellenőrzés céljából jegy váltása nélkül jogosult a strandra belépni.

Bérletek
Szezonbérlet 30 000 Ft
Nyaralóbérlet 8 000 Ft

Ingyenes belépésre feljogosító bérlet egyszeri előállítási díja 2 000 Ft

Figyelem! A bérletetek váltására, továbbá korábbi fürdési idényben kiadott bérlet érvényesítésére szombaton és vasárnap nincs lehetőség. A nyaralóbérlet kiállítása iránti kérelem letölthető honlapunkról.

Orvosi ügyelet:

Szombaton és vasárnap 10.00 – 18.00 óráig.

Vízimentő-szolgálat:

Június 8-tól szeptember 1-ig nyitvatartási időben 8.00 – 18.00 óráig.

Találatok száma: 4
Könyvbemutató Zánka 2023. Kerkápoly Piroska könyvének bemutatója a Faluházban

Könyvbemutató Zánka 2023. Kerkápoly Piroska könyvének bemutatója a Faluházban 2023. december 14. (Csütörtök)

Kerkápoly Piroska Tintaceruzával írott tábori levél című könyvének bemutatója és beszélgetés a szerzővel 2023. december 14-én 12:00 órakor Zánkán a Könyvtárban. Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Zánkai programok 2023. Események, rendezvények

Zánkai programok 2023. Események, rendezvények 2023. december 14. (Csütörtök)

Tintaceruzával írott tábori levél - Kerkápoly Piroska könyvbemutatója

Változatos programokkal várjuk az érdeklődőket a Balaton északi partján, a Káli-medence és a Nivegy-völgy kapujában. Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Advent Zánka 2023

Advent Zánka 2023 2023. december 17. (Vasárnap)

Adventi gyertyagyújtások a zánkai faluház udvarán az ünnepi vasárnapokon. Világító Adventi Kalendárium - 2023. december 1-24. között minden este kinyílik egy-egy világító ablak a faluban. A házigazdák mindenhol kis vendéglátással várják a számkeresőket. Jó keresgélést és ünnepi készülődést kívánunk! ... Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Falukarácsony Zánka 2023

Falukarácsony Zánka 2023 2023. december 21. (Csütörtök)

Falukarácsony Zánkán a Faluházban 2023. december 21-én 17:00 órától. Közreműködnek: Magyar Tenger Népdalkör, Ringler-Szabó Irén, Beledi Rábaközi Betlehemes, Kőszegi-Németh József. Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 3
Zánka könyvtár programok, olvasás és könyvkölcsönzés

Zánka könyvtár programok, olvasás és könyvkölcsönzés 2023. december 14. (Csütörtök)

A felújított Zánka Községi Könyvtár folyamatosan megújuló könyvválasztékkal várja régi és új olvasóit minden kedden, csütörtökön és pénteken. Szeretettel várunk minden olvasni vágyót! Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Zánkai Tájház látogatás

Zánkai Tájház látogatás 2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

A tájház portáján tekinthető meg Zánka szülöttjének, Szekeres Károly keramikus iparművésznek, Munkácsi-díjas, Érdemes Művésznek az állandó kiállítása is. Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Dr. Gáncs Lajos borcímke gyűjtemény állandó kiállítás a zánkai Tájházban

Dr. Gáncs Lajos borcímke gyűjtemény állandó kiállítás a zánkai Tájházban 2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Állandó kiállítás nyílt Zánkán a község Tájházánál, Dr. Gáncs Lajos borcímke gyűjteményéből, melyet Gáncsné Zsuzsa adományozott Zánkának. A nagy értékű gyűjtemény több, mint 6000 darabból áll, melyből a kiállításon most a Balaton-felvidék címkéi láthatóak, körülbelül 1000 db. A gyűjtemény előzetes ... Bővebben


Népszerűség
Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 15
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Erika Apartman Zánka

Erika Apartman Zánka

Nyaralóház csendes környezetben, szép kilátással a Balatonra. A házban 2 külön bejáratú apartman áll az Önök rendelkezésére. Bővebben


Lídia Vendégház

Lídia Vendégház

Balatoni strandtól 250 m-re található Zánkán . Szállás 4 szobában 12 főig. A kényelmes szobák alatt 6 féle saját termésű bor tárolására alkalmas pince van. A kertben hűs fák alatt kényelmes nyugágyakban nyílik pihenésre, borozgatásra lehetőség. Bővebben


Marosszéky Vendégház Zánka

Marosszéky Vendégház Zánka

Vendégházunk a Balaton északi partján, Balatonfüred és Badacsony között várja a pihenni vágyókat. Balatoni strandolás, kirándulás és sok pihenés retro hangulatban. Bővebben


Rózner Apartmanok

Rózner Apartmanok

A Rózner Apartmanok a Balaton északi partján, Zánka központi helyén kínálnak kényelmes szállást a turistáknak, nyaralóknak, átutazóknak. A strand közeli apartmanházban két 4-5 fős, konyhával, étkezővel és saját fürdőszobával felszerelt apartman található. Bővebben


Zen Garden Resort Zánka

Zen Garden Resort Zánka

A Zen Garden Resort egy rejtett gyöngyszem a Balaton északi partján, Zánkán. A közel 6 hektáros, ősfás terület nyugalmat és feltöltődést kínál az ideérkező vendégeknek, szolgáltatásaink pedig kikapcsolódást biztosítanak az aktív pihenés kedvelőinek. Bővebben


Ani Apartman

Ani Apartman

Házunk, ahol 2 apartman van kialakítva, a Balaton északi oldalán, a tó egyik kedvelt üdülőhelyén, csendes, nyugodt környezetben várja kedves vendégeit. Bővebben


Anna Apartman Zánka

Anna Apartman Zánka

A ház szép, csendes környezetben található. Bővebben


Balázs Ház Zánka

Balázs Ház Zánka

Nyaralóház 4-10 fő részére a strandtól 600 méterre, kilátással a Balatonra, csendes környéken. A ház nagy udvarán kerti bútor, grillezési és biztonságos autóparkolási lehetőség van. Bővebben


Fügekert Bed & Wine

Fügekert Bed & Wine

A Fügekert a Káli-medence kapujában, Zánka központjában található családi szálláshely, ahol festői környezetben, gyerekbarát szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket. Reggelink helyi termelők által késztett kézműves termékek felhasználásával készül, esténként pedig a Káli-medence legfinomabb boraival, ... Bővebben


Kata Nyaralóház

Kata Nyaralóház

A nyaralóház csendes nyugodt környezetben fekszik. Családok, baráti társaságok számára egyaránt kényelmes pihenést biztosít. Bővebben


1 2   
Találatok száma: 5
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Bamboo Bistro Zánka

Bamboo Bistro Zánka

Modern, európai bisztrókonyhánkban, ételeink összeállításánál nagy figyelmet szentelünk a glutén-, és tejérzékeny vendégeink igényeire, így étlapunkon minden évszakban fellelhetőek a vegetáriánus és a vegán fogások is. Az italkínálatban kizárólag magyar Ginből készült italok és minőségi champagne ... Bővebben


Lídia Borház

Lídia Borház

A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a ... Bővebben


Móró Pince

Móró Pince

A Móró Pince családi vállalkozásban 14 ha-on Olaszrizling, Rizlingszilváni, Szürkebarát, Juhfark, Chardonnay, továbbá Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot szőlőfajták termesztésével foglalkozik. Bővebben


Neked Főztem Gasztrokocsma Zánka

Neked Főztem Gasztrokocsma Zánka

Balaton-felvidék őstermelői által, szezonális alapanyagokból frissen készített ételek, kézműves borok, házi szörpök és egyéb finomságok ebédre és vacsorára. Bővebben


Fügekert Bed & Wine

Fügekert Bed & Wine

A Fügekert a Káli-medence kapujában, Zánka központjában található családi szálláshely, ahol festői környezetben, gyerekbarát szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket. Reggelink helyi termelők által késztett kézműves termékek felhasználásával készül, esténként pedig a Káli-medence legfinomabb boraival, ... Bővebben


Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG