Borkóstoló
Pincészet
Borvásárlás
Borpince
Pincelátogatás
Bor webshop
Palackozott bor
Borvacsora
Borászat
Borház
Borbár
Borfesztivál
Borbirtok
Borterasz
Vinotéka
Borozó
Bortúra
Szőlőbirtok
Fehérbor
Borétterem
Szüret
Borrendelés
Dűlőtúra
Kézműves bor
Borbolt
Vörösbor
Borbemutató
Borrend
Bormúzeum
Borszaküzlet
Aszúbor
Pincetúra
Bortrezor
Birtoklátogatás
Folyóbor
Présház
Borértékesítés
Borünnep
Pinceborozó
Látványpince
Nyitott pincék
Borhajó
Bornap
Borút
Borkereskedés
Borverseny
Fesztivál
Borút állomás
Újbor
Gyöngyözőbor

Borászatunk tökéletes hely a friss, kirobbanóan gyümölcsös borok kedvelőinek. A borok készítése során kompromisszumot nem ismerve egyetlen célt tartunk szem előtt, hogy az adott évjáratban az adott fajtából kihozzuk a maximumot. Az Etyek-Budai borvidék kiváló termőterülete a friss, reduktív csendes-, és szénsavas borok alapanyagainak, amely tökéletes összhangban van a borászatunk borkészítési koncepciójával: Friss, gyümölcsbomba!
Borászatunk tökéletes hely a friss, kirobbanóan gyümölcsös borok kedvelőinek. A borok készítése során kompromisszumot nem ismerve egyetlen célt tartunk szem előtt, hogy az adott évjáratban az adott fajtából kihozzuk a maximumot. Az Etyek-Budai borvidék kiváló termőterülete a friss, reduktív csendes-, és szénsavas borok alapanyagainak, amely tökéletes összhangban van a borászatunk borkészítési koncepciójával: Friss, gyümölcsbomba!

Borászatunk tökéletes hely a friss, kirobbanóan gyümölcsös borok kedvelőinek. A borok készítése során kompromisszumot nem ismerve egyetlen célt tartunk szem előtt, hogy az adott évjáratban az adott fajtából kihozzuk a maximumot. Az Etyek-Budai borvidék kiváló termőterülete a friss, reduktív csendes-, és szénsavas borok alapanyagainak, amely tökéletes összhangban van a borászatunk borkészítési koncepciójával: Friss, gyümölcsbomba!

Ludányi András Pincészete borászati vállalkozás mely a Mátrai borvidékhez tartozó festői szépségű Gyöngyöstarjánban működik. A családban tradíciója van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A borvidéket első sorban fehérbor jellemzi. Kék szőlőből főként rosé bor készül de a fajta választékban megtalálhatóak a vörös borok is.
Ludányi András Pincészete borászati vállalkozás mely a Mátrai borvidékhez tartozó festői szépségű Gyöngyöstarjánban működik. A családban tradíciója van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A borvidéket első sorban fehérbor jellemzi. Kék szőlőből főként rosé bor készül de a fajta választékban megtalálhatóak a vörös borok is.

Ludányi András Pincészete borászati vállalkozás mely a Mátrai borvidékhez tartozó festői szépségű Gyöngyöstarjánban működik. A családban tradíciója van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A borvidéket első sorban fehérbor jellemzi. Kék szőlőből főként rosé bor készül de a fajta választékban megtalálhatóak a vörös borok is.

A családi borászat Gyöngyöstarjánban 7 ha szőlőterületen gazdálkodik. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, sárgamuskotály, zenit, merlot, kékfrankos és cabernet franc. Egész évben szeretettel várjuk kedves borértő, borkedvelő vagy a borok világával még csak most ismerkedő vendégeinket borkóstolóra, borvacsorára 120 éves felújított vendégházunkban, előzetes bejelentkezéssel.
A családi borászat Gyöngyöstarjánban 7 ha szőlőterületen gazdálkodik. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, sárgamuskotály, zenit, merlot, kékfrankos és cabernet franc. Egész évben szeretettel várjuk kedves borértő, borkedvelő vagy a borok világával még csak most ismerkedő vendégeinket borkóstolóra, borvacsorára 120 éves felújított vendégházunkban, előzetes bejelentkezéssel.

A családi borászat Gyöngyöstarjánban 7 ha szőlőterületen gazdálkodik. Fajtáink: olaszrizling, szürkebarát, sárgamuskotály, zenit, merlot, kékfrankos és cabernet franc. Egész évben szeretettel várjuk kedves borértő, borkedvelő vagy a borok világával még csak most ismerkedő vendégeinket borkóstolóra, borvacsorára 120 éves felújított vendégházunkban, előzetes bejelentkezéssel.

A Lukácsy család a 19. század közepe óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Monoron. A hagyományt apa és két fia viszi tovább, kihasználva a Gödöllői-dombság kiváló adottságait. A család tulajdonában lévő 5 hektár szőlő újratelepítését 2012-ben kezdték meg. A terület nagysága jelenleg 8 hektár. A telepítés újabb fázisában a már jól bevált rajnai rizling, kékfrankos, hárslevelű szőlők mellé új világfajtákat is választottak, ezáltal bővül pince kínálata is sauvignon blanc, pinot blanc, chardonnay, cabarnet franc fajtákkal.
A Lukácsy család a 19. század közepe óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Monoron. A hagyományt apa és két fia viszi tovább, kihasználva a Gödöllői-dombság kiváló adottságait. A család tulajdonában lévő 5 hektár szőlő újratelepítését 2012-ben kezdték meg. A terület nagysága jelenleg 8 hektár. A telepítés újabb fázisában a már jól bevált rajnai rizling, kékfrankos, hárslevelű szőlők mellé új világfajtákat is választottak, ezáltal bővül pince kínálata is sauvignon blanc, pinot blanc, chardonnay, cabarnet franc fajtákkal.

A Lukácsy család a 19. század közepe óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel Monoron. A hagyományt apa és két fia viszi tovább, kihasználva a Gödöllői-dombság kiváló adottságait. A család tulajdonában lévő 5 hektár szőlő újratelepítését 2012-ben kezdték meg. A terület nagysága jelenleg 8 hektár. A telepítés újabb fázisában a már jól bevált rajnai rizling, kékfrankos, hárslevelű szőlők mellé új világfajtákat is választottak, ezáltal bővül pince kínálata is sauvignon blanc, pinot blanc, chardonnay, cabarnet franc fajtákkal.

A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. Célunk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket. A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek megerősítenek abban, hogy jó úton járunk és ezt az utat kell folytatnunk.
A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. Célunk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket. A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek megerősítenek abban, hogy jó úton járunk és ezt az utat kell folytatnunk.

A hely kiváló adottságait kihasználva, hozzáértéssel, odafigyeléssel és törődéssel készülnek évről-évre a Maczkó-borok. A borvidék főként vörösborairól ismert, fajtáink között szerepel a portugieser, zweigelt, blauburger, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos és cabernet franc. Fehér fajtáink az olaszrizling és a chardonnay. Célunk évről-évre több prémium kategóriás bor készítése, és annak bizonyítása, hogy Villányban is készíthetők olyan borok, melyek a világon bárhol megállják a helyüket. A borversenyeken elért Nagy Arany és Arany érmek megerősítenek abban, hogy jó úton járunk és ezt az utat kell folytatnunk.

A pincészet közel 6 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodik. A dűlők a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a Betsek, Őszhegy, Kishegy, Középhegy, Holdvölgy és Szilvás területén helyezkednek el. Az itt termesztett szőlőből furmint, hárslevelű és sárga muskotály borok, illetve ófurmint, 4-5-6 puttonyos aszúk és aszúeszenciák készülnek. A mádi katolikus templom tőszomszédságában található hangulatosan berendezett borospince két helyisége lehetőséget ad társaságok fogadására, ahol a borkóstolás élménye tájjellegű ételek fogyasztásával egészül ki.
A pincészet közel 6 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodik. A dűlők a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a Betsek, Őszhegy, Kishegy, Középhegy, Holdvölgy és Szilvás területén helyezkednek el. Az itt termesztett szőlőből furmint, hárslevelű és sárga muskotály borok, illetve ófurmint, 4-5-6 puttonyos aszúk és aszúeszenciák készülnek. A mádi katolikus templom tőszomszédságában található hangulatosan berendezett borospince két helyisége lehetőséget ad társaságok fogadására, ahol a borkóstolás élménye tájjellegű ételek fogyasztásával egészül ki.

A pincészet közel 6 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodik. A dűlők a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, a Betsek, Őszhegy, Kishegy, Középhegy, Holdvölgy és Szilvás területén helyezkednek el. Az itt termesztett szőlőből furmint, hárslevelű és sárga muskotály borok, illetve ófurmint, 4-5-6 puttonyos aszúk és aszúeszenciák készülnek. A mádi katolikus templom tőszomszédságában található hangulatosan berendezett borospince két helyisége lehetőséget ad társaságok fogadására, ahol a borkóstolás élménye tájjellegű ételek fogyasztásával egészül ki.

A természet csodái, a múltat idéző történelmi emlékek, a helyi gasztronómia, az autentikus kézműves közösség és természetesen a hagyományőrző borpincék szebbnél szebb borai – mi mást kívánhatna a pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyó utazó. A Mádi Kúria mindenhez otthonos szállást biztosít, csapatunk pedig kulcsot ad ahhoz, hogy a Zemplénben megbújó ékszerdoboz, Mád község és tájéka feltárhassa titkait és kincseit Ön előtt is.
A természet csodái, a múltat idéző történelmi emlékek, a helyi gasztronómia, az autentikus kézműves közösség és természetesen a hagyományőrző borpincék szebbnél szebb borai – mi mást kívánhatna a pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyó utazó. A Mádi Kúria mindenhez otthonos szállást biztosít, csapatunk pedig kulcsot ad ahhoz, hogy a Zemplénben megbújó ékszerdoboz, Mád község és tájéka feltárhassa titkait és kincseit Ön előtt is.

A természet csodái, a múltat idéző történelmi emlékek, a helyi gasztronómia, az autentikus kézműves közösség és természetesen a hagyományőrző borpincék szebbnél szebb borai – mi mást kívánhatna a pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni vágyó utazó. A Mádi Kúria mindenhez otthonos szállást biztosít, csapatunk pedig kulcsot ad ahhoz, hogy a Zemplénben megbújó ékszerdoboz, Mád község és tájéka feltárhassa titkait és kincseit Ön előtt is.

Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. Pincészetünk jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.
Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. Pincészetünk jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.

Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. Pincészetünk jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.