Leimen Ház Elek
Új autót vásárolna? Ismerje meg az új Volkswagen Golf Variant különlegességeit!
Új autót vásárolna? Ismerje meg az új Volkswagen Golf Variant különlegességeit!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Leimen Ház Elek


A német nemzetiség tájházának egy régi polgári ház ad helyet. A `Leimen Házban` berendezett tájszobák, közösségi helyiségek és iroda szolgálják a német hagyományok ápolását.

Az eleki németek közösségi háza az eleki németség kulturális, közösségi életének központi helye. Emellett számos olyan programnak is helyet ad, amelyen más településekről, más országokból meghívott vendégek is számosan jelen vannak.

A Leimen Ház az Eleki Németek Egyesülete tulajdonában áll, az egyesület a házat 2003-ban kapta tulajdonba Elek Város Önkormányzatától.

A házban több szobában az eleki németség életét, berendezési tárgyait korhű módon bemutató kiállítás kapott helyet, amelyet 2020-ban pályázati források felhasználásával és az egyesületi tagok önzetlen munkájával megújítottunk. Ennek során a Leimen Ház befogadta a Németországban, az Eleker Heimatkomitee és a Kulturkreis Elek által létrehozott és eddig Leimen-St. Ilgenben kiállított tájszoba kiállítási anyagát is, tekintettel arra, hogy helyhiány miatt a kiállítást fel kellett számolni.

A nemzetiségi önkormányzat és a német egyesület folyamatosan törekszik a ház állapotának megőrzésére, fenntartására, így a ház méltó módon fogadhatja a látogatókat, és adhat helyet programjainknak, rendezvényeinknek. A ház és a kiállítás állandó nyitvatartással nem rendelkezik, de bejelentkezés alapján rendszeresen fogadunk szervezett csoportokat és egyéni látogatókat, akik érdeklődést mutatnak hagyományaink, kultúránk iránt. A látogatók összetétele vegyes, kül- és belföldről egyaránt érkeznek.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1

Leimen Ház Elek

Leimen Ház Elek

A német nemzetiség tájházának egy régi polgári ház ad helyet. A `Leimen Házban` berendezett tájszobák, közösségi helyiségek és iroda szolgálják a német hagyományok ápolását. Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
5742 Elek , Kétegyházi út 2.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Eleki programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események