Pénzásási Erdei Turistaház Nagyoroszi
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Pénzásási Erdei Turistaház Nagyoroszi


A Nagyoroszi közelében álló Pénzásási Erdei Turistaház egyszerre 32 főnek is képes kényelmes, kulturált szállást biztosítani a börzsönyi túrák pihenői során. A területen további 40 fő részére sátrazási lehetőség is adódik. A festői környezetben, a Börzsönyi Kéktúra útvonala mentén található ház nem csak a családosok és bakancsos turisták igényeit szolgálhatja ki, hanem megbízható pihenőhelyet jelent a közelben haladó, Közép-Európa El Caminójának számító zarándokút 1400 kilométeres távját teljesítő zarándokoknak is.

A turistaházban 2 db hatágyas és kettő db nyolcágyas szoba van, + 4 db matrac. Az ágyak emeletes ágyak, illetve a gyerekek által igen kedvelt galériás ágyak.

A házban összesen 5 tusoló, és 5 WC található.

Jól felszerelt konyhánkban az alábbi eszközök találhatók: 32 főre tányér, evőeszközök, pohár, bögre, főzőedények, 3 db bogrács lábakkal, vágódeszka, kés, tálaló eszközök, 1 db hűtő (fagyasztórész nélkül), gáz-főzőlap (4 rózsás, sütő nélkül).

Víz, villany van, ágyneműt külön díj ellenében biztosítunk. A ház fűtése megoldott, minden szobában vaskályhák vannak, melyek fűtéséhez tűzifát biztosítunk. Gyújtóst, baltát hozni kell!

A ház mellett 32 fős szaletli, bográcsozó, szabadtéri programok lebonyolítására elegendő tér, sátrazási lehetőség biztosított.

Váltócipő használata ajánlott!


Az épület 1935-37 táján készül el, és a 2013 felújításkor és korszerűsítéskor is az eredeti küllem hagyományainak megőrzése volt a cél. Az 1948-as államosítási dokumentumokban, az 1945 előtti volt Wenckheim erdőbirtok részeként, már konkrétan megnevezik az épületet, Pénzásási munkáslakás néven. A Várbükk hegyoldalain és területén nagy kiterjedésű vágásterületekkel, nagy volumenű fakitermelést végeztek, miközben a kőbánya, valamint a kő és rönkszállításra tervezett ipar vasút is működött, több kisebb szárnyvonalon. A bányászat iránti elkötelezettség miatt kerül fel a ház sarkán kialakított beugrásban az első Szent Borbála szobor. A második világháború jelentősen átrendezte a tulajdonviszonyokat. Az addigi birtokos Wenckheim család elvesztette a bányát, az új tulajdonos Magyar Állam pedig nem üzemeltette tovább. A kőbánya és a pénzásási erdei vasút 1952-es bezárása és felszámolása után hagyták el végleg az épületet. Állapota innentől indult romlásnak.

2013-ban fordulat következett a ház történetében: a teljes rekonstrukciót követően átadásra került a szálláshelyet magában foglaló turistaház.

Az épület egyedi fűtést és környezetkímélő, zárt szennyvízkezelő rendszert kapott. A főépület mellett létrehoztak egy nyitott-fedett társalgó részt is a túrázóknak. A felújítás részeként egy kutat is fúrtak az épület közelében: a bő vizű és tiszta forrás folyamatos és jó minőségű ivóvízellátást biztosít a ház vendégei számára. Az épületben a pihenést a tágas és világos konyha, az abból nyíló hálók, korszerű vizesblokk és társalgó teszik még kellemesebbé.

2021.01.01 - 2021.12.31

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Nagybörzsönyi Erdei Vasút 2021
Nagybörzsönyi Erdei Vasút 2021
  • Nagybörzsöny
2021. október 2.

Figyelmébe ajánljuk!

Ipoly Erdő Zrt.
Ipoly Erdő Zrt.
  • Balassagyarmat

Érdemes felkeresni!

Drégely vára
Drégely vára
  • Drégelypalánk

Pontos cím, geokód, térkép
2645 Nagyoroszi , Nagyoroszi külterület
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események