A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
A MikulásGyár újra kinyitja kapuit.
A MikulásGyár újra kinyitja kapuit.
MAJKA és a 100 Tagú Cigányzenekar exkluzív showja 2019! Online jegyek!
MAJKA és a 100 Tagú Cigányzenekar exkluzív showja 2019! Online jegyek!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!

Advent Óbudán 2018

2018.11.30. - 12.02. Budapest III. kerület, Fő tér és más helyszínek

Az óbudai advent mára többek által elismerten Budapest legszebb karácsonyi vásárainak egyike. Koncertkínálata tekintetében azonban meggyőződésem, hogy nincs párja: Szalóki Ági, Dresch Mihály, Muzsikás, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Gryllus Vilmos, Szent Efrém férfikórus, Bolyki Soul&Gospel, Szirtes Edina Mókus, Romengo… hogy csak néhány nevet említsek. Szinte egy karácsonyi fesztivál az adventi hétvégéken, melyet hagyományosan a Kaláka betlehemes koncertje zár a negyedik gyertya meggyújtásakor. Minden kedves odalátogatót várnak az ünnepi fények, a karácsonyi vásár, a sok finomság! Jöjjenek, tartsanak velünk! Találkozzunk idén is Óbudán, a Fő téren!

Advent Óbudán 2018

ADVENT ÓBUDÁN 2018

2018. november 30 - december 23.

Hagyománytisztelet, tartalmas zenei kínálat, minőségi kézműves termékek, ingyenes jégpályák várják!

Meghitt, családias adventi ünnep Óbudán.

Idén is felölti ünnepi pompáját az óbudai Fő tér és Szentlélek tér, ahol az Advent Óbudán 2018 nagyszabású rendezvénysorozat karácsonyi programjai meghittséget varázsolnak a karácsonyvárás időszakába. Zenei fellépők sora, gyermek programok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány várja a látogatókat november 30-tól.

Hagyományokkal bíró karácsonyi programsorozatunknak napjainkra is sikerült megőriznie családias jellegét és olyan színes, az adventi ünnepkörhöz méltó ingyenesen látogatható programkínálatot összeállítani, hogy a család minden tagja jól érezze magát. A Fő téri vásári forgatagban ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei és színpadi néznivalók sora várja. Péntektől kezdődően az adventi hétvégeken egymást váltják majd a színpadon a neves fellépők. Zenél majd a Dresch Vonós Quartet, az Eastwing Group, a cimbalomművész Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbaliband, a Csintekerintővel érkezik Bognár Szilvia és zenekara, fellép a Muzsikás Együttes, a Makám, a Magyar Vista Social Club, a Romengo. December 7-én a Kolompos koncert után érkezik a Mikulás a Vitéz László bábjátékkal. Színpadra lép Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Bolyki Soul & Gospel is.

Advent záró hétvégéjén Takáts Eszter, Szirtes Edina Mókus, a Belvárosi Betyárok, az Animus Csengettyű Együttes, a Mágustones Vonulós Együttes és a Zuboly lép színpadra. December 23-án Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok koncertje teszi még méltóbbá az óbudai karácsonyi készülődést. A Fő téri produkciókat a Kaláka koncert zárja.

Az Advent Óbudán karácsonyi rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára november 30-án 18.00 órai kezdettel kerül sor, melyen Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere az adventi fények felkapcsolása után hivatalosan is átadja a korcsolyapályát a közönségnek. Ezt követően Pavuk Patrícia többszörös magyar műkorcsolyázó bajnok és tanítványai tartanak bemutatót a jégen, hogy kedvet hozzanak a sportoláshoz.

Ingyenes jégpályák / Ingyenes korcsolyaoktatás

Az adventi ünnepek kezdetével és az Advent Óbudán programsorozat keretein belül idén is két helyszínen nyílnak meg a korcsolyapályák. A Fő téri jégpálya a hét minden napján 8.00 – 22.00 óra között, a Csobánka téri a hét minden napján 8.00 – 20.00 között várja a jeges sport híveit. A korcsolyatudás sem alapkövetelmény, hiszen a szolgáltatások között ingyenes oktatás is van. A térítésmenetes oktatás időpontjai: első hétvége 2018.12.08-09., utolsó hétvége: 2019.01.26-27. A Fő téren: szombatonként 8.00 - 10.00 óráig, a Csobánka téren: vasárnaponként 8.00 - 10.00 óráig lehet oktatáson részt venni. Az sem probléma, ha valaki korcsolya nélkül érkezik, hiszen kedvezményes árban kölcsönözhető kori. Bérelhető méretek: kétélű korcsolyacipő 22-26 méretig (állítható) 400 Ft, egyélű korcsolyacipő 26-48 méretig 600 Ft. A pálya mellett öltöző is működik.

Szeretettel várjuk a korcsolyázás kedvelőit és a jeges sport iránt érdeklődőket, hogy mozgással, jó hangulatban, aktívan és együtt tölthessenek pár órát a friss levegőn. Az Óbudai Jégpályák használata minden időpontban térítésmentesen áll az érdeklődők rendelkezésére. Jöjjön el, töltődjön fel szeretteivel aktívan, mozgásban! Sportélményekben gazdag korcsolyázást kívánunk minden kedves látogatónknak!

Ünnepélyes gyertyagyújtások

A rendezvényt idén is jegyzi az Óbudára jellemző hagyománytisztelet, az adventi időszakhoz kötődő hagyományok megtartása. Az adventi zenés gyertyagyújtások idén is segítik majd a közös ünnepre hangolódást. Ebben az évben is Gryllus Dániel - Lackfi Jánosnak kimondottan az óbudai adventre írt Gyertyagyújtó dalának közös eléneklése mellett gyúl ki az első adventi gyertya fénye, december 2-án.

Az ünnepélyes gyertyagyújtások minden adventi hétvégén folytatódnak, adventi vasárnapokon 18.00 órakor kezdődnek majd.

Karitatív karácsonyfa az óbudai Adományfa

A múlt évihez hasonlóan ebben az évben is karitatív karácsonyfát állít Óbuda, amely az ünnepek elmúltával is jó szolgálatot tesz a közösségnek, rászoruló családok otthonába visz meleget a hideg téli napokon. A Hello Wood építészekből álló alkotói csapata a legjobb minőségű tűzifát kiválasztva, akácfarönkökből állítja össze a 16 méteres, 40 tonnás, hangulatos fényjátékkal megvilágított Adományfát, amely a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat. Az Adományfa további érdekességét adja a látogatható belső tere, ami monumentális belmagassága és egyedi szerkezete okán igazi kuriózumnak számít. Ide betérve pár pillanatra elvarázsolódhatunk a karácsonyi forgatagban. Elbontása után az Adományfához felhasznált tűzifát Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata támogatásának köszönhetően, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló családokhoz juttatja el.

Karácsonyi kézműves vásár

A Fő téri karácsonyi vásárba kilátogatók ez évben is minőségi, kézműves termékek között válogathatnak. A kézművesek kínálta igényes portékák között könnyen találhatunk szeretteinknek szánt apró meglepetéseket. Olyan kézzel készült vásárfiát, ami biztos nem köszön vissza a nagyáruházak polcairól, csak győzzünk válogatni, hogy végül mit szánunk a karácsonyfa alá. Az árusok standjainak kínálatában többek között lesznek míves ékszerek, hímzett és szövött textilek, kerámiák, csikóbőrös kulacsok, levendulából készült termékek, kézműves gyertyák, népi hangszerek, fából készült ajándéktárgyak, üvegműves termékek, adventi asztaldíszek és koszorúk. Válogathatnak az ide érkezők chili, fűszer és édesség különlegességek között is valamint üvegcsiszoló és kovácsmesterség bemutatón ismerkedhetnek a ritka szakmák fortélyaival.

Gasztrosétány

Fesztiválviszonylatban is kedvezményes árakkal várja a finom ízek kedvelői a Gasztrosétány. A bőséges ételkínálatban szerepel szürkemarha és szarvas burger, bajor és sváb kolbász, tócsni, lepények széles választéka, lesznek vegán ételek, hungarikumok, alpesi és hazai sajtok. Az édesség kedvelők tizenkét fajta bejglit kóstolhatnak. A hagyományos diós, mákoson kívül lesz marcipános, zserbós, gesztenyés, szilvás, csokis-narancsos, túrós és több ízben paleo bejgli is. Csábíthat még a spanyol édességkülönlegesség a churros finom, fahéjas illata és csokoládé bár is. Kapható lesz a közkedvelt kenyérlángos, kürtös- és mézeskalácsok, mint ahogyan a sült gesztenye, forralt bor és puncs illata is belengi majd a fényfüzérek ünnepi fényében tündöklő óbudai adventi vásárt.

Adventi Adománygyűjtés 2018

A kezdeményezés nagykövete Tóth Gabi énekesnő.

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az Adventi Adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitűntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. Az alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. A gyógyító tevékenységen túlmenően befogadják és elhelyezik a hontalan állatokat. Az Alapítvány 2004 októberében Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében.

Az Alapítvány munkatársaival, védenceikkel és Tóth Gabival december 2-án, vasárnap 16.00-18.00 között találkozhatnak a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.) Az Alapítvány ezen kívül december 8-án, szombaton is várja az érdeklődőket 16.00-18.00 között a Szindbád rendezvényteremben.

Az alapítvány megbízásából a pénzbeli adományokat az alapítványt támogatni szándékozóknak a Fő téren valamint az Óbudai Kulturális Központ házaiban kihelyezett gyűjtőurnákba lehet megtenni.

Kísérő programok a kerületben

A Fő téri és a Szentlélek téri programokon kívül a kerületben működő kulturális intézmények, templomok is számos ünnepi programot kínálnak az adventi időszakban, minden korosztály számára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, amint megszokhatták idén is néhány kerületi étterem és cukrászda kedvezményes árakkal várja majd a vendégeit.

Az Advent Óbudán 2018 arculati megjelenését – az óbudai önkormányzati rendezvények ez évi arculati elemeit követve – az idén Victor Vasarely művészete ihlette. Az op-art mesterének egyszerű vonalvezetésű mintáit megfigyelve sokrétűek és összetettek, csak úgy, mint adventi vásárunk kínálata.

A hagyománytisztelet egyszerűségét ötvözi a színes és sokrétű programkínálattal.

Az Advent Óbudán 2018-as karácsonyi vásárba érkezve, a kis macskaköves utcákon andalogva vagy a gyermekekkel korcsolyázva, sétálva közelebb kerülhetünk az adventi időszak értékeihez. A fahéjas fánk és mézeskalács illatával belengett romantikus kis óbudai helyszín elhozhatja szívünkbe az ünnepi várakozás méltó perceit.

Az Advent Óbudán 2018 programsorozat szeretettel vár Mindenkit az összes helyszínen.

Az Advent Óbudán 2018. programjai ingyenesen látogathatók!

ELSŐ ADVENTI HÉTVÉGE

2018. NOVEMBER 30. PÉNTEK

18.00 Az Advent Óbudán 2018. évi rendezvénysorozatot ünnepélyesen megnyitja Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere
Korcsolyapálya-avatás: jégre lépnek Pavuk Patrícia és Pavuk Viktória tanítványai
19.00 Dresch Vonós Quartet
20.00 Fényfestmények

2018. DECEMBER 1. SZOMBAT

18.00 Eastwing Group
20.00 Balogh Kálmán és Gipsy Cimbaliband

2018. DECEMBER 2. VASÁRNAP

15.00 Csintekerintő – Bognár Szilvia és zenekara
17.00 Kincső Néptáncegyüttes
18.00 Muzsikás Együttes

AZ ELSŐ ADVENTI GYERTYÁT MEGGYÚJTJA:
Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere

MÁSODIK ADVENTI HÉTVÉGE

2018. DECEMBER 7. PÉNTEK

13.30 Zipernowsky Károly Általános Iskola
14.00 Andor Ilona Ének – Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola
14.30 Almáskert Óvoda
15.00 Gázgyári Óvoda
15.30 Ágoston Művészeti Óvoda
17.00 Kolompos Együttes Mikulás-napi koncertje
18.00 A Mikulás a Vitéz László bábjáték automatával érkezik
19.00 Orosz Zoltán és barátai
20.00 Fényfestmények

2018. DECEMBER 8. SZOMBAT

15.00 Makám
16.00 Hírhozó Langaléta Garabonciások
17.00 MagyarVista Social Club
20.00 Romengo

2018. DECEMBER 9. VASÁRNAP

15.00 Szalóki Ági koncert
17.00 A Széll Kulturális Egyesület és a Veres Péter Gimnázium néptánc műsora. Kísér: Téka Együttes
18.00 Korál-sziget

A MÁSODIK ADVENTI GYERTYÁT MEGGYÚJTJA:
Tarlós István, Budapest főpolgármestere

HARMADIK ADVENTI HÉTVÉGE

2018. DECEMBER 14. PÉNTEK

14.00 Fodros Általános Iskola
14.30 Bárczi Géza Általános Iskola
15.00 Dr. Béres József Általános Iskola
16.00 A karácsonyfa-díszítő verseny eredményhirdetése
17.00 Három kívánság – a Bab Társulat óriásbábos előadása
18.00 Óbudai Népzenei Iskola
20.00 Nana Vortex
21.00 Fényfestmények

2018. DECEMBER 15. SZOMBAT

14.00 Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény idős klubjainak műsora
16.00 Braunhaxler Dalkör
18.00 Csillag kórus és a Louisiana Double
20.00 Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

2018. DECEMBER 16. VASÁRNAP

15.00 Écsi Gyöngyi: Teremtésmese
17.00 Göncöl Néptáncegyüttes
18.00 Bolyki Soul&Gospel

A HARMADIK ADVENTI GYERTYÁT MEGGYÚJTJA:
Varga Mihály pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő

NEGYEDIK ADVENTI HÉTVÉGE

2018. DECEMBER 21. PÉNTEK

14.00 Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
16.00 Ha betér az Égi Király – Fabók Mancsi Bábszínháza
17.00 Téli napforduló – Flame Flowers Tűzszínház
18.00 Takáts Eszter
20.00 Szirtes Edina Mókus
21.00 Fényfestmények

2018. DECEMBER 22. SZOMBAT

15.00 Belvárosi Betyárok
17.00 Animus Csengettyű Együttes
18.00 Magustones – vonulós
20.00 Zuboly

2018. DECEMBER 23. VASÁRNAP

15.00 Gryllus Vilmos – Karácsonyi angyalok
17.00 Szent Efrém férfikar
18.00 Kaláka

Kísérő programok

ÓBUDAI KULTURÁLIS KÖZPONT

1032 Budapest, San Marco u. 81.,

December 2. vasárnap 10.00 Családi vasárnapok – Vackor karácsonya – Inversedance – Fodor Zoltán Társulat
December 2. vasárnap 17.00 Sirtos görög táncház
December 7. péntek 18.00 Szabó Franciska kiállításának megnyitója (ingyenes)
December 7. péntek 20.00 Casablanca táncláz
December 8. szombat 20.00 Arany Karácsony – Bódy Magdi, Éliás Gyula jr., Majsai Gábor és a Studio11 közös koncertje
December 9. vasárnap 10.00 Családi vasárnapok – Két Mikulás egy erdőben – Budai Bábszínház
December 9. vasárnap 17.00 Sirtos görög táncház
December 16. vasárnap 17.00 Sirtos görög táncház

BÉKÁSMEGYERI KÖZÖSSÉGI HÁZ

1039 Budapest, Csobánka tér 5.

November 30. péntek 18.00 Swing est – Bolba Éva és a Studio11 Ensemble koncertje
December 5. szerda Szent Miklóstól vízkeresztig – Kültéri kiállítás
December 7. péntek 15.00 Accordia Irodalmi társaság (ingyenes)
December 7. péntek 18.00 Táncház a Kincső Együttessel (ingyenes)
December 8. szombat 18.00 Színházi szombat esték – Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő? – Ivancsics Ilona és Színtársai
December 10. hétfő 15.00 Nosztalgia bérlet – Mágnás Miska – Pesti Művész Színház
December 12. szerda 18.00 Békási mozi esték – Életrevalók
December 13. csütörtök 17.00 Német – szlovák – lengyel advent (ingyenes)
December 14. péntek 16.30 Aprók tánca a Kolompos Együttessel
December 14. péntek 17.30 Jégangyal a Csobánka téren (ingyenes)
December 15. szombat 17.00 Az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi koncertje

3K

1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.

December 1. szombat 16.00 BonBon Matiné: Betlehem
December 8. szombat 16.00 Köddé vált Mikulás
December 14. péntek 17.00 Adventi készülődés
December 15. szombat 16.00 Hangszersimogató klub, 18.30 Hangutazás és hangfürdő

CSILLAGHEGYI KÖZÖSSÉGI HÁZ

1039 Budapest, Mátyás király út 11–15.

November 30. péntek 18.30 Régmúlt idők mozija – Annie Hall (1977)
December 1. szombat 10.00 Mesés hétvégék – Fagymanó és a hókristály (ingyenes)
December 1. szombat 15.00 Ritmus klub Csoóri Sándorral
December 2. vasárnap 10.00 Kakaómozi – Karácsony Artúr (2011)
December 7. péntek 9.15 és 10.30 Népzenei koncert babáknak
December 7. péntek 18.30 Régmúlt idők mozija – Grease (1978)
December 8. szombat 15.00 Zenél a mozi – Swing-est
December 12. szerda 18.00 Irodalmi csillagdélután – Luca-napi vígasság (ingyenes)
December 14. péntek 9.15 és 10.30 Népzenei koncert babáknak
December 14. péntek 18.30 Régmúlt idők mozija – A kék madár (1976)
December 15. szombat 10.00 Rutkai Bori Banda – Karácsonyváró koncert
December 15. szombat 16.00 Józsa Tamás Gitárakadémia (ingyenes)

CIVIL HÁZ

1036 Budapest, Kolosy tér 2. (piac, galéria)

December 1. szombat 11.00 Betlehem állítás
December 4. kedd 16.00 Előzetes a Nagy Lajos Társaság új antológiájából
December 5. szerda 16.30 Fűben, fában – Ritkábban használt gyógynövények
December 8. szombat 11.00 Barangoló – Advent
December 11. kedd 16.00 Ezredvég folyóirat Birtalan Ferenc emlékszáma
December 12. szerda 17.00 Életigenlők filmklub – Jutalomjáték

ESERNYŐS ÓBUDAI KULTURÁLIS, TURISZTIKAI ÉS INFORMÁCIÓS PONT

1033 Budapest, Fő tér 2.

December 3. hétfő 20.00 Royal Opera House Live – Csajkovszkij: Diótörő
Karácsonyi ajándék az egész családnak, mely különleges helyet foglal el a balett rajongók szívében szerte a világon. A Royal Ballet előadását élőben közvetítjük az angliai premierrel azonos időpontban.
Jegyár: 2.000 Ft

December 9. vasárnap 15.00 – 19.00 Adventi szöszmötölő a Nyomda Galériával
Gyerekek és felnőttek, az egész család karácsonyi nyomatokat készíthet, kipróbálhatják a hagyományos írógépet és megismerhetik a klasszikus nyomdászatot, illetve a nyomdagép működését is. (ingyenes)

December 16. vasárnap 15.00–20.00 Utazó Planetárium – Csodálatos csillagok
Lelkes csillagászok tolmácsolásában elevenedik meg a csodákkal teli éjszakai égbolt. (ingyenes)

December 20. csütörtök 19.00 Csík János: A fény felé
József Attila, Márai Sándor, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső és Dsida Jenő versei ötvöződnek a népzene, a klasszikus és a kortárs zene dallamaival Csík János előadásában. Jegyár: 1.500 Ft

December 1–2., 8–9., 15–16., 22–23. szombat és vasárnap 10.00–22.00 Óbudai Dizájn Piknik – Adventi kiadás
Tudatos vásárlók és tervezői márkák találkozása az adventi időszak alatt a Szindbád rendezvénytérben.  A fiatal designerek alkotásai között akár karácsonyi ajándékokat is találhatunk.
(ingyenes)

Óbudai Platán Könyvtár

1031 Budapest, Arató Emil tér 1.

December 3. hétfő A ceruzák titkos élete
Illusztrációk helyett, csakis firkákból álló izgalmas kiállítás, egyenesen Dániel András író, illusztrátor fiókjának titkos zugában meglapuló rajzokból kiválogatva.

December 3. hétfő 16.00 Karácsonyváró Origami
Karácsonyi dobozok, képeslapok hajtogatására lesz lehetősége az érdeklődőknek. A Magyar Origami Kör adventi foglalkozása.

December 4. kedd 18.00 Adventi koncert
Közreműködik: Farkas Mira – Junior Prima díjas hárfaművész, Nyári László – Junior Prima díjas hegedűművész

December 11. szombat 17.00 Állati jó hely 2.
Hol tudjuk egyszerre megnézni a különböző földrészek állatait? Mi a szerepe az állatkerteknek? Mitől érdekes a budapesti Varázshegy? Elveszett Állatok Alapítvány ismét az állatkertek világába kalauzol el bennünket.

December 22. szombat 11.00 Kis Mackó nagy utazása
Zsebszínház-bábjátékkal egybekötött meseolvasás Ingrid Uebe Kis Mackó nagy utazása című meséje alapján.

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára

1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16. (bejárat a Rózsadomb utcáról)

December 1. szombat 10.00 Ezüsterdő lakói
Mikulásváró bábjáték a Batyu Színház előadásában. A történetből kiderül, miként várja két erdei manó a Mikulás bácsit és hogyan kerül vissza hozzájuk az eltűnt bundás csizma…

December 13. csütörtök 10.00 Családi zöld kuckó – öko klub – Fenyővarázs
Közös ünnepi ráhangolódás, ahol szó lesz a karácsonyi hagyományokról, a népi hiedelmekről, az ünnepi asztalról, a mézeskalács ütőfákról és keksz-mintázókról. Ötletbörze: hogyan öltözhetnek öko díszbe a fák. Recept cserebere a kedvenc karácsonyi receptekből.

December 15. szombat 10.00 Adventi mézesbábos
Ünnepváró délelőtt a kicsiknek játékokkal, mesékkel, színezőkkel. A nagyobbaknak közös könyves karácsonyfa állítással, díszítéssel. A szakácsoknak karácsony illatú mézeskalács sütéssel.

Óbudai Társaskör

1036 Budapest, Kiskorona utca 7.

December 2. vasárnap 11.00 Budapest Ragtime Band műsora gyerekeknek
Művészeti vezető: Gayer Ferenc. Belépőjegy: 1000 Ft, diákjegy: 500 Ft.
6 éves kor alatt ingyenes.

December 5. szerda 19.30 BarokkPlusz – Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye
Vivaldi, Saint-Saëns, Händel művei. Rendező: Liszt Ferenc Kamarazenekar. Belépőjegy egységesen: 3500 Ft. Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

December 7. péntek 19.00 Viva Italia! – Anima Musicae Kamarazenekar koncertje
Csajkovszkij, Richard Galliano, Giovanni Sollima, Hugo Wolf művei
Művészeti vezető: G. Horváth László. Közreműködik: Massimo Mercelli – fuvola. Társrendező: Anima Musicae Kamarazenekar. Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft. 16 éven aluliaknak ingyenes.

December 8. szombat 15.00 Karácsony a Mozart Klubban – a gyerekek játszanak Lakatos György vezetésével
Alkalmankénti belépőjegy felnőtteknek: 500 Ft, gyermekeknek és diákoknak: 300 Ft. Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

December 8. szombat 19.00 Fehéren feketén
Chopin, Debussy, Hummel, Ravel művei
Közreműködik: Mali Emese
Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft. Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

December 15. szombat 19.00 Óbudai Kamarazenekar adventi hangversenye
A belépőjegy egységesen: 800 Ft

December 17., hétfő 19.00 Társasköri karácsony
Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

Óbudai Múzeum

1033 Budapest, Fő tér 1.

November 27. kedd  –  december 19. szerda Adventi múzeumpedagógiai foglalkozások
1-2. osztályosoknak – Játékok karácsonya
A „Játék a városban” című kiállításunk tárgyainak aktív bevonásával körbejárjuk az adventi időszak szokásait és hagyományait. Miket sütünk, főzünk karácsonykor? Milyen eszközöket használtak régen egy karácsonyi vacsora elkészítéséhez? Milyen díszeket akasztottak a fákra hajdanán? Milyen ajándékokat kaphattak a gyerekek szülei, nagyszülei? Többek közt ezekre is fény derül a tematikus múzeumi óra során. A foglalkozás végén karácsonyi alkotásunkat is elkészítjük.

3-4. osztályosoknak – Századok karácsonya
A karácsonyi hagyományaink az évszázadok alatt sokat változtak.  Mit ünneplünk karácsonykor? Mióta állítunk karácsonyfát? A foglalkozás során a helytörténeti kiállításunk tárgyait segítségül hívva megismerjük az ünnepkör történetét, miközben egy zseblámpával járjuk végig kiállításunkat. A programot kézműves foglalkozás egészíti ki a karácsony jegyében.

December 2. vasárnap 10.00–12.30 Adventi családi nap – kisgyermekes családoknak
10.00–11.00 Játékok karácsonya – családi foglalkozás
A „Játék a városban” című állandó kiállításunk ad otthont családi napunknak. Régmúlt idők játékainak segítségével elevenítjük fel az adventi időszak fontosabb állomásait és tárgyait. A műtárgyakat szemlélve megidézzük a karácsonyi fogásokat, díszeket és felfedezzük milyen játékok lapulhattak szüleink és nagyszüleink várva várt karácsonyfái alatt. A foglalkozás végén karácsonyi alkotást készítünk közösen.
11.00–12.30 Karcolj karácsonyt! – Karácsonyi üdvözlőlap készítés kicsiknek és nagyoknak. Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

Aquincumi Múzeum

1031 Budapest, Szentendrei út 135.

December 9. vasárnap 12.00 Saturnalia
A karácsonyi ünnepkör gyökerei az Antikvitásban
Az Aquincumi Múzeum Saturnusnak, az idő urának vidám ünnepét, a modern karácsony ősét színes programokkal kívánja feleleveníteni. Az érdeklődőket ókori játékok, kézműves foglalkozások a gyermekeket római gyermekjátékok, színházi előadás és interaktív zenei műsor várja.
A nap záró programja az „Autentikus római lakoma – CENA SATURNALIA”. A program résztvevői csekély összeg ellenében ajándéktárgyakat is készíthetnek szeretteik számára.

Kassák Múzeum

1033 Budapest, Fő tér 1., Zichy-kastély

December 8. szombat 10.00–13.00 Színes Karácsony – Családi nap a Kassák Múzeumban
Advent alkalmából világító és színes ajándékokat készítünk. Karácsonyfadíszeket, saját tervezésű pecsétnyomdánk segítségével ajándékkísérőket, képeslapot is készítünk Kassák Lajos avantgárd folyóiratai nyomán. Vetítéssel és kiállítás-kvízzel is várjuk az érdeklődőket! A foglalkozást Csóka Heléna, múzeumpedagógus tartja. 12.00 órától az Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban című kiállításban Szeredi Merse Pál kurátor tart tárlatvezetést.
Belépődíj: 800 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft (legfeljebb 2 családtag és 2 kiskorú gyermek)

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

1036 Budapest, Korona tér 1.

December 6., 13., 20., csütörtök 17.00 Régi idők karácsonya
Barangolás a békeidők kirakatai, karácsonyi vásárai, hófehér utcái és meghitt otthonai között. Ajándékok, ünnepi készülődés és különös karácsonyi szokások Budapest aranykorából.
A programon múzeumi belépővel lehet részt venni. Regisztráció szükséges.

Térszínház

1033 Budapest, Fő tér 1. Zichy-kastély

December 16. vasárnap 17.00 Karácsonyi misztérium
Magyar népi betlehemesekből és karácsonyi népénekekből szerkesztettük játékunkat. A szövegkopásokat és nyelvi romlásokat autentikus forrásból merítve kiegészítettük és kijavítottuk, így a népi hagyomány epikus színházi vonásait megerősítettük. Belépés: színházjegy helyett elemózsiás batyuval!

Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia

1036 Budapest, Lajos utca 168.

November 24. szombat 10.00 Adventi koszorúk közös készítése a Péter-Pál Házban
December 9. vasárnap 9.00 Szentmise, utána Mikulás ünnepség a gyermekeknek.
December 9. vasárnap 18.00 Szentmise, ezután a Kiscelli kegyoltárnál külön áldásban részesülnek, és imádkozunk a családokért, a gyermekáldást óhajtó, beteg gyermeket nevelő szülőkért, betegekért.
December 11. kedd 18.45 Adventi és karácsonyi hangverseny az Óbudai Gimnázium szervezésében
December 13. csütörtök 18.45 Adventi és karácsonyi hangverseny a Csalogány Iskola szervezésében
December 14. péntek, december 15. szombat, december 16. vasárnap 18.00 órai Szentmisén adventi lelkigyakorlat
December 24. hétfő 15.00 Pásztorjáték a Harrer Pál Iskola tanulói és hittanosai előadásában.

Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ

1035 Budapest, Váradi u. 9–11.

Mindenkinek legyen szép Karácsonya! – Az óbudai családsegítő munkatársai november elejétől várják a lakosság adományait (tartós élelmiszer, gyerekjáték, könyv, tisztálkodási szer), amit az adventi időszakban osztanak ki ügyfeleik, és a Családok- és Gyermekek Átmeneti Otthonában élő nehéz sorsú felnőtteknek és gyermekeknek. Ruhaneműt helyhiány miatt nem tudnak fogadni az intézményben.

Szent József Ház

1038 Budapest, Templom utca 20.

December 14. péntek 17.00 Adventi Koszorú – karácsonyi vásár
A vásár immár 17. alkalommal szervezi meg a Boldog Salamon Kör, melyen kézművesek, vásárosok, könyvárusok kínálják portékáikat. Fellép a Kincső Néptáncegyüttes, majd Gyimesi László Ófalui betlehemes című darabja látható helyi lakosok előadásában.

Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ

Az intézmény ellátottjainak kézzel készített termékeivel találkozhatnak az érdeklődők és segíteni szándékozók a Flórián Üzletközpontban az alábbi időpontokban: november 30., december 4., december 7., december 11., december 14. 8.30–12.30 óráig.

Korcsolyapálya

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az adventi ünnepek kezdetével és az Advent Óbudán programsorozat keretein belül idén is két helyszínen nyitja meg ingyenes jégpályáit.

NYITÁS: 2018. NOVEMBER 30. PÉNTEK 18.00

Nyitva tartás: Fő téri jégpálya a hét minden napján: 8.00–22.00 óra között, a Csobánka téri jégpálya a hét minden napján: 8.00–20.00 óra között

Szolgáltatások: ingyenes oktatás, korcsolyaszerviz. Az oktatás térítésmenetesen az alábbi időpontokban ingyenesen vehető igénybe: a Fő téren: szombatonként 8.00–10.00 óráig, a Csobánka téren: vasárnaponként 8.00–10.00 óráig.

Jelentkezni a helyszíneken az oktatást megelőző fél órában szükséges. (Első alkalom 2018. 12. 08–09., utolsó hétvége: 2019. 01. 26–27.)
Élezés csak a Fő téren, hétvégi napokon 1000 Ft/cipőpár. A pálya mellett korcsolyakölcsönző és öltöző működik.
Bérelhető méretek: kétélű korcsolyacipő 22–26 méretig (állítható) 400 Ft, egyélű korcsolyacipő 26–48 méretig 600 Ft.
Az óbudai jégpályákon hétköznap, tanítási időben a III. kerületi iskolai csoportok részére, tanári kísérettel a korcsolyabérlés díja 200 Ft.
Szeretettel várjuk a korcsolyázás kedvelőit és az iránta érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy mozgással, jó hangulatban, aktívan és együtt tölthessenek egy pár órát a friss levegőn.

Jöjjön el, töltődjön fel szeretteivel aktívan, mozgásban!

Adventi adománygyűjtés 2018

A kezdeményezés nagykövete: Tóth Gabi énekesnő

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak idén is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, amely mára tradicionális hozzátartozója lett a rendezvénynek. Ebben az évben a kerületben működő, Balázs Lajos Óbudai Civil Díjjal kitűntetett Elveszett Állatok Alapítványt lehet segíteni. Az alapítvány elhivatott munkatársai egészségmegőrző és betegség megelőző, gyógyító, rehabilitációs tevékenységet végeznek elhagyott vagy egyébként – akár a gazdája szociális helyzete miatt – rászoruló kisállatok részére. A gyógyító tevékenységen túlmenően befogadják és elhelyezik a hontalan állatokat. Az alapítvány Magyarországon egy eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében. Évente mintegy 15.000 gyermekkel igyekeznek megismertetni azt a szemléletet, amely révén felnőttként környezettudatos, felelős állattartóvá válhatnak.

Az alapítvány munkatársaival, védenceikkel és Tóth Gabival december 2-án, vasárnap 16.00–18.00 óra között találkozhatnak a Szindbád rendezvényteremben (Fő tér 2.).

Az alapítvány ezen kívül december 8-án, szombaton 16.00–18.00 óra között is várja az érdeklődőket ugyancsak a Szindbád rendezvényteremben.

Az alapítvány megbízásából pénzbeli adománygyűjtéssel segítjük munkájukat. Pénzadományaikat a Fő téren, az Óbudai Kulturális Központ házaiban és az Esernyősben kihelyezett gyűjtőurnákba tehetik.

Köszönjük támogatását!

Adományfa

SZENTLÉLEK TÉR

A múlt évihez hasonlóan, ebben az évben is karitatív karácsonyfát állít Óbuda-Békásmegyer, amely az ünnepek elmúltával is jó szolgálatot tesz a közösségnek, rászoruló családok otthonába visz meleget a hideg téli napokon. A Hello Wood építészekből álló alkotói csapata a legjobb minőségű tűzifát kiválasztva, akácfarönkökből állítja össze a 16 méteres, 40 tonnás, hangulatos fényjátékkal megvilágított Adományfát, amely a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat.  Az Adományfa további érdekességét adja a látogatható belső tere, ami monumentális belmagassága és egyedi szerkezete okán igazi kuriózumnak számít. Ide betérve pár pillanatra elvarázsolódhatunk a karácsonyi forgatagban.

Elbontása után az Adományfához felhasznált tűzifát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével rászoruló családokhoz juttatja el.

Éttermi kedvezmények

CSILLAGHEGYI MEGÁLLÓ
1038 Budapest, Vasútsor 1.
A műsorfüzet felmutatóját meghívjuk egy meleg italra: egy finom kávéra, vagy egy illatos teára, vagy egy selymesen lágy forró csokira.

Jókenyér Római pékség-kávézó-reggeliző
1031 Budapest, Keve utca 45c.
Gyertek el ketten és a második kávét ajándékba adjuk – ha mégis egyedül jössz, a kávéd mellé egy szelet isteni vajas kalácsra vagy vajas-sajtos stanglira a vendégünk vagy az advent időszakában.

PARK COFFEE & KITCHEN
1031 Budapest, Záhony utca 7.
Kávé tartalmú italaink árából 10% kedvezményben részesítünk minden műsorfüzetet felmutató vendéget.

PIZZA PARADICSOM NON STOP ÉTTEREM
1035 Budapest, Vörösvári út 13.
Advent hétvégéin 20 % kedvezményt biztosítunk minden kedves vendégünknek, aki felmutatja a programfüzetet a felszolgálóinknak.

This is Melbourne Too
1031 Budapest, Gázgyár utca 3.
Kávé tartalmú italaink árából, 10% kedvezményben részesítünk minden műsorfüzetet felmutató vendéget.

TRÓFEA GRILL ÉTTEREM
1033 Budapest, Laktanya u. 5.
Fogyasztás alkalmával csokoládétortát adunk a programfüzet felmutatóinak.

VANILIN CUKRÁSZDA
1036 Budapest, Bécsi út 136. (Stop Shop I. emelet, Média Markt mellett)
15% kedvezmény minden süteményszelet árából a programfüzet felmutatójának.

VASMACSKA KávéZoo
1033 Budapest, Laktanya utca 3.
20% kedvezmény adunk a klasszikus forró csokink és citromos teánk árából mindenkinek, aki felmutatja a programfüzetet. Az adventi hétvégeken belső udvarunkon élő állatos betlehemmel várjuk vendégeinket.

ZELENÁK SÜTIHÁZ
1036 Budapest, Bécsi út 57 – 61. -1 szint
15% kedvezménnyel várjuk a programfüzet felmutatóit.


2018.11.30. - 2018.12.02.
2018.12.07. - 2018.12.09.
2018.12.14. - 2018.12.16.
2018.12.21. - 2018.12.23.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Budapest III. kerület, Fő tér és más helyszínek
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
Kontakt személy:
Sztamenits Adrienn
Önkormányzati főtanácsadó, Sajtócsoport-vezető
További információt kér? Írjon levelet!
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Advent Óbudán 2018

Könyvtár

Legjobb élmények

Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11880
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket