Ars Sacra Fesztivál Győr 2020
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Ars Sacra Fesztivál Győr 2020


Ars Sacra Fesztivál Győrben kiállításokkal, tárlatvezetéssel és filmvetítéssel.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok

2020. szeptember 12. | 15:00 óra
A Magyar Ispita

Helyszín: Magyar Ispita

A templomot Pápai Fruzsina Menta, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum művészettörténésze mutatja be az érdeklődőknek. A Váczy Péter Gyűjteményben Fülöp Szabolcs tart tárlatvezetést.

1730-35 között barokk stílusban épült a Magyar Ispita temploma, amelyet Szent Annáról neveztek el, és a győri belváros egyik kiemelkedő emléke. A séta során megismerkedünk a templom rövid történetével, megtekintjük az épület homlokzatát és belső terét, valamint a templomhoz tartozó, 1666-ban alapított volt ispotályt is, amely ma múzeumi épületként funkcionál.

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Váczy Péter Gyűjteményéből rendezett állandó kiállítás 1995 óta található a Magyar Ispitában. Az épületbejárással egybekötött tárlatvezetésen a gyűjtemény is bemutatásra kerül.

2020. szeptember 12. | 16:00 óra, 17:00 óra
A keresztény hivatás szolgálatában - Bemutatkozik a Győri Szeminárium

Brenner János Hittudományi Főiskola épülete a közelmúltban kívül-belül rendkívül látványos változásokon esett át. Mindezt a saját szemükkel is megcsodálhatják a program iránt érdeklődők, hiszen papnövendékek vezetésével ismerkedhetnek meg a szeminárium épületének történetével, bepillantást nyerhetnek a szeminaristák életének mindennapjaiba. Csak regisztrált látogatókat tudunk fogadni, maximum 20 fő/csoport. Regisztráció: 2020. szeptember 10-ig.

2020. szeptember 12-13. | 10:00-18:00 óra
2020. szeptember 17-20. | 10:00-18:00 óra
Lélek-kapuk kiállítás

Helyszín: Triangulum Galéria

Apa és fia, Borbély Károly és Máté meghosszabbított közös kiállítása tekinthető meg ingyenesen a Triangulum Galériában.

2020. szeptember 16. | 18:00 óra
Filmvetítés a Triangulum Galériában - Pasolini: Máté evangéliuma

Helyszín: Triangulum Galéria

A Forrás Filmklub 2020. őszi programsorozatát Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma című filmjének (1964) bemutatásával indítjuk. Az alkotás a Biblia újszövetségi részének Máté evangéliumát dolgozta fel, az evangélium sorainak szöveghű visszaadásával. Regisztráció szükséges.

Pasolini filmje a Biblia újszövetségi részének Máté evangéliumát dolgozta fel, az evangélium sorainak szöveghű visszaadásával. Az egyedi látásmód, a film líraisága, a tradicionális és a modern elemek ötvözete révén méltán vált az alkotás a világhírű rendező legnépszerűbb művévé.

2020. szeptember 18. | 17:00 óra
Közelebb a festett éghez - Restaurátori tárlatvezetés a Nagyboldogasszony-székesegyházban

Helyszín: Győri Nagyboldogasszony-székesegyház

Gyarmati András, a Győri Egyházmegye főtemploma, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső megújulásáért felelős szakembere, főrestaurátora, az ELTE SEK adjunktusa tart tárlatvezetést a felújítás alatt álló bazilikában, "Közelebb a festett éghez" címmel.
A programon csak regisztrált látogatók vehetnek részt(max. 25 fő), saját felelősségre. Regisztrálni legkésőbb 2020. szeptember 16-ig lehet.

2020. szeptember 20. | 16:00 óra
Művészi tárlatvezetés a Lélek-kapuk című kiállításon

Helyszín: Triangulum Galéria

A Gutenberg téren található Triangulum Galériában tekinthető meg 2020. június 25. és 2020. szeptember 20. között Borbély Károly festőművész és fia, Borbély Máté üvegművész Lélek-kapuk című közös kiállítása. Az Ars Sacra Fesztivál keretében az alkotók vezetik körbe az érdeklődőket saját tárlatukon, Stummer Márton gitárművész közreműködésével. A programon csak regisztrált látogatók vehetnek részt. Regisztrálni legkésőbb 2020. 09. 16-ig.

Forrás: Fesztivál honlapja

Találatok száma: 2

Danubius Hotel Rába

Danubius Hotel Rába

Győr a találkozások városa: a négy folyó torkolatánál fekvő településen egymást érik a kulturális programok, és randevút adnak egymásnak a különböző történelmi korok. A rengeteg látványosság közül is kiemelkedik a gyönyörűen rekonstruált barokk belváros. Itt magasodik a Danubius Hotel Rába évszázados ... Bővebben

Kiemelt partner

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Land-Plan Étterem Győr

Land-Plan Étterem Győr

Étlapunkon megtalálhatók a magyar- és nemzetközi konyha specialitásai, különös tekintettel a halételekre. Van gyerkőcmenü és játszósarok is. Bővebben

Kiemelt partner

Belga Étterem és Söröző Győr

Belga Étterem és Söröző Győr

A legjobb választás Győrben, a barokk belváros szívében! Hangulatában és kínálatában is különleges a Belga Söröző és Étterem. Pikáns sörfalatok, rafinált előételek, zamatos levesek, bolondos belga saláták és Neptun birodalmának kincsein át hosszan érlelődik a Rábaköz tájjellegű, gazdagon körített ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
9027 Győr , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás