ArTúr Fesztivál 2019. Mezőtúri Művészeti Napok
Színes családi programokkal, neves fellépőkkel várjuk a látogatókat és az adományozókat!
Színes családi programokkal, neves fellépőkkel várjuk a látogatókat és az adományozókat!
Jégkaland a jégpályákon! Regisztrálj és érezd a mozgás pozitív energiáját!
Jégkaland a jégpályákon! Regisztrálj és érezd a mozgás pozitív energiáját!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Adventi programajánló
Adventi programajánló

ArTúr Fesztivál 2019. Mezőtúri Művészeti Napok


Mezőtúr városának különböző pontjain, gazdag, élőzenés, számos művészeti ágat bemutató programokkal kedveskedik látogatóinknak a 18. arTúr Fesztivál. Jellegét tekintve összművészeti fesztivál. Kortárs képzőművészeti és néprajzi kiállítások, táncművészeti, komolyzenei, népművészeti rendezvények, gyermekprogramok, színházi előadások gazdag kínálatából válogathatnak az idelátogatók. A fesztiválon minden program ingyenes!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

ArTúr Fesztivál és Túri Vásár 2019

2019. augusztus 6 - 11-én a város különböző pontjain

PROGRAMOK

2019. augusztus 6 - kedd

17:00    Fesztivál megnyitó - Közösségi Ház nagyterme

17:10    Erényi Albertné kiállítása - Közösségi Ház nagyterme
Dr. Erényi Albertné  a Batsányi-Cserhát Művészkör amatőr festője. 1977-2005-ig Mezőtúr pedagógusa volt, nyugdíjazása után Szombathelyre költözött, majd Torony községbe egy lakóparkba.Ennek hatására kezdett festeni, hiszen udvarukból látható az osztrák kis falu Rohonc, az Alpokalja, a Velemi Kápolna és Kőszeg. A festést autodidakta módon alkotótáborok, kurzusok alkalmából kitűnő festőművészektől tanulta. Szívesen festi a természetet, de újabb technikákat is próbálgat. Most Mezőtúron is bemutatja festményeit a városnak, barátainak, tanítványainak, ismerőseinek.

18:00    Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskola - Túri Fazekas Múzeum
Szeretettel hívunk mindenkit, aki ismeri, vagy szeretné megismerni a Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti  Iskola  hangszerkínálatát.  Kis  koncertünk  a  felszabadultság  jegyében  született, arra  hivatott,  hogy  kellemes  szórakozást  nyújtsunk  a  hallgatóságnak.  Megszólalnak  vonós, ütős, billentyűs, pengetős és fúvós hangszerek. Közben társastánc formációt is láthatnak az érdeklődők.

20:00    Kodály Spicy Jazz - Túri Fazekas Múzeum
Kodály Zoltán, a magyar népzene-kutatás és népdalgyűjtés egyik legjelentősebb képviselője újra népszerűvé tette a népdalokat.  Most eljött az idő, hogy Kodály legismertebb és legkedveltebb zenekari és kórusművei, valamint színpadi darabjai trendi, kreatív és lendületes megközelítésben újra eljussanak a mai fiatalokhoz. Kodály Zoltán népzenekutató-ként,  népdalgyűjtőként, zeneszerzőként  és  zenepedagógusként  is maradandót alkotott. Cséry Zoltán újragondolta és 21. századi szem-pontok alapján áthangszerelte Kodály Zoltán közismert műveit, vala-mint jazz zenével fűszerezte azokat.

2019. augusztus 7 - szerda

17:20    Egy szerelem melódiái zenés-verses est - Túri Fazekas Múzeum
A művészeti ágak összekapcsololódása mindig izgalmas, ezúttal Kakuk Móni versei hangzanak el, Benedekfi István kortárs zeneszerző 12 részes ciklusával. A zeneszerző mellett elődják Benedekfi Tünde zongoraművész,  Benedekfi Zoltán hegedűművész. A verseket tolmácsolja Presits Tamás színművész.

18:30    Barokk dallamok trombitára és orgonára - Római Katolikus Templom
Zsirmon Zsolt trombitaművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi tagozatán végzett. Zenész barátaival együtt, már fiatalon fontosnak tartotta a barokk zene stílusos és színvonalas interpretálását. A kétez res évek óta Szigetszentmiklóson tanít, ahol aktívan részt vesz a város zenei életében. Ezen tevékenységének elis meréseként Szigetszentmiklós városa Közművelődési Díjat adományozott részére. A koncerten hallható zeneműveket kifejezetten erre az alkalomra válogatta össze, a hely szelleméhez és hangulatához illő, ismert darabok szó lalnak meg. Orgonán közreműködik Csuka Ágnes Karolina - orgonaművész.

19:30    Acoustic Planet - Túri Fazekas Múzeum
Az Acoustic Planet célja, hivatása az igényes, minőségi élőzene népszerűsítése. Folyton bővülő repertoárunkban pörgős popzenei slágerek, pezsgő latin dallamok, s kellemes, lírai hangvételű dalok is megtalálhatóak.

21:30    arTúr kertmozi - Macskafogó (magyar-kanadai-NSZK animációs film, 96 perc, 1986) - Túri Fazekas Múzeum

2019. augusztus 8 - csütörtök

16:30    Kenderkóc Népi Játszóház- népi babakonyha és mosoda -Túri Fazekas Múzeum
Egy hagyományos népi konyha van berendezve a gyermekek részére, méretarányos bútorelemekkel. Asztal, lócák, kisszékek, tálalószekrény és egy teljesen élethű sparhelt. Mosoda: egy kerekes kút, mosóteknővel benne gyermekruhákkal. A „kimosott” ruhákat egy kis kerítésre tudják a gyerekek kiteregetni.

17:30    Szerelmem Sárdy - Közösségi Ház - nagyterem
Egyszereplős, egyfelvonásos operett, amely Sárdy János 20. századi híres bonviván életének nagyobb állomásait és legszebb dalait mutat-ja be egy nagymama titkos naplóján keresztül. Közben átható képet kapunk a múlt századi asszony-sorsról, és hogy a rohanó világunkban mennyire nem hallgatjuk meg egymást. Sárdy: Derzsi György

17:30    MintaPinty Zenekar - Túri Fazekas Múzeum
A MintaPinty zenekar egyéni ízzel és hangszerelés sel adja elő tematikus műsorait, melyekben saját szerzeményeinken kívül felcsendülhetnek már ismert gyer mekdalok is, mindig kiegészítve csipetnyi színházzal, játékkal, jelmezekkel, tánccal és nagyon sok nevetéssel.

18:30    Rozsdamaró Zenekar - koncert és táncház -Túri Fazekas Múzeum
A szegedi Rozsdamaró zenekar 2000-ben alakult. Magyar népzenét játszunk. Tagjaink: Csonka Ferenc, Lipták Dániel, Nagy Gábor, Králik Gusztáv, Kisgyőri Krisztián.

21:00    arTúr kertmozi - Szaffi (magyar rajzfilm, 76 perc, 1984)Túri Fazekas Múzeum

2019. augusztus 9 - péntek

17:00    Konyha - fesztiválszínpad
„A konyhában mindig jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!” - Ezzel a felkiáltással alapított zene-kart 2010 őszén Szepesi Mátyás énekes-gitáros-dalszerző. A csapat 2016-ban megnyerte az „év zenekara” címet a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutató döntőjén. A „Százszor visszajátszott” című szám néhány hét alatt a csapat eddigi legsikeresebb felvételévé vált. Ugyanezzel a szerzemény-nyel került be a banda a Dal 2019 műsorába.

18:00    Test - Lélek -  Szellem egyensúly - Városi Galéria
Tóth Attila masszőr: mozgásszervi és belszervi problémák kezelésével, Rácz Miklós: népi csontkovácsolással  és  Kötélné  Pályi  Gerda:  sorsfeladat  és  születési  adottságok  elemzésével  érkezik,  valamint Numerász Ivett okleveles jógaoktató is részt vesz az eseményen.

18:00    Vintage Dolls - Városi Oktatási Centrum
Az énekes trió és kísérő zenekara az 1930-as, 40-es évek híres többszólamú dalait dolgozza fel.A csapatot olyan ragyogó, nemzetközileg is díjazott énekesnők alkotják, mint Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes. Céljuk az, hogy ezt a régi, már-már elfeledett stílust megismertessék a közönséggel. Műsoruk hűen idézi meg a múlt század közepének zenei világát, a korra jellemző megjelenésbeli elemekkel ötvözve.

19:15    The Qualitons - fesztiválszínpad
A ’60-as, ’70-es évek hangzásvilágára épített, sajátos ízű funk-rock-beat zenéjük igazi unikumnak számít a hazai és európai könnyűzenei platformon. Koncertjeiket a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi.

20:00    Janza Kata - Városi Oktatási Centrum
EMeRTon-díjas magyar színésznő, musicalénekes. Rendszeres színházi és TV szereplései mellett nagy hangsúlyt fektet a vidéki és a határon túli fellépésekre is.

22:00    ISMERŐS ARCOK - fesztiválszínpad
A zenekar dalainak témái közt a legjellemzőbb gondolatok: a család, a hazaszeretet és a közösségben való létezés fontossága. A zenekar repertoárjában kizárólag saját szerzemények valamint nép-dal és versfeldolgozások szerepelnek.

2019. augusztus 10 - szombat

17:00    Vivace Kamarakórus - Római Katolikus Templom

17:00    Palmetta - fesztiválszínpad
A Palmetta zenekar mottója: „Ismerd meg a múltad, építsd a jövőt!”A formáció egy olyan örökséget szeretne megőrizni, mint a magyar népdal. Magyarország egyedülálló nép-dalcsokor birtokában van. A zenekar kemény, metálos zenére komponálja a népi hagyományos kiejtésben és formában lévő népdalokat. A modern rockzene és a hagyományőrzés összeillesztésével kívánják eljuttatni olyan rétegekhez is a népdalainkat, akik más körülmények között nem hallgatnak, nem hallgatnának ilyen stí-lusú zenét. Ezzel is életben tartva a magyar kultúra ezen részét!

17:00    Bűvész Show - Kézműves Ház (Petőfi út 56.)

18:00    XVII. Tisza ’83 Nyári Népzenei Továbbképzés Gálaműsora - Túri Fazekas Múzeum
A Tisza’83 Népzenei Tábor az ország legrégebbi, legnagyobb hagyományokkal rendelkező citerás tábora, ahová a határainkon túlról is érkeznek tanulni vágyók.A tábor fő hangszere a citera, azonban lehetőség van népi furulyát és népi éneket is tanulni.  A  gálaműsorban  az  egy  hét  alatt  megtanult  és  elsajátított  technikákat,  dallamokat mutatják be a táborozók a mezőtúriaknak.

18:20    Kacagó Bábszínház - Kézműves Ház (Petőfi út 56.)
A  mezőberényi  KACAGÓ  Bábszínház  vidám  perceket  hoz  kicsik  és  nagyok  számára egyaránt. Fő jellemzőjük a humor, a zene és a tanulságos mondanivaló.

19:00    Dalvarázs Együttes - Városi Színházterem
A  Túri  Vásár  előestéjén  19  órakor  veszi  kezdetét  a Dalvarázs  Együttes    16.  nyári  hangversenye.  Műsorunkon: opera, operett, musical részletek mellett, sanzonok, örökzöldek,  filmdalok és gospelek szerepelnek. Kitűnő énekeseinket 15  tagú  zenekar  kíséri,  sőt  meglepetés  vendégünk  is  lesz! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

19:10    Gypo Circus
2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a „Gypo Circus”-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a bal-káni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon  eddig  nem  hallott  hangzást felépítve.

22:00    EMELET
2013-ban végleg leköszönő Első Emelet zenekar két volt tagja,  Patkó  Béla  Kiki  és  Berkes  Gábor  létrehozták  az ΞMΞLΞT Projekt elnevezésű zenekart, azzal a céllal, hogy a régi dalaik ne vesszenek el. A név hallatán arra gondolhatnánk, hogy kizárólag a mél-tán ikonikus zenekar dalait hallhatják a koncertekre elláto-gató  ajongók.  Azonban  ez  nem  így  van.    Helyet  kaptak Patkó Béla Kiki régebbi és újabb szóló dalai is. Az ΞMΞLΞT Projekt , a mai kornak megfelelő elektroni-kus hangzásba öltöztette a nyolcvanas évek zenéjét úgy, hogy a dalok karakterei megmaradtak. Ők, a XXI. századi retró megtestesítői!

Koncert után: Retro Disco - fesztiválsátor

Forrás: az esemény honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Online jegyvásárlás

Közeli ajánlatok

East Fest Mezőtúr 2020
East Fest Mezőtúr 2020
  • Mezőtúr
2020.07.28. - 08.02.

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Jégkaland a jégpályákon! Regisztrálj és érezd a mozgás pozitív energiáját!
Várjuk gyerek- és családi programjainkra!  Aki tud támogassa jótékonysági akciónkat felajánlásaival!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás