Budapest koncert a Balatonnál az Akali Bor és Zene Fesztiválon!
Budapest koncert a Balatonnál az Akali Bor és Zene Fesztiválon!
A padlás című zenés játék lesz látható a Pannon Várszínház előadásában az Akali Borfesztiválon!
A padlás című zenés játék lesz látható a Pannon Várszínház előadásában az Akali Borfesztiválon!
AUER Fesztivál 2018 - Műsor és jegyvásárlás itt!
AUER Fesztivál 2018 - Műsor és jegyvásárlás itt!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!

Negyedik alkalommal rendezi meg a Mendelssohn Kamara-zenekar a Királynék Városában a világhírű, veszprémi születésű Auer Lipót hegedű-művész és zenepedagógus tiszteletére az Auer Fesztivált, augusztus 1 és 5. között. 2018-ban is kivételes zenei élmények részesei lehetünk Veszprémben, a IV. Auer Fesztivál eseményein. Ezúttal is több helyszínen várják a zeneszerető közönséget.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

AUER Fesztivál 2018, Veszprém

A rendező Mendelssohn Kamarazenekar célja Veszprém gyönyörű városába elhozni azokat a művészeket, akik a klasszikus zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.  

PROGRAM

Augusztus 1., szerda
HANGVILLA, NAGYTEREM – 20:00
Mozart-est Vásáry Tamással
MOZART: Don Giovanni – Nyitány K 527
MOZART: Esz-dúr zongoraverseny „Jeunehomme” K 271
MOZART: g-moll szimfónia K 550
Fejérvári Zoltán zongoraművész
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Vezényel: Vásáry Tamás

Augusztus 2., csütörtök
MEGYEHÁZA, SZENT ISTVÁN TEREM – 20:00
Az Auer Trió kamaraestje
HAYDN: G-dúr trió „Magyar rondó” No. 25, Hob.XV:25
BEETHOVEN: D-dúr trió „Szellem” No. 5 op. 70 No. 1
MENDELSSOHN: d-moll trió No. 1, Op. 49, MWV Q29
Az Auer trió tagjai:
Fülei Balázs zongoraművész
Kováts Péter hegedűművész
Varga István gordonkaművész

Augusztus 3., péntek
17:30
- MEGYEHÁZA, SZENT ISTVÁN TEREM -
Herczku Ágnes és zenésztársai Bartók estje
„A BARTÓKÉ”
Zene húros hangszerekre, ütőkre és énekszóra
Herczku Ágnes – ének
Kiss Péter – zongora
Szalai András – cimbalom
Szabó Dániel – cimbalom
Nikola Parov – gadulka, duda
Orczy Géza – ütősök
Herédi Zsombor – harmonika
A cimbalom átiratokat készítette: Szalai András

20:00 - HANGVILLA, NAGYTEREM
David Geringas és a Mendelssohn Kamarazenekar
MOZART: C-dúr divertimento K 157
SCHUMANN: a-moll gordonkaverseny op. 129
DVOŘÁK: Az erdő csendje op. 68
DVOŘÁK: É-dúr szerenád vonósokra op. 22
Gordonkán közreműködik és vezényel: David Geringas
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

Augusztus 4., szombat

17:30 - MEGYEHÁZA, SZENT ISTVÁN TEREM
Kállai Vonósnégyes
MOZART: C-dúr „Disszonancia” vonósnégyes K 465
PUCCINI: Krizantémok – vonósnégyes
VERDI: é-moll vonósnégyes
A Kállai vonósnégyes tagjai:
Kállai Ernő – hegedű
Szajkó Géza – hegedű
Dráfi Kálmán – brácsa
Balázs István – gordonka

20:00 - HANGVILLA, NAGYTEREM
The Klezmatics
A new york-i székhelyű „Klezmatics” igazi „szupersztár” együttes, az egyedüli Grammy-díjas klezmer zenekar a világon. A Carnegie Halltól a világ leghíresebb koncerttermein át a legrangosabb nemzetközi fesztiválokig már mindenütt felléptek fennállásuk 30 éve alatt. Olyan vendégművészek tisztelték meg közreműködésükkel őket, mint például Itzhak Perlman.

Augusztus 5., vasárnap

17:30 - HANGVILLA, NAGYTEREM
A Gárdonyi Kamarazenekar koncertje
A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését.

20:00 - HANGVILLA, NAGYTEREM
Gidon Kremer, Yulianna Avdeeva, Giedre Dirvanauskaite és a Mendelssohn Kamarazenekar
WEINBERG: Hegedű-zongora szonáta op. 136
WEINBERG: Trió zongorára hegedűre és gordonkára op. 24
szünet
„SILVESTROV ÉS SCHUBERT TALÁLKOZÁSA”
SILVESTROV: Öt darab hegedűre és zongorára
SCHUBERT: a-moll szonatina op. 137 (Michail Tsinman átirata hegedűre és zenekarra)
Gidon Kremer - hegedű
Yulianna Avdeeva - zongora
Giedre Durvanauskaite - gordonka
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar

A művészek:

Gidon Kremer
Gidon Kremer sok évtizede egy élő legenda, Karajan szerint a világ legjobb hegedűse. David Ojsztrah legkiválóbb tanítványaként mindent elért, amit csak lehetett, rögtön lábainál hevert a világ, mindenütt őt akarták hallani. Mi a titka, hogy azóta is szenzációszámba megy minden új koncertprogramja, s hogy hegedűtechnikája nemhogy kopott volna, de még csillogóbb, még letisztultabb és még egyénibb lett az évek alatt? Talán az, hogy a rutinnak sosem enged, állandóan kutat, gyakorol és a legkülönbözőbb, szintén világklasszis művészekkel kamarázik. Az újra mindig nyitott Kremer számára Schnittke, Gubaidulina, Arvo Pärt, Auerbach mind „háziszerzők”. Felsorolni sem lehet lemezeit, de az általa bemutatott új műveket sem. Nincs olyan jelentős karmester Bernsteintől Abbadoig, Muti-tól Harnoncourtig, aki ne hívta volna szólistának együtteséhez rendszeresen. 
Most Veszprémbe látogat, hogy Auer szülővárosában „Silvestrov találkozása Schuberttel” címmel adjon koncertet a veszprémi székhelyű Mendelssohn Kamarazenekar, valamint Yulianna Avdeeva és Giedre Dirvanauskaite közreműködésével.

David Geringas
David Geringas üstökösként robbant be a nemzetközi koncertéletbe amikor 1970-ben megnyerte a moszkvai Csajkovszkij-versenyt, s az egykori Rosztropovics-növendéket azóta is a világ vezető csellistái között tartják számon. Előadásmódját az intellektuális következetesség mellett kivételes hangi érzékenység, briliáns technika és hallatlan stílusérzék jellemzi. Közel 100 CD-je jelent már meg, közülük több is a legnagyobb nemzetközi elismerésben részesült. Rendszeresen tűzi műsorra mai szerzők – nagyrészt neki ajánlott – csellóműveit, s mindeközben nagy elhivatottsággal neveli az új csellista generációkat (köztük találjuk például Gustav Riviniust, Sol Gabettát is), többek között a híres moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium tiszteletbeli professzoraként. 
Ezen az estén a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével a nyitó Mozart divertimento után romantikus műveket hallunk előadásában és vezényletével, hiszen évek óta karmesterként is ünnepelt vendége a világ koncertpódiumainak. Avatott kezei alatt felcsendül Schumann Csellóversenye, és egy Dvořák-költemény „Az erdő csendje” címmel, a hangversenyt pedig Dvořák vonósokra írt csodálatos Szerenádja zárja.

Vásáry Tamás
Vásáry Tamás koncertjei mindig emlékezetessé válnak. Nála a külsőségektől mentes megközelítésen és az előadott mű tökéletes ismeretén felül a mély és őszinte átélés olyan természetes módon ötvöződik, mely a mai sikerhajhászó művészvilágban unikumnak számít. Ezen az estén is teljes biztonsággal ülhetünk be a nézőtérre abban a hitben, hogy nem kísérletezést fogunk hallani, hanem egy sok évtized alatt kiérlelt és letisztult interpretációban lesz részünk, miközben mindannyiunk egyik legkedvesebb zenekari művét, a „nagy” g-moll szimfóniát élvezhetjük. 
Ha a zongorista-karmester Vásáry pálcája egy zongoraművészt is instruál a színpadon, akkor tudhatjuk, jelentős művész ül a zongoránál. Fejérvári Zoltán a híres magyar zongoraiskola új neveltje, a Montreáli Zongoraverseny győztese, akit szárnyaló nemzetközi karrierje közben sikerült Veszprémbe meghívnunk, hogy – Alfred Brendel szavaival – a világ egyik legnagyobb csodáját, az ún. „Jeunehomme” zongoraversenyt adja elő.  Nemzedékek izgalmas találkozása és Mozart szelleme együtt lesznek jelen ezen a koncerten.

The Klezmatics
A new york-i székhelyű „Klezmatics” igazi „szupersztár” együttes, az egyedüli Grammy-díjas klezmer zenekar a világon. A Carnegie Halltól a világ leghíresebb koncerttermein át a legrangosabb nemzetközi fesztiválokig már mindenütt felléptek fennállásuk 30 éve alatt. Olyan vendégművészek tisztelték meg közreműködésükkel őket, mint például Itzhak Perlman.
Úttörő munkásságuk eredménye, hogy az eredetileg a közép-európai zsidóság egyedi zenéjének számító klezmer az egész világon népszerűvé vált, ráadásul úgy, hogy a tradíciót megőrizve, egzotikus hatásoknak engedve új színeket is kevertek hozzá. Világzenének is hívhatjuk zenéjüket, hiszen balkáni, latin és afrikai ritmusok, hangzások, dallamok is fellelhetők stílusukban. 
Az Auer fesztiválon való fellépésük azt is megvilágítja, milyen zenéket is hallhatott kisgyermekként szülővárosában, Veszprémben a zsidó származású, világhírűvé vált hegedűpedagógus, hegedűművész és karmester, Auer Lipót.

Online jegyvásárlás


2018.08.01. - 2018.08.05.
Találatok száma: 1

Hotel Magister

Hotel Magister

A Hotel Magister szálloda jellegű modern épülete Veszprém egyetemi városrészében, a belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben helyezkedik el. Igényesen berendezett 2 ágyas és 2x2 ágyas ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Auer Fesztivál Veszprém 2018. Online jegyvásárlás