Várjuk a történelmi belvárosban található gyönyörű szállodánkban.
Várjuk a történelmi belvárosban található gyönyörű szállodánkban.
Dumafüred előadások és jegyek 2018
Dumafüred előadások és jegyek 2018
Balatonfüredi látnivalók, városnéző pihenés történelmi szállodánkban, az Astoria Hotelben

Balatonfüred számos nevezetességet kínál a városba látogató vendégeinek. A város népszerű turisztikai központ Veszprém megyében és a Balaton parti települések között egyedülálló természeti és épített környezetének köszönhetően. A patinás Astoria Hotel, amely önmagában is a város egyik látnivalója - a szálloda volt az egykori Dőry-villa - balatonfüredi városnézésre várja a vendégeket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Tegye meg, hogy a szürke hétköznapokból néhányat színessé varázsol Balatonfüreden, amelyhez az Astoria Hotel*** és Étterem kiváló segítséget nyújt Önnek.

Városi Múzeum

A néhai fürdőigazgató villája, négy nagyobb téma: a közlekedés, a gyógyfürdő, az Anna-bál és a színház köré csoportosítva mutatja be Balatonfüred reformkori történetét. A múzeum épületében kap helyet a Helytörténeti Gyűjtemény gazdag könyvtárával, valamint a Látogatóközpont.

Jókai Mór Emlékház

Jókai Mór 1870-ben épült villában írta a máig talán legnépszerűbb regényét, az Aranyembert, és más, a Balatont népszerűsítő novelláit. Az emlékház egyedülálló bepillantást enged a Jókai Család füredi mindennapjaiba, felidézi társasági életük hangulatát.

Vaszary-villa

A hányattatott sorsú épület a 2010-re megvalósult restaurálással Balatonfüred egyik legrangosabb és legjelentősebb épülete lett. A főként képzőművészeti alkotásokat bemutató épületegyüttesben a kiállításokat irodalmi, zenés és előadói estek kísérik, sőt, egy-egy alkalommal neves közéleti személyiségek, művészek vezetésével haladhatunk végig a villa csodálatosan felújított épületében.

A Vaszary Villa az egész család számára tartalmas szórakozást ígér; a tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások hat éves kortól kínálnak különleges programot a kicsiknek, míg a felnőtt látogatók igényes időtöltéséről a Vaszary Kávézó és a Vaszary emlékeket és relikviákat is árusító Vaszary Könyvesbolt gondoskodik

Blaha Lujza nyaralója

A „nemzet csalogányaként” emlegetett Blaha Lujza nyaralója 1861-ben épült, ma Blaha Lujza Hotel és Étterem

Horváth-ház

Itt rendezték 1825-ben az első Anna-bált. 1798-ban épült copf stílusban. Ma lakások, üzletek találhatók benne.

Kossuth Lajos savanyúvíz forrás, ivócsarnok

A Szívkórház előtti téren található ivócsarnokban a híres balatonfüredi savanyúvizet kóstolhatják meg a vendégek és a gyógyulni vágyók. A csarnok 1800-ban épült klasszicista stílusban, majd 1853-ban átépítették.

Állami Szívkórház

1869-71. között épült, számos híres politikus, tudós, költő lelte gyógyulását a falai között.

Füredi Panteon

Balatonfüredhez kötődő híres írók, művészek, tudósok emléktáblái tekinthetők meg.

Tagore sétány és emlékfa park

Névadója a Nobel díjas hindu költő, Rabindranath Tagore, aki 1926 őszén a Szívkórházban nyerte vissza egészségét. A sétány elején emlékfája és szobra látható. Az emlékfa parkban híres költők, politikusok, tudósok ültettek fát.

Dőry Villa

A 2004 nyarára felújított szálloda már a két világháború között is Astoria néven működött. A felújítás után Balatonfüred egy nevezetessége vissza¬kapta eredeti arculatát, szépségét.

Széchenyi-kastély

1790-ben épült, ma Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola.

Kisfaludy Galéria

A galéria épületét az 1800-as években a tihanyi Bencés Apátságtól Neumann Lázár bérelte, az épület vendéglő volt. 1914-ben megkezdték a vendéglő „mozgó színházzá” alakítását, azaz mozi és színi előadások céljára építették át ruhatárral, cukrászdával. 2004-ben a Balaton-part Ékköve projekt keretében átalakították, a képzőművészet otthona lett.

Arácsi Népház (Lóczy Lajos u. 60)

Állandó kiállításai

• Postatörténeti kiállítás
• Schneider Ferenc trófeagyűjteménye
• Ásvány- és kőzet kiállítás Schneider Ferenc, Kutas Árpád és Dr. Cserny Tibor gyűjteményeiből

Hajóállomás

A hajókikötőből április közepétől október közepéig naponta közlekednek a hajók a nagyobb Balaton parti településekre.

Templomok

Római katolikus (Vörös) templom
Mise: vasárnap: 9.00, 19.00

Arácsi Katolikus Templom
Mise Messe: Vasárnap: 11.00

Evangélikus templom
Istentisztelet: Vasárnap: 9.00

Református Fehér Templom
1829-ben épült klasszicista stílusban.
Istentisztelet:Vasárnap: 9.30

Arácsi Református templom
Istentisztelet: Vasárnap: 10.00

Kerektemplom és Galéria

1841-46. között épült klasszicista stílusban, a templom alagsorában felújított galéria nyáron otthont ad képzőművészeti kiállításoknak.
Mise: Vasárnap: 11.00

Szt. Mihály (Papsoka) templom romjai

Romjai a 12-13. századból származnak,
a Balatonszőlős felé vezető úton található.

Lóczy-barlang

A közel 150 m hosszú és 20 m mély – formakincsét tekintve – különleges mészkő barlang a Balaton világhírű kutatója, id. Lóczy Lajos nevét viseli.

Koloska-völgy

A Koloska forrás mellett pihenő és főzőhelyet, szalonnasütő helyeket, erdei tornapályát és erdészeti, természetvédelmi tanösvényt alakítottak ki. Turista útvonallal jelzett.

Jókai kilátó – Tamás-hegy

A Tamás-hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a környező településekre.

Kiserdő

Az 1831-ben épült első Dunántúli Magyar Nyelvű Kőszínház megmaradt oszlopai tekinthetők meg. A Kiserdőben játszótér és teniszpályák várják a kikapcsolódni vágyókat.

Gombás kúria

A copf stílusban a XVIII. sz. végén készült épület eredetileg nemesi bor¬házként, ma kúria hotelként üzemel.

Találatok száma: 2

Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

A szálloda Balatonfüred reformkori történelmi városrészében található gyönyörű, patinás környezetben. A szálloda épülete 1868-ban nyaralónak épült romantikus stílusban. Balatonfüred egyik legszebb és ...


GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Panziónk a város központjában, egy csendes, kis forgalmú zsákutcában fekszik, ahonnan a strand, a Tagore sétány 10-15 perces kényelmes sétával közelíthető meg. Összesen 10 klímás szobában, 26 ...
Találatok száma: 1

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a ...