
A Tihanyi Gardália több mint egy rendezvény, ez a Balaton őszi ünnepe, ahol a tó, a halászat és a tihanyi közösség múltja és jelene találkozik. Három napon át minden a balatoni hal körül forog Tihanyban. Frissen sült finomságok, jégágyról kínált ínyencségek, balatoni borok, zenék, kézműves portékák és baráti hangulat mindenütt.
Kiemelt ajánlat
A Tihanyi Gardália több mint egy rendezvény, ez a Balaton őszi ünnepe, ahol a tó, a halászat és a tihanyi közösség múltja és jelene találkozik. Három napon át minden a balatoni hal körül forog Tihanyban. Frissen sült finomságok, jégágyról kínált ínyencségek, balatoni borok, zenék, kézműves portékák és baráti hangulat mindenütt.
Kiemelt ajánlat

A Tihanyi Gardália több mint egy rendezvény, ez a Balaton őszi ünnepe, ahol a tó, a halászat és a tihanyi közösség múltja és jelene találkozik. Három napon át minden a balatoni hal körül forog Tihanyban. Frissen sült finomságok, jégágyról kínált ínyencségek, balatoni borok, zenék, kézműves portékák és baráti hangulat mindenütt.
Kiemelt ajánlat

Frissen sült, még szinte sercegő tepertő; hagyományos és különleges pálinkák sora; egész délután át tartó kézműves vásár és izgalmas műsor. Mindezek várnak az érdeklődőkre Mórahalmon, a Pramonád téren remek hangulattal megfűszerezve 2025. november 22-én a X. Mórahalmi Pálinka- és Tepertőfesztiválon. A rendezvény színes és izgalmas délutáni programot kínál a fesztiválra látogatók számára.
Frissen sült, még szinte sercegő tepertő; hagyományos és különleges pálinkák sora; egész délután át tartó kézműves vásár és izgalmas műsor. Mindezek várnak az érdeklődőkre Mórahalmon, a Pramonád téren remek hangulattal megfűszerezve 2025. november 22-én a X. Mórahalmi Pálinka- és Tepertőfesztiválon. A rendezvény színes és izgalmas délutáni programot kínál a fesztiválra látogatók számára.

Frissen sült, még szinte sercegő tepertő; hagyományos és különleges pálinkák sora; egész délután át tartó kézműves vásár és izgalmas műsor. Mindezek várnak az érdeklődőkre Mórahalmon, a Pramonád téren remek hangulattal megfűszerezve 2025. november 22-én a X. Mórahalmi Pálinka- és Tepertőfesztiválon. A rendezvény színes és izgalmas délutáni programot kínál a fesztiválra látogatók számára.

XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.
XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.

XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.

A negyedik Vadkolbász és Borfesztiválon 2025. december 6-án a csapatok a kóstolóponton különböző fajta vadhúsokból készítik a kolbászokat sütve, főzve, grillezve vagy kemencében. A rendezvény célja, hogy a nagyközönség is megkóstolhassa eme páratlan ízvilággal rendelkező, különleges élvezeti értékkel bíró, vadhúsokból készített ételkülönlegességeket. A finom falatok mellé, kiváló borok kóstolására is lehetőség lesz. Nemesnádudvari borászok mellett idén is lesznek vendégborászok, akik más tájegységek borait hozzák el, ami még fokozza az ízek, élvezetek mámorát.
A negyedik Vadkolbász és Borfesztiválon 2025. december 6-án a csapatok a kóstolóponton különböző fajta vadhúsokból készítik a kolbászokat sütve, főzve, grillezve vagy kemencében. A rendezvény célja, hogy a nagyközönség is megkóstolhassa eme páratlan ízvilággal rendelkező, különleges élvezeti értékkel bíró, vadhúsokból készített ételkülönlegességeket. A finom falatok mellé, kiváló borok kóstolására is lehetőség lesz. Nemesnádudvari borászok mellett idén is lesznek vendégborászok, akik más tájegységek borait hozzák el, ami még fokozza az ízek, élvezetek mámorát.

A negyedik Vadkolbász és Borfesztiválon 2025. december 6-án a csapatok a kóstolóponton különböző fajta vadhúsokból készítik a kolbászokat sütve, főzve, grillezve vagy kemencében. A rendezvény célja, hogy a nagyközönség is megkóstolhassa eme páratlan ízvilággal rendelkező, különleges élvezeti értékkel bíró, vadhúsokból készített ételkülönlegességeket. A finom falatok mellé, kiváló borok kóstolására is lehetőség lesz. Nemesnádudvari borászok mellett idén is lesznek vendégborászok, akik más tájegységek borait hozzák el, ami még fokozza az ízek, élvezetek mámorát.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.
2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.