Óriási élmények egy mini világban!
Óriási élmények egy mini világban!
A Carbonában jut majd idő egymásra és a szórakozásra is.
A Carbonában jut majd idő egymásra és a szórakozásra is.
Soproni Szieszta 2018-ban - gazdag programkínálattal!
Soproni Szieszta 2018-ban - gazdag programkínálattal!
Téli pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Téli pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat

2017. évben immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált 2017. február 25-én, szombaton. A fesztivál Kapuvár nevezetes ételét a kapuvári böllérmájat népszerűsíti. A kulturális programok mellett a gasztronómiáé lesz a fő szerep, ezért várják főzőcsapatok jelentkezését. A kilátogató vendégeket fűtött rendezvénysátor, frissen készült böllérmáj és kitűnő italok várják!

Cím: 9330 Kapuvár , Kapuvári Sport Egyesület sporttelepe-fűtött rendezvénysátor

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál 2017

PROGRAMOK
A programokat konferálja: Nagy Noémi
9.00 Megnyitó
- Pető István Venesz-díjas mesterszakács, Magyar Nemzeti
Gasztronómiai Szövetség örökös elnöke, Szabadtűzi Lovagrend
zsűribizottság vezetője – zsűrielnök
- A verseny indítása a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások
díszlövésével indul
10.00 Résztvevő amatőr főzőcsapatok bemutatkozása
11.30 Hanság Big Band Egyesület
13.00 Pintér László operetténekes műsora
13.45 Hajnalcsillag dalkör
14.15 Kapui Zsófia, Stift Cynthia, Szücs Ákos
15.15 Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület
16.00 Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Hámori György
polgármester köszöntője, eredményhirdetés, díjak kiosztása
17.00 POSTÁS JÓZSI mulatós nóta énekes műsora
KULTURÁLIS MŰSOR FELLÉPŐI:
- FŰTÖTT RENDEZVÉNYSÁTOR -
A fenti rendezvényekre a belépés díjtalan. Vendéglátás és böllérmáj vásárlás egész nap!

Meghívó- versenykiírás

Időpontja : 2017. február 25. szombat .
Helyszín : Kapuvári SE. Sporttelepe, Kapuvár, Győri út 3. - fűtött rendezvénysátorban
A kulturális programok mellett a gasztronómiáé lesz a fő szerep , ezért várjuk főzőcsapatok jelentkezését.

Kategóriák :

1. Kapuvári böllérmáj készítése . Minden csapatnak kötelező készíteni a szervezőktől térítésmentesen kapott 2kg. máj és 1 kg. velő felhasználásával. / Aki csak házi sütemény kategóriában indul annak természetesen nem kell. /

2. Egyéb szabadon választott étel kategória. Az induló csapat maga dönti el, hogy az általa hozott alapanyagok felhasználásával milyen ételt készít. Lehet családi recept , táj-jelegű , népi stb.

3. Házi sütemény készítő kategória . Otthon vagy a helyszínen elkészített sütemények .

A szervezők 2 db. sörasztal garnitúrát, vizet biztosítanak a versenyző csapatok számára.
Kiegészítő eszközökről és egyéb alapanyagokról a csapatok maguk gondoskodnak.
Mindegyik kategóriát a zsűri külön értékeli és díjazza.

Díjak : Fődíj –vándorserleg. Aranyminősítés, ezüstminősítés, bronzminősítés és különdíjak.

A versenyre nevezési díj nincsen !

Zsűri : a Szabadtűzi Lovagrend zsűrijogú lovagjai. Zsűrielnök : Pető István Venesz Díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke, a Szabadtűzi Lovagrend zsűribizottság vezetője.

Részletes ismertető :

Az induló csapat egy képviselője találkozik a szervezőkkel reggel 8 és 9 óra között. A regisztráció és az alapanyagok átvétele után, elfoglalja az előzőleg kisorsolt főzőhelyet, előkészül a főzéshez.
Csapatok összetétele : a csapat egy vezető szakácsból és korlátlan számú segítőből áll.
A zsűrielnök ismerteti a szabályokat, és a Gartai Muskétások díszlövésével kezdetét veszi a verseny.
A főzés során a zsűri többször is felkeresi a csapatok főzőhelyeit, ellenőrzi a higiéniát, ötletességet, az étel elkészítésének menetét. Csak helyben elkészített ételeket lehet zsűrizésre ajánlani. A zsűri időpontot határoz meg, az étel zsűrizésére. Aki többféle ételt is készít, kérheti az ételek különböző időpontban történő értékelését. Az értékelés során a zsűrinek egy adag ételt kell feltálalni. A zsűri értékeli a főzőhely kialakítását és a tálalást is.
A sütemény kategóriában induló versenyzők 10 és 11 óra között adhatják le az otthon vagy a helyszínen elkészített süteményeiket. Süteményből 5 db.-ot tortából egész tortát kell leadni.

Zsűrizés : nemzetközileg elfogadott zsűrizési szempontok alapján. 100-91 pont között arany fokozat, 90-81 pont között ezüst fokozat, 80-71 pont között bronz fokozat.

Az elkészített ételeket értékesíteni tilos !

Minden csapat saját felelősségére indul a versenyen.


Megjegyzés az időpontokhoz:

Forrás: A verseny Facebook oldala

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Böllérmáj Fesztivál 2017

Programajánlat

Kapuvári programok 2017
Kapuvári programok 2017
  • Kapuvár
2018. január 20.
Gasztronómiai programok Debrecen 2017
Gasztronómiai programok Debrecen 2017
  • Debrecen
2017.01.01. - 12.31.
Gasztronómiai programok Balatonfüreden 2017/2018
Gasztronómiai programok Balatonfüreden 2017/2018
  • Balatonfüred
2018. április 28.
Vonyarci Boros Forgatag 2018
Vonyarci Boros Forgatag 2018
  • Vonyarcvashegy
2018. július 25 - 29.