Céges rendezvényhelyszín Győrben: csapatépítés, konferencia, terembérlés, tréning, üzleti reggeli!
Céges rendezvényhelyszín Győrben: csapatépítés, konferencia, terembérlés, tréning, üzleti reggeli!

2018. február 10-én rendezik meg a IV. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált. Az esemény Kapuvár nevezetes ételét a kapuvári böllérmájat népszerűsíti. A kulturális programok mellett a gasztronómiáé lesz a fő szerep, ezért várják főzőcsapatok jelentkezését. A kilátogató vendégeket fűtött rendezvénysátor, frissen készült böllérmáj és kitűnő italok és ételek várják!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 9330 Kapuvár , Kapuvári Sport Egyesület sporttelepe-fűtött rendezvénysátor

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

2018. évben immár negyedik alkalommal lesz Kapuváron Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál.

Időpontja : 2018. február 10. szombat

Helyszín : Kapuvár KRESZ park , Kapuvár, Hidászi u . - fűtött rendezvénysátorban

Mint minden évben, most is a gasztronómiáé lesz a fő szerep , ezért várjuk főzőcsapatok jelentkezését.

Kategóriák :
1./Kapuvári böllérmáj készítése . Minden csapatnak kötelező készíteni a szervezőktől térítésmentesen kapott 2kg. máj és 1 kg. velő felhasználásával. / Aki csak házi sütemény kategóriában indul annak természetesen nem kell. /

2./Egyéb szabadon választott étel kategória. Az induló csapat maga dönti el, hogy az általa hozott alapanyagok felhasználásával milyen ételt készít. Lehet családi recept , táj-jelegű , népi stb.

3./Házi sütemény készítő kategória . Otthon vagy a helyszínen elkészített sütemények .

A szervezők 2 db. sörasztal garnitúrát, vízet biztosítanak a versenyző csapatok számára.

Kiegészítő eszközökről és egyéb alapanyagokról a csapatok maguk gondoskodnak.

Mindegyik kategóriát a zsűri külön értékeli és díjazza.

Díjak : Fődíj –vándorserleg. Aranyminősítés, ezüstminősítés, bronzminősítés és különdíjak.

A versenyre nevezési díj nincsen !

Zsűri : a Szabadtűzi Lovagrend zsűrijogú lovagjai. Zsűrielnök : Pető István Venesz Díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke, a Szabadtűzi Lovagrend zsűribizottság vezetője.

Részletes ismertető :

Az induló csapat egy képviselője találkozik a szervezőkkel reggel 8 és 9 óra között. A regisztráció és az alapanyagok átvétele után, elfoglalja az előzőleg kisorsolt főzőhelyet, előkészül a főzéshez.

Csapatok összetétele : a csapat egy vezető-ből és korlátlan számú segítőből áll.

A zsűri elnök ismerteti a szabályokat, és a Gartai Muskétások díszlövésével kezdetét veszi a verseny.

A főzés során a zsűri többször is felkeresi a csapatok főzőhelyeit, ellenőrzi a higiéniát, ötletességet, az étel elkészítésének menetét. Csak helyben elkészített éteket lehet zsűrizésre ajánlani. A zsűri időpontot határoz meg, az étel zsűrizésére. Aki több féle ételt is készít, kérheti az ételek különböző időpontban történő értékelését. Az értékelés során a zsűrinek egy adag ételt kell feltálalni. A zsűri értékeli a főzőhely kialakítását és a tálalást is.

A sütemény kategóriában induló versenyzők 9 és 10 óra között adhatják le a zsűriszobában, az otthon vagy a helyszínen elkészített süteményeiket. Süteményből 5 db.-ot tortából egész tortát kell leadni.

Zsűriszoba mint a sütemények, mint az egyéb ételek tekintetében, a Hany Istók Kerékpáros Centrumban lesz.

Zsűrizés : nemzetközileg elfogadott zsűrizési szempontok alapján. 100-91 pont között arany fokozat, 90-81 pont között ezüst fokozat, 80-71 pont között bronz fokozat.

A „Legszebb főzőhely „ különdíját ismét a közönség szavazatai alapján ítéli oda a zsűri .

Az elkészített ételeket értékesíteni tilos !

Minden csapat saját felelősségére indul a versenyen.

A versenyzők gépkocsijának külön parkolót biztosítanak a szervezők, ezért kérjük a nevezéssel egy időben a gépkocsi rendszámát is közölni.

Nevezési határidő : 2018. február 01.

Minden csapatnak jó felkészülést és eredményes versenyzést kíván Kapuvár város polgármestere és a szervezők !

Forrás: a rendezvény közösségi oldala

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivál 2018 Kapuvár

Programajánlat

Vonyarci Boros Forgatag 2018
Vonyarci Boros Forgatag 2018
  • Vonyarcvashegy
2018. július 24 - 29.
Töröki Szárnyas Fesztivál 2018 Törökszentmiklós
Töröki Szárnyas Fesztivál 2018 Törökszentmiklós
  • Törökszentmiklós
2018. augusztus 3 - 4.
Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál 2018
Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál 2018
  • Fertőd
2018. augusztus 9 - 11.
Gasztronómiai programok Balatonfüred 2018
Gasztronómiai programok Balatonfüred 2018
  • Balatonfüred
2018.08.10. - 09.02.
Nyársapáti Lecsófesztivál 2018
Nyársapáti Lecsófesztivál 2018
  • Nyársapát
2018. július 21.