Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2020 Kapolcs

Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2020 Kapolcs

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
2020.05.29. - 06.01.

Színes, vidám kavalkád, egy varázslatos világ! Ez az utcaszínház! Különféle impulzusok, az utcákon és tereken folyamatosan újrateremtődő színpadok. Masír bandák, óriás bábok, gólyalábasok és artisták, pantomímesek, marionettek, vásári forgatag és zenei koncertek.

Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2020

A május 29-én nyitó Bondoró idén 6 különböző programhelyszínen mutatja meg nekünk az utcaszínház izgalmas világát. A Bondoró Porondon négy napon keresztül gólyalábasokkal, artistákkal és újcirkuszi formációkkal találkozhatnak a látogatók, de lesz tűz show és bohóc show, valamint marionett előadások is.

A Bondoró Fesztivált az utcaszínház világának varázslatos hangulata ihlette. A Balaton-felvidék szívében, Kapolcson, a Malomsziget és a Petőfi utca mesebeli helyszínén kel életre a Bondoró színes, vidám kavalkádja. Négy nap alatt, több, mint 100 programmal várjuk a nagyérdeműt!

Különféle impulzosok, az utcákon és tereken folyamatosan újrateremtődő színpadok, meghökkentő pillanatok! Óriásbábok, gólyalábasok, artisták, bábjáték, masírbandák, pantomímesek, marionettek, koncertek, kiállítások, vásári forgatag és különböző gasztronómia csodák.

Gyere a Bondoróra és éldd meg velünk ezt a négy fantasztikus napot!

Színes, vidám kavalkád: A Bondorón minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arcodra. Jobbról érkezik egy masírbanda, míg balról a gólyalábasok vidám zászlójátéka kápráztatja el szemeidet. Az egyik kertben felcsendül az éppen induló koncert első akkordja és máris indulhat a buli. A vásári forgatagban szebbnél szebb portékák közül választhatsz és ínycsiklandozó finom falatokat kóstolhatsz. Amikor lemegy a nap, Kapolcs épületeit és égig érő fáit fényfestések színkavalkádja díszíti.

Színes, vidám kavalkád

Önfeledt és megismételhetetlen: A Bondorón bármi megtörténhet. Emberi beszélgetések a patak partján, éjszakába nyúló önfeledt szórakozás a kertekben vagy sosem látott, magával ragadó attrakciók. Itt minden egyszeri és megismételhetetlen. Művészeink teljes valójukat és személyiségüket beleadva tesznek meg mindent a Nagyérdemű elkápráztatásáért. Ne hagyd ki a Bondorót 2020-ban sem!

Önfeledt pillanatok

"Amikor a hegy lejön a szigetre": A Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2019-ben nagy sikerrel debütált Kapolcson. A névadó, Bondoró-hegy a település mellett húzódik. Számtalan cserfa ad árnyékot az arra kirándulóknak és kiterjedt barlangrendszere izgalmas felfedezni való helyeket rejt, csak úgy, mint ez a róla elnevezett fesztivál! Központi helyszínünk a kapolcsi Malomsziget, ahol az utcaszínház minden műfaja életre kel a fesztivál négy napja alatt, így nálunk még az is megtörténhet, hogy a hegy lejön a szigetre... vagy a sziget meg fel a hegyre.

Várunk Benneteket nagy szeretettel a II. Bondoró Utcaszínház Fesztivál, 2020. május 29. és június 1. között!

Töltsük együtt a pünkösdi hosszú hétvégét Kapolcson!

Mivel várunk?

Utcaszínház

Az utcaszínházi előadások repertoárja egy színes kavalkád. Utcaművészek – legyen zsonglőr, színész vagy tűzszínházas – sora teszi egyszerivé és megismételhetetlenné a produkciók hangulatát, melyhez extra fizikai adottságokra, folyamatos lélekjelenlétre és kiváló kommunikátori képességekre van szükségük. Az utcaszínház egy olyan szimbolikus közlésforma, melynek lételeme az azonnali rögtönzés és a viszonyokhoz való adaptálódás.

Cirkusz

A cirkusz eredetileg vándormutatványos csoportok kerek fellépő sátrát és műsorát jelentette. Jelenleg egy nagy hagyományokkal rendelkező előadó-művészeti ág. A modern cirkusz 1769-ben született meg, Londonban, amikor néhány akrobatikus mutatvánnyal, például erőművészekkel és kötéltáncosokkal együtt lovasgyakorlatokat mutattak be egy lovaglóiskolában. Ma a cirkusz a családi szórakozás egyik népszerű formája, ahol kötéltáncosok, zsonglőrök, bohócok, bűvészek, állatidomárok lépnek porondra. Műsorszámuk repertoárja több tucat attrakciót hordoz, akár csak a bűvészet, a kötéltánc, az egykerekűzés, a légtornász mutatványok, a zsonglőrködés, a hasbeszélés és még sok más varázslat.

Tűzszínház

A tűzszínház az utcaszínház egy különleges formája melyben az előadók izgalmas, játékos és akrobatikus képességekkel felvértezve, a tűz játékával együtt mutatják be a produkciót. Olyan összművészeti előadásokat tudnak megeleveníteni a színpadon, melyben a kortárs zsonglőr technikák, a mozgásszínházi elemek, a jelmezek és díszletek, a zene és a fény együtt találkozik.

Bábjáték

A bábszínház vagy bábjáték a színjátszás egyik legősibb formája, amelyet minden kor új hagyományokkal gazdagított. Afrikában, Kínában és Indiában már nagyon régen is bábokkal elevenítették meg a különböző mondákat és vallási történeteket. A reneszánsz korban kezdett elkülönülni a népi és az udvari bábszínház. A népi bábjátszás (betlehemezés, bábtáncoltatás) mellett egyik fő forma a vásári bábjáték. Rengeteg bábot különböztethetünk meg: ujjbábok, kesztyűbábok, óriásbábok, marionettek, bunraku bábok vagy akár árny- vagy laposbábok.

Marionett

A marionett bábuk és marionett színházak története évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza: már az ókori Egyiptomban, az antik Hellászban is játszottak velük, tartottak bábelőadásokat. Egyaránt szóltak gyerekeknek és felnőtteknek, egyszerű embereknek és uralkodók is nagy örömüket lelték bennük. A marionett játék egy felső mozgatású bábjáték. A zsinórok száma a rendező és a színész bátorságán múlik.

Koncertek

A koncert talán az a műfaj, amit a legkevésbé kell bemutatni. Ezek a produkciók olyan nyilvános és élő klasszikus, könnyű- vagy népzenei előadások, amelyeken zenei együttesek, szólóhangszeres vagy vokális művek előadóit, illetve az általuk előadott zeneműveket hallgathatják az érdeklődők. A Bondoró Fesztiválon koncertek kísérik az utcaszínházi attrakciókat, műfajait tekintve leginkább a jazz, a swing, a sanzonok, a latin-amerikai hangzásvilág, rezes bandák és a világzene.

Kiállítások

A Bondorón számos kiállítás lelhető fel. A „Nem létező tárgyak kiállítása” olyan tárgyakat és fogalmakat mutat be, melyek a mai világban abszurdnak és megmagyarázhatatlannak tekinthetőek, így akár azt is megtudhatjuk, hogy néz ki a „halvány lila dunszt” vagy milyen az, amikor „magam alatt vagyok”. Emellett a varázslatos kerámiák világába is elkalauzolja vendégeit a patak partjára, ahol több neves kerámikus munkája díszíti a területet. Láthatóak emellett festmények, fényképek és szobrok is, melyek természetesen az utcaszínház műfajaihoz igazodnak.

Street Food

A finom falatok teszik sokszor igazán emlékezetessé a rendezvényeket, hiszen ilyenkor alakulnak ki a legjobb beszélgetések. Ha már utcaszínház, akkor egyértelműen a street food műfaja is honos a Bondorón. A street food a konyha szíve-lelke, ezért egy város lakóinak jóléte, kulináris ízlése az utcai ételek sokszínűségében tárul fel leginkább. A street-food az elmúlt századokban mindig is volt a Kárpát-medencében, manapság pedig már mindenki ismeri a foodtruck fogalmát és nagy örömét leli az ínyenc falatok fogyasztásában is.

Vásári portékák

A magyar vásárok története egészen a honfoglalásig eredeztethető. Akkoriban cserevásárokat tartottak. A vásár szó iráni eredetű és a kezdetektől fogva „több ember közötti, meghatározott helyen lebonyolított árucserét” jelentett. Igazi vásártörténetünk I. István állam- és egyházszervező munkájával kezdődik. Az általa kijelölt vásárnap elnevezése lett a vasárnap. E vasárnapi vásárokat hetivásároknak is tekinthetnénk, bár ekkor még ez az elnevezés, illetve meghatározás nem terjedt el. Vásárainknak volt egy másik, a 15. század dereka óta használatos neve is, a sokadalom. Ez a „sokadalom” jellemző a Bondoró portékáira is, ahol a gyönyörű ékszerektől a kerámiákon át a bőrdíszműves termékekig és más használati tárgyakig minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere.

Programok

2020. május 29. péntek

Bondoró porond

17:00 - 17:30 Gólyalábas, óriásbábos, parádés, zenés nyitó ceremónia
17:30 - 18:00 Megnyitó
18:00 - 18:30 Mágustones - Masír banda
19:30 - 20:30 A Bondoró Fenevadjai - BAB Társulat
22:30 - 23:00 Kócos Tűzshow - Kócos Cirkusz

Bondoró színpad

20:30 - 22:00 Guča Partyzans Brass Band
23:30 - 1:00 Bra

Torkolat sörkert

23:30 - 1:00 DJ Hanzee

Bordűr bor és művészeti páholy

22:00 - 23:30 Juhász Gábor Trió

Mesekert

18:30 - 19:30 Békamenyecske - Álomzug Társulás

2020. május 30. szombat

Bondoró porond

10:30 - 11:00 A szőke Negró és a láncfűrész - Goldi, Goldman István
13:00 - 14:00 Egy másik játékos - Papito - Edgardo Gonzalez Calafell (Argentína)
14:00 - 15:00 Nyilvános Akasztás, avagy Sobri Jóska színre lép - Kajárpéci Vízirevü
16:00 - 16:30 Világjáró Marionettek - Sarkadi Bence
17:30 - 18:30 Toldi Legenda Historica - Boka Gábor Színháza
19:00 - 19:30 Kegyetlen Koppány, a Pannon tenger kalóza - Goldi, Goldman István
22:30 - 23:00 Swing Over Tűzshow - Freak Fusion Cabaret

Bondoró színpad

11:00 - 12:00 Mosó Masa Mosodája - Veronaki Zenekar
12:30 - 10:00 Bondoró Pilóta Program - Gólyalábas workshop Rumi Lászlóval
15:00 - 10:00 Bondoró Pilóta Program - Gólyalábas workshop Rumi Lászlóval
21:00 - 22:30 Ezt a programot hamarosan felfedjük! Gyere vissza!
23:30 - 1:00 Zuboly

Torkolat sörkert

10:00 - 12:00 Geotúra a Bondoró rejtelmes világába - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szervezésében
13:30 - 15:00 Swing és Jazz - Zrínyi Pop
21:00 - 23:00 Dalkultúraterjesztés - Fodor Shodor Balázs
23:00 - 24:30 Hanzee x Ebass

Virágzsó kert

11:30 - 12:00 Nemlétező tárgyak tárlata - Interaktív megnyitó
13:30 - 14:00 Interaktív Falvédő Kiállítás - Profán Románc - Zugmann Zoltán
17:00 - 17:30 Stop! Állj meg és nézz! - Mikropódium Családi Bábszínház
19:00 - 20:00 Caspyn és Öreg Gin master class & kóstoló - Shaun Bebington

Bordűr bor és művészeti páholy

13:00 - 14:00 Hahó Együttes
16:30 - 17:30 Nosnach Duó - Moser Ádám és Kertész Endre
18:30 - 19:30 Kardos-Horváth János
20:00 - 21:00 Sky Fanatic - Ska - Raggae - Funky

Mesekert

10:00 - 11:00 Egérparádé - Gulyás László Vándormuzsikus
12:00 - 13:00 - Kodzsugukila, a boszorkány - Danny Bain
15:00 - 16:00 A Hős Miklós - MárkusZínház
18:00 - 18:30 Világszám! -Dobronka Cirkusz
22:00 - 23:00 Lebegő világ képei - Led Puppets - Fény-Báb-Színház

Babra műhely

10:00 - 18:00 Bábkészítő műhely - Bor

2020. május 31. vasárnap

Bondoró porond

14:00 - 15:00 Bélaműhely Sound Art
16:00 - 17:00 Pulcinella kertészkedik - Ziránó Színház
17:30 - 18:30 Kajárpéci Otelló - Kajárpéci Vízirevü

Bondoró színpad

11:00 - 12:00 Buli van a suliban - A Kultúrpart Társulat
18:30 - 20:00 Szabó Balázs Mesemondó Est
21:00 - 22:00 Ezt a programot hamarosan felfedjük! Gyere vissza!
23:30 - 1:00 Firkin
 
Torkolat sörkert
 
21:00 - 23:00 Dalkultúraterjesztés - Fodor Shodor Balázs
23:00 - 24:30 Hanzee x Ebass
 
Virágzsó kert
 
13:00 - 13:30 A madarak nem alszanak - jelenetek a kertben - Ptah Színház - Mykola Bondarchuk (UA), Domonkos Ágnes
13:30 - 14:30 Vihula Mihailo - Gitárművész
17:30 - 18:30 Az élet egy tangó -Miquéu Montanaro (Franciaország) és Móser Ádám
 
Bordűr bor és művészeti páholy
 
13:30 - 15:00 Swing és Jazz - Zrínyi Pop
16:30 - 17:30 Farkas Izsák - Hegedűművész
20:00 - 21:00 InFusion Trió
 
Mesekert
 
10:00 - 11:00 A brémai muzsikusok - Szamárfül Projekt
12:00 - 13:00 A székely menyecske és az ördög - Fabók Mancsi Bábszínháza
15:00 - 16:00 Vitéz László a világ végén - Fekete Dávid
17:00 - 18:00 Tiszavirág - Barboncás Társulat és Ágoston Béla
20:00 - 21:00 Azért a kis bolondságért - Fabók Mancsi Bábszínháza
 
Babra műhely
 
10:00 - 18:00 Bábkészítő műhely - Boráros Milada
2020. június 1. hétfő

Bondoró porond

11:00 - 11:30 Zoknikaland, avagy hová tűnt Egon? - Ptah Színház - Mykola Bondarchuk (UA), Domonkos Ágnes
14:00 - 15:00 Langaléta Lovagok - Langaléta Garabonciások
16:30 - 17:00 Ünnepélyes záró felvonulás

Bondoró színpad

1:30 - 12:30 Bondoró Pilóta Program - Gólyalábas workshop Rumi Lászlóval
15:00 - 16:00 Rájátszás - Beck Zoltán (30y), Egyed Péter (Óriás), Kollár-Klemencz László (Kistehén), Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Jancsovics Máté, Grecsó Krisztián, Háy János, Kemény István és alkalmi vendégeik
17:00 - 18:30 Müller Péter Sziámi AndFriends feat Oláh Gipsy Beat

Torkolat sörkert

13:00 - 14:00 Utcazene, spirituális drum'n'bass - Pantrick and Friends

Virágzsó kert

12:00 - 13:00 Vázsonyi János szaxofonművész

Bordűr bor és művészeti páholy

12:00 - 13:00 Merics Nikolett - sanzonénekesnő

Mesekert

10:00 - 11:00 Az Aranyhal - Gulyás László Vándormuzsikus
12:00 - 13:00 A Nap és a Hold megszabadítása - Roma mesék a világ elejéről - Évkerék Társulat

Babra műhely

10:00 - 18:00 Bábkészítő műhely - Boráros Milada

Állandó programok

Variációk Irtókapára / Tóth György Kiállítása (Molnárház)    

Profán Románc / Falvédő Kiállítás (VirágZsó Kert) 

Nemlétező Tárgyak Kiállítása (VirágZsó Kert)

Patakon innen, agyagon túl (Patakparti Kiállítás)

Műemlék Körhinta (Torkolat)

Kádár Ferkó Fotószínháza (Sétány)

Stubnya Béla mímes játéka (Faluhíd)

Nyitott Műterem, avagy Bohém Patakparti Montmartre Kapolcson (Oskola)

Paralel / Utcaszínházi komédia (Sétány)

Játszóház Projekt / modern társasjátékok játékmesterrel (Babra Műhely)

Paprika Jancsi Csúzlizdája  /  vásári vurstlis, egyedülálló szerkezet (Sétány)

Tintaló Cirkusz / A Tintaló Társulás aprócska porondja (Sétány)

Molnár Ákos Buborékbűvölő  /  Pukkanó és durranó, levegőben szálldosó buborékvarázs (Sétány)

Gombor József Vándorpiktor (Sétány)

Jegyek:

Napijegy bármelyik napra
4 000 Ft

Early Bird jegyárak limitált számban!

Diákjegy: 1 900 Ft
(7-25 éves korig, igazolvánnyal)

Nyugdíjas jegy: 1 900 Ft
(igazolvánnyal)

Családi jegy bármelyik napra
8 500 Ft

Early Bird jegyárak limitált számban!

2 felnőtt és 2 gyermek részére

Gyermekeknek 6 éves korig díjmentes

Bérlet - kétnapos hétvégi jegy
6 200 Ft

Early Bird jegyárak limitált számban!

2020. május 30-31. között
(szombat és vasárnap)

Bérlet - négynapos
11 000 Ft

Early Bird jegyárak limitált számban!

A fesztivál teljes idejére

2020. május 29. és 2020. június 1. között

  • Elővételes kedvezményes Jegyek: 2020. január 27-től május 28-ig
  • Helyszíni Jegyvásárlás: május 29-től június 1-ig

 


2020.05.29. - 2020.06.01.
Online jegyvásárlás
Találatok száma: 1

Aliz Apartman és Nyaralóház

Aliz Apartman és Nyaralóház

Pihenjen a Balaton északi partján, a Hegyestű lábánál fekvő csendes kis községben, Zánkán az Aliz Apartmanban. Családok, baráti társaságok számára egyaránt kényelmes pihenést biztosít. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 1 900 Ft -tól 8 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolódó témák:
Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 900 Ft -tól 8 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Kontakt személy:
Virág Erzsébet
Fesztiváligazgató
Szendrei Virág Zsófia
Projekt menedzser
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG