Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
Programok online jegyvásárlási lehetőséggel

Terepre fel! Tereptriatlon egyéni-, váltó- és terepfutó versenyek a felsőtárkányi Szikla-forrás tónál. 26. alkalommal indul útjára az Egri Triatlon Klub sportolói által szervezett Bükk Kapu tereptriatlon- és terepfutóverseny, melynek tereptriatlon gyökerei a legrégebbiek az országban. Sőt Guinness rekorder is versenyünk, hiszen a világon egyedülálló a folyamatosan megrendezett hasonló terepi események körében.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Rendezvényünkkel lehetőséget adunk minden korosztály számára a terepen űzhető sportok – tereptriatlon, terepfutás - megismerésére, kipróbálására akár egyéni, akár triatlon váltó formájában.

A terepi adottságot maximálisan kihasználva egy könnyen elérhető – Egertől 7 km-re levő – optimális helyszínen van lehetőség az úszás, a terepkerékpározás és a terepfutásból álló verseny teljesítésére.

Tereptriatlonban a 14. életévét betöltő férfiak és nők számára 5-5 korcsoportban rendezzük meg az egyéni versenyt és még női, férfi váltóban kerül értékelésre a táv

500 m úszás, 15 km terepkerékpározás, 7 km terepfutás –,

teljesítése.

A kerékpározás és futás útvonala sok technikás helyet érint a közeli dombokon, így garantáltan érdekes terep lesz amatőr és profi versenyzőknek egyaránt.

A csak terepfutásban indulók részére 7 km-en 5 korcsoportban, félmaratoni távon  4 korcsoportban szervezünk versenyt.

2017-ben újra lesz: „Nevezz futás közben!” kihívás

Az 1 illetve 3 körös futóversenyen Bükki hegyisprint néven minden körben be lehet nevezni a kijelölt pályaszakasz minél rövidebb idő alatti le- helyesebben felfutására. Idejét mindenki maga méri. 2015-ben és 2016-ban már nagyon népszerű volt ez az újítás a versenyünkön. Részletek a versenykiírásban.

A kísérő családtagok, gyerekek valamint minden érdeklődő számára – a fentieknél jóval rövidebb távokon (70 m úszás, 3,5 km terepkerékpározás, 1,7 km terepfutás) – úgynevezett nyílt, népszerűsítő versenyt is rendezünk. Ezen minden korosztály részt vehet, családok, munkahelyi közösségek versenghetnek egymással, közösen megélt élményt szerezve a távok teljesítésével.

Az eredményhirdetések előtt a legfiatalabbakat invitáljuk egy kis futásra.

Az óvodáskorú gyerekek számára Manófutást szervezünk, ami egy tókörüli futás jelent kb. 400 m hosszon.

Minden versenyre 2017. augusztus 12 -én kerül sor.

A(z elő)nevezést érdemes lesz majd időben elkezdeni a nagyobb várható létszám miatt. A nevezési lehetőséget a klub honlapján kell keresni!

Különleges díjak a versenyen: Különdíjat kap a triatlon verseny leggyorsabb úszója, kerékpárosa, futója, továbbá Eger és Felsőtárkány Önkormányzata külön-külön díjazza a legjobb tárkányi és egri triatlonistákat, futókat. Különdíj jár a leggyorsabb hegyisprintelőknek is.

Az Egri Triatlon Klub  http://www.nejanet.hu/egritk internetes oldalán található meg a részletes versenykiírás, a pályák szintmetszetei, néhány fotó és videó a versenyterepről.

A csodálatos környezetbe illeszkedő versenyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők!

A versenyről folyamatosan tájékoztatnak az országos és helyi médiák, a különböző internetes portálok, sportági fórumok, közösségi oldalak.

Hallgassátok, olvassátok, írjatok, … próbáljátok ki!

Pályáink a már jól bevált helyekre, komoly szakmai kihívást kiváltóan lettek megtervezve.

Részlet az elmúlt években készült (heol.hu) cikkekből:

  • „Nézd, az meg ott Tamás atya! És valóban. Száraz Dénes, az egyik népszerű televíziós sorozat szereplője valóban ott lihegett a célban…Olyan ősi ösztönöket tud előhozni egy ilyen terepsport, amit már teljesen elfelejtettek az emberek, amiről már azt gondolják, hogy nincs is ilyen”
  • Mester Bálint többszörös címvédőként: „és jól látszik a fejlődés az indulók létszámát illetően, amelyet még lehet majd növelni, ha ugyanilyen megbízható házigazdák lesznek a vendéglátók, mint amit tőlük mi már megszoktunk…”
  • Tóth Viktor szavai: „Ez a futópálya a legjobb! Eddig azt hittem, hogy a piliscsabait nem lehet felülmúlni, de nektek sikerült,
  • „Csányi Róbert, egy rendszeresen visszatérő versenyző tavalyi szavai: „
    A legközelebbi tereptriatlon verseny: Felsőtárkány, 2014. augusztus 9. Elképesztően kalandos verseny a Bükkben, és nem mellékesen remek díjakkal!!! Ha vhol bele lehet szeretni ebbe a sportágba...:)

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők az időpont változtatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Flavin7 Bükk Kapu Tereptriatlon és Trail 2017