Diósgyőri Mikulásvonat 2019
Gyulai őszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai őszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Tarzan Park - biztonságos játszótér Budapesten
Tarzan Park - biztonságos játszótér Budapesten
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Diósgyőri Mikulásvonat 2019


Sok szeretettel várjuk Önöket a Mikulásvonaton! A idei évben 17. alkalommal zakatol a Mikulásvonat 2019. november 22 – december 15. között. Ismét sok meglepetéssel készül Nektek a társulat, az egyéni jegyértékesítés november 1-jén 0:01 perckor indul!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt-vel együttműködésben 2019-ben 17. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonatain minden kocsiban krampuszok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi kalandokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. A program 2-10 éves gyermekek számára nyújt játszva tanulással felejthetetlen élményt.

A szabadtéri mesejáték programja úgy épül fel, hogy a Mesebirodalom lakóinak rövid színpadi műsorát követően először előcsalogatjuk a Mikulást, majd ezt követően a gyermekek összesen 4 helyszínen, egyenként 12 perces, a személyes közreműködésüket, ügyességüket is igénylő interaktív mesejáték keretében találkoznak (50-60 fős csoportokban) a Mesebirodalom lakóival.

  • Mikulásvonat üzemelési időszaka: 2019. november 22 – december 15.
  • Vonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:35; 14:10; 16:45
  • Program időtartama, vonatúttal együtt: kb. 2 óra 20 perc
  • Utazás ideje: kb 30-35 perc Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is
  • Szabadtéri program időtartama (vonat érkezésétől a visszaindulásig): kb. 75 perc
  • Mikulásvonat indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása
  • Utazás módja: 4 db 54 férőhelyes, 2 db 24 fős kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt, fűtött vagonból álló erdei kisvasúton

A program eső és hóesés esetében is változatlanul meg van tartva!

A Mikulásvonat®-on való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történhet.

A Mikulásvonat® 2019. november 22 – december 15. között minden nap, naponta 4 alkalommal közlekedik.

A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:35, 14:10, 16:45 órakor.

A programon való részvétel előre megváltott helyjegy ellenében történhet, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített és fűtött kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon, valamint ezen kívül a 70 perces szabadtéri mesejátékon való részvételt.

Minden jegy egy meghatározott időpontra és helyre szól, ezért cserélni, más időpontban és helyen felhasználni nincs lehetőség.

A vonatok indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV végállomás, Miskolc, Dorottya u. 1.

A Mikulásvonat® kizárólag Miskolc, Dorottya utca és Lillafüred között közlekedik és az út során, egyéb megállóhelyeken nem áll meg. A vonatokra közbenső állomásokon le- és felszállni a szoros menetrend miatt nincs lehetőség.

Állójegy megváltására is van lehetőség korlátozott számban, melynek feltételei: kizárólag a 3. és 4. számú kocsikba, csak felnőttek részére, meglévő ülőjegy mellé.

A programhoz Lillafüreden (érvényes Mikulásvonat® jegy nélkül) már nem lehet csatlakozni, csak a Mikulásvonat® utasai vehetnek részt a szabadtéri Mesejátékban.

A jegyek magán úton történő ajándékozása vagy újraértékesítése esetén kérjük a vásárlást igazoló nyugta átadását is, mert azt kollégáink kérhetik a vonaton!

Mikulásvonat® jegy:

Vonat indulása  Jegy ára**  / Mikuláscsomag**  / Megjegyzés

2019. november 22* – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP délelőtt 9:00 és 11:35-kor induló vonatunkra

2100 Ft/fő / 950 Ft/db 

Egyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt

2019. november 22 – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP 14:10-kor induló vonatunkra  

2300 Ft/fő / 950 Ft/db 

Egyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt

2019. november 22 – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP 16:45-kor, és az összes HÉTVÉGÉN induló vonatunkra

2800 Ft/fő / 950 Ft/db 

Csoportos kedvezmény nem igényelhető

*2019. november 22-én az első vonat indulása 16:45

**A feltüntetett árak Forintban értendőek, és tartalmazzák az ÁFÁ-t, melynek mértéke 27%.

Az ár 1 főre vonatkozik, a jegyet gyermeknek és felnőttnek egyaránt meg kell váltani. 0-2 év közötti gyermek utazása ingyenes, amennyiben ölben utazik a vonaton, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a mikuláscsomag jegyet (igény szerint) a részére is szükséges megváltani. Tekintettel arra, hogy a jegy elsősorban a programon való részvételre jogosít, aminek a vonaton történő utazás egy eszköze, így az állójegy ára is megegyezik az ülőjegy árával! Kérem amennyiben állójegyet foglalt, ennek áráról se feledkezzen meg utaláskor.

A mikuláscsomag jegy elővételben, az utazás megkezdéséig váltható a Jegyirodában. Csak érvényes csomagjegy ellenében jogosult a program során mikuláscsomag átvételére. Nem kötelező megváltani, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a mikuláscsomag osztás a program szerves része. Csak érvényes vonatjegy mellé vásárolható mikuláscsomag jegy.

A mikuláscsomagok édességet tartalmaznak. Speciális étrendet követő gyermek részvétele esetén lehetőség van saját csomag átadására, de ezt kérjük mindenképpen jelezzék előzetesen a Jegyiroda munkatársainak.

Csoportos kedvezmény

Óvodai, iskolai és alapítványi csoportok részére, kizárólag hétköznapokon a 9:00, 11:35, 14:10-kor induló vonatokra érvényes. Minden 10. fizető utas után 1 db tiszteletjegyet biztosítunk, amely a vonaton történő utazásra, illetve a programon való részvételre jogosít (mikuláscsomag átvételére azonban nem), ezen felül előfoglalási kedvezményt biztosítunk 2019. október 18-től. Csoportos kedvezmény nem igényelhető a hétköznapokon 16:45-kor induló, továbbá valamennyi hétvégi vonatainkra. A nem kedvezményes vonatokra kizárólag 2019. november 19-től, a még szabad helyek függvényében tudunk foglalásokat rögzíteni. November 19. előtt a jegyiroda munkatársai technikai okokból nem tudnak csoportos utazási igényt rögzíteni a fent említett időpontokra.


Elnöki köszöntő

Az Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökeként köszöntöm a Mikulásvonat ajánlat oldalán.

A „Diósgyőrért” Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítványt 2002. november 25-én Miskolc, Diósgyőr városrészben élő magánszemélyek hozták létre elsődlegesen az alapítvány nevében megjelölt fő célkitűzés érdekében. Az alapítvány az elmúlt években hűen és eredményesen szolgálta létrejöttének céljait, majd a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút üzemeltetőjével, az Északerdő Zrt-vel összefogva, Diósgyőr, Miskolc és Borsod – Abaúj – Zemplén Megye határain messze túlmutatva, életre hívta a Mikulásvonatot, amely 2019-ben is, immáron tizenhetedik alkalommal várja szeretettel a gyermekeket.

Alapítványunk a Mikulásvonat rendezvény létrehozásával és hosszú évek óta tartó működtetésével számos célját igyekszik megvalósítani.

A rendezvény alapvető célja azóta, hogy F. Tóth Géza az Alapítvány első elnöke, a Mikulásvonat ötletgazdája megálmodta, és létrehozta, egy olyan minőségi, kuriózum program szervezése a gyermekeknek és szüleiknek, nagyszüleiknek, amely értéket közvetít, maradandó élményeket biztosít. Az alapítványunk kiemelten fontosnak tartja, hogy a Mikulásvonat megszervezésével, az elérhető (ár érték arányban kedvező) áron értékesített jegyek árbevételéből, megvalósítson egy kiemelt karitatív célt: megajándékozhassa a programon való részvétellel hátrányos helyzetű, szellemi vagy testi fogyatékkal élő jelentkezőit.

Az első szerelvény elindulását megelőző szervezőmunka óta, végigkíséri a rendezvényt, egy példaértékű összefogás melynek keretében a közös cél érdekében Miskolc Megyei Jogú Város, az Önkormányzati Képviselők, az Északerdő Zrt., a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Miskolc Óvodái, Általános és Középiskolái, amatőr színjátszó közösségei, egyesületei, számos helyi érdekeltségű gazdasági társaság segíti az alapítvány munkáját. A Mikulásvonat kimagasló sikere nagymértékben, az összefogás erejének, résztvevő szervezetek képviselői, munkatársai által végzett lelkiismeretes munkának köszönhető.

Jómagam, és az Alapítvány kuratóriumának tagjai, akik a rendezvényben folyamatos, aktív szerepet játszó szakemberek (Kásáné Molnár Éva – titkár, gazdasági vezető, Alföldi Lászlóné – művészeti vezető), az idei évben is mindent meg fogunk tenni, az Önök és gyermekeik élménygazdag szórakoztatása érdekében.

Találkozzunk Lillafüreden, a Mikulás mesebirodalmában!

Boda Péter
a Kuratórium elnöke

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Miskolc , Dorottya utca, Lillafüredi Kisvasút végállomása
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás