Diósgyőri Mikulásvonat 2019
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Tisza-tavi wellness pihenés - gazdag programkínálattal!
Nőnapi programokra hívjuk, várjuk!
Nőnapi programokra hívjuk, várjuk!

Diósgyőri Mikulásvonat 2019


Sok szeretettel várjuk Önöket a Mikulásvonaton! A idei évben 17. alkalommal zakatol a Mikulásvonat 2019. november 22 – december 15. között. Ismét sok meglepetéssel készül Nektek a társulat, az egyéni jegyértékesítés november 1-jén 0:01 perckor indul!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A “Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt-vel együttműködésben 2019-ben 17. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Az Északerdő Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonatain minden kocsiban krampuszok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi kalandokra. Lillafüreden a “Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. A program 2-10 éves gyermekek számára nyújt játszva tanulással felejthetetlen élményt.

A szabadtéri mesejáték programja úgy épül fel, hogy a Mesebirodalom lakóinak rövid színpadi műsorát követően először előcsalogatjuk a Mikulást, majd ezt követően a gyermekek összesen 4 helyszínen, egyenként 12 perces, a személyes közreműködésüket, ügyességüket is igénylő interaktív mesejáték keretében találkoznak (50-60 fős csoportokban) a Mesebirodalom lakóival.

  • Mikulásvonat üzemelési időszaka: 2019. november 22 – december 15.
  • Vonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:35; 14:10; 16:45
  • Program időtartama, vonatúttal együtt: kb. 2 óra 20 perc
  • Utazás ideje: kb 30-35 perc Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is
  • Szabadtéri program időtartama (vonat érkezésétől a visszaindulásig): kb. 75 perc
  • Mikulásvonat indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása
  • Utazás módja: 4 db 54 férőhelyes, 2 db 24 fős kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt, fűtött vagonból álló erdei kisvasúton

A program eső és hóesés esetében is változatlanul meg van tartva!

A Mikulásvonat®-on való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében történhet.

A Mikulásvonat® 2019. november 22 – december 15. között minden nap, naponta 4 alkalommal közlekedik.

A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:35, 14:10, 16:45 órakor.

A programon való részvétel előre megváltott helyjegy ellenében történhet, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített és fűtött kisvonaton a Miskolc – Lillafüred – Miskolc útvonalon, valamint ezen kívül a 70 perces szabadtéri mesejátékon való részvételt.

Minden jegy egy meghatározott időpontra és helyre szól, ezért cserélni, más időpontban és helyen felhasználni nincs lehetőség.

A vonatok indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV végállomás, Miskolc, Dorottya u. 1.

A Mikulásvonat® kizárólag Miskolc, Dorottya utca és Lillafüred között közlekedik és az út során, egyéb megállóhelyeken nem áll meg. A vonatokra közbenső állomásokon le- és felszállni a szoros menetrend miatt nincs lehetőség.

Állójegy megváltására is van lehetőség korlátozott számban, melynek feltételei: kizárólag a 3. és 4. számú kocsikba, csak felnőttek részére, meglévő ülőjegy mellé.

A programhoz Lillafüreden (érvényes Mikulásvonat® jegy nélkül) már nem lehet csatlakozni, csak a Mikulásvonat® utasai vehetnek részt a szabadtéri Mesejátékban.

A jegyek magán úton történő ajándékozása vagy újraértékesítése esetén kérjük a vásárlást igazoló nyugta átadását is, mert azt kollégáink kérhetik a vonaton!

Mikulásvonat® jegy:

Vonat indulása  Jegy ára**  / Mikuláscsomag**  / Megjegyzés

2019. november 22* – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP délelőtt 9:00 és 11:35-kor induló vonatunkra

2100 Ft/fő / 950 Ft/db 

Egyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt

2019. november 22 – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP 14:10-kor induló vonatunkra  

2300 Ft/fő / 950 Ft/db 

Egyéni és csoportos foglalás esetén egyaránt

2019. november 22 – december 15. között, minden HÉTKÖZNAP 16:45-kor, és az összes HÉTVÉGÉN induló vonatunkra

2800 Ft/fő / 950 Ft/db 

Csoportos kedvezmény nem igényelhető

*2019. november 22-én az első vonat indulása 16:45

**A feltüntetett árak Forintban értendőek, és tartalmazzák az ÁFÁ-t, melynek mértéke 27%.

Az ár 1 főre vonatkozik, a jegyet gyermeknek és felnőttnek egyaránt meg kell váltani. 0-2 év közötti gyermek utazása ingyenes, amennyiben ölben utazik a vonaton, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a mikuláscsomag jegyet (igény szerint) a részére is szükséges megváltani. Tekintettel arra, hogy a jegy elsősorban a programon való részvételre jogosít, aminek a vonaton történő utazás egy eszköze, így az állójegy ára is megegyezik az ülőjegy árával! Kérem amennyiben állójegyet foglalt, ennek áráról se feledkezzen meg utaláskor.

A mikuláscsomag jegy elővételben, az utazás megkezdéséig váltható a Jegyirodában. Csak érvényes csomagjegy ellenében jogosult a program során mikuláscsomag átvételére. Nem kötelező megváltani, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a mikuláscsomag osztás a program szerves része. Csak érvényes vonatjegy mellé vásárolható mikuláscsomag jegy.

A mikuláscsomagok édességet tartalmaznak. Speciális étrendet követő gyermek részvétele esetén lehetőség van saját csomag átadására, de ezt kérjük mindenképpen jelezzék előzetesen a Jegyiroda munkatársainak.

Csoportos kedvezmény

Óvodai, iskolai és alapítványi csoportok részére, kizárólag hétköznapokon a 9:00, 11:35, 14:10-kor induló vonatokra érvényes. Minden 10. fizető utas után 1 db tiszteletjegyet biztosítunk, amely a vonaton történő utazásra, illetve a programon való részvételre jogosít (mikuláscsomag átvételére azonban nem), ezen felül előfoglalási kedvezményt biztosítunk 2019. október 18-től. Csoportos kedvezmény nem igényelhető a hétköznapokon 16:45-kor induló, továbbá valamennyi hétvégi vonatainkra. A nem kedvezményes vonatokra kizárólag 2019. november 19-től, a még szabad helyek függvényében tudunk foglalásokat rögzíteni. November 19. előtt a jegyiroda munkatársai technikai okokból nem tudnak csoportos utazási igényt rögzíteni a fent említett időpontokra.


Elnöki köszöntő

Az Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökeként köszöntöm a Mikulásvonat ajánlat oldalán.

A „Diósgyőrért” Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítványt 2002. november 25-én Miskolc, Diósgyőr városrészben élő magánszemélyek hozták létre elsődlegesen az alapítvány nevében megjelölt fő célkitűzés érdekében. Az alapítvány az elmúlt években hűen és eredményesen szolgálta létrejöttének céljait, majd a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút üzemeltetőjével, az Északerdő Zrt-vel összefogva, Diósgyőr, Miskolc és Borsod – Abaúj – Zemplén Megye határain messze túlmutatva, életre hívta a Mikulásvonatot, amely 2019-ben is, immáron tizenhetedik alkalommal várja szeretettel a gyermekeket.

Alapítványunk a Mikulásvonat rendezvény létrehozásával és hosszú évek óta tartó működtetésével számos célját igyekszik megvalósítani.

A rendezvény alapvető célja azóta, hogy F. Tóth Géza az Alapítvány első elnöke, a Mikulásvonat ötletgazdája megálmodta, és létrehozta, egy olyan minőségi, kuriózum program szervezése a gyermekeknek és szüleiknek, nagyszüleiknek, amely értéket közvetít, maradandó élményeket biztosít. Az alapítványunk kiemelten fontosnak tartja, hogy a Mikulásvonat megszervezésével, az elérhető (ár érték arányban kedvező) áron értékesített jegyek árbevételéből, megvalósítson egy kiemelt karitatív célt: megajándékozhassa a programon való részvétellel hátrányos helyzetű, szellemi vagy testi fogyatékkal élő jelentkezőit.

Az első szerelvény elindulását megelőző szervezőmunka óta, végigkíséri a rendezvényt, egy példaértékű összefogás melynek keretében a közös cél érdekében Miskolc Megyei Jogú Város, az Önkormányzati Képviselők, az Északerdő Zrt., a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, Miskolc Óvodái, Általános és Középiskolái, amatőr színjátszó közösségei, egyesületei, számos helyi érdekeltségű gazdasági társaság segíti az alapítvány munkáját. A Mikulásvonat kimagasló sikere nagymértékben, az összefogás erejének, résztvevő szervezetek képviselői, munkatársai által végzett lelkiismeretes munkának köszönhető.

Jómagam, és az Alapítvány kuratóriumának tagjai, akik a rendezvényben folyamatos, aktív szerepet játszó szakemberek (Kásáné Molnár Éva – titkár, gazdasági vezető, Alföldi Lászlóné – művészeti vezető), az idei évben is mindent meg fogunk tenni, az Önök és gyermekeik élménygazdag szórakoztatása érdekében.

Találkozzunk Lillafüreden, a Mikulás mesebirodalmában!

Boda Péter
a Kuratórium elnöke
Találatok száma: 1

Hunguest Hotel Palota**** Superior

Hunguest Hotel Palota**** Superior

Festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. A Hunguest Hotel Palota**** kastélyszálló mára már számos új szolgáltatással bővítve várja kirándulni és pihenni valamint az aktív pihenésre vágyó kedves vendégeket a Bükk-hegység szívében! Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Közeli ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Miskolc , Dorottya utca, Lillafüredi Kisvasút végállomása
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események