Mézesvölgyi Nyár - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Soproni nyári élmények: Kedvező árú mini szünidő Sopronban!
Soproni nyári élmények: Kedvező árú mini szünidő Sopronban!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Diósgyőri Mikulásvonat 2018


November 22-én indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában. A kívül-belül feldíszített és fűtött, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a `Mesebirodalom` kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy 75 perces interaktív szabadtéri mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. A program elsősorban a 2 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt. A feldíszített Mikulásvonat® nappali és esti járatai, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosítanak.

A szabadtéri mesejáték programja úgy épül fel, hogy a Mesebirodalom lakóinak rövid színpadi műsorát követően először előcsalogatjuk a Mikulást, majd ezt követően a gyermekek összesen 4 helyszínen, egyenként 12 perces, a személyes közreműködésüket, ügyességüket is igénylő interaktív mesejáték keretében találkoznak (50-60 fős csoportokban) a Mesebirodalom lakóival.

Az idei évben a gyerekek ellátogathatnak Kifalvára, hogy segíthetnek Max-nak, és Cindy Lou-nak visszaszerezni az ellopott ajándékokat a Grincs-től. Megismerhetik hogyan is fognak halat télvíz idején az igazán profik – a nagy Ho-Ho-Horgász és a Főkukac ünnepi halszerzésének történetébe csöppenhetnek bele a kicsik és nagyok, illetve sok régi jó baráttal találkozhatnak, és közösen ünnepelhetnek majd a gyerekek Aranyhaj és Flynn Rider esküvőjén. Természetesen a Mikulás bácsi is várja őket díszes házikójában, hogy megajándékozhasson minden gyermeket, aki meglátogatta őt a Mesebirodalomban.

  • Mikulásvonat üzemelési időszaka: 2018. november 22 – december 16.
  • Vonatok indulási időpontjai minden nap: 9:00; 11:35; 14:10; 16:45
  • Program időtartama, vonatúttal együtt: kb. 2 óra 20 perc
  • Utazás ideje: kb 30-35 perc Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon oda és vissza is
  • Szabadtéri program időtartama (vonat érkezésétől a visszaindulásig): kb. 75 perc
  • Mikulásvonat indulási és visszaérkezési helyszíne: LÁEV Miskolc, Dorottya úti végállomása
  • Utazás módja: 4 db 54 férőhelyes, 1 db 30 fős, 1 db 14 fős kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt, fűtött vagonból álló erdei kisvasúton

A program eső és hóesés esetében is változatlanul meg van tartva!

Járat- és jegyinformációk:

A Mikulásvonat® 2018. november 22 - december 16 között minden nap napi 4 alkalommal közlekedik. A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:35, 14:10, 16:45 órakor.

Minden vonat hat kívül-belül feldíszített, kivilágított, zárt és fűtött kocsival közlekedik, melyek közül négyben 54 ülő- és 6 állóhely található, a két kisebb kocsi 30, illetve 14 ülőhellyel rendelkezik.

A részvételi díj a kiemelt időszakban kortól függetlenül, ülő- és álló helyekre is egységesen bruttó 2.600 Ft/fő, hétköznap délelőtt (9.00, 11.35) bruttó 1.900,- Ft/fő, hétköznap délután (14.10) pedig bruttó 2.100,- Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc - Lillafüred - Miskolc útvonalon, valamint az egyórás mesejátékon való részvételt. Gyermekeknek a mikuláscsomag átvételére jogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: bruttó 900 Ft/db.

A szervezők a fogyatékkal élő gyermekek részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítanak. Kérésük csak annyi, hogy a felkészült fogadás érdekében mindenki előzetesen jelezze érkezését: a munkatársak minden tájékoztatást megadnak a pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről.

Csoportos kedvezmény  

Óvodai, iskolai és alapítványi csoportok részére, kizárólag hétköznapokon a 9:00, 11:35 és 14:10 órás időpontokban indulnak kedvezményes vonatok, melyeken lehetőség van a csoportos kedvezmény érvényesítésére. Minden 10. fizető utas után 1 db tiszteletjegy érvényesítése történik, amely a vonaton történő utazásra, illetve a programon való részvételre jogosít (mikuláscsomag átvételére azonban nem).

Csoportos kedvezmény nem igényelhető a hétköznapokon 16.45-kor induló, továbbá a hétvégi vonatok egyikére sem. A nem kedvezményes vonatkora 2018. november 19-től, a még szabad helyek függvényében van lehetőség foglalásokat rögzíteni.    

A kedvezményes Mikulásvonat® csoportos jegy ára 1.900 Ft, a nem kedvezményes vonatokra az egyéni jegyárak érvényesek.

20 fő feletti csoportok részére telefonos jegyfoglalási lehetőség biztosított a megadott telefonszámon. Nagyobb csoportok részére igény szerint különvonat, kisebb létszám esetén pedig külön kocsi igényelhető.

Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, a programhoz Lillafüreden csatlakozni nem lehetséges!

Fizetési határidő

A foglaláskor visszaigazolt fizetési határidő lejártát követő 3. munkanapon a rendszer automatikusan törli a ki nem fizetett jegyeket!

Átutalás: a 2018. november 1 – november 15. között megtett foglalások kiegyenlítésére 7 nap áll rendelkezésre. Kérem vegyék figyelembe, hogy az utalás feldolgozása nem automatikus, a nagy érdeklődésre való tekintettel átfutási ideje maximum 2 munkanap, melyről visszaigazoló e-mailt küldünk. A 2018. november 19 – december 16. között megtett foglalások kiegyenlítésére 4 nap áll rendelkezésre DE legkésőbb az utazási időpont előtt 2 nappal. A foglalás azonosítóját minden esetben fel kell tüntetni a közlemény rovatban!

Készpénz: a 2018. november 1 – november 15. között megtett foglalások kiegyenlítésére 7 nap áll rendelkezésre a Miskolc, Dorottya utcai Jegyiroda nyitvatartási idejében. A Jegyirodában lehetőség van bankkártyás és készpénzes kifizetésre is. A 2018. november 19 – december 16. között megtett foglalások kiegyenlítésére 4 nap áll rendelkezésre DE legkésőbb az utazási időpont előtt 2 nappal. Amennyiben kevesebb idő áll rendelkezésére, online foglalás esetén a bankkártyás fizetést választva azonnal kiegyenlítheti a végösszeget.

Jegypénztár nyitvatartás:

2018. november 5 – november 22:
hétfőtől – péntekig: 13:00 – 18:00
szombaton: 8:30 – 13:00 (a munkanap áthelyezések nem befolyásolják a szombati nyitvatartást!)
vasárnap: ZÁRVA

November 23 – December 16.:
Minden nap: 8:30 – 17:00

Elérhetőség:

2018. november 5-től a Jegyiroda nyitvatartási idejében – általános információk a programról: +36-20/347-40-90, +36-30/603-70-21
2018. október 16-tól, hétköznapokon 9:00 – 15:00 között – kizárólag csoportos jegyértékesítéssel kapcsolatos információk: +36-20/396-93-49

Kollégáink rendkívül nagy telefonforgalmat bonyolítanak, sok esetben nem lehet első próbálkozásra elérni őket, melyért szíves megértésüket kérjük.

Megközelítés:

Jegypénztár, és vonat indulási helye: 3534 Miskolc, Dorottya utca 1. (LÁEV kisvasút végállomás)

Parkolás: Elsődlegesen a peron végén kialakított, kitáblázott kavicsos parkolóban, vagy a környező utcákban a KRESZ betartásával, a lakók nyugalmának megzavarása nélkül!


Sajtóanyag 2018

Ma már tinédzserek azok a gyerekek, akik 15 évvel ezelőtt az első kivilágított Mikulásvonaton érkeztek az ünnepi díszbe öltöztetett Lillafüredre. Azóta a szervezők által megálmodott Mesebirodalom közel 250.000 látogatónak nyújtott felhőtlen kikapcsolódást és hangulatos családi programot az ádventi időszakban. A 100 fős állandó stáb idén a zsémbes Grincs történetét, a nagy Ho-ho-ho horgász téli kalandját és Aranyhaj esküvőjét dolgozta fel a tőlük megszokott humorral és kedvességgel.

November 22-én indul a Diósgyőri Mikulásvonat 25 napon át tartó rendezvénysorozata, ahol minden jelmez, díszlet, közös tánc és dal azért születik, hogy az érkező családok két és fél órára kiszakadjanak a hétköznapi rutinból, elmerülhessenek a mesék csodálatos világában.

„A 12.000 csomag összekészítése hetekbe kerül, mint ahogy a mesék, díszletek kitalálása is elkezdődik már ősz elején - tudtuk meg Boda Pétertől, a szervező alapítvány elnökétől. - Ebben az évben a forgatókönyvek megírásába, a helyszínek, díszletek és a jelmezek megálmodásába, megtervezésébe, a mesék életre keltésének folyamatába profi szakembereket vontunk be a színház világából, annak érdekében, hogy a hozzánk látogatók a jövőben is maradandó élménnyel gazdagodjanak.”

A Nívó-díjjal elismert rendezvényt karitatív céllal indította az Északerdő Zrt. és a Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány, melynek köszönhetően elsőként a lillafüredi kisvasút rendelkezik lifttel ellátott kocsival, hogy meg tudják oldani a kerekes székes utasok szállítását. Ezen felül minden évben 2.000 fogyatékkal élő gyermek és felnőtt ingyenes részvételét biztosítják alapítványi támogatásként.

„Vonzó úticél lettünk ebben az időszakban, egyre többen messziről jönnek, ezért is volt fontos, hogy az online fizetést biztosítani tudjuk. Egy napos kirándulás keretében vesznek részt a Mikulásvonaton, előtte-utána feltérképezik a helyi gasztronómiát, elmennek a Barlangfürdőbe, a Diósgyőri Várba. A lényeg azonban 15 éve nem változik - folytatja mosolyogva az elnök. - A kisvonatról leszálló gyerekek arckifejezése és visszaúton a csokis papírok zörgése.”

A Mikulásvonat jegyek a kiemelt időszakokban, hétvégén és este egy fő részére 2.600,- Ft-ba kerülnek, a mikuláscsomag ára darabonként 900,- Ft. A hétköznapi vonatokon délelőtt 1.900,- Ft-os, délután pedig 2.100,- Ft-os kedvezményes jegyárakkal utazhatnak a magánszemélyek és az óvodai, iskolai csoportok is.

Diósgyőri Mikulásvonat
2018. november 22 - december 16.

A „Diósgyőrért” - Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért - Közhasznú Alapítványt 2002. november 25-én olyan magánszemélyek hozták létre, akik maguk is Miskolc-Diósgyőrben élnek, ezért fontos számukra, hogy az alapítvány nevében is megfogalmazott fejlődés valóban megvalósuljon.

Az alapítvány az elmúlt években hűen és eredményesen szolgálta létrejöttének céljait, a Mikulásvonat életre hívásával azonban a megyehatáron is túlmutató, országos érdeklődést kiváltó családi programot kínál a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút üzemeltetőjével, az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben.

A Mikulásvonat programján az elmúlt 15 évben mintegy 100 mesehős szórakoztatott közel 250.000 embert: ebből 152.100 gyermek volt az, aki a várva várt csomagon felül a Mesebirodalom élményeivel is gazdagodhatott.

Az Alapítvány és Miskolc város önkormányzati képviselőinek összefogása lehetővé tette 54.607 miskolci óvodás és kisiskolás gyermek ingyenes részvételét. Ezen felül az Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt 13.991 fogyatékkal élő gyermek és felnőtt számára is biztosította a program elérhetőségét.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. jelentős közjóléti szolgáltatásokat nyújt területén a Mikulás vonaton kívül is. A Lillafüredi Erdei kisvasút mellett a Zemplénben is közlekedik kisvonat, amelyekkel minden időszakban felfedezhetők az erdő csodái. A természetet kedvelők élvezhetik a kirándulóhelyeket, szállásokat. A Diósgyőri Mikulásvonat az egyik legnagyobb attrakció, ami már hagyománnyá vált.

Találatok száma: 1

Hunguest Hotel Palota**** Superior

Hunguest Hotel Palota**** Superior

Festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. A Hunguest Hotel Palota**** kastélyszálló mára már számos új szolgáltatással bővítve várja kirándulni és pihenni valamint az aktív pihenésre vágyó kedves vendégeket a Bükk-hegység szívében! Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


TOP szállás

Közeli ajánlatok

Élvezd Fesztivál 2019  Miskolc
Élvezd Fesztivál 2019 Miskolc
  • Miskolc
2019. június 15 - 16.
Diósgyőri Vár programok a Múzeumok Éjszakája napján
Diósgyőri Vár programok a Múzeumok Éjszakája napján
  • Miskolc
2019.06.22 19:00 - 2019.06.22 23:55

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Miskolc , Dorottya utca, Lillafüredi Kisvasút végállomása
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Gödöllői Királyi Kastély
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Katica Tanya, egy élményparadicsom a kisgyermekes családok számára
Kalandpark Játszóház
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket