Disznótoros Kolbászfesztivál 2021 Budapest

Disznótoros Kolbászfesztivál 2021 Budapest

TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2021. október 8 - 10.

2021. október 8-10-ig rendezzük meg a 7. Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten. A fővárosiaknak idén is elhozzuk a disznóvágás hangulatát és a háztáji finomságokat. Hatalmas kolbászvásárt rendezünk a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Lehet majd kóstolni és vásárolgatni mindenféle kézműves finomságot a megszokott utcákban. A fesztivál mindhárom napján ismert zenekarok, régi klasszikusok és mulattatók lépnek majd fel két színpadunkon. Lesz itt olyan mulatság amilyen már rég nem volt!

Ismét Disznótoros Kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban!

2020-ban a szokásos módon sajnos nem tudtuk megtartani a Disznótoros Kolbászfesztiválunkat az ismert vírushelyzet miatt. A zenés-táncos programok elhagyásával egy nosztalgia fesztivál valósult meg októberben. Az áprilisban elmaradt veteránjármű kiállítást a gasztronómiával és a hagyományőrzéssel összevonva tartottuk meg októberben „Oldtimer Show és Kolbászvásár”-t.

2021-ben visszatérünk a megszokott sémához: evés-ivás mulatás! Október 8-10-ig rendezzük meg a 7. Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten. A fesztivál mindhárom napján ismert zenekarok, régi klasszikusok és mulattatók lépnek majd fel két színpadunkon: Orient színpad (mozdonygarázs) és Disznótoros színpad (sörsátor). Lesz itt olyan mulatság amilyen már rég nem volt!    A fővárosiaknak 2021-ben is elhozzuk a disznóvágás hangulatát és a háztáji finomságokat. Hatalmas KOLBÁSZVÁSÁR-t rendezünk a Magyar Vasúttörténeti Parkban! Lehet majd kóstolni és vásárolgatni mindenféle kézműves finomságot a megszokott utcákban: „Vastagkolbász” utca „Vékonykolbász” utca „Disznótoros” utca „Gasztro” utca, „Kézműves” utca és „Vásártér”

A megszokott helyszín a Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt Víztorony Park összevont területe. Újdonság lesz egy újabb átjáró nyitása a két park között! Az eddigi egy helyett már két helyen át lehet majd járni a két park között. A 10 hektáros fesztiválterületet teljesen berendezzük látványosságokkal okt. 8-10. hétvégére.

Múltidéző kikapcsolódás az egész családnak! A fesztivál területén rengeteg hagyományőrző látványossággal találkozhatnak a látogatók. Sültkolbász illatban lehet majd sétálgatni a hatalmas parkban. Ha őszies lesz az idő, nem árt majd egy kis házipálinkát is bekapni. Az élelmesebbek ingyen is kaphatnak a „szúrópálinkából” a disznóvágás bemutatókon. Olyan disznóvágás bemutatókat tartunk, hogy a szája tátva marad a pest-budai népeknek! A világon egyedülálló disznóvágás bemutatókon szalmán perzselik a böllérek a malacot. A szalmát a 130 éves fa cséplőgép helyben állítja elő, amibe az aratók felül táplálják be a búzakévéket. Hagyományőrző ruhában, régi eszközökkel, 100% hagyományőrző módon mutatjuk be hogyan vágtak disznót hajdanán a dédapáink. A Csabai Tájház előtt disznó-feldolgozás bemutatókat is tartunk, ahol a malacot a fülétől a farkáig feldolgozzák. A közönség élőben nézheti meg hogy kell tölteni a kolbászt, hogyan készül a cigánka és sütik ki a disznó zsírját. Tájházunkba betérő vendégek megkóstolhatják a világhírű Csabai Kolbászt is!

A Vasúttörténeti Parkba érdemes már reggel 9-re jönni, hiszen 10-kor lesz a disznóvágás bemutató. A családosok rengeteg gyerekprogrammal találkozhatnak a fesztiválon. Három karámunkban 30 háziállat mellett láma, zebu és törpe állatok lesznek elhelyezve. Lesznek mindenféle őshonos magyar háziállatok: bivaly, mangalica, csacsi, nyuszi, csibe, kakas és simogatható kismalacok is. A gyerekek kukoricát morzsolhatnak és tököt pucolhatnak a Hagyományőrző Termelőeszköz Kiállításon. A ledarált terményeket a saját kezükből etethetik meg az állatkákkal. Ez a látványosság a Csabai Tájház előtt lesz, ahol interaktív „Veterán Traktor Kiállítás” is lesz. Az öreg szakik pöfögtetni fogják a régi gépeket. A tájház udvarán kézműves foglalkoztató várja a gyerekeket. A nagy parkban lévő Vasútikocsi Színpadon díjmentes arcfestéssel kedveskedünk.

A felnőtteknek is lesz bőven látványosság! Pergola mellett láthatják Európa legnagyobb gőzmozdony kiállítását. A 2-es mozdonyforgatónál vasútikocsi kiállítás lesz látható, az Orient csarnok végében pedig Oldtimer Autó-Motor Kiállítás. Idei kolbászfesztiválunkon ismét rendezünk vasútmodell és terepasztal kiállítást. Ismét fel lesz állítva egy óriáskerék a Víztorony Parkban, amiről madártávlatban lehet megnézni a fesztiválit.
Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Lesz lóvasút, hajtány, sínautó, kerti vasút és fel lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni. (a park interaktívjai fizetősek) Folyamatos lesz a mozdonyforgatózás, ami díjmentes.

Kézműves vásárunkon régi kerámiák, fafaragványok és egyéb kézműves portékák között lehet válogatni. A gasztronómiakedvelő közönségünk szabályozott árakon vásárolhatnak a fesztiválon frissen sülteket és a háztáji termékeket: kürtős kalács, sajt, méz, lekvár, fűszerek, stb… Csupa boltban nem kapható háztáji finomság! Korrekt áron, közvetlenül a termelőktől.

A kolbász mellé csúszik a jó pálinka! Ebből sem lesz hiány a budapesti kolbászfesztiválon! Mellette lesznek jó borok és házi sörök a szomjas vendégeknek.

A budapesti Vasúttörténeti Park az október eleji hétvégén maga lesz a Disneyland! A gyerekeket rengeteg ingyenesen kipróbálható játék várja: bungee gumiasztalok, íjászat, vadmadár röptetés, arcfestés, állatsimogató, kézműves foglalkozások, játszótér.

A fesztiválon ingyenes lesz a WC-mosdó használat és díjmentes lesz a parkolás is a park mögötti parkolóinkban. Ide autóval és busszal is be lehet állni. (A parkolóinkat csak a fesztivál látogatók vehetik igénybe. Csak a rendészek által jelzett helyekre szabad parkolni!) Hétvégén a környező utcákban a parkolósávokban is lehet parkolni, de kérjük ne álljanak a zöld felületre és a kapubejárókba, mert ezért a Közterület Felügyelet bírságol.

Akik mulatozni jönnek, azoknak a tömegközlekedést ajánljuk. A Vasúttörténeti Park megközelíthető villamossal, busszal és vasúton is. Az esztergomi vonalon közlekedő vonatok hétvégén többször is megállnak majd a „Vasútmúzeum” megállónál (3-as bejárattal szemben) Motorkerékpárok és kerékpárok részére külön-külön parkolót biztosítunk P1 jelű főbejárati parkolónkban.

A fesztivál belépőket 2021. júliustól lehet majd megvásárolni honlapunk webshopjában. Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, a fesztivál nyitvatartása alatt.

Belépőjegyet nem csak készpénzzel lehet megvásárolni, hanem bankkártyával is.

A jegypénztáraknál és a sütödékben elfogadjuk majd a SZÉP Kártyákat is.

Újdonság az érintésmentes jegyvásárlás lehetősége! A fesztiváljegyet saját mobiltelefonnal is meg tudják vásárolni.

Fesztivál nyitvatartása: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vas. 09:00-20:00

Call Centerünk okt. 04-től fog működni.

Figyelem! A fesztiválra ételt és italt nem lehet behozni.

Kérjük olvassák el a honlapunkon található fesztivál „Házirend”-et és a „Covid19 speciális házirend”-et is.

A nagy és a kis parkokba kutyát vagy más állatot sajnos nem lehet behozni!


2021.10.08. - 2021.10.10.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Kontakt személy:
Kiss Tamás
ügyvezető
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG