Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!

2017-ban a Szüreti Fesztivál a hagyományostól eltérően csak két napos lesz Dunaföldváron. IzgalAmas szüreti programokkal várják az érdeklődőket,lesz szüret ízei főzőverseny, szüreti felvonulás. Az idei fesztivál sztárvendége Rúzsa Magdi

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Szeptember 22-23. az idei Szüreti Fesztivál időpontja.De a két - vagy inkább másfél - nap alatt rengeteg élmény, látvány és szórakozás várja Önöket a városközpontben felállított fesztiválsátorban és a nagyszínpadon.

Az első napon, szeptember 22-én, pénteken operett és musical gála várja a műfaj kedvelőit a fesztiválsátorban. Közreműködik: Mahó Andrea, Vásári Mónika, Egyházi Géza, Bozsó József valamint zenekar és tánckar. A fiatal művészek tolmácsolásában a legismertebb és a legnépszerűbb dalok csendülnek fel 18 órától.

Utána a nagyszínpad elé várunk minden Beatles rajongót, hiszen a The Bits zenekar az ő emléküket eleveníti fel. A koncert 20 órakor kezdődik.

Másnap - szeptember 23-án - már reggel a Rákóczi utcába várunk minden főzőcsapatot, akik szeretnék bebizonyítani, hogy az ő bográcsukban rotyog a legfinomabb szüreti étel.

Szintén reggeltől - állításuk szerint napkeltétől napnyugtáig - az Aztakeservit csapat tagjai birtokba veszik a Rác templomot és környékét. A környezettudatos életmód bemutatása mellett, művészeti alkotásokkal is bemutatkoznak. A fotókból és festményekből álló kiállításon kívül, az érdeklődők szeme előtt festenek egy óriás felületre. Lesz még filmvetítés is a templomban és egy vendéget is hívtak, aki különleges bemutatót tart majd: Láposi Klaudia, karikásostor bajnok.

A gyerekek sem fognak unatkozni, mert a nagyszínpadon várja őket a Pom-Pom együttes vidám koncertje. Előtte és utána pedig a Játszóudvarban próbálkozhatnak az alkotással az óvónénik segítségével. A Játszóudvart a Kossuth Lajos utcai (volt) óvoda épületében találják.

Nem csak az óvónénik díszítgetik aznap az óvodát, hanem a Kertbarát Klub tagjai is. Ők ugyan nem játszanak, hanem csodás termény kiállítást mutatnak be. De az igazi ínyencek sem maradnak hoppon, hiszen bírálói lehetnek a legfinomabb házi lekvároknak, amiket a főzőversenyhez felállított sátornál lehet megkóstolni.

A főző -és a lekvárkóstoló verseny eredményhirdetése után, a fesztiválsátoron kívül folytatódik a fesztivál: érkeznek a felvonulók. legelől a LÖFAN mazsorett táncosai és a Dunaújvárosi Fúvószenekar, majd feldíszített kocsik, a Levendula Művészeti Iskola néptáncosai, az Ördögszekér Táncegyesület és a Debreceni Népi Együttes tagjai természetesen a Hírös zenekar kíséretében. A menet végén pedig a lovasok színes kavalkádját láthatják.

A felvonulás útvonala: Vak Bottyán tér - Béke tér – Fehérvári utca – Kinizsi utca – Dankó Pista utca – Szent Lőrinc utca – Sárga Gödör

Amíg a felvonulók körbeérnek a városban, a fesztiválsátor színpadán a LÖFAN mazsorett szépséges táncosai és a Dunaújvárosi Fúvószenekar közös produkcióját nézhetik meg 15 órától.

Szintén 15 órától üzemel újra a Játszóudvar és még mindig pompás gyümölcsök, zöldségek lesznek a Kertbarát Klub kiállításán. A Játszóudvar foglalkozásai természetesen ingyenesek mindenki számára.

Délután - miután a táncosok és a zenészek pihentek egyet a felvonulás után - kezdetét veszi az elmaradhatatlan Néptánc Gála, az elmaradhatatlan Ördögszekér Táncegyesület és vendégük: a Debreceni Népi Együttes. A muzsikát pedig a Hírös zenekar szolgáltatja.

Eközben már a technikusok elkezdik a nagyszínpadot berendezni Rúzsa Magdi koncertjére. A tehetséges énekesnő már másodszor lép fel dunaföldvári színpadon, így azok is meghallgathatják, akik a Vár szabadtéri színpadján elmulasztották.

És végül, de nem utolsó sorban a szüret elsőszámú főszereplője: A BOR. Reményeink szerint több borászat is bemutatkozik és pavilont állít a fesztivál területén.

A kóstolópoharak közül mindenki választhat ízlése és pénztárcája szerint üveg -illetve műanyag poharat. Előbbi 600 Ft, utóbbi 100 Ft-ért kapható majd. Ezekkel lehet a standokon kóstolókat venni.

Forrás : Szervezők honlapja


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Dunaföldvári Szüreti Fesztivál 2017

Programajánlat

Dunaföldvári programok 2018
Dunaföldvári programok 2018
  • Dunaföldvár
2018.04.06. - 05.01.
Pusztafutás 2018 Révbérpuszta
Pusztafutás 2018 Révbérpuszta
  • Solt
2018. április 29.
Gasztronómiai fesztiválok Hajdúszoboszlón 2018
Gasztronómiai fesztiválok Hajdúszoboszlón 2018
  • Hajdúszoboszló
2018. április 28 - 30.
Tihanyi fesztiválok 2018
Tihanyi fesztiválok 2018
  • Tihany
2018. május 26.