Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a VIII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár elnevezésű regionális rendezvényre, melyen a Dunakanyarban élő és alkotó kézművesek mutatják be a különféle technikákkal készült portékáikat, alkotásaikat. A rendezvényt a szervezők színvonalas kulturális programkínálattal színesítik. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, évente megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a Dunakanyar sokszínű, magas színvonalú kézműves értékeit, portékáit évről évre bemutassák a régióban élők és látogatók számára, ugyanakkor lehetőséget teremtsen a különféle kézműves műhelyek, alkotók közötti szervezett kommunikáció kialakítására, az alkotó egyének összefogására, tevékenységüket elősegítő tapasztalatcserére.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 2022 Tahitótfalu , Sportcsarnok és Népház - Szabadság út 1.

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

VIII. Dunakanyar kézműves kiállítás és vásár

2018. március 3. szombat 9.00-17.00 

Egész napos családi programmal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek a Dunakanyarban élő és alkotó kézművesekkel, iparművészekkel és alkotásaikkal. Megkóstolhatják a környékbéli gazdák finomságait. Közönségdíjjal jutalmazhatják az Önöknek legkedvesebb alkotást! A Görömbő Kompánia, a Kerek zenekar és barátaik, dunakanyari ifjú muzsikusok valamint kézműves foglalkozás, játszóház várja a hozzánk látogatókat.

Az esemény helyszíne:
Tahitótfalu Sportcsarnok és Népház - Szabadság út 1.

Jelentkezési feltételek:
A jelentkezés díjtalan! A vásáron és a kiállításon kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokat, eszközöket lehet kiállítani, árusítani.

Programok a Sportcsarnokban:

9.00-17.00        Kézműves kiállítás és vásár
16.00-16.30      VIII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár Díjátadó Ünnepsége

Programok a Népházban:

10:00-13:30               Bütykölde gyerekeknek
11:00-11:45                Rózsa, Viola, Ibolya - táncba szőtt mese a Görömbő Kompániával

12:00-13:30                Szamóca Waldorf Óvoda játszóháza

13:30-14:30                Télűző zsongás a Dunakanyar ifjú muzsikusaival. Fellépnek a szentendrei Vujicsics Zeneiskola
népzenész növendékei, a szigetmonostori Zöldsziget Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és a tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolásai.

14:30-15:30                Kerek zenekar népzenei koncertje gyerekeknek

14.00-15.30      Télűző zsongás a Dunakanyar ifjú muzsikusaival. Fellépnek a szentendrei Vujicsics Zeneiskola népzenész növendékei, a szigetmonostori Zöldsziget Körzeti Általános Iskola és AMI diákjai, az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola népzene szakos növendékei és a tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola és AMI zeneiskolásai.

A rendezvény ideje alatt kézműves ételek vására. A kistermelők számára asztal korlátozott számban biztosított, ezért arra kérjük a kézműves ételeket árusítókat, hogy asztalt, széket hozzanak magukkal. Áramvételi lehetőség biztosított.

A kézműves kiállításon megjelenő alkotók egy megmérettetésen is részt vesznek, neves szakmai zsűri által kerülnek kiválasztásra az VIII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár legkiválóbb portékái, az alábbi kategóriákban: Kerámiatárgyak; kőtárgyak; fa tárgyak; bőr tárgyak; üveg és fémtárgyak; csuhé és szalma tárgyak; textil és nemez tárgyak; egyéb anyagból készült tárgyak.

Minden kézműves 2 db alkotást nevezhet be a megmérettetésre. A kategóriánkét legkiválóbbnak ítéltetett portékák készítői elismerésben részesülnek, nevük és alkotásuk a Dunakanyarban található médiumokon keresztül közhírré tétetik.

A közönség is véleményt formál, kategóriáktól független, összevont közönségdíjat oszt ki!

Forrás: Szigetmonostor honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár 2018

Budapest