Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
Nemzetközi robotépítési- és programozási verseny Győrben
Nemzetközi robotépítési- és programozási verseny Győrben
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Advent Bécsben és Sopronban: Hangolódjon az ünnepekre a karácsonyi pompába öltözött császárvárosban!
Advent Bécsben és Sopronban: Hangolódjon az ünnepekre a karácsonyi pompába öltözött császárvárosban!
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Gasztrohegy Gasztrokalandok - Exkluzív gasztrotúrák hétvégente
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

ElevenŐsz Fesztivál 2019


Koncertekkel, családi, gasztro- és művészeti programokkal vár mindenkit az ELEVEN Ősz színes forgataga 2019. szeptember 27. és 28. között a Bartók Béla úton, vagy ahogy a szervezők nevezik, a Bartók Béla Boulevardon. Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt út, ahol ismét megrendezik a Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából a már hagyománynak számító utcafesztivált, idén a digitális kultúrával a középpontban. Számos érdekes és színes programmal várja a fesztivál a kicsiket és a nagyokat egyaránt!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

A programkavalkádban Babos Zsili az Életem a kirakatban című performansza során a Bartók Béla úti Art Space kirakatába költözik 48 órára. Úgy teszi ki magát a kirakatba, akárcsak az online világban élő ember. „Az online élet filterezett hazugságaival szemben ez egy őszinte levetkőzés. Mi való a kirakatba? Hol vannak az intim szféra határai? Mit lehet és kell megmutatni? Gyertek ismerkedni, #elni, élni” – vallja a performansz kapcsán az alkotó.

Közben Instaköltészet – avagy hogyan éled újjá, hogyan kap teret a vers a közösségi médiában címmel hirdetnek programot a Hadik Kávéházban. Az Instagram mára ugyanis egy komplett költőgenerációt termelt ki, akik percek alatt válnak rocksztárokká, százezres, sőt, milliós példányszámban adják el a köteteiket. Péterfy Gergely íróval és Simon Márton költővel azt boncolgatják, hogy a közösségi média térhódításával szinte kötelező már jelen lenni a Facebookon és az Instagramon, hogy az olvasók jobban megismerjék őket. De mennyire fogadott ez el az irodalmi közegben? Valóban csak az a nagy író, akinek az írásai beszélnek helyette?

A hétvége során Radisics Milán fotóművész munkái láthatók a Faur Zsófi Galéria SUR/REAL LANDS című fotókiállításon. A 2019-es év MÚOSZ-nagydíjas művész korábban a világ legrangosabb természetfotó-pályázatán, a BBC Wildlife Photographer of the Year-en 2003-ban Highly Commended díjat érdemelt ki. 2006-ban remekül szerepelt a National Geographic nemzetközi fotópályázatát, ahol a 40 ezer pályaműves mezőnyben megnyerte a Natural World kategóriát. 2006 óta a naturArt-Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke.

A látogatóknak érdemes lesz megnézniük az ELEVEN Ősz kiállítóterének programjait is: szakmai zsűri által elbírált designerek munkáit vásárolhatjuk meg a Bartók Béla Boulevard-on lévő galériák, design shopok, kávézók és éttermek összetett és sokszínű kiállítóterében.

És persze a könnyűzene sem maradhat ki a programból: a pénteki hangulatért Hunyadi Edit és Csató Csenge kreatív szerelemgyereke, a Lazy Calm Raga szolgáltatja, akikkel elfelejthetjük a zsánerkorlátokat, kedvenceink és sosem hallott érdekességek keverékére számíthatunk. Őket követi a The Stanley Maneuver, amelynek zeneisége klubok táncterén át a legmodernebb performanszokhoz nyújt aláfestést, este pedig a Tom Select zenél, amely sok-sok emlékezetes bulit csinált már, most azonban a nyugalom lesz a középpontban. A tánczenei felhozatalt szombaton a fiatalokkal indítjuk, és a tapasztaltabb zsokékkal fejezzük be. Délután Prince Matt áll a dj pult mögé és indítja be a hangulatot a house gyökereivel. Őt követi Falcao, aki több mint egy évtizede táplálja Budapest táncosait zenei finomságokkal. A klasszikusabb finom hangszerelésű house zenék nagy kutatója, a környéken fokozottan ritmikus lépegetés várható. A szombati nap zárásaként Galactic Jakckson válogat nekünk a tarsolyából.

Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt út, ahol ismét a Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából rendezik meg a már hagyománynak számító utcafesztivált, idén a digitális kultúrával a középpontban.

Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül.

Programok:

BBB Open Office:
- szeptember 26. 19:00 - PreEleven Pizsama Party - Nyitóbuli

- szeptember 27-28. Babos Zsili - Életem a kirakatban
"A Bartók Béla úti Art Space kirakatába költözöm 48 órára. Kiteszem magam a kirakatba akárcsak az online világban élő ember.
Az online élet filterezett hazugságaival szemben ez egy őszinte levetkőzés ahol, minden úgy van ahogy Van. Mi való a kirakatba? Hol vannak az intim szféra határai? Mit lehet és kell megmutatni? Gyertek ismerkedni #elni, élni.
Ezalatt kisfilmeket lehet megnézni a műhelyemből, szösszenetek a szobrok születéséről, laza szintézisek egy-egy sorozatból.
Alkotótársam Erdei István Tryck fordította le digitális nyelvre a materialista anyagközpontú munkáimat, a filmes mesterség minden eszközével, tapasztalatával és profizmusával."

- szeptember 27.. 16.00-18.00
REKütyü- Újrahsznosítás KACs-módra
A digitális technológia vívmányai is rohamosan fejlődnek napjainkban. A gyors fejlődés következtében rövidebb idő alatt elhasználódik, vagy a fejlődést nyomot követve mi magunk is sűrűbben cseréljük eszközeinket.
Billentyűk, gombok és színes kábelek. Te mihez kezdenél egy maréknyi alkatrésszel? Az újrahasznosítás és az upcycling jegyében a KACs Műhely
workshopján számos alapanyagot, eszközt és technikát megismerve és kombinálva megalkothatod egyedi öltözékkiegészítődet!

OnBoard Café
- szeptember 27-28. - Connected
A CONNECTED az OnBoard Café 3 napos programcsomagja amiben kerekasztalbeszélgetések, digitálsi kártyafestés és egy új applikációval kiegészített táblás társasjáték bemutatója lesz. Összesen 9 facebook eseményként lesz látható.

Három Hét Galéria - Varsányi Pál: Mozgó geometriák
- szeptember 27. 15.00-19:00
- szeptember 28. 12.00-18:00
A Három Hét Galéria a geometrikus - konkrét művészet képviselője. Az ELEVEN ŐSZ programjához Varsányi Pál grafikus -animátor - mozgó geometriák látványprogrammal csatlakozik.
Gellért-hegy, Sziklakápolna - szeptember 27.16.15

Séta Újbuda Kulturális főútvonalán, a Bartók Béla úton
Sétánkon megtekintjük, mivel készülnek a Bartók Béla út két oldalán egymást érő művészeti galériák, vendéglátóipari egységek az immár több éves hagyománnyá vált kulturális, gasztronómiai, összművészeti fesztiválra, melynek mottója: Digitális kultúra - Digitális valóság.
Miközben e különleges utcaünnep kínálatát nézzük, megismerkedünk a 20-as, 30-as években kiépült Lágymányos városrész és a Bartók Béla út múltjával, épületeinek a történetével. Felidézzük híres lakóit, kávéházai, vendéglői törzsközönségét a Szent Gellért tértől a Gárdonyi térig sétálva.

Találkozó: SZIKLAKÁPOLNA ELŐTT
Séta indulása: 16.30
Útvonal: Szent Gellért tér- Bartók Béla út- Gárdonyi tér (BOR és KÉZMŰVES; Mitzi Kortárs Galéria és Bár, K.A.S Galéria, HÁROM HÉT Galéria, Béla Bár, BBB office, FAUR ZSÓFI Galéria, ARNOLDO).
A sétát vezeti: Péter Szilvia idegenvezető
A séta időtartama: 2 óra
Létszám: 30 fő
(Előzetes regisztráció szükséges!)

Faur Zsófi Galéria
- szeptember 27. 17:00 - Radisics Milán - digitális technika használata a fotográfiában és a kiállításon - beszélgetés és tárlatvezetés
Radisics Milán, 2019 sajtófotó nagydíjas Radisics Milán, SUR/REAL LANDS című fotókiállítása megtekinthető egész hétvégén.

- szeptember 28. 11:00-13:00 és 15:00-17:00 - KACs
KÓDvarázs
Vonalkódok, chipek és QR-kódok. Vékony vonalak, apró foltok és miniatűr szerkezetek, mégis mennyi adat és információ tárolására képesek!
A KACs Műhely workshopján elkészítheted egyedi QR-kódos, tartalmas kiegészítődet! A meglévő QR-kódot különböző formába helyezzük, így a hímzés alapjainak elsajátításával elkészítheted egyedi QR-kódos mintádat, amelyet aztán ruhádra vasalhatsz vagy varrhatsz!

Arnoldo
- szeptember 27. 18:00 - kiállításmegnyitó

K.A.S. Galéria
- szeptember 27. 18:00 - Bíró Sándor kiállítása
A kiállítás október 18-ig tekinthető meg.

Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum
- szeptember 27-28. 10:00-18:00
Kortársak. Sorstársak? - 125 éve született Aba-Novák Vilmos, Derkovits Gyula, Molnár-C. Pál és Szőnyi István

A négy 125 éve született festő, Aba-Novák Vilmos, Derkovits Gyula, Molnár-C. Pál és Szőnyi István emlékkiállítása az Ars-Sacra Fesztivál előestéjén nyílik a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban. A kiállítás törzsanyagát az Antal-Lusztig gyűjtemény adja.
Megnyitó: 2019. szeptember 13. 17.00
Megnyitja: Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. Közreműködik: Bodrogi Éva – szoprán, és Marczi Mariann – zongora

Optika Valentin - Szemünk a digitális világban
- szeptember 27. 10:00-21:00
- szeptember 28. 11:00-21:00
A szemünk nincs felkészülve a digitális világ kihívásaira. A terhelés folyamatosan növekszik, a kihívások és az ezzel kapcsolatba hozható problémák szaporodnak, különösen az életkor előrehaladtával, de már gyermekkorban megfigyelhetőek a tünetek.
Több kényelemre és hatékony védelemre van szükséged? Előfordul, hogy irritáltnak, fáradtnak érzed a szemed,? Tapasztalsz szemszárazságot, esetleg meg-megfájdul a fejed? Érzékeny vagy a fényre? Megmutatjuk, hogy milyen megoldások állnak a rendelkezésedre a látásjavító eszközök területén annak érdekében, hogy éles láss és biztonságban tudd a szemeidet is.
Kérdőívvel, személyes tanácsadással, látásvizsgálattal várunk, az esemény ideje alatt jelentős kedvezményekkel megfűszerezve.
Foglalj időpontot az elérhetőségeinken!

Béla Bár:
- szeptember 27. 17:00-20:00 - Papa - Fia Diskoteque
DJ Titusz
Kellemes délutáni disco 0,1-100,1 éves korig

- szeptember 27. 21:00 Dj Vajdai Vili
A TÁP színház polihisztora most épp djzik

Mitzi
- szeptember 27. 17:00-22:00 - Vedat Akdag & Addis Abbé
Délutáni diszkó a Mitziben.

Bartók Béla út
szeptember 27. 20:00 - diafestés, fényfestés, workshop a Hókusz Fókusszal

Kis Áron Magyar Játék Társaság:
- szeptember. 26-29. 11:00-17:00
Kiállítás: dr. Fuchs József - Markó Krisztina: Makett- és Játékvilág
Bencze Balázs és dr. Fuchs József: Társasjáték Maraton, klasszikus társasjátékok

szeptember 28. 15:00
"Makettek bűvöletében" dr. Fuchs József makett- és játékkészítő előadása a Kutatók Éjszakája keretében

szeptember 26-28. 12:00-17:00 -Ödönke az Eleven Őszön
Emlékmackó Műhely; készítsd el kedvenc mackódat
Az alkotás mellett folytatódik az Emlékmackó A Gyermekekért adománygyűjtő programja. Játékokat gyűjtünk a Tűzoltó Utcai Gyermekkórház lakói részére.
A mackóvarró foglalkozás díja 1500 Ft/db, amellyel támogatod munkájukat.
Adományozz játékokat a gyűjtésre, írj hozzá egy kis levélkét, rajzot, üzenetet és számodra a foglalkozás ingyenes.

Bor és Kézműves:
Digitális Kapcsolatok
1. HÁROM AZ EGYBEN „utcaszobor”
Készíts náluk szelfit, és tedd fel a BBB oldalára.
2. Digitális kapcsolatok TÓTH JÓZSEF FÜLES és SILYE JÚLIA KIÁLLÍTÁSA
Kiállítás megnyitó: szeptember 27. 19:00
Kiállítás nyitva : pénteken és szombaton 10:00-20:00
3. WORKSHOP
Szófelhő készítése (14 éven felülieknek ajánlott)
pénteken és szombaton 12:00-18:00

Találatok száma: 2

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 4

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem kialakításánál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a vendégek az itt töltött idő alatt ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Látvány és élmény!

Budapest éjjel

Budapest nappal

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Danubius Hotel Gellért
Danubius Hotel Gellért
  • Budapest
  • XI. kerület
Gellért Eszpresszó
Gellért Eszpresszó
  • Budapest
  • XI. kerület
Gellért Söröző & Brasserie
Gellért Söröző & Brasserie
  • Budapest
  • XI. kerület

Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG