Érzékenyítő Fesztivál Veszprém 2020
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Érzékenyítő Fesztivál Veszprém 2020


Egy színházi előadás egyben érzékenyítés is, hiszen a művészi alkotó tevékenység átformál, gyógyít, alkotót és befogadót egyaránt. Négy napon keresztül, július 16-19. között rendezi meg a III. `Lélektől lélekig` Érzékenyítő Fesztivált a Veszprémi Petőfi Színház.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

„Lélektől lélekig…” - III. Érzékenyítő Fesztivál

2020. július 16-19.

Mindjárt a nyitónapon, július 16-án, csütörtökön, különleges produkció várja az érdeklődőket. Csorba tükör címmel egy súlyos kihívással élő színész, Fehér Dániel, a Baltazár Színház tagjának festmény kiállítása nyílik meg a Színház előcsarnokában, amelyet közös beszélgetés követ, mely során megismerhetjük a művész életét, sikereit.

Az első nap főprogramja az Új Színház előadása, Kulcsár Lajos Zserbótangó című darabja lesz, Dörner György, Kossuth-díjas színművész, színházigazgató rendezésében 19 órától. A színpadon köszönthetjük Esztergályos Cecíliát és Tordai Terit. Két „nyugállományba vonult" színésznő történetét mesélik el, akik élethelyzeteikből adódóan közös albérletbe kényszerülnek. Társbérletük kacagtatóan szatirikus helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és komikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik.

Az előadás előtt kerül sor a Fesztivál hivatalos megnyitójára, melynek vendége az Operatív Törzsből már jól ismert Gál Kristóf r. alezredes, egyébként színészkolléga, a rendőrség szóvivője lesz.

Újdonság az idei évben a Fesztivál életében az "érzékenyítőcske" program, amelyre a legkisebb korosztályt, az óvodásokat várjuk. A Zenekar a gomba alatt című előadás Máté P. Gábor és Módri Györgyi előadásában 17-én 10 órakor kezdődik. A tanulságos mese azt mondja el, hogy összefogással szinte minden elérhető. A műsorról, a látottakról a mese után beszélgetünk a gyermekekkel – emelte ki az új kezdeményezést Kellerné Egresi Zsuzsanna.

A második nap kiegészítő programja, Pilát Gábor előadása 16 órától, a párkapcsolatok kihívásaira irányítja figyelmünket.

Az este 19 órakor kezdődő főprogram, a Megyek utánad című kortárs előadás, az Orlai Produkciótól érkezik, amely Grecsó Krisztián és Bíró Bence szerzőpáros műve. A főhős a korábbi kapcsolatain keresztül tekint vissza életére. Belső utazása keretében próbálja feldolgozni, hogy mit élt át, hova tart, mi az, ami nem sikerült. Időközben rádöbben: „Az akartam lenni, ami csak akkor vagyok, amikor majd az akarok lenni, ami akkor voltam."

Ezen a napon éjszakába nyúlóan folytatódik a Fesztivál programja. A 21.30 órakor kezdődő a Tortúra című pszichothrillert szakpszichológus vezetésével feldolgozó beszélgetés követi, a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A darabban egy rajongót ismerhetünk meg, aki fogságba ejti kedvenc íróját.

Július 18-án 14 órakor az Égigérő fű című előadásra várjuk a fiatalokat és az idősebbeket. Ehhez kapcsolódóan felhívást teszünk közzé a gyerekeknek: "Hozz magaddal egy nyugdíjast!" Amennyiben egy gyermek - 14 éves korig - egy nyugdíjassal érkezik az előadásra, mindketten díjtalanul nézhetik meg az előadást, ezzel igyekszünk segíteni a két generáció közötti kapcsolatot. A kezdeményezéshez kapcsolódva összefogtunk az Egyesített Szociális Intézménnyel és az idősek otthonában lakókat összepárosítjuk az érdeklődő ifjú korosztállyal, és arra buzdítjuk őket, jöjjenek el együtt az előadásra, majd együtt beszélgetünk a nyugdíjba-vonulás kríziséről, a segítségnyújtás jelentőségéről – hangsúlyozta a színház Igazgatóhelyettese.

20 órakor Az én házam címmel Mészöly Andrea produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás fókusza a Test, a különböző adottságú test. A Test, mint egy információkat felvevő, tükröző és emlékező objektív, ami lehet egyszerre személyes és pártatlan is. Az én házam az én váram. Az én testem az én csatornám – vallja a rendező.

Az utolsó nap különlegessége a Láthatatlan koncert, mely 16.00 órától várja az érdeklődőket. Agárdi Szilvia születése óta látássérült, viszont könnyűzenei előadóként csúcsokat döntöget. A gyönyörű koncert mellett lehetőség lesz a nézőknek a művésznővel beszélgetni és az érzékenyítés része lesz, hogy a koncert egyik fele teljesen sötétben zajlik, hogy mindenki beleilleszkedjen a látás nélkül élők életébe. A nap folyamán szemészeti szűrővizsgálattal várunk mindenkit a Lions Club támogatásával.

19-én 19 órakor 23 perc címmel különleges színházi előadást láthatnak az érdeklődők. Itt is egy életutat követhetünk végig, egy anya életét, aki beszél az anyaságról, a „feleség állapot"-ról, a családon belüli erőszakról.

A hagyományoknak megfelelően minden előadás után egy „kibeszélő" esttel várjuk nézőinket, ahol Kardos Klára klinikai szakpszichológus lesz segítségünkre.

Annak érdekében, hogy minél többen el tudjanak jönni az előadásokra, alacsonyan tartottuk a jegyárakat, valamennyi fizetős produkcióra egységesen 1500 forintért válthatók belépők – hangsúlyozta Kellerné Egresi Zsuzsanna.

A fesztivál Megyek utánad és 23 perc c. előadásait a siket és nagyothallók, valamint a látássérültek számára akadálymentesíti a Veszprémi Petőfi Színház.

Részletes műsor:

2020. július 16., csütörtök, 19:00–21:30
KULCSÁR LAJOS: ZSEBÓTANGÓ - tragikomédia
Rendező: Dörner György

A színpadi játék két „nyugállományba vonult” színésznő történetét meséli el, akik élethelyzeteikből adódóan közös albérletbe kényszerülnek. Társbérletük kacagtatóan szatirikus helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és komikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik. Kamilla polgári családból származó, jó kedélyű, örökmozgó nő. Sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál. Klári, szintén fővárosi polgárlány, de szegény családból indult, színészként pedig vidéki „száműzetésből” Pestre került tragika. Az egymással, és egymás múltjával, vetélkedő, a magánéletükben is folyton szerepet játszó színésznők hirtelen egy újabb szereplővel, új lakótárssal kerülnek szembe… A két egymást egyre inkább megértő és megszerető színésznőt Esztergályos Cecília és Tordai Teri alakítja, főbérlőt pedig Timkó Eszter.

Szereposztás
Szentmártoni Kamilla (színésznő) | ESZTERGÁLYOS CECÍLIA Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes, és Kiváló művész
Fellegi Klári (színésznő) | Tordai Teri Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes, és Kiváló művész
Kocsis Etelka (főbérlő) | Timkó Eszter

Közreműködők
Zeneszerző | Dörner György
Zenei vezető | Papp Gyula
Díszlet– és jelmeztervező | Berg Glória
Dramaturg | Bártfay Rita
Ügyelő | Valkai andrea
Súgó | Túri Mari
Rendezőasszisztens | Ullmann Krisztina

2020. július 17., péntek, 16:00–17:00
Párkapcsolati nehézségek - Pilát Gábor előadása

Nap mint nap lehet találkozni olyan szerelmespárokkal, akikre a környezetükben szinte mindenki egyöntetűen azt mondta, „Nagyon összeillenek, egymásnak lettek teremtve!”
Majd telik-múlik azt idő, s a rendkívüli együttállásból bizony nem lesz semmi. Kiderül, hogy a szerelem önmagában mit sem ér, ha nem párosul egy jó adag tudatossággal, önismerettel, etikával, felelősségvállalással és még néhány olyan dologgal, ami az érzelmeken túl a garancia lenne a jól működő párkapcsolathoz.
Túl sok olyan párkapcsolatot látni, amiről ugyan nem jelenthetjük ki, hogy vergődnek vagy a szakadék szélén billegnek, de azt igen, hogy messze nem tudták kihozni belőle a maximumot és tartósan megélni azokat az érzéseket, amelyek a lehetőség szintjén benne voltak. És miért? „Csupán” a szerelmen kívül eső összefüggések ismeretének hiánya miatt.
Minthogy a pokol felé vezető út is jó szándékkal van kikövezve, időnként összetévesztjük a szeretetet a behódolással, az önfeladással, és az olyan túlzott kompromisszumok felvállalásával, amik először minket tesznek tönkre, aztán magát a kapcsolatot is.
Ezekről a buktatókról lesz szó, de csak azért, hogy elkerülhessük őket.

2020. július 17., péntek, 19:00–20:40
Megyek utánad - 
Grecsó Krisztián regényét színpadra írta | Bíró Bence
Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru történetével ismerkedünk.

Grecsó Krisztián 2014-es nagysikerű regényének főhőse leltárt készít. Miközben fölidézi korábbi kapcsolatait, önmaga régi verzióit, önvizsgálatot tart, megrajzolja saját önarcképét. Grecsó nem azt írja meg, ami Daruval történt, hanem azt, ahogy Daru visszaemlékszik arra, ami és ahogyan történt. Az emlékezés pedig nem csak keserédes nosztalgiázás, hanem a homályos múlt és vágyott jövő bizonytalan kimenetelű küzdelme. Daru kapcsolatai nevelődési, átalakulási szituációkat idéznek elő, miközben feltárul lelkivilága, belső konfliktusai. Amikor pedig kész a leltár, lehet továbblépni. Vagy mégsem? Sokszor igaz a mondat: „Az akartam lenni, ami csak akkor vagyok, amikor majd az akarok lenni, ami akkor voltam.”

„Daru megy, és látja magát, ahogy elhízik, aztán újra lefogy, hogy elköltözik innen, aztán vissza, aztán megint el, látja a lehetséges jövőt. És egészen biztos benne, hogy így lesz. Megy maga után, elöl megy Daru, utána ő, és ha tudná, sem akarná utolérni, de mivel ilyen kiszámítottan telik majd minden, nem is akarja. Sokkal többet tud magáról, mint amennyit tudni érdemes, vagy mint amennyit el lehet viselni.”

Szereposztás
Mészáros Béla
Kurta Niké
Baki Dániel
Közreműködők
Grecsó Krisztián regényét színpadra írta | Bíró Bence
Látvány | Ottlik Jikka
Asszisztens | Vincze Petra
Rendező | Dékány Barnabás

2020. július 17., péntek, 21:30–0:30
William Goldman TORTÚRA

pszichothriller Stephen King regénye alapján
Rendező: Tasnádi Csaba Jászai-díjas

Egy eldugott kis hotelben a népszerű regényíró, Paul Sheldon éppen befejezte legújabb könyvét, és fittyet hányva a zord téli időjárásra, boldogan útnak indul. Ám a néptelen coloradói országúton Paul autója szakadékba zuhan, és lassan be is temetné a sűrű hó, ha egy környékbeli nő, Annie Wilkes nem találna rá, aki kihúzza a roncsból a mozgásképtelen írót, és hazaviszi, hogy ápolni tudja.
Úgy tűnik, Paulnak tényleg elképesztő szerencséje van, hiszen élve megúszta a balesetet, és Annie nemcsak szakképzett ápolónő, de saját bevallása szerint az író legnagyobb rajongója is. Amíg nem tud lábra állni, Paul kénytelen Annie házában maradni, hiszen az állandó hóviharok miatt lezárták az utakat, és még a telefonkapcsolat is megszakadt a külvilággal. Paul tehát teljesen Annie-re van utalva, aki persze repes az örömtől, hogy imádott írója pont az ő vendégszeretetét élvezi.
Lehet, hogy megúszta a balesetet, de Paulnak lassan rá kell jönnie, hogy a megpróbáltatásainak koránt sincs vége: egyre több a furcsa jel, a nyomasztó körülmény, és Annie lelkesedése is sokkal mélyebb, démonibb, mint egy egyszerű kamaszlányos rajongás...

Az eredeti Broadway-produkciót a Warner Bros. Theatre Ventures hozta létre, társulásban a Castle Rock Entertainment-tel, Liz Glotzerrel, Mark Kaufmannal, Martin Shaferrel és Raymond Wu-val.
A színdarab ősbemutatóját Jed Bernstein produkciós igazgató hozta létre a Bucks County Playhouse-ban (New Hope, Pennsylvania, USA).

Szereposztás
Paul Sheldon | KELLER JÁNOS
Annie Wilkes | MÓDRI GYÖRGYI

A hangjátékban közreműködnek | DÉR MÁRIA, FŐZŐ DITTA, GAÁL ATTILA CSABA, KELLER JÁNOS, KERESZTES GÁBOR, KLÓZER KITTI, LUKÁCS DÁNIEL, MÁTÉ P. GÁBOR, MÓDRI GYÖRGYI, NYIRKÓ ISTVÁN, SOLTIS ELEONÓRA, SZÜCS ANDRÁS LÁSZLÓ, TASNÁDI CSABA
Közreműködők
A színpadi változatot Kovács Krisztina fordítása alapján Tasnádi Csaba és Kovács Krisztina készítette.

Látványtervező | LIBOR KATALIN
Rendezőasszisztens, ügyelő, súgó | KLÓZER KITTI
Hangmérnök | NÉMETH FERENC
Orvosszakértő | DR. TÖRÖK ZSUZSA
Rendező | TASNÁDI CSABA Jászai-díjas

2020. július 18., szombat, 14:00–15:30
Janikovszky Éva: Égigérő fű - vígjáték

Rendező: OBERFRANK PÁL Jászai-díjas, Érdemes művész

Janikovszky Éva ifjúsági regényét 1979-ben filmesítették meg Palásthy György Balázs Béla-díjas, Érdemes művész rendezésében, de a mai napig ismert mindenki előtt ez a kedves kis történet. Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélkülük. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent. A ház lakói, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy az udvarra gyeptéglák kerüljenek...

Az előadás hossza 95 perc egy szünettel.

Szereposztás
Misu | ROZSOS REGŐ / ZÁMBÓ DÁVID
Piroska | FISCHER – KOVÁCS IZA / MOLNÁR ANNA BELLA
Poldi bácsi | KŐRÖSI CSABA
Poldi néni | MÓDRI GYÖRGYI
Dezső bácsi | NYIRKÓ ISTVÁN
Kamilla kisasszony | DÉR MÁRIA / HALAS ADELAIDA
Oszkár, a szenesember | KERESZTES GÁBOR
Berta, Oszkár anyukája | SOLTIS ELEONÓRA
Fiatal lány/ Sorban álló nő | CSUTAK NOÉMI
Fiatal férfi/ Sorban álló férfi | LUKÁCS DÁNIEL
Kukás1 | OSZVALD BALÁZS
Kukás2 | PATÓ BÁLINT
Rendőr/Igazgató | MÁTÉ P. GÁBOR
Kertész/Titkár/Parkőr | KELLER MÁRTON
Közreműködők
Ügyelő | SZENTMIKLÓSI ILDIKÓ Magyar Teátrum-díjas
Rendezőasszisztens | NEMES BENCE
Súgó | KLÓZER KITTI
Díszlet- és jelmeztervező | LIBOR KATALIN
Színpadra alkalmazta | KOVÁCS KRISZTINA
Rendező | OBERFRANK PÁL Jászai-díjas, Érdemes művész

2020. július 18., szombat, 20:00–21:00
Mészöly Andrea: Az én házam - táncfantázia

Rendező: Mészöly Andrea

Az előadás az egyes művészeti formák kapcsolódásait is kutatja, és olyan kérdéseket jár körül, hogy hol van a helyünk a saját házunkban; otthonosan érezhetjük-e magunkat a saját testünkben; és hogyan válik környezetünk labirintussá?

Az én házam az én testem. Néha egy végtelen útvesztő.
Egy zűrzavaros nyüzsgés. Számtalan reflexió.
Egy forgolódás - amiben állok, anélkül, hogy elindultam volna.
Egy út, egy bizonytalan karambol a sötétben, egy kapcsolódás.

Az Én házam című előadás fókusza a Test, a különböző adottságú test. A Test, mint egy információkat felvevő, tükröző és emlékező objektív, ami lehet egyszerre személyes és pártatlan is.
Az én házam az én váram. Az én testem az én csatornám.
A színpadon - saját képességeink mentén, mozgással, szavakkal, képekkel - létrehoztunk egy közös „figyelmi” teret. Ebben a térben kiéleződnek a fizikum korlátai, megjelennek az individuum útvesztői, saját egyediségünk és küzdelmeink.

Szereposztás
Előadók, alkotótársak | Bakó Tamás, Bruckner Csaba, Kövesdi László
Közreműködők
Koreográfus, rendező | Mészöly Andrea
Videóanimáció | Duliskovich Bazil
Zene, videó | Bényi Gergő
Fény | Nagy Zoltán
Fotó | Mészáros Csaba
Vers | Pilinszky János: Gizgaz

2020. július 19., vasárnap, 16:00–17:00
Láthatatlan koncert - Agárdi Szilvia

Agárdi Szilvia a Voice tehetségkutató egyik versenyzője volt 2012-ben, ebben a műsorban ismerhettük meg.
A korábban főként népdalversenyeken induló látássérült lány az első élő show-ban esett ki, azonban a műsor legfeledhetetlenebb párbaját elevenítették meg a színpadon Pál Dénessel. Következő évben együtt indultak a Dalban Szíveddel láss című számukkal, amellyel bejutottak a döntőbe.
Szilvi azóta önállóan építi saját karrierjét, nemrég Krakkóban nyert meg egy látássérült énekeseknek szervezett nemzetközi dalfesztivált. A nyertes dallal bejutott a Dal 2016-os versenyébe.

2020. július 19., vasárnap, 19:00–20:30
Dennis Kelly: 23 perc - "Girls and Boys" - monodráma

Rendező: Keszég László

Egy szerelem története. Egy karrier története. Egy család története. Egy anya története.
Dennis Kelly darabja egyszerre humoros és szívbemarkoló, magával ragadó és elgondolkodtató.
Szereplője, akit Járó Zsuzsa kelt életre kemény, céltudatos nő, aki komoly munka és némi szerencse árán jutott el a sikerig – és akivel megtörtént az elképzelhetetlen.
A 23 perc nem csak egy különleges nő történetét meséli el, hanem egy fontos társadalmi jelenségre is felhívja a figyelmet: sokkal magasabb a családon belüli erőszakos cselekmények száma, mint képzelnénk.

A mű eredeti címe: „ Girls and Boys”

Szereposztás
Járó Zsuzsa előadásában
Közreműködők
Fordította | Fabacsovics Lili
Dramaturg | Enyedi Éva
Látvány | Cziegler Balázs és Sinkovics Judit
Zenei szerkesztő | Zságer-Varga Ákos
Plakát | Csáfordi László
Rendező munkatársa | Egyed Móni
Rendező | Keszég László
Producer | Orlai Tibor

Forrás: A Színház honlapja

További ajánlataink

2021.01.29. - 2021.01.30. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Mendelssohn Kamarazenekar - IV. bérleti hangversenye
2021.02.11. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Somodari
2021.03.11. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
NagyÁrpi - Ráskó Eszter önálló estje, vendég: Ács Fruzsina
2021.03.20. 10:30 Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Mazsola és Tádé - Agóra Veszprém Kulturális Központ
2021.04.22. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Saint-Saëns 100
2021.05.18. 19:00 Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2021.05.20. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Győri Filharmonikus Zenekar - Rost
2021.05.22. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Hangfalatok - Az Apacuka zenekar koncertje
2021.07.12. - 2021.07.18. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
VeszprémFest 2021
2021.07.16. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Veszprémfest Classic / ZongOpera - Miklósa Erika és Balázs János
2021.07.17. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Veszprémfest Classic / Paganini + Közreműködik: Balázs János, Lendvay József, Szakcsi Lakatos Béla
2021.07.18. Veszprémi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Veszprémfest Classic / Cziffra Café - Tompos Kátya és Balázs János estje
Találatok száma: 1

Hostel Magister

Hostel Magister

A Hostel Magister szálloda jellegű modern épülete Veszprém egyetemi városrészében, a belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben helyezkedik el. Igényesen berendezett 2 ágyas és 2x2 ágyas fürdőszobás-minikonyhás apartmanokkal várja kedves vendégeit. A 800 férőhelyes Hostel Magister diákhotel ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Kocsonyafesztivál Miskolc 2021
Kocsonyafesztivál Miskolc 2021
  • Miskolc
2021. február 1 - 28.
Zsolnay Fényfesztivál 2021
Zsolnay Fényfesztivál 2021
  • Pécs
2021. július 1 - 4.
Ördögkatlan Fesztivál 2021
Ördögkatlan Fesztivál 2021
2021. augusztus 3 - 7.

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8200 Veszprém , Veszprémi Petőfi Színház
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események