ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Érzékenyítő Fesztivál 2024 Veszprém. Lélektől-lélekig a Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja

Jegyvásárlás
2024. április 19. (péntek) - 2024. április 21. (vasárnap)
8200 Veszprém , Veszprémi Petőfi Színház (47.091976 x 17.906864) Megnézem a térképen

VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. Az átlagember mindemellett egyre kevésbé vagy nem tudatosan reagál az őt érő negatív hatásokra. A fesztivál ezért sokszor elhallgatott vagy elnyomott helyzeteket, szituációkat hoz előtérbe. Ezek szakpszichológus által moderált beszélgetéseken a közönséggel közösen kerülnek feldolgozásra. A közönséget közös gondolkodásra hívjuk a hátrányos helyzetűek megértése, helyzetük megítélése, elfogadása érdekében.

 Érzékenyítő Fesztivál Veszprém 2024

Április 18-án, a 0. nap

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, lelkekig hatoló, tanító, segítő és iránymutató Fesztiválra április 18-án, a 0. napon hangolódhatunk Anat Gov: Happy Ending sorsdöntő történetével. Az előadást követően az alkotókkal és befogadókkal együtt közösen dolgozzuk fel a terhes, de annál fontosabb történetet.

Április 19. I. nap: KITARTÁS és BÁTORSÁG

Április 19-én 17 órakor NAGYSZABÁSÚ LÉLEKNYITOGATÓ CEREMÓNIÁVAL veszi kezdetét a VII. Lélektől-Lélekig Fesztivál! A megnyitón részt vesznek és elkápráztatnak a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió és a Veszprém Cheerleaders táncosai, illetve PetőfIfiAkadémistáink, akik Színházunk művészeivel egy szíveket-lelkeket feltöltő közös produkcióval készülnek!

Fesztiválunk első napján, április 19-én 18 órától várjuk Önöket a szemet kápráztató NINCS LEHETETLEN KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓVAL a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában.

 A festmények nem csak vizuális szempontból lenyűgözőek, hanem azok készítési módjai miatt is, hiszen szájjal és lábbal festették őket. A mögöttük álló művészek, Nagypál Istvánné és Deák Ferenc a megnyitó során mesélni fognak arról, hogyan voltak képesek a kihívásukat művészetté alakítani művészetterápia formájában, illetve arról is szó lesz, hogyan zajlanak a nem mindennapi alkotási folyamatok.
A program keretében a művészekkel közös beszélgetésre is lesz lehetőség, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember vezetésével.

Az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

20 órától a nagyszínpadon – a hagyományos ünnepélyes fesztiválmegnyitót követően – a Lublinski Színházterápia Társulata hozza el a Makrancosok című előadásukat, amely a kihívással élő hölgyek kiszolgáltatottságát mutatja be. A darabot a Makrancos hölgy előadás ihlette, Shakespeare szövegeiből és teljes mértékben a lengyel társulat kihívással élő színészeinek élményeiből, gondolataiból, érzéseiből táplálkozik. Idén is egy őszinte, határokat feszegető, ugyanakkor elgondolkodtató és - mindenekelőtt – figyelemfelkeltő, tanító előadással érkezik a lengyel társulat, aki a tavalyi évben nem csak Társulatunk, de a nézők szívéhez is közel kerültek közvetlen és pozitív személyiségükkel! 

Április 20.  II. nap: SZERETET és ÉLET

Április 20-án szűrővizsgálatokkal, négylábú vendégekkel, filmvetítésekkel, budapesti vendégjátékkal és ősbemutatóval folytatódik a VII. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja! A második napon elkezdődnek a szűrővizsgálatok és prevenciós előadások, valamint megannyi tanulsággal teli, gondolatébresztő előadással és szívmelengető kiegészítő programmal várja az érdeklődő közönséget!

Fesztiválunk második napját - április 20. - egy tanulságos dokumentumfilmmel nyitjuk: a NYOMIK című rövidfilmmel. A történet bepillantást enged a kerekesszékkel élők világába, kihívásaiba és vágyaikat, de legfőképpen elszántságukat és kitartásukat mutatja be. A négy főszereplő fiatal együtt vág neki a hosszú útnak, hogy Budapestről eljussanak a Balatonra. Számtalan, a mindennapi embernek ismeretlen problémával találkoznak: többek között az akadálymentesítés hiányával és a mozgássérültek társadalmi csoportját ért atrocitásokkal. A NYOMIK című rövidfilm április 20-án 13.30-tól várja Önöket a Petőfi NézőPont termében, ahol nem csak erről a kirekesztett csoportról tudhatnak meg többet, hanem saját maguk nyitottságáról is!
A film után a közreműködőkkel, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember vezetésével, a téma közös megvitatására invitáljuk a nézőket!
A filmvetítés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

15 órától a Petőfi NézőPontban napjainkban is aktuális témát feldolgozó filmvetítéssel várjuk az érdeklődő közönséget. A Magyarok a Miljacka partján – Irma asszony története a boszniai magyar diaszpóráról szól. Kialakulása, megpróbáltatásai, a kultúrák metszéspontján egyensúlyozó helyzete igazán különleges és megindító fejezete az összmagyarság történetének. A kicsiny közösség példa értékűen őrzi magyarságát, azonban a kemény munka mellett az anyaország támogatása is kellett ahhoz, hogy a következő generáció is megőrizhesse nyelvét és kultúráját. A történet a főszereplő, Irma asszony által megéltek alapján került filmvászonra, akit beszélgetővendégként is fogadhatunk a program keretében. A program ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!

16.30-tól az előcsarnokban a négylábúaké lesz a főszerep „Állati művészet” programunk keretében! Színházunk szívéhez mindig is közel álltak a négylábú kiskedvencek, akik megannyi örömöt, boldogságot hoznak mindenki életébe. Számos alkalommal találkozhatott közönségünk négylábú „színészekkel” a színpadon, valamint kutyabarát előadásokat is örömmel tűzünk műsorra. Fesztivál-programunkban a nemrég alakult veszprémi székhelyű Pumi Alapítvánnyal működünk együtt, akiknek fő célja az elhagyott és veszélyeztetett állatok gondozása és védelme, otthon találása. Mindezek mellett pedig állatvédelemről és felelős állattartásról tartanak előadásokat, hogy az állatjólét értékeit minden generációnak megfelelően tovább tudják adni. Mellettük és védenceik mellett egy művészt és mentett kis kedvencét is köszönthetjük, sőt – még egy rendőrségi kutya bemutatót is láthatnak a programra látogatók! A program ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!

18.30-tól a nagyszínpadon az Orlai Produkciós Iroda: Balkon kilátással című vígjátékával folytatjuk a napot. A Jóbarátok sorozat egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol „röhejes” természetrajzát. Helyszíne két egymásra néző erkély, ahol két teljesen különböző személyiség jelenik meg: Alvin képtelen felvenni a ritmust a világgal, Karen viszont lehengerlőn vidám és rendíthetetlen. A két nézőpont összecsap és megannyi humorral követhetjük végig a férfi és a nő, az optimista és a pesszimista harcát. 

 Április 21. III. nap: ELFOGADÁS és ŐSZINTESÉG

A VII. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának harmadik napja is megannyi érdekes, lelkekig hatoló programmal várja Önöket! Akadálymentesített előadás keretében élvezhetik kicsik és nagyok a Vuk című mesejátékot, Tóth Gabi őszintén mesél életének elmúlt időszakáról, valamint pár dallal is megörvendezteti a közönséget, este pedig egy „testébe zárt” táncos önéletrajzi előadását láthatják. Mindezek mellett egész nap „Ép testben, ép lélek” kezdeményezésünk keretében szűrővizsgálatokra lesz lehetőség.

Fesztiválunk célja, hogy minden generációnak utat mutasson és olyan értékeket közvetítsen, melyet be tudnak építeni életükbe. Április 21-én 14 órától Fekete István: Vuk című kedvességgel, szeretettel, tanulsággal átitatott mesejátékára várjuk a család minden tagját! Az darabot – audionarrációs eszközökkel és jeltolmács segítségével – akadálymentesített előadásként tűzzük műsorra, így látás- és hallássérült nézőinket is várjuk szeretettel!

17 órától az előcsarnokban egy igazán különleges könnyűzenei programmal és beszélgetéssel készülünk. Tóth Gabi előadóművész érkezik a Fesztivál közönségéhez, aki nem csak gyönyörű és egyedi hangjával kápráztatja el a közönséget, de őszintén, tabuk nélkül és mélyrehatóan mesél életéről, pályájáról és arról a negatív áradatról, mely az elmúlt időszakban érte őt.

20 órától a nagyszínpadon egy olyan táncművész előadását köszönthetjük, akit az élet egy nem mindennapi kihívás elé állított - de nem csak Őt, hanem az orvostudományt is. Horváth Renátó egy ismeretlen betegség okán kerekesszékbe került, de nem adta fel és a benne rejlő szaktudást és kreativitást egy másik úton csempészi a színpadra. Életútját, kerekesszékbe kerülését feldolgozó Testbe zárt ima önéletrajzi táncelőadás megrázó, érzelemdús, látványvilágban és koreográfiájában pedig elkápráztató. A táncművész úgy fogalmazott: „Mindent megmutatunk, ami velem történt!” 

Minden Fesztiválprogram után szakmai, a nézőkkel és a közreműködőkkel közös feldolgozó beszélgetést tartunk, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, mentálhigiénés szakember vezetésével.

Forrás: a fesztivál honlapja

 


2024.04.19. - 2024.04.21.
További ajánlataink

2024.04.16. - 2024.04.21.
2024.04.19. - 2024.04.21.
2024.04.20.
2024.04.21.
9 800 Ft - 14 800 Ft Jegyvásárlás
2024.04.21.
2024.04.22. - 2024.04.23.
2024.04.23. - 2024.04.28.
2024.04.24.
2024.04.24.
2024.04.25. 17:00
Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események
Veres Tamás: Hogyan legyünk boldogok? című novelláskötet bemutatója / Eötvös Károly Megyei Könyvtár
2024.04.26.
2024.04.27.
7 990 Ft - 9 990 Ft Jegyvásárlás
2024.04.27. 10:00
Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események
Növénycsere a Dózsavárosi Könyvtárban
2024.04.28. - 2024.04.30.
2024.04.29.
6 340 Ft - 7 140 Ft Jegyvásárlás
2024.05.01.
2024.05.02.
2024.05.02. - 2024.05.05.
2024.05.03.
2024.05.06. - 2024.05.12.
2024.05.08.
2024.05.09.
2024.05.10.
2024.05.11. - 2024.05.12.
2024.05.12. - 2024.05.14.
2024.05.15. - 2024.05.16.
2024.05.17. - 2024.05.19.
2024.05.19.
2024.05.23.
2024.05.24. - 2024.05.26.
2024.05.25.
7 900 Ft - 9 900 Ft Jegyvásárlás
2024.05.25.
2024.05.26.
2024.05.26.
2024.05.26.
2024.05.31.
2024.06.20.
2024.06.21. - 2024.06.23.
2024.06.21. - 2024.06.23.
2024.06.24. - 2024.06.28.
Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események
Könyvtári tábor az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban
2024.07.01. - 2024.07.05.
Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események
Nyári tábor | Kaland - kirándulás - könyvtár - Március 15. úti Könyvtár
2024.07.12. - 2024.07.21.
2024.07.16.
12 900 Ft - 19 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.17.
10 900 Ft - 16 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.17. - 2024.07.20.
2024.07.18.
13 900 Ft - 20 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.18.
9 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.19.
7 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.19.
16 900 Ft - 27 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.20.
9 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.20.
19 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.24. - 2024.07.27.
2024.08.12. - 2024.08.16.
Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események
Időutazó kalandozások - Helytörténeti tábor 11-13 évesek számára
2024.11.20. - 2024.11.26.
Találatok száma: 19

Baláca Panzió

Baláca Panzió

Elegáns, első osztályú panziónk, mely egyidejűleg 35 fő befogadására alkalmas, ingyenes parkolóval, 17 teljesen felszerelt, összkomfortos szobával - amelyből egy akadálymentesített - valamint italbárral áll a pihenni és kikapcsolódni vágyó hazai és külföldi vendégek rendelkezésére. Nyugodt, csendes ...

Erdei Panzió

Erdei Panzió

Az Erdei Panzió városunk egyik legszebb részén, a Veszprémi Állatkert bejáratától 250 m-re található. A Balatonon és a Bakonyon kívül, a Séd-völgy kiránduló helyei és a hozzá tartozó műemlékek is várjákvendégeinket.

Ezüsthíd Hotel **** és Étterem

Ezüsthíd Hotel **** és Étterem

Az Ezüsthíd Hotel Veszprém nyugati részén, egy kellemes, családias hangulatú kertvárosi övezetben található, a belvárostól 800 m-re. Az újonnan nyíló szálloda széleskörű szolgáltatásaival ideális helyszín szabadidős turisták és üzleti utazók, rendezvények részére is egyaránt.

Gyarmati étterem és panzió

Gyarmati étterem és panzió

A panzió a Veszprémet övező körgyűrű és a Balatonfüredi út kereszteződésétől 300 méterre van. Ha üzleti úton van, nyaral, szeretteivel családi szobáink egyikében pihenni szeretne, vagy az otthon biztonságát adó szállásra vágyik akkor panziónk ideális választás. Hazai és különleges ételekkel várjuk ...

Hotel Gizella*** és Étterem

Hotel Gizella*** és Étterem

Az első magyar királyné nevét viselő szálloda és étterem Veszprém történelmi városrészében, a vár tövében helyezkedik el. Ajánljuk ezt a környezetet mindazoknak, akik szeretnek feltöltődni a természet és a tradíciók szépsége által. A hotel éttermének szellemisége is ezt sugározza. A vár ódon, ...

Hotel Historia & Historante ****

Hotel Historia & Historante ****

A szálloda Veszprém belvárosában fekszik, közel az Óváros térhez. 29 férőhellyel rendelkezik. A műemlék épületben kialakított kis szállodához 60 fős rendezvényterem tartozik, az éttermet egy 80 fős pinceterem egészíti ki.

Hotel Historia Malomkert

Hotel Historia Malomkert

A festői környezetben megálmodott Hotel Historia Malomkert a műemlék épületek különlegességével, egyedi stílusával és egyedülálló panorámával a Veszprémi Várra várja a pihenésre, városnézésre érkezőket és üzleti utazókat. Legyen részese nem mindennapi élményekben szállodánkban!

Hotel Jade

Hotel Jade

A Hotel Jade Veszprém nyugati részén, egy kellemes, családias hangulatú kertvárosi övezetben található, a belvárostól 800 m-re. A szálloda széleskörű szolgáltatásaival ideális helyszín szabadidős turisták és üzleti utazók részére is egyaránt. Szállodánk apartmanokkal, kétágyas illetve háromágyas ...

Pannon Egyetem Központi Kollégium Veszprém

Pannon Egyetem Központi Kollégium Veszprém

A legrégebbi kollégium a Központi Kollégium, amit 1964-ben vehettek birtokukba az első kollégisták. Az épületet teljesen felújították és 2008. novemberétől költözött élet újból a falai közé. Az épület az Egyetem városrész szívében helyezkedik el. A kollégium 5 emeletes, szintenként 90 ember lakik 6 ...

Promedicum Panzió Veszprém

Promedicum Panzió Veszprém

Promedicum Panzió. Veszprém belvárosától nem messze található a panzió és fogászat, ahol elegáns, barátságos környezetben kínálnak teljes körű fogászati ellátást és szállást az igényesen kialakított szobáinkban.

1 2   
Találatok száma: 30

Daiquiri Kávéház és Koktélbár Veszprém

Daiquiri Kávéház és Koktélbár Veszprém

A Daiquiri Kávéház és Koktélbár célja, hogy otthon érezd magad. Bárhonnan jössz, bárhová mész. Barátságos, nem zsúfolt, igényes és kellemes. Elvonulhatsz egy védett sarokba, vagy ülhetsz az internet előtt.

Derce Pékbisztró Veszprém

Derce Pékbisztró Veszprém

Kézműves, kizárólag kovásszal készült termékek és specialty kávézó.

Gyarmati étterem és panzió

Gyarmati étterem és panzió

A panzió a Veszprémet övező körgyűrű és a Balatonfüredi út kereszteződésétől 300 méterre van. Ha üzleti úton van, nyaral, szeretteivel családi szobáink egyikében pihenni szeretne, vagy az otthon biztonságát adó szállásra vágyik akkor panziónk ideális választás. Hazai és különleges ételekkel várjuk ...

Incognito Kávézó Veszprém

Incognito Kávézó Veszprém

Szeretettel várunk kávézónkba, Veszprém szívében baráti környezetben.

KUNSZT Veszprém

KUNSZT Veszprém

Veszprém új dizájnboltja, galériája, bisztró-kávézója és közösségi tere a város központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg házban, a KUNSZT. Valódi közösségi tér, ahol nemcsak kifinomult dizájntárgyakkal, hanem remek ételekkel és italokkal várunk, kora reggeltől késő délutánig. Egy jó kávé, egy ...

Lucifer Pizzéria

Lucifer Pizzéria

Pizzériánk étlapjának egyediségét – a kiváló minőségű alapanyagok és a gazdag feltétek mellett – városunkban egyedülállóként, a fatüzelésű kemencében sült pizzái garantálják. Termeink kiválóan alkalmasak családi, baráti összejövetelek lebonyolítására, meghitt, romantikus randevúkra, és nem utolsó sorban, ...

Malomkert Sörház Veszprém

Malomkert Sörház Veszprém

A festői környezetben megálmodott Hotel Historia Malomkert különleges szolgáltatásai közé tartozik a saját látvány sörfőzde és söröző, mely helyszíne lehet baráti összejöveteleknek és üzleti találkozóknak egyaránt. A sörözőhöz a házi csapolt sörökön kívül italritkaságok dukálnak: kézműves sörök és ...

Oliva Hotel & Étterem Veszprém

Oliva Hotel & Étterem Veszprém

Hangulatos kis szálló, és a Balaton top10 éttermének egyike Veszprémben! Veszprém történelmi belvárosának szívében, közvetlenül a városközpontban, nyugodt környezetben, a vártól pár perc sétára mediterrán hangulatú szobákkal és étteremmel várjuk kedves Vendégeinket!

Schőnig Cukrászda és Kávéház Veszprém

Schőnig Cukrászda és Kávéház Veszprém

Vállalkozásunkat közel húsz éve kezdtük, még a Zöld alma cukrászdával. Aztán 2004-ben elkészült saját üzletünk, Veszprém közkedvelt kertvárosában, a Jeruzsálemhegyen, mely hangulatos, igényes cukrászdája lett városunknak. Nyáron nagy teraszunk csobogóval, kerti tóval, aranyhalakkal, finom fagylaltjainkkal, ...

Völgyikút Ház Étterem és Panzió Veszprém

Völgyikút Ház Étterem és Panzió Veszprém

Veszprém egyik legszebb fekvésű, csendes övezetében, egyhektáros park szomszédságában várja igényes, pihenésre, sportolásra, testi és szellemi felfrissülésre vágyó vendégeit a városközpontban a Völgyikút Ház.

1 2 3   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Ár: 1 800 Ft -tól 4 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események Veszprémi programok 2024. Fesztiválok, rendezvények, események
  • Veszprém
2024. április 19. (péntek) - 2024. április 21. (vasárnap)

Közeli ajánlatok

Eötvös Károly Megyei Könyvtár programok 2024 Veszprém Eötvös Károly Megyei Könyvtár programok 2024 Veszprém
  • Veszprém
2024. április 25. (csütörtök)
Veszprémi színházi előadások 2024. Műsor és online jegyvásárlás Veszprémi színházi előadások 2024. Műsor és online jegyvásárlás
  • Veszprém
2024. április 18. (csütörtök) - 2024. április 21. (vasárnap)
Veszprémi események 2024. Online jegyvásárlás Veszprémi események 2024. Online jegyvásárlás
  • Veszprém
2024. április 18. (csütörtök)

Hasonló ajánlatok

ErődFeszt 2024 Komárom ErődFeszt 2024 Komárom
  • Komárom
2024. május 3. (péntek) - 2024. május 5. (vasárnap)
Békéscsabai Tavaszi Fesztivál 2024 Békéscsabai Tavaszi Fesztivál 2024
  • Békéscsaba
2024. április 3. (szerda) - 2024. április 30. (kedd)
Tulipánfesztivál Celldömölk 2024 Tulipánfesztivál Celldömölk 2024
  • Celldömölk
2024. április 19. (péntek) - 2024. április 20. (szombat)

Figyelmébe ajánljuk!

Ár: 1 800 Ft -tól 4 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program