Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár - Utazás kiállítás Kecskemét 2019. március 1-2.
Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár - Utazás kiállítás Kecskemét 2019. március 1-2.
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó 2018


A Csiperó - Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó megrendezésére kétévente kerül sor Kecskeméten. Ezen a nagyon fontos ifi és gyerek találkozón a világ különböző országaiból érkeznek népzenei, valamint tánczenei előadók, akik bemutatják kultúrájukat, valamint az országok gyermekei kapcsolatot ápolnak egymással.

Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó 2018
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programajánló

Nyitóünnepség

Egy-egy fesztivál hangulatát nagyban befolyásolja, hogyan sikerül a rendezvény indítása. Immár több mint két évtizede Kecskemét főtere impozáns keretet nyújt a gyermektalálkozó hivatalos megnyitójának. A hagyományoknak megfelelően több csoport is fellép, rövid ízelítőt adva műsorukból. A visszatérő csoportok ugyanúgy helyet kapnak a műsorban, mint azok, akik első alkalommal látogatnak el a találkozóra.


A nyitóünnepségen Kecskemét város polgármestere átadja a város kulcsát a gyermektalálkozó két legfiatalabb résztvevőjének — egy kisfiúnak és egy kislánynak — azzal, hogy nyolc napra a gyerekek városa legyen Kecskemét és környéke. Végül a nyitóünnepség talán legszebb pillanata következik, a fanfárok hangjára a levegőbe emelkedik több tucat lufi, ezzel kezdetét veszi az egy hetes gyermekvarázs.

Gyermekvarázs

A gyermektalálkozó egyik legfontosabb célja, hogy megismertessék Európa sokszínűségét a gyerekekkel. Ennek jegyében Kecskemét főterén napközben a külföldi gyermekcsoportok lépnek fel 10-15 perces produkciókkal. A gyermekcsoportok műsorai ízelítőt adnak országuk, szűkebb tájegységük hagyományaiból, bemutatják népzenéjük, néptáncaik legszebb elmeit vagy akrobatikus ügyességgel modern táncaikat. A műsorokat élvezhetik a kecskemétiek, a vendég gyerekek és számtalan turista. Egy csoport a hét folyamán általában 2-3 alkalommal mutatja be műsorát a zsúfolásig telt főtéren. Külön színfolt a csoportok népviselete, a lengyel, a portugál, a török, a koreai, vagy éppen az erdélyi magyar csoportok színes viselete önmagában is látványosság. Több fellépő hazáján kívül számos külföldi fesztiválon vett már részt, ám számukra is sajátos élményt jelent a kecskeméti közönség előtti fellépés.

Esti koncertek

Az elmúlt években számos nagyszerű hazai és nemzetközi előadó, zenekar lépett fel az esti műsorokban a főtéri nagyszínpadon, jó néhányan közülük visszatérő ismerősökként. A résztvevők, vendégek és a kecskeméti közönség körében nagy népszerűségnek örvendő előadások közül néhány táncházzal zárul, hogy a népzenét bemutató koncertek után a táncokba is betekintést nyerjen a közönség és együtt táncolva még inkább megismerje és elfogadja a másik kultúráját, szokásait.

Az évek során egyre gyarapodott a külföldi csoportok száma, mind több különleges, egyedi produkció várta, hogy színpadra kerülhessen. Köztük számos kórus is érkezett, akiknek műsora más környezetet kívánt, mint a főtéri nagyszínpad. Így 2002-ben a gyermektalálkozó szervezői új helyszínt kerestek ezeknek programoknak, így esett a választás a Barátok temploma mellett romkertre. Ideális helyszínnek bizonyult a Kis éji zenéhez, ami az esti koncert után kezdődik este 10 órakor. A fáklyák fényében felcsendülő dallamok igazán mesés hangulatot árasztanak, nem véletlen, hogy estéről estére mind többen vándorolnak át a főtéri színpadtól a romkertig.

Piknik nap

Az egy hetes rendezvény egy teljes napját a szabadban tölti együtt az összes résztvevő. Ez piknik az önfeledt, vidám szórakozás napja. A gyermekek számtalan program közül választhatnak: tánc, zene, kötélhúzó verseny, foci, röplabda, kosárlabda, sárkányhajózás, kézműves foglalkozások szórakoztatják a fiatalokat, és persze a jó levegőn, a szabadban mindenki talál kedvére való elfoglaltságot.

Itt köszöntjük azokat a vendég és házigazda gyerekeket, akik a találkozó alatt ünneplik születésnapjukat. A szülinapi ünnepség keretében rövid műsort és meglepetést kapnak ajándékba.

A nap legnagyobb szenzációja a „vízágyú", vagyis a „tömegzuhany", melynek külön története van. Még 1991-ben, az első találkozón történt, hogy kánikulai forróság tombolt azon a napon. Ekkor a biztonsági okokból a helyszínen lévő honvédségi tűzoltóautót kezelő kiskatonák egyszerűen megszánták a már csak lézengő ezreket, megnyitották a vízágyukat, mindenki odarohant, élvezni a hűsítő cseppeket. A vízágyú olyan hagyományt teremtett, hogy aki soha nem látta, az is ismeri és várja.

Magyarország Öröme

A Csiperón a kezdetektől fogva több határon túli magyar csoport vett részt. Már az első fesztiválra öt csoport érkezett, és az évek során számuk folyamatosan növekedett. A diaszpórából is köszönthettünk magyar fiatalokat, mint Hollandia és az Amerikai Egyesült Államok.

1991 óta közel 150 határon túli magyar csoport élvezte az anyaország szeretetét, törődését. 2000-ben így önálló programot hoztunk létre, a „Magyarország örömé”-t. Ezen a magyar-magyar napon ők a Gyermekvarázs szereplői, ízelítőt adva szűkebb tájegységük hagyományaiból, bemutatják népzenéjük, táncaik legszebb elmeit, népviseletüket. A program célja, hogy a Kárpát-medence magyar fiataljai találkozzanak, együtt legyenek és megismerjék egymás hagyományait, így bővítve tudásukat magyarságukkal kapcsolatban.

A fesztivál zárása

A találkozó utolsó napján, vasárnap délelőtt a kecskeméti Városháza dísztermében az Európa Jövője Egyesület köszönti és köszöni meg a külföldi és a magyar csoportvezetőknek azt az áldozatos munkát, ami a sikeres találkozó lebonyolításához elengedhetetlen. Ekkor adjuk át az Európa Gyermekeinek Jövőjéért Díjat is.

A záróünnepségen a főtéri nagyszínpadon a találkozón résztvevő csoportok adnak rövid bemutatót. A záróünnepség végén a gyermekek visszaadják a város kulcsát Kecskemét polgármesterének, aki Kecskemét tiszteletbeli ifjú polgáraivá fogadja a vendég gyermekeket. A Csiperó dal közös táncra perdíti a sokszínű és soknyelvű gyerekhadat, akik még egy utolsó, nagy közös tánccal köszönnek el az találkozó kedves figurájától.

A záróünnepség után fergeteges koncerttel búcsúzunk, melyet parádés tűzijáték és lézershow követ.

Ezzel a programmal kíván az Európa Jövője Egyesület jó utat minden csiperósnak!

Forrás: Szervezők honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kecskeméti Arborétum programok 2019
Zsigóné Kati világhírű népi iparművész, `a tojásdíszítés Királynője`
Kecskeméti Planetárium programok 2019
Kiskunsági Nemzeti Park programok 2019
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket