FED-Kupa Budapest 2020. Női tenisz világkupa döntő online jegyvásárlási lehetőséggel

FED-Kupa Budapest 2020. Női tenisz világkupa döntő online jegyvásárlási lehetőséggel

Jegyvásárlás
Újdonság
TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2020. április 14 - 19.

Budapesten rendezik a női tenisz egyik legnagyobb ünnepét! 2020-tól a következő három évben Budapesten kerül megrendezésre a Fed-kupa döntője. Magyarország így ismét egy rangos teniszversenyt rendezhet, ráadásul az egyik legelitebb női tornának számító csapat-világbajnokságot. A világ legjobb női teniszezőinek otthont adó viadal helyszíne a Papp László Sportaréna lesz 2020. április 14-19. között.

FED-Kupa 2020 Budapest

Budapesten rendezik a női tenisz egyik legnagyobb ünnepét

AZ ITF és a Magyar Tenisz Szövetség évek óta fennálló eredményes együttműködésének és a magyar sport diplomáciának is köszönhetően került a választás Budapestre. Az elmúlt években hazánk sikeres WTA és ITF tornákat rendezett, nem mellesleg 2017 óta Budapest a házigazdája a férfi ak ATP Tour sorozatában szereplő mintegy 205 millió forint összdíjazású salakpályás versenynek is.  A döntésnek köszönhetően David Haggerty, az ITF elnöke egy olyan teniszfesztivált hoz Budapestre, ahol a teniszkedvelő magyar közönség a világ legjobb női játékosait láthatják, miközben megküzdenek egymással az általuk képviselt országok sikeréért. 

A Budapesten április 14-19. között a Papp László Sportarénában zajló viadal a megújított Fed-kupa döntő első megmérettetése lesz, amely már magában is történelmi, nem beszélve arról, hogy az új időpont is sokkal nagyobb érdeklődést jelent a női teniszezők számára, mint az eddig megszokott év végi torna. A világranglista legjobb női játékosai csúcsformájukban érkeznek a magyar fővárosba, és a 12 résztvevő csapatban a női tenisz jelenlegi és egykori világelsőit, Grand Slam-győzteseit is láthatjuk, mint Serena Williamst, vagy Ashleigh Bartyt, de az Ausztrál Open új bajnoka, Sofi a Kenin is reményeink szerint tagja lesz az amerikai csapatnak.

A legnagyobb siker a női magyar tenisz számára, hogy a budapesti megrendezés egyben szabadkártyát is jelent a magyar Fed-kupa csapatnak, így a legeredményesebb női játékosaink a világ legjobbjai ellen lépnek pályára a Papp László Sportarénában, miközben saját közönségük előtt mutathatják meg mire is képesek. Juhász Gábor szövetségi kapitány a következő hetekben nevezi meg a magyar csapatot képviselő játékosokat, de Babos Tímea, Gálfi  Dalma, Jani Réka, Stollár Fanny, Bondár Anna és Nagy Adrienn is esélyes arra, hogy Magyarországot képviselje Budapesten.

Áprilisban a világ tenisz elitje Budapestre figyel majd, mivel minden rajongó és a média is a világ legismertebb női teniszezőit láthatja egy héten keresztül. Ilyen jellegű teniszversenyt még nem rendeztek a 12500 néző befogadására is képes Papp László Sportarénában, amely már helyett adott kézilabda- és röplabda Európa-bajnokságot is, és ahol például láthattunk a Győr csapatát Bajnokok Ligája címet ünnepelni. Ezt az élményt most a teniszrajongók is átélhetik, és bízunk benne nagyon sok magyar sikernek is szurkolhatunk majd.

A torna sikeres lebonyolításának egyik kulcsszereplője Billie Jean King lesz, aki már a február 11-ei sorsoláson is megtisztelte hazánkat jelenlétével, és aki elkötelezett híve a női tenisz fejlődésének. Egyéniben, párosban és vegyespárosban összesen 39-szeres Grand Slam-győztes és játékosként, valamint edzőként is többszörös Fed-kupa győztes amerikai teniszlegenda 1963-ban az első Fed-kupa versenyen is részt vett, sőt akkor azt meg is nyerte hazájával. Billie Jean King élete és munkássága a női tenisz egyre magasabb szintű megbecsüléséről és elfogadásáról szól, így nem véletlen, hogy az esemény globális nagyköveteként azon dolgozik, hogy Budapest a megújított Fed-kupa döntőt a legmagasabb szinten rendezhesse meg.  Billie Jean King számára a női egyenjogúság kérdése az egyik legfontosabb, így az ITF is zászlójára tűzte ki ezen a tornán a női tenisz népszerűsítését és a nők megbecsülését.

A torna nagykövetei között olyan magyar női magyar teniszezők is dolgoznak az esemény sikerességéért, mint a pár osban Grand Slam-bajnok Temesvári Andrea, a junior Ausztrál Opent megnyerő Kapros Anikó, a Budapesten két WTA-tornán is diadalmaskodó Szávay Ágnes, az egyszeres WTA-tornagyőztes Gubacsi Zsófi a, illetve a Roland Garroson negyeddöntős, az egykori világranglista 30. helyezett Mandula Petra, valamint a többször Fed-kupa csapattag Csurgó Virág.

Az idei első Fed-kupa döntő rendhagyóságát az is jelzi, hogy rekordösszegű pénzdíj kerül kifi zetésre. A nemzetközi szövetség 18 millió dollárt, mintegy 5,5 milliárd forint oszt szét a játékosok és nemzeti szövetségek között. A győztes válogatott 1,2 millió dollárt kap, míg a Fed-kupa trófeát elhódító csapat játékosai összesen 3,2 millió dollárt vihetnek haza. Az áprilisi versenyre a jegyértékesítés már megkezdődött, így érdemes már most megvásárolni a belépőket, hogy senki ne maradjon le Magyarország eddigi legnagyobb teniszeseményéről a Papp László Sportarénában.

Bombaerős csapatok érkeznek a hazánkba, így aztán könnyű csoport nincs, nagy csaták várhatók április 14-től a Papp László Sportarénában.

Fed Cup by BNP Paribas Finals 2020

A Fed-kupa a női csapat világbajnokság, melynek a lebonyolítása a Davis-kupához hasonlóan idénre megváltozott.

Első alkalommal kerül megrendezésre az ún. Fed Cup by BNP Paribas Final, mely Budapesten, a Papp László Sportarénában lesz salak pályán 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben.

Az eseményen 12 ország válogatottja vesz részt, köztük a rendező jogán a magyar válogatott is! A tavalyi két döntős, a francia és az ausztrál csapat mellett a csehek kaptak szabadkártyát, a maradék nyolc csapat pedig a február 7-8-i selejtezőből került ki.

A teljes mezőny:

 • Franciaország
 • Ausztrália
 • Magyarország
 • Csehország
 • Belgium
 • Németország
 • Svájc
 • Spanyolország
 • Szlovákia
 • Oroszország
 • Fehéroroszország
 • USA

Név szerinti nevezés 2020. március 25-ig.

A 12 ország 4 db 3-as csoportban küzd majd meg a továbbjutást érő csoportgyőztes helyért, majd a 4 továbbjutó csapat játszik az elődöntőben. A találkozók két egyéni és egy páros mérkőzésből állnak.

Csoportok:

A csoport:
Franciaország
Oroszország
Magyarország

B csoport:
Ausztrália
Fehéroroszország
Belgium

C csoport:
USA
Spanyolország
Szlovákia

D csoport:
Csehország
Németország
Svájc

Elődöntők:
A csoport 1. helyezettje- C csoport 1. helyezettje
B csoport 1. helyezettje- D csoport 1. helyezettje

 • Dátum: 2020. április 14-19.
 • Helyszín: Papp László Sportaréna
 • Borítás: salak, pályák száma: 2
 • Összdíjazás: 18 millió dollár, ebből 12 millió a játékosoké, 6 millió pedig a szövetségeké

Az esemény globális nagykövete Billie Jean King, 39-szeres Grand Slam-győztes legenda

Kezdési időpontok: Délelőtti program: 10.00, délutáni program: 17.00

Rég nem látott magyar sikerben bízhat a Fed-kupa döntőn a hazai közönség

A magyar női teniszválogatott a világ tizenegy legjobb csapatával mérheti össze tudását az áprilisi Fed-kupa döntőn, mely a sorozat történetében először egy hatnapos tornát jelent majd, melynek a Papp László Sportaréna szolgál majd otthonaként. A hazai csapat ott lesz, a magyar közönség szurkolhat, a siker pedig jöhet, hiszen a világ egyik legjobb női párosjátékosa vezetheti „harcba” csapatunkat.

A magyar női teniszválogatott 1963 óta 44 alkalommal indult a versenysorozaton, ebből tizenkétszer jutott a világcsoport valamelyik szintű küzdelmeibe. Az eddigi legnagyobb sikert rögtön az első évben értük el, amikor a Körmöczy Zsuzsa, Broszmann Zsófia, Bardóczy Klára összetételű csapat a világcsoport negyeddöntőjébe jutott. Ezt az eredményt még egy alkalommal, 1985-ben sikerült a Temesvári Andrea, Bartos Csilla összetételű csapatnak megismételni. A legtöbb győzelem Mandula Petra nevéhez fűződik, aki 36 mérkőzésből 28 győzelmet tudhat magáénak és a mostani tornán a Fed-kupa nagykövetének számít, csakúgy mint Csurgó Virág, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó, Kovács Katalin, Szávay Ágnes és Temesvári Andrea.

A közel két hónap múlva esedékes versenyen már a jelenkor legjobb magyarjai bizonyíthatnak. Az idei esztendő úgy kezdődött, ahogyan a tavalyi végződött, vagyis szenzációs magyar teniszsikerrel. Azok után, hogy Babos Tímea 2019-ben sorozatban harmadszor lett világbajnok a női párosok versenyében, 2020-ban harmadik Grand Slam-bajnoki címét is megnyerte az Australian Openen, ezzel pedig a honi sportág első profi játékosa lett, aki három GS-címet nyert.

Noha Babos Tímea részvétele majd csak Juhász Gábor szövetségi kapitány kerethirdetése után válik biztossá, a magyar csapatért így is biztosan szoríthatunk április 14-19. között Budapesten. Legyen Ön is részese a történelmi döntőnek, ahol a magyar teniszsport új fejezetet írhat a történelemkönyvekbe.

Budapestre jöhet Serena Williams, aki anyaként új szintre emelte a női teniszt

Huszonhárom egyéni Grand Slam-bajnoki cím, négy olimpiai aranyérem, 319 hét a világranglista élén és egy kislány büszke édesanyja. Serena Williamst aligha kell bárkinek is bemutatni: a 38 esztendős teniszlegenda még az előző évezredben nyerte profi pályafutása első tornáját, de a 21. század is szinte csak róla szólt. Áprilisban pedig Budapestre látogathat, hogy részese legyen a női Fed-kupa döntőjének.

2020 nemcsak a magyar teniszsport életében lesz mérföldkő, hanem a női teniszezők csapatversenyében, a Fed-kupa történetében is, hiszen először rendeznek hatnapos döntőt, tizenkét csapattal, ráadásul mindezt a Papp László Sportarénában. A rekorderbajnok (18) Egyesült Államok majdhogynem lemaradt a budapesti fináléról, ugyanis 2-0-s előnyt eltékozolva, a párosmeccsen sikerült kivívnia a kvalifikációt a lettekkel szemben. Serena Williams pályafutása során először veszített egyéni Fed-kupa mérkőzést, nagy meglepetésre hazai környezetben maradt alul Anastasija Sevastova ellen.

A korábbi világelső amerikai 2019-ben sorozatban negyedik alkalommal lett a legjobban kereső női sportoló a Forbes gazdasági magazin listáján. A 23-szoros Grand Slam-bajnok 29,2 millió dollárral (8,5 milliárd forinttal) áll a lista élén úgy, hogy 4,2 milliót gyűjtött be a tornák pénzdíjaiból, mindemelett pedig a világ sportolói között is „felfért” a 63. helyre. Serena Williams nemcsak a sportpályán alkotott maradandót, hiszen tavaly New York-i Divathét keretében prezentálta az "S by Serena" nevű kollekciót, amely - a mottója szerint - azoknak a nőknek készült, akik "a félelmet bátorsággá, a kétséget pedig önbizalommá változtatják". Sportolói nagyságát pedig mi sem mutatja jobban, hogy 2020 elején – két és fél évvel kislánya születés után – először nyert tornát anyaként, ezzel példát statuálva, hogy nem kell választani a sportolói karrier és az anyaság között, a kettőt együtt is lehet csinálni.  Ezt már a kétszeres Grand Slam-bajnok Viktoria Azarenka is megmutatta korábban, és akár mindkettőjükkel találkozhatunk a budapesti Fed-kupa döntőn, hiszen az Amerikai Egyesült Államok mellett Fehéroroszország is ott lesz a fináléban. Arra a kérdésre pedig, hogy Serena Williams megint emel-e a sportágon egy újabb szintet áprilisban választ kaphatunk. 


2020.04.14. - 2020.04.19.
További ajánlataink

2020.02.28. - 2020.03.01. Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Konyhakiállítás
2020.02.28. - 2020.03.01. Konyhakiállítás Budapest 2020. Konyhaálmok és álomkonyhák
2020.03.07. EDDA Aréna koncert 2020. Online jegyvásárlás
2020.03.07. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
EDDA MŰVEK - Aréna koncert 2020
2020.03.11. - 2020.03.12. HVG Állásbörze 2020. Országos Képzési és Karriernapok pályakezdőknek és tapasztalt szakembereknek
2020.03.14. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
REPUBLIC 30
2020.03.20. - 2020.03.22. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár Budapest 2020
2020.03.20. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
APOSTOL 50 jubileumi koncert
2020.03.22. 10:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Táncháztalálkozó 2020 - Folkaréna - napijegy
2020.03.22. 19:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Táncháztalálkozó 2020 - Folkaréna - Nemzeti Táncegyüttes: `Kárpátok visszhangja` - gálajegy
2020.03.27. - 2020.03.29. Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Gardenexpo - Kerti életmód kiállítás
2020.03.27. - 2020.03.29. Gardenexpo Budapest 2020. Kerti életmód kiállítás
2020.04.04. Passió 2020. Európa legnagyobb közösségi passiójátéka, online jegyvásárlás
2020.04.04. 15:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Passió 2020 - Európa legnagyobb közösségi passiójátéka 2020 önkéntes résztvevővel
2020.04.04. 19:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Passió 2020 - Európa legnagyobb közösségi passiójátéka 2020 önkéntes résztvevővel
2020.01.01. - 2020.12.31. Pest megyei programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
2020.04.28. Hauser koncert Budapest 2020. Online jegyvásárlás
2020.04.28. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
HAUSER
2020.06.25. Daddy Yankee koncert 2020. Online jegyvásárlás
2020.06.25. - 2020.06.28. Szabó Péter előadás és tréning 2020
2020.06.25. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
Daddy Yankee
2020.09.12. 19:00 Rómeó és Júlia musical 2020. Online jegyvásárlás
RÓMEÓ ÉS JÚLIA - musical 2020
2020.09.12. 19:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
RÓMEÓ ÉS JÚLIA - musical 2020
2020.09.25. - 2020.09.27. Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás
2020.09.25. - 2020.09.27. S/ALON Budapest Lakástrend kiállítás 2020
2020.10.29. Il Divo Budapest 2020. Online jegyvásárlás
2020.10.29. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
IL DIVO
2020.10.29. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
IL DIVO Meet & Greet
2020.12.28. 20:00 Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
HOBO 75
2021.01.03. 50 + éves Táncdalfesztivál koncert 2021. Online jegyvásárlás
2021.01.03. Papp László Sportaréna programok Budapest 2020. Online jegyvásárlás
50+ éves Táncdalfesztivál 2021
2021.01.03. 14:00 Táncdalfesztivál 2021. Online jegyvásárlás
50+ éves Táncdalfesztivál 2021
2021.01.03. 19:00 Táncdalfesztivál 2021. Online jegyvásárlás
50+ éves Táncdalfesztivál 2021
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Konyhakiállítás Budapest 2020. Konyhaálmok és álomkonyhák
Konyhakiállítás Budapest 2020. Konyhaálmok és álomkonyhák
 • Budapest
 • XIV. kerület
2020.02.28. - 03.01.
EDDA Aréna koncert 2020. Online jegyvásárlás
EDDA Aréna koncert 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XIV. kerület
2020. március 7.

Figyelmébe ajánljuk!

Papp László Budapest Sportaréna
Papp László Budapest Sportaréna
 • Budapest
 • XIV. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG