GARTEN Fesztivál 2021. Garten Balaton Kortárs Művészeti Hetek
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

GARTEN Fesztivál 2021. Garten Balaton Kortárs Művészeti Hetek


2021-ben harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat áll a középpontban, de idén a fotó is melléjük lép főszereplőként.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Garten Balaton Kortárs Művészeti Hetek 2021

A programból:

Ploubuter Park: Koronczi Endre köztéri installációja és közösségi projektje

Koronczi Endre köztéri művészeti projektje a természet egy legkiszámíthatatlanabb elemére, és az emberi civilizáció talán egyik leginkább természetromboló termékére, a műanyag zacskóra épít. A hatalmas fémvázra erősített több száz színes, áttetsző zacskó a fény és a szél hatására óriási, élő organizmus hatását kelti.

Fotómentés Lovason

A Garten Balatonban felállított állomáson Lovas lakóinak a település életével kapcsolatos, vagy éppen legkedvesebb családi fotóit digitalizálják, amikből aztán fotóvetítést terveznek, és a Fortepanhoz is eljuttatják a képeket.

Tárlatvezetés a Falunapon

A közel háromszáz művet bemutató tárlaton a Garten Balaton Művészeti Vásár két kurátora, Bánki Ákos és Schneller János vezeti végig az érdeklődőket, és mutatja be a válogatás szempontjait egy ilyen sokszínű anyagnál.

Kőből teremtve: Zámbó Attila képzőművész szabadtéri szoborkiállításának megnyitója

Zámbó Attila 2015-ben családjával a budapesti zsúfoltságtól menekülve Csopakra költözött. Itt hozta létre egy felújított régi épületben a családi lakrész mellett galériáját. A két termes kiállítóhely egész évben üzemel. Egyik teremben a művész munkáit tekinthetjük meg, míg a másikban kortárs képzőművészek kiállításai időszaki jelleggel váltakoznak. A házhoz birtok is tartozik, mely nyáron szabadtéri kiállítótérként működik.

Biciklivel kiállításra: Tárlatvezetés két keréken három település között

A biciklitúrával egybekötött tárlatvezetésen a résztvevők a Garten felsőörsi, lovasi és csopaki tárlatait tekinthetik meg. A túra során Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora, valamint a Garten Balaton Művészeti Vásár két kurátora, Bánki Ákos és Schneller János mutatja be az érdeklődőknek az egyes állomásokat.

Nyomás! A Garten nyomatkészítő gyerekworkshopjának kiállítása

A Stefan Osnowski és Végh Eszter által vezetett egyhetes nyári tábor alatt a gyerekek a művészi nyomatkészítési technikák legkülönbözőbb formáit ismerhetik meg. A sablonnyomástól kezdve a linóleummetszeten és a többszínű fametszeten át a „konyhai litográfiáig“. Sőt, egy nagyformátumú „végtelen nyomat“ készítésével a gyerekek széles betekintést kaphatnak a nyomtatás izgalmas művészetébe.

MONOTON MONOKROM koncert és workshop

Sós Gergő legújabb kutatásának témája a Balaton domborzati formáinak monokróm megjelenítése és notációvá redukálása. Az általa kidolgozott rendszer lehetővé teszi a vizualitás hangzóvá konvertálását a monokróm festészet kottaként való olvasását és ezáltal drone zenévé alakítását.

In Memoriam: Megemlékezés Nagy Gyula festőművészre és lányára, Nagy Máriára

A Nagy Gyula Alapítvány idén ünnepli fennállásának tizenötödik jubileumát. Az alapítvány majd 15 éves fennállása óta eddig több mint 100 eseménynek adott otthont. Az alapítványt Nagy Gyula festőművész hagyatékának megőrzésére és ápolására hozta létre lánya, Nagy Erzsébet Ágota és rokona, Nagy Sándor.

Ujj Zsuzsi: Régi dalok – Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf koncertje, előtte Ujj Zsuzsi filmjeinek vetítésével

A veszprémi születésű Ujj Zsuzsi fotóművész, költő, performer, előadóművész, a magyar zenei és művészeti underground különleges alakja. Keserédes, ironikus, depressziós szerelmes számokat ír és ad elő.  A nyolcvanas években készült fotográfiáin saját testével bánik el, vizsgálja, átfesti, torzítja.  Fotóit 2009-ben a bécsi MUMOK Gender Check című átfogó tárlatán, majd 2012-ben pedig londoni Tate Modern A Bigger Splash: Painting after Performance Art kiállításán is bemutatásra kerültek többek között Jackson Pollock, David Hockney és Cindy Sherman művei mellett.

A festmény határa: Pódiumbeszélgetés Gál András festőművésszel és Antal Péter műgyűjtővel

Gál András festőművész Budapesten és Lovason él és dolgozik. Festményeit kiállították már a berlini Mies van der Rohe Hausban, a New Yorki-i Hunter Collegeban és a Velencei Biennálén. A festészet igen sajátos ágát űzi, monokróm képeket készít, melyek hazai befogadása sokszor korlátokba ütközik a műfajról való tudáshiány miatt – többek között ezért is várható nagyon izgalmas beszélgetés.

Szabad ég alatt: A Zalaszentgróti művésztelep szabadtéri szoborkiállítása

A Lelkes Márk szobrászművész által szervezett kiállításon az idén fennállásának 20. évét ünneplő Zalaszentgróti Művésztelep tíz szobrászművészének munkái lesznek láthatóak. Valamennyien szorosan kötődnek a természethez, a Balatonhoz, de leginkább a kőhöz, melynek anyaga mindannyiuk számára inspiráló forrás, szellemi táplálék.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Csabai Kolbász fesztiválhangulatban 2021
Csabai Kolbász fesztiválhangulatban 2021
  • Békéscsaba
2021. október 29 - 31.
Bogart Fesztivál 2021 Alsóbogát
Bogart Fesztivál 2021 Alsóbogát
  • Alsóbogát
2021. október 22 - 24.

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események