Giro d’Italia - Hungary 2022. A világhírű kerékpáros körverseny magyarországi szakaszai
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Téli programajánló
Téli programajánló

Giro d’Italia - Hungary 2022. A világhírű kerékpáros körverseny magyarországi szakaszai

, Több településen
Népszerűség

Magyarországon a Giro d’Italia, az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye, amit a világ közel 160 országában évről évre több mint 800 millióan követnek a televízió képernyőjén keresztül. 2022. május 6-án pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik a verseny, szombaton egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a 105. Giro d`Italia.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Giro d’Italia - Hungary 2022

2022. május 6-8.

Azt követően, hogy a 2020-ra tervezett magyarországi Nagy Rajt megvalósítását a pandémia meghiúsította, az idei évben pedig a járványhelyzet bizonytalansága miatt mind a 21 szakaszt – több mint 3400 kilométert – Olaszországban rendezték meg, a 2022. évi, 105-ik Giro d'Italia Nagy Rajtjának vendéglátó országa jövőre Magyarország lesz. 

A “Grande Partenza” azaz a „Nagy Rajt” május 4-én, szerdán a budapesti Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval. Az éles verseny május 6-án, pénteken a Budapest-Visegrád szakasszal, veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Május 7-én, szombaton egy 9.2 km hosszú egyéni időfutam lesz Budapest szívében. A verseny a Hősök teréről indul, és a Budai Várba érkezik. A harmadik, egyben utolsó magyar szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint Tihanyon át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a harmadik magyar szakasz után visszatérnek Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt.

A SZAKASZOK

BUDAPEST - VISEGRÁD: 195 km hosszú táv, 900 m szintkülönbséggel 

Az emelkedőkkel tarkított szakasz a lenyűgöző panorámájú Dunakanyarban ér véget. Az útvonal Székesfehérváron és Esztergomon halad keresztül, majd a versenyzők a Duna-partot elhagyva érkeznek a Fellegvárhoz. Visegrád központjától kb. 5 km-t tekernek majd átlagosan 5%-os emelkedőn, hogy a hegy tetején a Királyi Palotánál érjenek célba. Itt kerül sor az eredményhirdetésre és 2022-ben első alkalommal a Maglia Rosa, azaz a rózsaszín trikó átadására.

BUDAPEST - BUDAPEST: 9,2 km hosszú táv, 150 m szintkülönbséggel 

Az egyéni időfutam a Hősök terétől indul, majd a versenyzők az Andrássy út és a Nyugati tér érintésével a Duna felé veszik az irányt. Jó néhány csavar jellemzi majd az útvonalat mielőtt a folyó partját elérnék a kerékpárosok. Elhaladnának a Parlament épülete előtt, illetve a Margit-hídon átkelve a budai oldalon folytatják a versenyt.  A Budai Várhoz érkezve 150 méter szintkülönbséggel, egy rövid szakaszon több mint 10%-os emelkedővel és macskaköves szakasszal is meg kell küzdenie a kerékpárosoknak. A befutóra és a díjátadóra a Szentháromság téren, a Mátyás Templomnál kerül sor.

KAPOSVÁR – BALATONFÜRED: 201 km hosszú táv, 890 m szintkülönbséggel

A harmadik szakasz Magyarország kiemelkedő turisztikai desztinációjában, a balatoni térségben kerül megvalósításra. A környék szépségeinek szentelt szakasz során a kerékpárosok kisebb emelkedőkön, Hévíz termálvizes tavának érintésével érik el a Balatont. A szakasz során Nagykanizsán és Badacsonyban lesz egy-egy részhajrá. Az utolsó 50 km a tó északi partján halad, majd a mezőny a Tihanyi Apátság lábánál levő hegyihajrát követően, várhatóan mezőnyhajrával érkezik Balatonfüred főútján a célba.

A Giro d’Italia az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye, amit a világ közel 160 országában évről évre több mint 800 millióan követnek a televízió képernyőjén keresztül. A jövő évi helyszíneken várhatóan több tízezer magyar és külföldi turista és szurkoló kíséri majd figyelemmel.  A verseny megrendezése páratlan lehetőség hazánk számára: Magyarország három napra a világ figyelmének középpontjába kerül.
Három napon keresztül, napi öt órás televíziós közvetítés során, a mezőny mellett Magyarország legszebb tájai kerülnek képernyőre. Az útvonal tervezésénél kiemelt szempont volt, hogy hazánk ikonikus helyszíneit, turistákat hívogató nevezetességeit is alkalmunk legyen megmutatni az egész világnak.

A Giro d’Italia nem csak egy sportesemény: a települések, melyeken áthalad a mezőny rózsaszínbe öltöznek, a lakosságnak és az ide látogató turistáknak pedig a verseny ideje alatt a kiemelt helyszíneken rendezvényekkel és aktivitásokkal készülnek majd a szervezők.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Kerékpárral a Fertő-tó körül
Kerékpárral a Fertő-tó körül
  • Sopron
2023.01.01. - 12.31.
Zselic Maraton 2023
Zselic Maraton 2023
  • Bőszénfa
2023. április 22.
Kerékpárversenyek 2023
Kerékpárversenyek 2023
2023. május 6.

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események