Goldmark Károly Művelődési Központ programok 2019 Keszthely

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
2019. április 1 - 30.

Kulturális tevékenységünk szerteágazó. Befogadó színházként több ezer elégedett bérletest láthatunk vendégül évről évre. Hangversenyeinken, koncertjeinken számtalan híres és elismert hazai és külföldi zenekar, előadó szórakoztatja a közönséget. Sokszínű kínálatát nyújtjuk az ismeretterjesztő előadássorozatoknak, kluboknak, szakköröknek, tanfolyamoknak. Az érdeklődőket egész évben színvonalas kiállítások várják. A hagyományos rendezvényeink mellett szervezői, társszervezői, lebonyolítói vagyunk olyan nagyszabású fesztiváloknak, mint a Helikoni Ünnepségek, a Balaton Fesztivál, a Zalai Borcégér, a Keszthelyi Nyár és Ősz, vagy a Balaton Filmfesztivál.

Goldmark Károly Művelődési Központ programok 2019 Keszthely

BÉRLETES SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK a Balaton Színházban

Felnőtt bérlet:
Április 16. (kedd) 19.00 (Festetics bérlet)
Április 17. (szerda) 19.00 (Simándy bérlet)

Bacsó Péter: A TANÚ -szatíra-
veszprémi Pannon Várszínház
„Bacsó Péter: A tanú című film színpadi változata őrzi a film szerkezetét, alapvető szituációit, szállóigévé vált mondatait, színházi rendbe szerkeszti az 1949-es év történetét. A valóságos történelmi szereplők „alteregóit” eleveníti meg. Ugyanazok és mégis mások. Nemcsak nevük más, néhány külső vagy épp belső tulajdonsággal gazdagabbak, vagy szegényebbek az eredetieknél. A magyar történelem örökérvényű parabolája, mosolyogtatóan torz tükörképe ez a mű. A színpadi tér az Angol Parkból Vidámparkká váló metaforikus helyszín, melyben megállíthatatlanul halad a „szocialista szellem vasútja”.”
Főbb szerepekben: Molnár Ervin, Koscsisák András, Kiss T. István…
Rendező: Vándorfi László
Jegyár: 3.200 és 3.500 Ft

Május 14. (kedd) 19.00 (Festetics bérlet)
Május 15. (szerda) 19.00 (Simándy bérlet)

Molnár Ferenc: AZ ÖRDÖG -vígjáték két részben-
a Váci Dunakanyar Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója
„Az ördög Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.”
Szereplők: Mészáros Máté, Bozó Andrea, Fenyő Iván, Máté Krisztián, Eke Angéla, Házi Anita, Erdélyi Gábor, Falati Hedvig, Kántor Zoltán
Rendező: Bakos-Kiss Gábor
Jegyár: 3.200 és 3.500 Ft

BÉRLETEN KÍVÜLI SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK a Balaton Színházban

Április 24. (szerda) 19.00
Kálmán Imre: CIRKUSZHERCEGNŐ - operett
Pesti Művész Színház
„A cirkuszhercegnő színhelye a szentpétervári nagycirkusz. Fedja, a cári Oroszország tisztje, nagybátyjának menyasszonyába, Fedorába szerelmes. A nagybácsi tudomására jut ez a szerelem, és tönkreteszi Fedja tiszti karrierjét. Fedora az öreg herceg felesége lesz, ám hamarosan özvegy marad. Fedja, a nagyszerű lovas, „Mister X” néven a pétervári cirkusz nagy szenzációja lesz, látványos produkcióját mindig fekete álarcban mutatja be. Fedora is elmegy a cirkuszba, ahol találkoznak, de nem ismeri fel a férfit, s amikor az szerelmet vall neki, elutasítja… Szerelem, csalódás, boldog egymásra találás - ahogy ezt egy igazi operettől elvárhatja az ember.”
Szereplők: Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila/ Egyházi Géza/ Vadász Zsolt, Gyurity István, Harsányi Gábor / Bodrogi Attila, Czető Roland, Tunyogi Bernadett, Fodor Zsóka / Sáfár Anikó, Borbáth Ottília, Egri László, Zalay Lídia,
Rendező: Pankotay Péter
Jegyár: 3.500 és 3.800 Ft

Május 8. (szerda) 19.00
Romhányi – Nepp – Ternovszky: Mézga család című műve alapján
Deák T. – Lőrincz A. – Mészáros L. – Szűcs G. feldolgozásában: A MÉZGA CSALÁD -  zenés vígjáték (felnőtteknek)
„A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül színpadra.
Az eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.
Az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.
A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.”
Szereplők: Magyar Attila / Bodrogi Attila, Balázs Andrea / Kokas Piroska, Andrádi Zsanett, Náray Kovács Zsombor / Maszlag Bálint, Szacsvay László / Maszlay István / Tűzkő Sándor, Tűzkő Sándor, Katona Klaudia, Mező Zoltán, Deák Lőrincz Andrea
Rendező: Szűcs Gábor
Jegyár: 4.900, 5.900, 6.900 Ft

Május 24. (péntek) 19.00
DUMASZÍNHÁZ: PÁLYATÉVESZTÉSI TANÁCSADÓ
Kőhalmi Zoltán önálló estje
„Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve. Ahogy szülővárosában, Szentesen sokan ismerik, Kőhalminé Zolika azonban nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta. A szomorú bohóc nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.”
Jegyár: 3.600 Ft

Május 25. (szombat) 17.00
MESEVARÁZS - zenés-táncos előadás
Savaria TSE
„A közel másfél órás színpadi produkció a mesék és királylányok birodalmába repíti nem csak a kicsiket, de a felnőtteket is. A 13 varázslatos felvonásban megjelenik Hamupipőke, Pocahontas, Ariel, Anasztázia, a Rózsaszín Párduc és még sokan mások.”
Jegyár: 2.500 Ft

FESZTIVÁLOK, NAGYRENDEZVÉNYEK

Május 1.
Balaton-part
BALATONI ÉVADNYITÓ
Balatoni Évadnyitó Ünnepség, kirakodóvásár, mutatványosok, kézművesek, gasztronómiai kitelepülők, gyermekprogramok…
Programok:
14.00: Monó Manó Zenekar
15.30: Grimask Bábszínház: Ördöngös Jankó
16.30: Boombatucada Dobegyüttes
18.00: Zsigmond Lala
19.00: Ocho Macho

Május 26. (vasárnap) 15.00
Balaton-part, Zenepavilon
VÁROSI GYEREKNAP
Programok:
16.00: A Goldmark Károly Művelődési Központ tánccsoportjainak műsora
16.30: Dalos Kedvűek Klubjának műsora
17.00: Aprók tánca a Re-Folk Zenekarral
18.00: Maszk Bábszínház előadása
19.00: Táncház kicsiknek és nagyoknak a Re-Folk Zenekarral
15.00-18.00: Játszóház és kézműves foglalkozás a Szemfüles Egyesület a Gyermekekért közreműködésével, Óriás Balaton Társasjáték a Nők a Balatonért Egyesülettel.

KONCERTEK

Április 26. (péntek) 18.00
Balaton Színház, Básti terem
PETIK ÁKOS GITÁRMŰVÉSZ KONCERTJE
A belépés díjtalan!

Május 1. (szerda) 19.00
Balaton-part, Zenepavilon
Balatoni Évadnyitó:
OCHO MACHO

Május 10. (péntek) 18.00
Balaton Színház, Simándy terem
SAMSARA BOULEVARD KONCERT
„A Samsara Boulevard zenéje négy olyan ember, négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával! Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig!”
A belépés díjtalan!

EGYÉB PROGRAMOK

Május 11. (szombat) 9.00
Balaton Színház, színházterem
WEÖRES SÁNDOR REGIONÁLIS GYERMEKSZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ

Május 12. (vasárnap) 16.00
Erzsébet liget
EMLÉKKONCERT ÉS SÉTA A 120 ÉVES ERZSÉBET LIGETBEN
Rendező: Keszthelyi Környezetvédő Egyesület

Május 17. (péntek) 18.00
Május 18. (szombat) 18.00

NAGYVÁTHY NÉPTÁNCEGYÜTTES 50 ÉVES JUBILEUMI GÁLAMŰSORA
Az előadás során bemutatásra kerülő táncokban a Nagyváthy Néptáncegyüttes jelenlegi táncosaihoz a „régi” táncosok is csatlakoznak.
Jegyár: 1.500 Ft

Május 18. (szombat) 9.00-13.00
Balaton Színház, aula
BABA- ÉS GYERMEKRUHA BÖRZE
Asztalfoglalás: 83/515-250

Május 31 - június 2.
Több helyszínen
KESZTHELY VÁROS NAPJA
Ünnepi programok kiállítás megnyitóval, szoboravatással, koncertekkel, gyermekprogramokkal, gasztronómiai és kézműves kitelepülőkkel.

Június 1. (szombat)
Városi strand és Zenepavilon
BALATON NAPJA
Szervező: Balatoni Kör, Balatoni Szövetség
Programok:
14.00: Tóbafutó-verseny
14.30: a Balaton körbe koccintása

ÜNNEPEK

Május 26. (vasárnap) 9.30
Várkert
HŐSÖK NAPJA
Megemlékező beszéd: Kardos József ny. tanár

CSALÁDI PROGRAMOK - Goldmark Károly Művelődési Központ

NépmesePont és nagyterem
(Keszthely, Kossuth L. u. 28.)

Április 12-25. között minden rendezvényünkön megtekinthető Simon Kata, a Népművészet Ifjú Mestere cím és a Magyar Kézműves Remek-díj tulajdonosának hímes tojás kiállítása a Goldmark Károly Művelődési Központban.

Péntekenként 9.30
GKMK, NépmesePont
VARÁZSHANGOK ZENEBÖLCSI
0-3 éves korú gyermekeknek és szüleiknek szóló, heti rendszerességű, 45 perces zenés fejlesztő foglalkozás.
Vezeti: Kőhalmi Ágnes zenetanár, zeneterapeuta
Információ és jelentkezés: 30/339-1959

Május 3. (péntek) 16.00
GKMK, NépmesePont
ANGOL NYELVŰ MESEKLUB
(Ajánlott: legalább két év előzetes nyelvtanulás)

Május 4. (szombat) 10.00
GKMK, NépmesePont
CSALÁDI DÖNGICSÉLŐ

Április 18. (csütörtök) 15.00
GKMK, NépmesePont
TAVASZI SZÜNIDEI MATINÉ:
„HÍMES TOJÁS” JÁTSZÓHÁZ

Április 23. (kedd) 15.00
GKMK, NépmesePont
TAVASZI SZÜNIDEI MATINÉ:
GARABONCIÁS EGYÜTTES KONCERTJE

Április 26. (péntek) 16.00
GKMK, NépmesePont
MESEMŰHELY
(általános iskolás korosztálynak 9 éves kortól)

Május 10. (péntek) 10.00
GKMK, nagyterem
„REGŐSÖK HÚRJÁN...” - vers és prózamondó verseny
TÁLTOS VILÁG - Népmese- és Népballada Előadói Találkozó
FEHÉRLÓFIA - MAGYAR KÉPMESÉK - Népmese és balladamondásra épülő videó verseny

KUKORICA JANCSI FESZTIVÁL

Május 24. (péntek) 15.00
GKMK, NépmesePont
RADVÁNYI BALÁZS (KALÁKA) GYERNEKKONCERTJE

Május 25. (szombat) 15.00
GKMK, NépmesePont
CSALÁDI JÁTSZÓHÁZ

Május 26. (vasárnap) 16.00
Balaton-part, Zenepavilon
VÁROSI GYEREKNAP
Gyermekszínházi előadás. táncbemutató, koncert, táncház, játszóház…

KIÁLLÍTÁSOK

Április 8 - május 3.
Balaton Színház, Simándy terem
AZ ÉN VÁROSOM KESZTHELY
Az én városom Keszthely című rajzpályázat kiállítása.

Május 6-26.
Balaton Színház, Simándy terem
A SZÖVŐNŐ ÁLMA
Gazdáné Olosz Ella faliszőnyeg kiállítása.

Május 31 - június 31.
Balaton Színház, Simándy terem
NÉPVISELETEK KICSIBEN
A 10 éves Keszthelyi Babavarró Klub kiállítása.

ELŐADÁSSOROZATOK, KLUBFOGLALKOZÁSOK a Balaton Színház szekciótermeiben

Támogató: NKA

NYITOTT SZEMMEL
Előadások a művészettörténet, a filozófia, a vallástörténet és a történelem témakörökből…

Április 23. (kedd) 17.00
MIT ÉR AZ EMBER, HA MAGYAR?
Előadó: Pap Gábor művészettörténész

Május 9. (csütörtök) 18.00
I. MÁTYÁS KIRÁLY HADSEREGE, ÉS HADI VÁLLALKOZÁSAI
Előadó: Fekete György amatőr hadtörténész

LÉLEKTANI ESTÉK
Ismeretterjesztő előadások a pszichológia tudományának különböző területeiről

Május 13. (hétfő) 17.00
FÉRFISORS, NŐI SORS, PÁRKAPCSOLATI HARMÓNIA
Előadó: prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus
Támogatói jegy ára: 2.000 Ft
A jegy megvásárlásával a budapesti Pozsonyi úti Református Egyházközség templomtornyának felújítását támogatja.

VILÁGJÁRÓ KLUB
Filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolók expedíciókról,
filmforgatásokról, utazásokról, kalandtúrákról...

Április 29. (hétfő) 18.00
ÓCEÁN ÁTEVEZÉSTŐL A DÉLI-SARKIG
Nagy felfedezők nyomdokain, különleges és egyedülálló expedíciók...
Előadó: Rakonczay Gábor

LENDÜLETBEN
Inspiráló előadások inspiráló személyiségekkel.
Beszélgetések a sportról, a mozgás fontosságáról.
Arról, hogy bárki, bármikor elkezdheti.

Április 30. (kedd) 17.00
„AZ ÚT MAGA A CÉL” - AVAGY AZ AMATŐR SPORT VARÁZSA A MENDENNAPOKBAN EGY ORVOS SZEMSZÖGÉBŐL
Előadó: dr. Kiss Lajos ultrafutó, triatlonista

ÚT A ZENÉHEZ
Vezeti: dr. Károly Róbert zeneszerző, karmester, egyetemi tanár

Április 25. (csütörtök) 17.00
„SZÁLLJ GONDOLAT ARANYSZÁRNYON...”
az európai hazafiság zenedrámai szimbolizmusának riadói magyar és olasz földön

Május 30. (csütörtök) 17.00
AZ IGAZ ÉS SZÉP REJTÉLYEI
a verista operák naturalizmusba hajló realizmusában

TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET
A Tájak Korok Múzeumok Egyesület keszthelyi Kőrösi Csoma Sándor klubjának nyilvános előadásai

Május 10. (péntek) 16.00
KINIZSI PÁL, HUNYADI MÁTYÁS HADVEZÉRE
Előadó: Tar Ferenc tanár, történész

Május 24. (péntek) 16.00
ÉVFORDULÓS FESTŐK MUNKÁSSÁGA
Előadó: Vértesaljai Mária művészettörténész, rajztanár

TÁVCSŐ – MOZIPÓTLÓ FILMKLUB
Filmvetítések és utána beszélgetés a látottakról.
Vezeti: Hannos Gábor és Szládovics Levente

Május 3. (péntek) 18.00
FEHÉRLÓFIA
magyar animációs film, 82 perc, 1982
Rendező: Jankovics Marcell

BALATON SZÍNHÁZ BARÁTI KÖRE
Mi zajlik a színfalak mögött? Érdekes beszélgetések, filmvetítések, találkozások ismert színházi emberekkel.

KEDD – VELEM
Beszélgetés a hivatása mögötti emberről, politikamentesen különböző meghívott vendégekkel
Házigazda: Csányi Zoltán

TERMÉSZETGYÓGYÁSZ KLUB
Ismeretterjesztő előadások egészségmegőrzésről, gyógymódokról.
Az előadások látogatása klubtagsági regisztrációhoz kötött!
Klubvezető: Balázs József (30/260-4925)

SZÜLETÉS HETE  - Balaton Színház

Május 9-20.

Május 9. (csütörtök) 17.00
Balaton Színház, Básti terem
CSALÁDBARÁT MUNKAHELY KONFERENCIA

Május 10. (péntek) 17.00
Balaton Színház, Kacsóh terem
APA SZÜLETIK
Kerekasztal beszélgetés a férfi szerepéről szülés előtt és után
Vendég: Tuba Gábor Botond és Dóka Viktor apák

Május 10. (péntek) 18.00
Balaton Színház, Simándy terem
SAMSARA BOULVARD KONCERT
A belépés díjtalan!

Május 11. (szombat) 9.00
Balaton Színház, Simándy terem
A SZEMFÜLES EGYESÜLET A GYERMEKEKÉRT KONFERENCIÁJA

Május 13. (hétfő) 17.00
Balaton Színház, színházterem
FÉRFISORS, NŐI SORS, PÁRKAPCSOLATI HARMÓNIA
Előadó: prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus
Támogatói jegy ára: 2.000 Ft
A jegy megvásárlásával a budapesti Pozsonyi úti Református Egyházközség templomtornyának felújítását támogatja.

Május 15. (szerda) 17.00
Balaton Színház, Básti terem
VAJÚDÁSTÁMOGATÁS OTTHON ÉS A KÓRHÁZBAN
Előadók: Husz Veronika szülésznő, Raj Zsuzsa dúla, Csincsi Bernadett dúla

Május 16. (csütörtök) 9.00-12.00 és 15.00-18.00
Balaton Színház, Kacsóh terem
ANYA KÉNYEZTETŐ
30 perces masszázs, testi lelki töltődés
Bejelentkezés: Csincsi Bernadett (30/701-2288)

Május 18. (szombat) 9.00-13.00
Balaton Színház, Aula
BABA- ÉS GYERMEKRUHA BÖRZE
Asztalfoglalás: 83/515-250

Május 20. (hétfő) 17.00
Balaton Színház, Básti terem
A KORAI FEJLESZTÉS JELENTŐSÉGE
Előadók: Kollár Mária, Debreceni Katalin (Zalai Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Keszthelyi Tagintézménye)

KLUBOK, SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK

ÚGY TÁNCOLNÉK VELED!

Hétfőnként 18.30
GKMK, nagyterem
TÁRSASTÁNC TANFOLYAM (KEZDŐ)
Vezeti: Gallai Gáborné táncpedagógus
Jelentkezés: 30/340-0860

Hétfőtől csütörtökig órarend szerint
GKMK, nagyterem
JAZZ BALETT
Vezeti: Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus

Keddenként 10.00
GKMK, nagyterem
SZENIOR TÁNC
Vezeti: Némethné Nagy Judit

Szerdánként 18.00
GKMK, nagyterem
FELNŐTT BALETT
Vezeti: Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus

MOZOGJ VELÜNK!

Kedd és csütörtök 18.00
GKMK, nagyterem
KONDICIONÁLÓ TORNA
Vezeti: Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus

TANFOLYAMOK, KLUBOK, KÖRÖK

Hétfő, csütörtök 17.00
GKMK, kisklub
SAKK
A keszthelyi Spartacus SK sakk szakosztályának edzései.
Vezeti: Szalai István

Kedd 17.00
GKMK, kisklub
TAROKK KLUB
Vezeti: dr. Eggenhoffer Balázsné

Kedd 17.30
Balaton Színház
BIBLIA KÖR
Zenés bibliaóra; tanítások a Károli Biblia alapján.
Vezeti: dr. Földes Eörsné

Péntek 16.00
GKMK, kisklub
BRIDZSKLUB
Vezeti: dr. Tarnóczay Miklósné

Szombat 17.00
GKMK, nagyterem
GÉMKAPOCS
Társasjáték klub és felnőtt megőrző.
Vezeti: Szűcs Sándor

Vasárnap 17.00
GKMK, nagyterem
LÉLEKNEKTÁR
Gyakorlati segítség önmagad gyógyításához.
Vezeti: Plótár László

Ápr. 24.; máj. 22. (szerda) 19.00
Balaton Színház, Básti terem
STAND UP COMEDY
Előadó: Knecht Viktor

Minden hónap első hétfője 18.00
Balaton Színház
ANGOLUL BESZÉLŐK KLUBJA
A környékünkön élő angol anyanyelvű és angolul beszélő magyarok találkozási lehetősége.
Vezeti: Richard Bell és Sophie Emecz

Minden hónap második hétfője 16.00
Balaton Színház
NÉMETÜL BESZÉLŐK KLUBJA
A környékünkön élő német anyanyelvű és németül beszélő magyarok találkozási lehetősége
Vezeti: Fodor Mária

Minden hónap első csütörtökje 10.00
GKMK, nagyterem
KISMAMA KLUB
Vezeti: Védőnői Szolgálat

Minden hónap utolsó péntekje 18.00
Balaton Színház
FOTÓKLUB
Vezeti: Kalló Tamás és Horváth Krisztián

Minden hónap harmadik vasárnapja 9.00
GKMK, kisklub
VÁROSI BÉLYEGKÖR ÉS ÉREMGYŰJTŐK
Vezeti: Farkas István

Április 3. és április 25.
Balaton Színház, Kacsóh terem
SZÍNTANÁCSADÁS
Vezeti: Gyergyai Krisztina stílustanácsadó
Regisztráció szükséges!
E-mail: gyergyaikrisztina@gmail.com

SZAKKÖRÖK

Hétfő 16.00-17.30
Kézművesház (Sopron u. 7.)
GKMK FAFARAGÓ KÖRE
Vezeti: Bereczky Csaba

Kedd 14.00 -17.00
Kézművesház (Sopron u. 7.)
SZÖVÉS, NÉPI KISMESTERSÉGEK SZAKKÖRE
Vezeti: Bordácsné Kishonti Erika

Szerda 14.30-16.00 és 16.00-17.30
Kézművesház (Sopron u. 7.)
KOSÁRFONÓ SZAKKÖR
Vezeti: Bognárné Piroska

Szerda 15.00 (gyerek) és 17.00
Csütörtök 17.00
Fazekas Műhely (Lehel u. 2.)
KERÁMIA SZAKKÖR
Vezeti: Simon Edit

Kéthetente szerdán 16.30-19.30
GKMK, kisklub
FOLTON FOLT SZAKKÖR
Vezeti: Kiss Éva, Szilasi Józsefné

NYÁRI TÁBOROK

Helyszín: Goldmark Károly Művelődési Központ
A táborokat min. 10 fő jelentkezése esetén indítjuk!
Jelentkezés: 83/515-250

Június 24-28. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
TÁNCTÁBOR
Várjuk a 24 éve működő tánctanfolyam régi növendékeit, illetve minden gyermeket, aki kedvet érez a tánctanuláshoz játékos formában.
Ajánlott életkor: 5 éves kortól
Vezeti: Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna
Részvételi díj: 8.000 Ft

Július 1-5. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház, Lehel u. 2.
AGYAGOZÓ TÁBOR
A foglalkozások az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkáig vezetjük be az érdeklődőket a fazekas mesterség világába. 5 nap 5 technika. Korongozás, hurkatechnika, kisplasztika, síklap edényépítés, kisszobor készítés, új technikák kipróbálása. Megismerkednek a részt vevők a különböző díszítési módokkal.
Vezeti: Simon Edit
Részvételi díj: 8.000 Ft + 1.000 Ft (anyagköltség)

Július 8-12. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
Kézművesház, Lehel u. 2.
KORONGOZÓ TÁBOR
Kreatív és tartalmas elfoglaltság a gyerekek számára a korongozás, melynek alapjait a magyar népi formavilágra építjük. Sok gyakorlás, fogások elsajátítása, a gyerekek átélhetik az alkotás örömét, sikerét. Koncentráló képességük és kézügyességük is fejlődik. A műhelyben minden alapanyagot és eszközt biztosítunk.
Vezeti: Simon Edit
Részvételi díj: 8.000 Ft + 1.000 Ft (anyagköltség)

Július 15-19. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
RAJZTÁBOR
A foglalkozások ráépülnek a jobb agyféltekés rajzolás, festés elméleti és technikai gyakorlataira.
Ajánlott életkor: 9 éves kortól
Vezeti: Barta M. Imola
Részvételi díj: 8.000 Ft + 1000 Ft (anyagköltség)

Július 29 - augusztus 2. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
VEGYES KÉPALKOTÓ TÁBOR
Változatos képalkotó technikákat próbálhatnak ki a résztvevők, sokféle anyaggal jó hangulatban (szén, tus, pasztell, üveg és textil festékek, batik, szalvéta technika...)
Ajánlott életkor: 6-16 éves korig
Vezeti: Ferge Rita
Részvételi díj: 8.000 Ft + 1.000 Ft (anyagköltség)

Augusztus 5-9. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
KREATÍV ANGOL TÁBOR
Ahol játszunk és alkotunk a szavakkal, tárgyakkal, eszközökkel, anyagokkal és fantáziánkkal.
Felvétel: 2 év előzetes angol tanulás
Vezeti: Tóth Adél
Részvételi díj: 8.000 Ft + 1.000 Ft (anyagköltség)

Augusztus 12-16. (hétfő-péntek) 9.00-12.00
TANULJUNK TANULNI! TANULÁS MÓDSZERTANI TÁBOR
A tábor főbb témái: a helyes tanulási szokások kialakítása, hatékony tanulási módszerek, tanulási típus meghatározása, jegyzetelés – lényegkiemelés technikái, verstanulás technikája, idegennyelv tanulás technikái, feleletterv, kiselőadások megtervezése- kivitelezése, időbeosztás (helyes napi- és hetirend kialakítása), önálló tanulás szervezése. Az 5-8. osztályosoknak szóló tábor célja az önálló tanulás kialakítása, kevesebb (de hatékonyabb) tanulással jobb jegyeket, jobb teljesítményt elérni.
Vezeti: Krepsz-Kapai Bernadett
Részvételi díj: 8.000 Ft + 1.000 Ft (anyagköltség)

NYÁRI GYERMEKTÁBOROK A NÉPMESEPONTBAN

Július 8-12. (hétfő-péntek) 9.00-15.00
BABSZEM JANKÓ BÜTYKÖLDÉJE
Délelőttönként a Babszem Jankó és más mesék feldolgozása játékosan, délutánonként múzeumlátogatás és kézműves foglalkozások.
Korosztály: 7-10 év /1. osztályt végzett gyermek-10 évig/

Július 22-26.(hétfő-péntek) 9.00-15.00
MESESZÖVŐ TÁBOR
A délelőtti foglalkozások középpontjában a meseszövés, a résztvevők rögtönzött, közösen alkotott történetei állnak. Mindezt drámapedagógiai játékokkal és folklór ismeretekkel egészítjük ki. Délutánonként kézműves foglalkozások és a múzeumlátogatás szerepel a programok között.
Korosztály: 10-12 év

Augusztus 12-16.(hétfő-péntek) 9.00-15.00
VARÁZSCERUZA
Délelőttönként mesefoglalkozások varázserejű lényekkel, délutánonként életre keltjük a mese szereplőit, helyszíneit, hangulatát kézműves foglalkozásokon, és múzeumot látogatunk.
Korosztály: 7-10 év /1. osztályt végzett gyermek-10 évig/

Általános tudnivalók:
A táborok ingyenesek és tartalmazzák az ebédet is!
A táborokat vezeti: Tóth Adél és Horváth Szabina pedagógusok
Jelentkezés módja: a NépmesePont honlapjáról letölthető jelentkezési lap kitöltésével, melyet a NépmesePont e-mail címére kérünk elküldeni.
Jelentkezés kezdete: 2019. április 1.
Szeretnénk felhívni a családok figyelmét, hogy azokat a gyermekeket tudjuk fogadni, akik 2018-ban nem vettek részt a NépmesePont táborában!


2019.04.01. - 2019.04.30.
2019.05.01. - 2019.05.31.
2019.06.01. - 2019.08.31.
Kapcsolódó időpontok

2019.04.19. - 2019.04.22. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Húsvéti sétahajó programok indulnak a kikötőből
2019.04.19. - 2019.04.28. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.04.29. - 2019.05.05. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.04.01. - 2019.04.30. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Goldmark Károly Művelődési Központ április havi programajánló
2019.05.01. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Balatoni Évadnyitó
2019.05.01. - 2019.05.31. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Goldmark Károly Művelődési Központ május havi programajánló
2019.05.06. - 2019.05.12. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.05.08. Keszthelyi színházi előadások a Balaton Színházban 2019
2019.05.08. 19:00 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
A Mézga Család - zenés VÍGJÁTÉK - Balaton Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.05.09. - 2019.05.20. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Születés Hete
2019.05.13. - 2019.05.19. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.05.20. - 2019.05.31. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.05.24. Keszthelyi színházi előadások a Balaton Színházban 2019
2019.05.24. 19:00 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Pályatévesztési tanácsadó - Kőhalmi Zoltán önálló estje - Dumaszínház, Keszthely -Balaton Kongresszusi Központ és Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.05.26. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Városi Gyermeknap
2019.05.31. - 2019.06.02. Keszthely Város Napja 2019
2019.05.31. - 2019.06.02. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthely Város Napja
2019.06.01. - 2019.06.09. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.06.08. - 2019.06.09. Intersport Keszthelyi Kilométerek 2019
2019.06.10. - 2019.06.16. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.06.17. - 2019.06.23. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.06.24. - 2019.07.05. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.06.24. - 2019.08.16. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Goldmark Károly Művelődési Központ - nyári táborok
2019.07.05. - 2019.07.07. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
KeszthelyFest
2019.07.05. - 2019.07.07. KeszthelyFest 2019
2019.07.06. - 2019.07.14. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.07.12. - 2019.07.14. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Folkfeszt
2019.07.12. - 2019.07.14. Keszthelyi Folkfeszt 2019. Nemzetiségi Néptáncfesztivál
2019.07.15. - 2019.07.21. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.07.17. - 2019.07.21. Keszthelyi Sörfesztivál 2019
2019.07.17. - 2019.07.21. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Sörfesztivál
2019.07.22. - 2019.07.28. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.07.29. - 2019.08.04. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.07.31. - 2019.08.04. Keszthelyi Borünnep 2019. Zalai Borcégér
2019.07.31. - 2019.08.04. Zalai Borcégér 2019. Keszthelyi Borünnep
2019.07.31. - 2019.08.04. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep
2019.08.05. - 2019.08.11. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.08.05. 20:50 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Máté Bence- vértelen vadászat - természetfotók kulisszatitkai a világ körül - Keszthely - Festetics-Kastély - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.01.01. - 2019.12.31. Keszthelyi Balaton Színház programok 2019. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
2019.08.09. - 2019.08.11. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Gasztro Sokk Keszthely
2019.08.12. - 2019.08.18. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.08.17. - 2019.08.20. Szent István Napok Keszthely 2019
2019.08.17. - 2019.08.20. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Szent István Napok
2019.08.19. - 2019.08.25. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.08.26. - 2019.09.01. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.09.02. - 2019.09.08. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.09.07. - 2019.09.08. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Nemzetközi Verklifesztivál
2019.09.09. - 2019.09.15. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.09.13. - 2019.09.15. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Táncpanoráma
2019.09.16. - 2019.09.22. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.09.23. - 2019.09.29. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.10.05. - 2019.10.06. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.10.12. - 2019.10.13. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.10.19. - 2019.10.20. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.10.23. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Sétahajó járatok indulnak a kikötőből a BAHART szervezésében
2019.11.16. Bormustra Keszthely 2019. Magyar Borok Mustrája
2019.11.16. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Magyar Borok Mustrája
2019.11.30. - 2020.01.05. Advent Keszthelyen 2019
2019.11.30. - 2020.01.05. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Advent Keszthelyen
2019.12.31. Keszthelyi Szilveszter 2019
2019.12.31. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Városi Szilveszter
Találatok száma: 11

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

A BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz belvárosában várja a pihenni vágyó vendégeket. A négycsillagos szálloda szeptembertől csak 14 éven felüli gyermekeket fogad. A gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus egyvelegével szállodánk egyedi színfoltként jelenik ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace**** Hévíz - wellness hotel Hévíz belvárosában. A Palace Hotel 165 tágas, légkondicionált kétágyas szobát és apartmant kínál, melyek többsége erkéllyel is rendelkezik. Szállodánkban a hangsúlyt vendégeink kényelemére és kiszolgálására helyezzük. Totális kikapcsolódásra és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Kehida Termál Hotel****

Kehida Termál Hotel****

A Kehida Termál Hotel****, Hertelendy Ház**** és az Élményfalu*** változatos szobatípusokat kínál wellness hétvégék, családi üdülés, gyógykúrák idejére. Családbarát szállodánk maximális kényelmet biztosít kisgyermekkel érkezők számára. Szállodánk a gyógyfürdő és élményfürdővel közvetlen ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

Hunguest Hotel Panoráma Hévíz

A világhírű hévízi gyógytó közvetlen szomszédságában található Hunguest Hotel Panoráma Hévíz szálloda egész évben várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket. A szállodát a Szent András Reumakórház és Gyógycentrummal fedett folyosó köti össze. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Balatoni szállodánk parkkal, belső zárt gépkocsi parkolóval a gyermekek részére játszótérrel, játszószobával biztosít kellemes, nyugodt pihenést vendégeinek. Családi szobáink két helyiségesek, egyedileg légkondícionálhatók, erkélyesek, fürdőszobával, rádióval, televízióval, hűtővel, telefonnal ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Várvölgy Panzió - Resch

Várvölgy Panzió - Resch

Várvölgyön a Keszthelyi-hegység lankáin várjuk pihenni vágyó vendégeinket Várvölgy Panzióban. A településtől kb. 600 méterre, átmenő forgalom nélkül élvezhetik az erdő hangjait és a csodálatosan festői panorámát. A panzióban 2 ágyas, 3 ágyas, 4 ágyas szobák, illetve 3 lakosztály van, melyekhez ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Spa Hévíz **** / ***

Hotel Spa Hévíz **** / ***

A Hotel Spa Hévíz - az egyedülálló Hévízi Gyógytó szállodája - a város szívében válik az Ön otthonává. A gyógytó szomszédságában, klasszicista stílusban épült szállodánk, amely légkondicionált és nemdohányzó wellness hotel 54 szobával. Patinás hangulatú virágos sétány, évszázados platánfák élmények ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hunguest Hotel Helios Hévíz

Hunguest Hotel Helios Hévíz

Hévízen, a világhírű gyógytótól 500 m-re egy csodálatos természetvédelmi wellness parkban várja vendégeit a Hunguest Hotel Helios Hévíz, ahol saját gyógyászati részleg, egészségügyi személyzet és fedett termálvizes medence várja a gyógyulni vágyókat. A szálloda Anna épülete 150 klimatizált, ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Kék Vendégház Gyenesdiás

Kék Vendégház Gyenesdiás

A Kék Vendégház millió meglepetést tartogat vendégei számára. Az új építésű panzióban tizenkettő tágas, modern berendezésű apartaman várja a látogatókat, amelyek mindegyikéhez fürdőszoba, wc, televízió, erkély/terasz, illetve minibár tartozik, illetve 5 apartmanunk klimatizált. Az bőséges és ízletes ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Balatontourist Berény Naturista Kemping

Balatontourist Berény Naturista Kemping

A Balaton legnagyobb és legrégebbi tradíciókkal rendelkező naturista kempingje.Az 1990 óta üzemelő 5,5 hektáros naturista kemping a naturista stranddal természetes környezetben, nádasokkal övezett területen található. 2009-től a Balatontourist hálózatának tagja. Befogadóképessége 1600 fő. A ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Múltunk játékai, a játékgyártás utóbbi száz éve a Játékmúzeumban.
Történelmi panoptikum, magyar királyok, fejedelmek, hadvezérek, költők és írók
Fél évezred kínzásai a Középkortól az Újkorig,Távol-Kelettől Amerikáig
A világon egyedülálló makett tengeri csigákból.
Középkori erotikus panoptikum csak 16 éven felülieknek!
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket