Goldmark Károly Művelődési Központ programok 2019 Keszthely

2019. január 2 - 31.

Kulturális tevékenységünk szerteágazó. Befogadó színházként több ezer elégedett bérletest láthatunk vendégül évről évre. Hangversenyeinken, koncertjeinken számtalan híres és elismert hazai és külföldi zenekar, előadó szórakoztatja a közönséget. Sokszínű kínálatát nyújtjuk az ismeretterjesztő előadássorozatoknak, kluboknak, szakköröknek, tanfolyamoknak. Az érdeklődőket egész évben színvonalas kiállítások várják. A hagyományos rendezvényeink mellett szervezői, társszervezői, lebonyolítói vagyunk olyan nagyszabású fesztiváloknak, mint a Helikoni Ünnepségek, a Balaton Fesztivál, a Zalai Borcégér, a Keszthelyi Nyár és Ősz, vagy a Balaton Filmfesztivál.

Goldmark Károly Művelődési Központ programok 2019 Keszthely

SZÍNHÁZI ÉVAD 2018/2019 a Balaton Színházban

 • BÉRLETES ELŐADÁSOK

Január 9. (szerda) 19.00 (Simándy bérlet)
Felnőtt bérletes eladások:
Sütő András
ADVENT A HARGITÁN
-színjáték-
zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház
„A szürreális folklórballada a bármelyik pillanatban lezúduló végzet árnyékában egy tragikus szerelmi háromszög-történetet mesél el. A hűség, önzés, hit, megbocsátás és belátás emberi kapcsolatait átszövő történeten átragyog a szeretet, mely végül reményt sugároz, de számos elgondolkodtató kérdést ültet a néző szívébe, amin hazafelé elgondolkodhat.”
Főbb szerepekben: Farkas Ignác (Jászai-díjas), Pap Lujza, Urházy Gábor László, Kováts Dóra…
Rendező: Dér András
Jegyár/előadás: 3.200 és 3.500 Ft

Február 7. (csütörtök) 14.00 (Toldi bérlet)
Február 7. (csütörtök) 18.00 (Zrínyi bérlet)

Ifjúsági bérletes eladások:
Szűts István – Koltay Gergely
TRÓJA
-rockopera-
Szigetszentmiklósi Sziget Színház
„Az ókori legenda kel életre ebben a két felvonásos musicalben. Szerelem, harc, büszkeség, bátorság és minden nagy érzés, mely a világot mozgatja, megjelenik a produkcióban kitűnő hangok tolmácsolásában. Az ókor leghatalmasabb és legtekintélyesebb hadvezérét, Akhilleuszt az örök hírnév iránti csillapíthatatlan vágya veszi rá, hogy Trója alá vonuljon Agamemnón zászlaja alatt, de végül a szerelem lesz az, ami meghatározza sorsát. Két civilizáció fog összecsapni a becsületért és a hatalomért. Ezrek fognak elesni a dicsőségért vívott harcban. Egy egész nép fog eltűnni a föld színéről – a szerelemért.”
Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Janza Kata / Becz Bernadett, Mohácsi Márk, Buch Tibor, Papadimitriu Athina / Lőrincz Andrea, Berecz György, Dancs János, Makrai Pál / Hábentius György, Bencze Sándor, Pápai Kíra, valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei.
Rendező: Pintér Tibor
Jegyár/előadás: 2.800 Ft és 3.000 Ft

Február 12. (kedd) 10.00 (Bambi bérlet)
Február 13. (szerda) 10.00 (Pom-Pom bérlet) és 14.00 (Dr. Bubó bérlet)

Óvodás bérletes eladások:
Bencze Balázs – Rossa László
ÁRGYÉLUS KIRÁLYFI ÉS TÜNDÉRSZÉP ILONA
-zenés magyar népmese-
budapesti Fogi Gyermekszínház
„Árgyélus és Ilona, a jóságos lány találkozásáról, szerelméről, felelősségükről szól a mese. Árgyélus királyfi furfanggal küzd az útját keresztező ellenségekkel, Ilona szívével és eszével segíti társát. A történet egy aranyalmafánál kezdődik, mely éjjelente virágba borul és termést hoz. Az almák azonban rendre eltűnnek reggelre, hiába őrizték. Varjú képében jön el Tündérszép Ilona. Sok-sok viszontagság után, a királyfi legyőzi ellenségeit és egymásra találnak a szerelmesek.”
Szereplők: Balassa Levente/Budai Márton Zoltán/Kelemen Ákos, Kaprielian Alexa, Vinyarszki Janó, Pintér Dorina/Gerencsér Alexandra, Valu Rebeka/Schupp Gabriella, Kocsis Gábor/Ott József, Egri László/Fekete István
Rendező: Szabó Zsuzsa
Jegyár/előadás: 1.200 Ft

2019-ben
Felnőtt bérletes eladások:
Molnár Ferenc
AZ ÖRDÖG
-vígjáték két részben-
A Váci Dunakanyar Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház közös produkciója
„Az ördög Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története, Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.”
Szereplők: Mészáros Máté, Bozó Andrea, Fenyő Iván, Máté Krisztián, Eke Angéla, Házi Anita, Erdélyi Gábor, Falati Hedvig, Kántor Zoltán
Rendező: Bakos-Kiss Gábor
Jegyár/előadás: 3.200 és 3.500 Ft

2019-ben
Felnőtt bérletes eladások:
Florian Zeller
A KULISSZÁK MÖGÖTT
-színmű-
A Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója
„Daniel és Isabelle vacsorára várják barátjukat, Patrickot és annak új élettársát, Emmát. A látszólag könnyed és vidám este előkészületei közben tapintható a feszültség. A házaspár közeli barátságban volt Patrickkal és korábbi feleségével, akit a férfi elhagyott új szerelme, Emma miatt. Emma fiatal és csinos, semmiben sem hasonlít az elhagyott feleségre. Patrick felhőtlen boldogsága láttán a házigazdák kezdik megkérdőjelezni saját kényelmesen kialakított, rutinos életüket.
Kegyetlenül őszinte darab a kapuzárási pánikról. A szerző ugyanakkor humorral és (ön)iróniával ábrázolja a szereplőket. A párbeszédes jeleneteket újra és újra megtörik a szereplők „kihangosított” gondolatai. Nincs az a hazugság, titkos gondolat vagy elfojtott vágyakozás, amely a közönség elől rejtve maradna – garantált a lebukás!”
Szereplők: Spolarics Andrea, Sztarenki Dóra, Vasvári Csaba és Kardos Róbert
Rendező: Ördög Tamás
Jegyár/előadás: 3.200 és 3.500 Ft

 • BÉRLETEN KÍVÜLI ELŐADÁSOK

Január 10. (csütörtök) 19.00
Pintér Tibor
JIMMY – A KIRÁLY LEGENDA
-musical-
Szigetszentmiklósi Sziget Színház
„Jimmy! A név, melyet mindenki ismer. Dalok, melyeket sosem tévesztünk össze. A zenei élet meghatározó alakja volt, akit valamennyien csak Királyként emlegetünk ma is. Szeretnivaló férj, családapa, a hűtlenség megtestesítője? Megosztó jelenségét 16 évvel a tragédia után is sokat emlegetjük. Idézzük fel közösen slágereit, emlékezzünk együtt legismertebb dalaival! Egy musical, mely méltó módon állít emléket a magyar zenei élet Királyának, az örök és megismételhetetlen Zámbó Jimmynek.”
Főbb szerepekben: Pintér Tibor, Ilyés Jenifer, Mohácsi Márk, Pápai Kíra, Bencze Sándor valamint a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara
Rendező és szövegkönyv: Pintér Tibor
Jegyár: 3.200, 3.500 Ft

Január 15. (kedd) 19.00
DUMASZÍNHÁZ: ÉLETED FILMJE
Kovács András Péter önálló estje
Jegyár: 3.600 Ft

Február 21. (csütörtök) 19.00
Zerkovitz Béla- Szilágyi László
CSÓKOS ASSZONY
-operett-
Pesti Művész Színház
„Pesten, a Józsefvárosban, a Nagytemplom utcában Katóka ünneplésére készül a háznép. Katóka, teljes nevén Pünkösdi Kató, ugyanis színinövendék, és éppen előadása volt a színházban, ahol a Csókos asszony című operett címszerepét játszotta. Nevelőapja, Kubanek Tóbiás hentesmester és a háznép Katóka és Dorozsmai Pista eljegyzését szervezi. Közben Báró Tarpataky, a híres mecénás érkezik a Nagytemplom utcába, mert látta Katókát a délutáni előadáson. A bárónak nagyon tetszett, és meghívja a lányt Bajza utcai palotájába. Katóka nem fogadja el a meghívást. Dorozsmai nem tudta visszaszerezni a zálogba adott jegygyűrűket, ezért elmenekül az eljegyzésről egy esti privát orfeumi fellépésre. Az eljegyzésre összegyűlt vendégek már csak a vőlegényt várják, de ő nincs sehol. Katóka teljesen összeomlik, és elrohan a Nagytemplom utcából... a Bajza utcába...”
Főbb szerepekben: Virágh József/Egyházi Géza/Kelemen Csaba, Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila/Egyházi Géza, Czető Roland/Bodrogi Attila, Egri László, Esztergályos Cecília/Sáfár Anikó, Tunyogi Bernadett/Cseke Katinka, Harsányi Gábor/Faragó András/Fogarassy András
Rendező: Halasi Imre
Jegyár: 3.200, 3.500 Ft

Március 2. (szombat) 19.00
Balaton Színház, színházterem
HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET?
Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka
„Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e, a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e az a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére, miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.) Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, hetven percben.”
Jegyár:3.900, 4.900, 5.900Ft

Március 21. (csütörtök) 19.00
KIEV CITY BALETT: RÓMEO ÉS JÚLIA
„A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a balett történelem egyik legnagyobb klasszikusában a Rómeó és Júliában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását. A tánctársulat válogatott ukrán szereplői mellett a külföldről (Japán, USA, Grúzia,) érkezett legkiválóbb táncos szólisták közreműködnek az együttesben, akik nívós nemzetközi balett versenyeken is bizonyították rátermettségüket. Biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Rómeó és Júlia varázslatos történetébe.”
Jegyár: 5.900, 6.900, 7.900 Ft

Március 30. (szombat) 19.00
L'ART POUR L'ART: MINTHA ELVÁGTÁK VOL
Jelenetek a múltból és a jövőből
„Tudta ön, hogy a jelen a jövő múltja és a múlt jövője? Vegyük pl., a Mintha elvágták vol című előadást! Amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlott majd. Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni részpedig a jövő. Igen ám, de mi történik a jegyvétel alatt, az előadás közben, illetve a mindkettő után következő időintervallumban? A jegyvásárlás alatt a „Jó napot! A Mintha elvágták vol című előadásra kérek egy jegyet, amibe a Társulat elmúlt és elkövetkezendő 30 évének legjobb jelenetei kerültek, beleértve a kezdeteket” szöveg, a kimondása előtt a jövőben fog elhangozni, az elhangzás pillanatában a jelenben, utána meg a múltban, viszont, ha betűnként vesszük a szöveget, akkor a „m” elhangzásakor az „intha elvágták vol” lesz a jövő, aztán, az „i” kimondásakor a „ntha elvágták vol”, a „m” viszont múlt lesz, immár megváltoztathatatlanul, mivel a múlba utólag nem tudunk belepiszkálni. A jövő megváltoztatásának lehetősége ugyan rendelkezésünkre áll, de mi értelme lenne, ha az „i” betű elhangzása után úgy folytatnánk, hogy „nhatvelágkátolvműmícelaőrasáderkékyegtegyej…”- vagy, - és ez már valóban újító szellemre vall-, úgy, hogy „krhznaldjfzkeb”. Persze, nem muszáj betűnkre bontani, aki igazán elszánt, az a kvantumokat is kipróbálhatja.
Jó szórakozást!”
Jegyár: 3.900 Ft

HANGVERSENYEK, KONCERTEK a Balaton Színházban

Február 1. (péntek) 19.00
Filharmónia komolyzenei hangversenybérlet:
BOROS MISI SZÓLÓEST
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Diák/nyugdíjas: 10% kedvezmény
Jegyár: 3.400 Ft

Március 25. (hétfő) 19.00
Filharmónia komolyzenei hangversenybérlet:
VIVAT BACCHUS
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba.
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Diák/nyugdíjas: 10% kedvezmény
Jegyár: 3.400 Ft

EGYÉB PROGRAMOK

Február 1. (péntek) 16.00
Balaton Színház, Simándy terem
MAGYAR KULTÚRA DÍCSÉRETE
a Festetics György Zeneiskola növendékeinek komolyzenei hangversenye

Február 9. (szombat) 10.00-18.00
Balaton Színház
XI. KESZTHELYI ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS
Kiállítók, bemutatók, kóstolók, különlegességek, ajándékok… Minden, ami egy tökéletes esküvőhöz és persze annak előkészítéséhez szükséges. A díjmentesen látogatható kiállításon számtalan szolgáltató mellett az esküvőhöz kapcsolódó tanácsadással, smink, frizura és természetesen esküvői ruha bemutatóval várják az érdeklődőket a szervezők.
Vendég: Makány Márta divattervező
A belépés díjtalan!

Február 9-16.
Balaton Színház
HÁZASSÁG HETE
Külön program szerint!

Február 15-17. (péntek-vasárnap)
KULTÚRHÁZAK ÉJJEL NAPPAL

Február 23. (szombat) 14.00
Fő tér és sétálóutca
XIX. KESZTHELYI VÁROSI KARNEVÁL
Szervező: Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete

Március 2-9.
Balaton Színház
NŐK HETE
Külön program szerint!

Március 24. (vasárnap) 15.00
Balaton-part, móló
NABE VÍZNAPI BALCSI PARTI
Szervező: Nők a Balatonért Egyesület

Március 28. (csütörtök) 13.00
Balaton Színház, színházterem
SZÍNHÁZI VILÁGNAP
diák színjátszó csoportok találkozója

ÜNNEPEINK

Január 13. (vasárnap) a 8.30-as mise után
Fő téri templom, Várkert
MEGEMLÉKEZÉS A DONI ÁTTÖRÉS ÉVFORDULÓJÁN
Megemlékező beszéd: Kardos József pedagógus

Január 22. (kedd) 17.00
Balaton Színház, Simándy terem
MAGYAR KULTÚRA NAPJA
Pro Cultura Keszthely díj átadása

Február 25. (hétfő) 17.00
Balaton Színház, Simándy terem
A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA
Filmvetítés: Örök tél

Március 14. (csütörtök) 18.00
Gyülekezés a Balaton Színház előtt
FÁKLYÁS FELVONULÁS
az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléktábláihoz

Március 15. (péntek) 14.00
Fő tér, Balatoni Múzeum
VÁROSI ÜNNEPSÉG
az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján

ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁSOK, KLUBFOGLALKOZÁSOK a Balaton Színház szekciótermeiben

Támogató: NKA

NYITOTT SZEMMEL
Előadások a művészettörténet, a filozófia, a vallástörténet és a történelem témakörökből…

Január 30. (szerda) 17.00
MI DOLGUNK A VILÁGON?
Előadó: Pap Gábor művészettörténész

Február 13. (szerda) 17.00
A VONAT, MELYET NEM CSAK A MOZDONY HÚZ
Előadó: Budai László utazásszervező

Február 22. (péntek) 16.00
ÖRÖKTŰZ I-II.
„Egy lángot adok, ápold, add tovább”
filmvetítés és beszélgetés Reményik Sándorról
Előadó: Jelenczki István filmrendező

Március 13. (szerda) 17.00
MENASÁGRA REPÜLJ
filmvetítéssel egybekötött előadás
Előadó: Faragó Annamária rendező

Március 27. (szerda) 17.00
1947 A MÁSODIK TRIANON
előadás és könyvbemutató
Előadó: Tamáska Péter történész-újságíró

 • LÉLEKTANI ESTÉK

Ismeretterjesztő előadások a pszichológia tudományának különböző területeiről

Január 24. (csütörtök) 17.00
INDÍTSUK ÚJRA A SZÁMLÁLÓT! HÁZASSÁG 2.0
Megújult kapcsolat ugyanazzal a társsal.
Előadó: Mihalecz Gábor párterapeuta

Február 14. (csütörtök) 17.00
SZERESS ENGEM JOBBAN!
Előadó: Tari Annamária pszichológus

Március 7. (csütörtök) 17.00
AZ ÉN MESÉM
HOGYAN ÍRJUK MEG ÉS ÉLJÜK ÁT
SAJÁT ÉLETTÖRTÉNETÜNKET
Előadó: dr. Kádár Annamária pszichológus

 • VILÁGJÁRÓ KLUB

Filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolók expedíciókról,
filmforgatásokról, utazásokról, kalandtúrákról...

Január 7. (hétfő) 18.00
LEMMING, A MESSZI ÉSZAK APRÓCSKA URA
A Vad Magyarország készítőinek legújabb, sokszorosan díjnyertes filmje
filmvetítéssel egybekötött előadás
Előadó: Török Zoltán természetfilmes

Február 4. (hétfő) 18.00
INKA KÉK TÚRA
Egy kilenc hónapos, hátizsákos, Dél-amerikai utazás története
vetítéssel egybekötött élménybeszámoló
Előadó: Székely István

Március 4. (hétfő) 18.00
AFRÉKA
Egy missziós orvos kalandjai Afrikában
könyvbemutatóval egybekötött előadás
Előadó: dr. Fodor Réka

Március 25. (hétfő) 18.00
TISZTA TERMÉSZET: NORVÉGIA
Fjordok, gleccserek, vízesések, árbóctemplomok, vikingek
vetítéssel egybekötött előadás
A Zalai Földrajzi Társasággal közös szervezésben.
Előadó: dr. Gyuricza László egyetemi docens PTE

 • LENDÜLETBEN

Inspiráló előadások inspiráló személyiségekkel.
Beszélgetések a sportról, a mozgás fontosságáról.
Arról, hogy bárki, bármikor elkezdheti.

Január 29. (kedd) 17.00
MÁSFÉL NAP AZ ÉLET
MINDENRŐL, AMIT A FUTÁS ADHAT…
Előadó: dr. Lubics Szilvia ultrafutó

Február 19. (kedd) 17.00
TÖBB VAN BENNED, MINT GONDOLNÁD!
„HETEDIK” C. FILM VETÍTÉSE
filmvetítéssel egybekötött előadás
Előadó: Mányoki Attila hosszútávúszó

 • ÚT A ZENÉHEZ

Vezeti: dr. Károly Róbert zeneszerző, karmester, főiskolai tanár

Január 31. (csütörtök) 17.00
AZ OPERA SZÜLETÉSE ÉS FEJLŐDÉSE

Február 28.(csütörtök) 17.00
A BÉCSI ZENEI KLASSZIKA EGYENSÚLY-ESZMÉNYE ÉS OPERÁI

Március 28. (csütörtök) 17.00
ÚT A ROMANTIKUS PROGRAMZENÉBŐL A SZÁZADUNK PROGRAMZENÉJE ÉS OPERÁJA FELÉ

 • TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET

A Tájak Korok Múzeumok Egyesület keszthelyi Kőrösi Csoma Sándor klubjának nyilvános előadásai

Február 15. (péntek) 16.00
A FERENCES PATIKÁTÓL A SZENT ANTAL GYÓGYSZERTÁRIG
Előadó: dr. Cséby Géza irodalomtörténész

Március 8. (péntek) 16.00
A FESTETICS CSALÁD HÖLGYEINEK ÉLETE EGY KÖNYVTÁROS SZEMÉVEL
Előadó: Kériné Ódor Orsolya könyvtáros

Március 22. (péntek) 16.00
KESZTHELY KÖZIGAZGATÁSI HATÁRAI
Előadó: dr. Müller Róbert ny. múzeumigazgató

 • TÁVCSŐ – MOZIPÓTLÓ FILMKLUB

Filmvetítések és utána beszélgetés a látottakról.
Vezeti: Hannos Gábor és Szládovics Levente

Január 4. (péntek) 18.00
ÚT A VADONBA
magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 140 perc, 2007.
Rendező: Sean Penn

Február 1. (péntek) 18.00
A FÖLD SÓJA
feliratos, francia-olasz-brazil dokumentumfilm, 110 perc, 2014.
Rendező: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado

Március 1. (péntek) 18.00
KAGUYA HERCEGNŐ TÖRTÉNETE
magyarul beszélő, japán animációs film, 137 perc, 2013.
Rendező: Isao Takahata

 • BALATON SZÍNHÁZ BARÁTI KÖRE

Mi zajlik a színfalak mögött? Érdekes beszélgetések, filmvetítések, találkozások ismert színházi emberekkel.

Február 12. (kedd) 17.00
Balaton Színház Baráti Kör
SZÍNHÁZBEJÁRÁS PINCÉTŐL A PADLÁSIG
Vezeti: Szarka Róbert műszaki vezető

 • ANDREA WEAVER OLVASÓI KLUB

Vezeti: Takács Andrea

Február 19. (kedd) 16.30
Kötetlen beszélgetés Andrea Weaverrel bepillantva az élet dolgaiba könyveinek lapjain keresztül.
- Párkapcsolataink rejtett csapdái;
- Hogyan legyünk jóban önmagunkkal és a világgal?
- Lelkünk és az ő sokdimenziós titkai;
- Tanuljuk meg ezt a világot, tanuljunk meg benne bátran élni, a feltételen feltételei…

 • KEDD – VELEM

Beszélgetés a hivatása mögötti emberről, politikamentesen különböző meghívott vendégekkel
Házigazda: Csányi Zoltán

Január 8. (kedd) 18.00
Vendég: BAJZIKNÉ PANNI
a Balaton dicsérője, költője

Február 5. (kedd) 18.00
Vendég: SZALAI ISTVÁN
a Spartacus sakk-szakosztály vezetője

Március 5. (kedd) 18.00
Vendég: KISS TAMÁS
az Ifjúsági Fúvószenekar művészeti vezetője, karnagya

KIÁLLÍTÁSOK

A tárlatok a jegypénztár nyitvatartási ideje alatt, valamint a nyilvános rendezvények alkalmával látogathatók

Január 25 – február 15.
Balaton Színház, Simándy terem
ÖLELTÉL MÁR FÁT?
Miklós Hajnal festőművész kiállítása

Február 18 – február 22.
Balaton Színház, Simándy terem
JÁTÉKOS TUDOMÁNY
TESTÜNK A CSODA
interaktív kiállítás gyerekeknek
Jegyár: 500 Ft

Március 4 – április 4.
Balaton Színház, Kacsóh terem
A MOZAIK MISZTIKÁJA
Ikonok és tárgyak a Palanna mozaik műhelyéből

Március 5 – április 5.
Balaton Színház, Simándy terem
TAVASZI ZSONGÁS
A keszthelyi Tűtánc Foltvarró Csoport és a zalaegerszegi Tűtáncoltatók közös kiállítása

HÁZASSÁG HETE
Február 9-16.
Balaton Színház

Január 14. (hétfő) 17.00
SZERELMES KALANDTÚRA
Nyitó rendezvény

Február 9. (szombat) 10.00-18.00
XI. KESZTHELYI ESKÜVŐ KIÁLLÍTÁS
Vendég: Makány Márta divattervező

Február 11. (hétfő) 17.00
ÉLETPRÓBA
Beszélgetés Csótár-Jutasi Évával és Csótár Andrással

Február 14. (csütörtök) 17.00
SZERESS ENGEM JOBBAN!
Előadó: Tari Annamária pszichológus

Február 15. (péntek) 17.00
FILMVETÍTÉS: FOGADOM
amerikai-angol-ausztrál-német-francia-kanadai-brazil romantikus dráma, 104 perc
A filmvetítés után beszélgetés a látottakról Márki Péterrel

Február 16. (szombat) 17.00
SZERELMES KALANDTÚRA
Záró rendezvény

NŐK HETE
Március 2-9.
Balaton Színház

Női alkotóművészek kiállításai, közönségtalálkozók író- és költőnőkkel, szépségápolási tanácsadások, divatbemutatók, női tornák, ismeretterjesztő előadások kínálnak napról-napra érdekes és tartalmas kikapcsolódást természetesen nemcsak a hölgyeknek…

Március 2. (szombat) 19.00
Balaton Színház, színházterem
HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET?
Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka.
Jegyár:3.900, 4.900, 5.900Ft

Március 4 – április 4
Balaton Színház, Kacsóh terem
A MOZAIK MISZTIKÁJA
Ikonok és tárgyak a Palanna mozaik műhelyéből.

Március 5. (kedd) 17.00
Balaton Színház, Simándy terem
TAVASZI ZSONGÁS
A keszthelyi Tűtánc Foltvarró Csoport és a zalaegerszegi Tűtáncoltatók közös kiállítása.

Március 6. (szerda) 17.00
Balaton Színház, Simándy terem
MOZGÁSFORMÁK NŐKNEK
Felnőtt jazz balett bemutató óra Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus vezetésével, szenior táncóra Némethné Nagy Judit vezetésével.

Március 7. (csütörtök) 17.00
Balaton Színház, Básti terem
LÉLEKTANI ESTÉK: AZ ÉN MESÉM
Hogyan írjuk meg és éljük át a saját élettörténetünket?
Előadó: dr. Kádár Annamária pszichológus

Március 8. (péntek) 16.00
Balaton Színház, Básti terem
A FESTETICS CSALÁD HÖLGYEINEK ÉLETE EGY KÖNYVTÁROS SZEMÉVEL
Előadó: Kériné Ódor Orsolya könyvtáros

Március 8. (péntek) 18.00
Balaton Színház, Simándy terem
FOLLY ARBORÉTUM: BOR & BRAND
Előadással egybekötött borkóstoló.
Előadó: Folly Réka
A részvétel regisztrációhoz kötött!

Március 9. (szombat) 17.00
Balaton Színház, Simándy terem
MEGLEPETÉS DÉLUTÁN NŐKNEK
Előadások külső és belső szépségről, stílusról. Kreatív ötletek, bemutatók...

CSALÁDI PROGRAMOK

ÚJDONSÁG!
Január 11. (péntek) 9.30
NépmesePont
VARÁZSHANGOK ZENEBÖLCSI
0-3 éves korú gyermekeknek és szüleiknek szóló, heti rendszerességű, 45 perces zenés fejlesztő foglalkozás
Vezeti: Kőhalmi Ágnes zenetanár, zeneterapeuta

Január 4. (péntek) 16.00
Február 1. (péntek) 16.00
Március 1. (péntek) 16.00

NépmesePont
ANGOL NYELVŰ MESEKLUB
(Ajánlott: legalább két év előzetes nyelvtanulás)

Január 5. (szombat) 10.00
Február 2. (szombat) 10.00
Március 2. (szombat) 10.00

NépmesePont
CSALÁDI DÖNGICSÉLŐ

Január 18. (péntek) 16.00
Február 15. (péntek) 16.00
Március 1. (péntek) 17.00

NépmesePont
RETRÓ MESÉK

Január 19. (szombat) 17.00 és 18.00
Február 16. (szombat) 17.00 és 18.00
Március16. (szombat) 17.00 és 18.00

GKMK, nagyterem
GYERMEK ÉS FELNŐTT TÁNCHÁZAK
zenél a Re-Folk Zenekar

Január 25. (péntek) 16.00
Február 22. (péntek) 16.00
Március 22. (péntek) 16.00

NépmesePont
MESEMŰHELY
(általános iskolás korosztálynak 9 éves kortól)

Január 19. (szombat) 15.00
NépmesePont
„TÉLI ÁLOM” JÁTSZÓHÁZ

Február 16. (szombat) 15.00
NépmesePont
FARSANGI JÁTSZÓHÁZ

Március 16. (szombat) 15.00
NépmesePont
TAVASZVÁRÓ JÁTSZÓHÁZ

KLUBOK, SZAKKÖRÖK, KÉPZÉSEK

 • ÚGY TÁNCOLNÉK VELED!

Hétfőnként 18.30
GKMK, nagyterem
TÁRSASTÁNC TANFOLYAM (KEZDŐ)
Vezeti: Gallai Gáborné táncpedagógus
Jelentkezés: 30/340-0860

Hétfőtől csütörtökig órarend szerint
GKMK, nagyterem
JAZZ BALETT
Vezeti: Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus

Keddenként 10.00
GKMK, nagyterem
SZENIOR TÁNC
Vezeti: Némethné Nagy Judit

 • MOZOGJ VELÜNK!

Kedd és csütörtök 18.00
GKMK, nagyterem
KONDICIONÁLÓ TORNA
Vezeti: Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna táncpedagógus

 • TANFOLYAMOK, KLUBOK

ÚJDONSÁG!
Január 17., február 28., március 21.
Balaton Színház, Básti terem
KREATÍV ANYABANYA WORKSHOP
Vezeti: Gyergyai Krisztina kreatív- és stílus blogger

Hétfő, csütörtök 17.00
GKMK, kisklub
SAKK
Keszthelyi Spartacus SK sakk szakosztály
Vezeti: Szalai István

Kedd 17.00
GKMK, kisklub
TAROKK KLUB
Vezeti: dr. Eggenhoffer Balázsné

Kedd 17.30
Balaton Színház
BIBLIA KÖR
Vezeti: dr. Földes Eörsné

Péntek 16.00
GKMK, kisklub
BRIDZSKLUB
Vezeti: dr. Tarnóczay Miklósné

Szombat 17.00
GKMK, nagyterem
GÉMKAPOCS
Társasjáték klub és felnőtt megőrző
Vezeti: Szűcs Sándor

Vasárnap 17.00
GKMK, nagyterem
LÉLEKNEKTÁR
Gyakorlati segítség önmagad gyógyításához.
Vezeti: Plótár László

Minden hónap első hétfője 18.00
Balaton Színház
ANGOLUL BESZÉLŐK KLUBJA
A környékünkön élő angol anyanyelvű és angolul beszélő magyarok találkozási lehetősége.
Vezeti: Richard Bell és Sophie Emecz

Február 11., március 11. (hétfő) 16.00
Balaton Színház
NÉMETÜL BESZÉLŐK KLUBJA
A környékünkön élő német anyanyelvű és németül beszélő magyarok találkozási lehetősége
Vezeti: Fodor Mária

Minden hónap harmadik hétfője 17.00
Balaton Színház
OROSZUL BESZÉLŐK KLUBJA
A környékünkön élő orosz anyanyelvű és oroszul beszélő magyarok találkozási lehetősége
Vezeti: Meiszner Katalin

Minden hónap első csütörtökje 10.00
GKMK, Nagyterem
KISMAMA KLUB
Vezeti: Védőnői Szolgálat

Minden hónap utolsó csütörtökje 18.00
Balaton Színház
PÁRATLAN KLUB
Vezeti: Márki Péter

Minden hónap utolsó péntekje 18.00
Balaton Színház
FOTÓKLUB
Vezeti: Kalló Tamás és Horváth Krisztián

Január 4., 18.; február 1., 22.; március 8., 29. (péntek) 15.45
Balaton Színház, Básti terem
TERMÉSZETGYÓGYÁSZ KLUB
Ismeretterjesztő előadások egészségmegőrzésről, gyógymódokról.
Vezeti: Balázs József (30/260-4925)

Minden hónap harmadik vasárnapja 9.00
GKMK, kisklub
VÁROSI BÉLYEGKÖR ÉS ÉREMGYŰJTŐK
Vezeti: Farkas István

 • SZAKKÖRÖK

Hétfő 16.00-17.30
Kézművesház (Sopron u. 7.)
GKMK FAFARAGÓ KÖRE
Vezeti: Bereczky Csaba   

Kedd 13.30-16.30
Kézművesház (Sopron u. 7.)
SZÖVÉS, NÉPI KISMESTERSÉGEK SZAKKÖRE
Vezeti: Bordácsné Kishonti Erika

Szerda 14.30-16.00 és 16.00-17.30
Kézművesház (Sopron u. 7.)
KOSÁRFONÓ SZAKKÖR
Vezeti: Bognárné Piroska

Szerda 15.00 (gyerek) és 17.00
Csütörtök 17.00
Fazekas Műhely (Lehel u. 2.)
KERÁMIA SZAKKÖR
Vezeti: Simon Edit

Kéthetente szerdán 16.30
GKMK, kisklub
FOLTON FOLT SZAKKÖR
Vezeti: Kiss Éva, Szilasi Józsefné

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Szállásfoglalás


2019.01.02. - 2019.01.31.
2019.02.01. - 2019.02.28.
2019.03.01. - 2019.03.31.
2019.04.09. - 2019.04.10.
Kapcsolódó időpontok

2019.02.01. Keszthelyi koncertek 2019
2019.01.01. - 2019.12.31. Keszthelyi Balaton Színház programok 2019. Koncertek, hangversenyek, előadások, kiállítások
2019.02.09. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Esküvő Kiállítás
2019.02.14. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Valentin nap az Erotikus Panoptikumban
2019.02.23. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Keszthelyi Városi Karnevál
2019.03.02. - 2019.03.09. Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Nők Hete
2019.03.21. Keszthelyi színházi előadások a Balaton Színházban 2019
2019.03.21. 19:00 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Kiev City Ballet - Rómeó és Júlia - Balaton Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.03.25. Keszthelyi koncertek 2019
2019.03.30. 19:00 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
L’ART POUR L’ART: MINTHA ELVÁGTÁK VOL - Balaton Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.05.08. 19:00 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
A Mézga Család - zenés VÍGJÁTÉK - Balaton Színház - JEGYVÁSÁRLÁS
2019.08.05. 20:50 Keszthelyi programok 2019. Fesztiválok, események, rendezvények Keszthelyen
Máté Bence- vértelen vadászat - természetfotók kulisszatitkai a világ körül - Keszthely - Festetics-Kastély - JEGYVÁSÁRLÁS
Találatok száma: 9

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz

A BonVital Wellness & Gastro Hotel - felnőttbarát szálloda Hévíz belvárosában várja a pihenni vágyó vendégeket. A négycsillagos szálloda szeptembertől csak 14 éven felüli gyermekeket fogad. A gasztronómia, a wellness és a gyógyászat harmonikus egyvelegével szállodánk egyedi színfoltként jelenik ... Bővebben


Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace Hévíz****

Hotel Palace**** Hévíz - wellness hotel Hévíz belvárosában. A Palace Hotel 165 tágas, légkondicionált kétágyas szobát és apartmant kínál, melyek többsége erkéllyel is rendelkezik. Szállodánkban a hangsúlyt vendégeink kényelemére és kiszolgálására helyezzük. Totális kikapcsolódásra és ... Bővebben


Kehida Termál Hotel****

Kehida Termál Hotel****

A Kehida Termál Hotel****, Hertelendy Ház**** és az Élményfalu*** változatos szobatípusokat kínál wellness hétvégék, családi üdülés, gyógykúrák idejére. Családbarát szállodánk maximális kényelmet biztosít kisgyermekkel érkezők számára. Szállodánk a gyógyfürdő és élményfürdővel közvetlen ... Bővebben


Hunguest Hotel Panoráma*** Superior Hévíz

Hunguest Hotel Panoráma*** Superior Hévíz

A világhírű hévízi gyógytó közvetlen szomszédságában található Hunguest Hotel Panoráma Hévíz*** Superior szálloda egész évben várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket. A szállodát a Szent András Reumakórház és Gyógycentrummal fedett folyosó köti össze. Bővebben


Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Hotel Panoráma Balatongyörök***+

Balatoni szállodánk parkkal, belső zárt gépkocsi parkolóval a gyermekek részére játszótérrel, játszószobával biztosít kellemes, nyugodt pihenést vendégeinek. Családi szobáink két helyiségesek, egyedileg légkondícionálhatók, erkélyesek, fürdőszobával, rádióval, televízióval, hűtővel, telefonnal ... Bővebben


Várvölgy Panzió - Resch

Várvölgy Panzió - Resch

Várvölgyön a Keszthelyi-hegység lankáin várjuk pihenni vágyó vendégeinket Várvölgy Panzióban. A településtől kb. 600 méterre, átmenő forgalom nélkül élvezhetik az erdő hangjait és a csodálatosan festői panorámát. A panzióban 2 ágyas, 3 ágyas, 4 ágyas szobák, illetve 3 lakosztály van, melyekhez ... Bővebben


Hotel Spa Hévíz

Hotel Spa Hévíz

A Hotel Spa Hévíz - az egyedülálló Hévízi Gyógytó szállodája - a város szívében válik az Ön otthonává. A gyógytó szomszédságában, klasszicista stílusban épült szállodánk, amely légkondicionált és nemdohányzó wellness hotel 54 szobával. Patinás hangulatú virágos sétány, évszázados platánfák élmények ... Bővebben


Hunguest Hotel Helios*** Superior

Hunguest Hotel Helios*** Superior

Hévízen, a világhírű gyógytótól 500 m-re egy csodálatos természetvédelmi wellness parkban várja vendégeit a Hunguest Hotel Helios Hévíz*** superior, ahol saját gyógyászati részleg, egészségügyi személyzet és fedett termálvizes medence várja a gyógyulni vágyókat. A szálloda Anna épülete 150 ... Bővebben


Kék Vendégház Gyenesdiás

Kék Vendégház Gyenesdiás

A Kék Vendégház millió meglepetést tartogat vendégei számára. Az új építésű panzióban tizenkettő tágas, modern berendezésű apartaman várja a látogatókat, amelyek mindegyikéhez fürdőszoba, wc, televízió, erkély/terasz, illetve minibár tartozik, illetve 5 apartmanunk klimatizált. Az bőséges és ízletes ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szolgáltató

Hévízi ínyencségek


Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Múltunk játékai, a játékgyártás utóbbi száz éve a Játékmúzeumban.
Történelmi panoptikum, magyar királyok, fejedelmek, hadvezérek, költők és írók
Fél évezred kínzásai a Középkortól az Újkorig,Távol-Kelettől Amerikáig
A világon egyedülálló makett tengeri csigákból.
Középkori erotikus panoptikum csak 16 éven felülieknek!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket