Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Jó levegő, lenyűgöző táj és barátságos kiszolgálás egész évben!
Jó levegő, lenyűgöző táj és barátságos kiszolgálás egész évben!
Karácsonyi családi program több városban!
Karácsonyi családi program több városban!

Egész napos program a néphagyományok jegyében Ne csak lásd, éld át! Érzelemdús népi táncok, varázslatos mesék, ügyes mesterek és a Diósgyőri vár magával ragadó világa fogadja a gyereksereget a Gyermek Borsodi Fonón minden évben. Több évtizedes hagyományokra visszatekintő program a népművészet csodálatos világát ismerhetik meg a gyerekek, és egy középkori időutazáson átélhetik a királyfik és királylányok kalandjait.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Tisztelettel meghívjuk iskolája tanulóit, tanárait és a szülőket egy élményekkel teli kalandozásra a néphagyományok világába, amelynek helyszínéül a Diósgyőri vár és egy hatalmas lovas aréna, a Lovagi Tornák Tere és Vásártere szolgál! A Gyermek Borsodi Fonó kifejezetten a Diósgyőri vár sajátosságaira és a néphagyományokra felépített turisztikai program általános iskolások részére. Egy olyan tanulmányi kirándulás, ahol a gyermekek rendhagyó néprajz- és történelem órákon, foglalkozásokon ismerkedhetnek meg hazánk népművészeti kincseivel és a Diósgyőri vár történetével. A gyermekcsoportok egyik tematikus helyszínről a másikra vándorolva vesznek részt a programokon:

Feltárulnak a Diósgyőri vár titkai: megismerhetik a nemrég felújított vár múltját, a középkori élet hétköznapi eszközeit, beleshetnek a királynék „luxus” lakosztályaiba, Közép-Európa legnagyobb lovagtermébe, a várbeli kalandozásokon pedig kísérőül szegődik a vár népe is: lovagok, udvarhölgyek, udvari bolond, de még talán maga a királyné is!

Lovagi fegyver-, és viselet bemutató: a vár fegyvermesterei a lovagkor öltözködési szokásait, a középkori fegyvereket, és a láncing készítését mutatják be a gyerekeknek.

Népmesék nyomában – Az aranyszőrű bárány és A kiskakas gyémánt fél krajcárja -interaktív mesejátékok nem csak gyerekeknek. Ez az előadás a mese varázsvilágával, humorral, zenével, kézzel fogható eszközökkel testközelből nevel, tanít, fejleszt játékos formában. A fordulatos mesejátékban Pék Dudás Zsuzsi kecsekedudás és népművész barátai is közreműködnek.

Népi mesterségbemutatók és foglalkozások: A népművészek öt olyan hagyományos kézműves mesterség fortélyaiba avatják be a gyermekeket, mint a fazekasság, kosárfonás, gyékényfonás, bőrművesség, teknővájás, fafaragás, szövés, gyöngyfűzés vagy kovács mesterség.

Vigasságok órája: a Szelindek Régi- Világzene Forgatag közreműködésével. A zenekar hangszersimogatóval - régi, különleges hangszerek mesés ismertetésével és bemutatásával teremti meg a hangulatot a közös tánchoz. A gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, ritmus hangszerekkel pedig közösen zenélhetnek, átélve az együtt zenélés örömét. A program megkoronázásaként pedig a tánctanítás után együtt rophatják a moldvai
és dél-alföldi táncokat.

LOVAGI TORNÁK TERE – a hatalmas lovas arénában látványos állatbehajtás és lovas ügyességi játékok szórakoztatják a gyerekeket. Lesz süvegütés, szalagtépés, lovas birkózás …

JELENTKEZÉS
Választható időpontok: 2017. május 22. (hétfő), május 23. (kedd), május 24. (szerda), május 25. (csütörtök), május 26. (péntek), május 29. (hétfő), május 30. (kedd), május 31. (szerda), június 1. (csütörtök).

A foglalkozások reggel 9 órától, délután 3 óráig tartanak, csoportos beosztásban, több helyszínen. A pedagógusok munkáját jelmezes csoportkísérők is segítik.

Az egész napos rendezvényre a belépődíj egységesen: 1.900.-Ft/fő
Az osztályt kísérő 2 fő pedagógus részére a belépés díjtalan, valamint minden 10 fő, a programon résztvevő diák után, további 1 fő kísérő számára ingyenes a belépés.

A jelentkezési lap beérkezése után e-mailben küldünk visszaigazolást, ezért kérjük, a jelentkezési lapon feltétlenül tüntessenek fel e-mail címet! Tisztelettel kérjük, hogy szíveskedjenek a jelentkezési lapokat mielőbb elküldeni címünkre, mert a programokra a jelentkezés sorrendjében csak 600 főt tudunk fogadni naponta.
Jelentkezési határidő: 2017. május 15.

A részvételi díj befizetésének módja: készpénzben a helyszínen, de kizárólag előzetes regisztráció után. A jelentkezési díj előre utalására is van lehetőség, ennek részleteiről, kérjük, érdeklődjön a megadott elérhetőségeken.


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
Forrás: Diósgyőri vár

Találatok száma: 1

Ózon Panzió Lillafüred

Ózon Panzió Lillafüred

Panziónk a Bükk hegység keleti részén, a festői szépségű Lillafüreden, a Szent István cseppkőbarlanggal szemben található. Elhelyezkedése miatt pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra, sportolásra, ...
loading...
KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Gyermek Borsodi Fonó 2017 Diósgyőri vár